Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

bzik13, kto te panny przyjmuje ? Ostatnio widziałem akcję obezwładnienia przez policjantkę ( nie w Polsce) trwała dosłownie 3 sekundy! Kop w jaja, dźwignia koniec imprezy. Kobieta ok 1,80 wzrostu wysportowana.
    A jak patrze na nasze panny to się zastanawiam co ona mogła by mi zrobić? Waga oraz koordynacja ruchowa co niektórych przeraża. Podobnie jak w drogówce widzę jak dziewczyna kieruję autem ale widać ,że ją to męczy a pościg chyba jest jej koszmarem.

PS. proszę o pisanie w tym wątku coś śmiesznego a nie jedynie wylewać smutki.Dziękuje :wink:

Komentarz

• andrzej1962
      L&K
      • 2010
      • 1306
      • Octavia III combi (5E5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Kiniu
      honor i duma :!:
      kiniu - szacum dla Ciebie ale komu to tłumaczysz?! Cywilowi który na publicznym forum (naszym forum) ośmiela się wygłaszać niepochlebne dla nas słowa. On i tak nic nie kuma. Może nawet nie był w wojsku. Jak to powiedział kapitan bednarz " w prawdziwym wojsku a nie w hujni jak jest obecnie". Pozdro

Komentarz

• zikog
        Classic
        • 2012
        • 31

Zaciekawiła mnie wypowiedz komendanta z Podlasia
        Są wolne etaty, ale co z tego, jak brakuje chętnych !
        a to informacja z kadr :
        Z powodu zbyt dużej liczby chętnych, musimy robić selekcje tak, aby nie przekroczyć limitu na testy do szczytna"

A ja czekam na miejsce cierpliwie

i gratisowo zdjęcie z ciekawego mandatu wystawionego przez młodszą aspirant z WRD
        Załączone pliki

Komentarz

• andrzej1962
          L&K
          • 2010
          • 1306
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Bo ta ilość chętnych to jak nie mit to IMO sprytne zagranie. Czy wszyscy którzy w tym roku złożyli akces do przyjęcia się do "firmy" mają gwarancję, że zostaną przyjęci przed 01.2013? A co jak okres sprawdzania się przedłuży i przyjmą po tej dacie to chyba się ktoś rozczaruje, ale statystyki pokazują" ilu to chętnych jest w kolejce".

Komentarz

• zikog
            Classic
            • 2012
            • 31

W B-stoku jest już ponad 500 "teczek" Od stycznia.
            Ja jestem jeszcze z tamtego roku. Wszystko zdane, zaliczone. Pozostaje czekanie.
            Niestety, nikt nie daje gwarancji na to, że będziemy policjantami, nawet jak trafimy już do szkoły. Bo ze szkoły mogą wyrzucić tak pocieszają kandydatów.

Komentarz

• Borsuk2
              L&K
              • 2010
              • 1203

Zamieszczone przez zikog
              nikt nie daje gwarancji na to, że będziemy policjantami, nawet jak trafimy już do szkoły. Bo ze szkoły mogą wyrzucić
              nie słuchaj głupot. Ze służby też mogą w każdej chwili wyrzucić.
              Jak już raz wdepniesz w to "błoto", to do końca będzie ciężko odmyć ... .
              Fajna stronka

Komentarz

• zikog
                Classic
                • 2012
                • 31

Nie no, to to też ;D
                Tylko jak wyrzucą ze służby, z firmy to potem właśnie te błoto ciężko zmyć ;D

Komentarz

• zikog
                  Classic
                  • 2012
                  • 31

Ale ja się wcale Tym nie przejmuje.

Komentarz

• blackrs
                    RS
                    • 2008
                    • 4826
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Nie no, to to też ;D
                    Tylko jak wyrzucą ze służby, z firmy to potem właśnie te błoto ciężko zmyć ;D
                    a co ty z góry zakładasz najgorsze ?
                    BYŁA o1 rs
                    BYŁA o2 1.6
                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• zikog
                      Classic
                      • 2012
                      • 31

To jest tylko komentarz do tego, co napisał Borsuk2

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4826
                        • Superb II combi (3T5)
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                        Na początku będę miała ponad 2 tyś zł na rękę" Na co ja :shock: i mówię skąd masz takie informacje?? Na co ona "w gazecie czytałam"
                        Zamieszczone przez Biszczu
                        Dobrze powiedziała...zapomniała tylko dodać, że przez najbliższe 10 lat też będzie tyle miała :szeroki_usmiech
                        dokładnie kolega 8 lat służby od 3 lat w KMP obecni w delegacji do cbś na reke ze wszystkim nie cale 2500 mu wychodzi. roczne dziecko po kilka dni go w domu nie ma ale oczywiscie ma kokosy i emka tuż tuż wg niektórych ... ahh
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6
                        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• zikog
                          Classic
                          • 2012
                          • 31

1. to nie mój mandat, a brata.

Jeżeli chodzi o mandaty na koncie to przyjmują, ale... też i nie przyjmują. Zależy od ilości posiadanych mandatów, ilości punktów na koncie i za co były wystawiane.
                          W formularzu trzeba wszystko wpisać a ABO i tak wszystkie wątpliwości i "kłamstwa" ukaże.

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

Biszczu, szeregowi maja gowno, ale ja znam jednego z byłej świty Grzesia, który teraz się "ewakuował" na emeryturę i wiem ile ma, bo nagle poleciały odprawy dodatki na sam koniec uposażenia i inne - i emerytke wyciągnął piękna

Takze 98% mundurowych ma gowno, masa ludzi zapierdala, dostaja w zamian zero podwyzki i kupe stresu, a wielmozni jak trzeba to spie... na emkę i mają tyle siana, że mogli by 4ech tym obdzielic ... :evil:
                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• andrzej1962
                              L&K
                              • 2010
                              • 1306
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Znowu jeden z naszych cierpi przez jakiegoś zjeba. I jaki będzie efekt. 1-2 lata w zawiasach.

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

andrzej1962, sami to prawo stanowicie ... w zasadzie egzekwujecie.

Ja dziennie widze mase zjebow, widze jak policja nie reaguje na wymuszanie, skrecanie z prawego pasa w lewo, niesygnalizowanie manewrow zmiany pasa a nie daj boze skretu, durnowate manewry w postaci zawracania na sygnalizatorze ze strzalka - tutaj sie popuszcza pasa, to pozniej sami sobie go dalej popuszczaja i takie efekty. Wy stanowicie pierwsza linie egzekujaca przepisy i to od Was zalezy czy jest pruski dryl na ulicach czy ruski rozpizdziel. Albo sie policja wezmie za durnwe wlasnie wykroczenia, zrobicie akcje "bedziemy upierdoliwi" i narod zrozumie, ze nie ma wolnej amerykanki, albo g... to da i dalej bedzie masa panoszacych sie cwaniakow. Dzis np jeden Pan chcial mnie pobic, bo go z podporzadkowanej nie wpuscilem. Jedyne co, to popatrzylem na niego, ja wymijal korek drozka dzialkowa, a pozniej chcial mi sie wladowac przed nos ... a takie cwaniactwo tepie w pierwszej kolejnosci.

Ja krew oddaje regularnie, 3 razy do roku, policjantowi wspolczuje, ale rozwalaja mnie teksty jak Twoj. Zacznijcie byc upierdliwi jak niemiecka Polizei i beda efekty ... Zobacz chociaz niedaleki przyklad Czech - wiesz, ze tam ograniczenie predkosci do 50 w terenie zabudowanym lamie doslownie promil? Bo Czesi sraja ze strachu przed policja ... jak zatrzyma to nie ma zmiluj. Tyle odnosnie komentarza.
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14893
                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez misiek^wro
                                  Zacznijcie byc upierdliwi jak niemiecka Polizei i beda efekty
                                  w 100 % sie zgadzam. W Austrii tez nie ma dyskusji z drogówką. Ale... Polak zaraz powie, że jest pacyfikowany, że ograniczenie wolności... Niestety - taki naród.

Ja uważam, niestety to może i przykre. Ale u Polaka edukacją wiele sie nie zdziała. Tylko wysoka kara za wszystko! I to masowo. Po prostu musimy zmienić swoją mentalność.
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• natash
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2599

Zamieszczone przez ruwado
                                    Zamieszczone przez misiek^wro
                                    Zacznijcie byc upierdliwi jak niemiecka Polizei i beda efekty
                                    w 100 % sie zgadzam. W Austrii tez nie ma dyskusji z drogówką. Ale... Polak zaraz powie, że jest pacyfikowany, że ograniczenie wolności... Niestety - taki naród.

Ja uważam, niestety to może i przykre. Ale u Polaka edukacją wiele sie nie zdziała. Tylko wysoka kara za wszystko! I to masowo. Po prostu musimy zmienić swoją mentalność.
                                    Ja juz dawno mowilem, kary jak w.skandynawi, min. lub zalezne od pensji w procentach, kazdego by rowno.zabolalo i dwa raz by pomyslal.

Komentarz

• shok
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2070
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez natash
                                      Ja juz dawno mowilem, kary jak w.skandynawi, min. lub zalezne od pensji w procentach, kazdego by rowno.zabolalo i dwa raz by pomyslal.
                                      Pomysł bardzo słaby ponieważ w Polsce mało który robi na normalnej umowie. Większość ma najniższą krajowa a reszta po stole. Tak na prawdę płacili by jedynie Ci uczciwie płacący podatki...

Komentarz

• Marcello01
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 491
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AGP 1.9 SDI 68 KM

andrzej1962, naszych ?? wypadek przykra sprawa szkoda ofiar ale akurat byciem w tej firmie nie masz co się obnosić ..... przynajmniej nie rób tego na forum
                                        https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• chrisk_89
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 834
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Marcello01
                                          byciem w tej firmie nie masz co się obnosić
                                          Kolego - ja jestem dumny z tego, że nosiłem mundur. Tak, jak mój ojciec i dziadek.
                                          Niezależnie, jakiego koloru i firmy.

Dla zrozumienia - firmy służącej Rzeczpospolitej Polskiej.
                                          Choć dla dziadka były to Legiony i ich szary mundur, taty - najpierw zielony, a później stalowy mundur lotniczy Wojska Polskiego (choć Ludowego - to z tą samą biało-czerwoną szachownicą od dziesięcioleci!) i dla mnie - również szary - choć tylko Służby Więziennej.

Jeśli mój syn pójdzie w mundury - czego nie chciałbym dla niego bo to ciężka harówka - będę dumny też z jego munduru. Oczywiście jeśli będzie godnie go nosił. Kolor i firma nie będą istotne.

Nawet, jeśli jakieś szczyle na murach będą pisać CHWDP czy też będą sobie tatuować takie pierdoły na rękach czy karku (że też żadna pierdoła nie wytatuowała sobie tego na czole!!!).

Marcello - to jest wątek dla mundurowych. Jeśli ci nie w smak nie wchodź. Odpowiedzi też nie pisz - przycisk ignoruj już zadziałał.
                                          Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14119
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

byciem w tej firmie nie masz co się obnosić ..... przynajmniej nie rób tego na forum
                                            Kurwa mać :!: :!: :!: :evil:
                                            chrisk_89, 100% poparcia
                                            Przycisk ignoruj też u mnie zadziałał :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6871
                                              • Ford

Zamieszczone przez chrisk_89
                                              Kolego - ja jestem dumny z tego, że nosiłem mundur. Tak, jak mój ojciec i dziadek.
                                              chrisk_89, Teraz jest mało takich ludzi jak Ty, ja czy inni. Ludzie idą do służb mundurowych dla kasy, albo że "wujek" zapewnił robotę.

филип
                                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• loponez
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 196

byciem w tej firmie nie masz co się obnosić
                                                Żal mi Cię biedaku :cry: :cry:
                                                To właśnie dzięki ludziom z tej i innych podobnych firm, możesz co wieczór zasnąć spokojnym snem.
                                                Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                                nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14893
                                                  • Octavia IV (NX3)

No właśnie ludzie, którzy albo działają dla bezpieczeństwa wszystkich (mundurowi), albo ludzie którzy wychowują i kształcą przyszłych Polaków (nauczyciele) itp. Oni mają zero szacunku.

Większym szacunkiem cieszy się prawnik, który za grubą kasę oskarża niewinnych albo uniewinnia (broni) przestępców. Czy to nie jest pop...ne?

Zawsze najlepsze są ogólniki:
                                                  - taksówkarze to oszuści
                                                  - nauczyciele to nieroby
                                                  - mundurowi to też nieroby, bo maja przywileje emerytalne.

prawda jest taka, że wszędzie sa normalni i czarne owce.
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Eidos71
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2050
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ruwado
                                                    Niczym nie zmieni się mentalności Polaków, dopóki społeczeństwo dzieli się na lepszych, gorszych i tych najlepszych-ponad prawem... Jak można zmienić mentalność szarego Polaka, jeżeli państwem rządzą ludzie karani, umoczeni w różnego rodzaju afery łapówkarskie, lub chlejący alkohol za nasze pieniądze za granicą i rozbijający po pijaku Melexy - a takich degeneratów bronią ich partyjni koleżkowie... Przykład idzie z góry, więc jeżeli pseudopolitykowi z Parlamentu wolno dokonywać wykroczeń, za co nie ponosi on praktycznie żadnych konsekwencji, to dlaczego przysłowiowy Kowalski nie może robić tego samego...? A kary...? Decydenci nie uchwalą przepisów, które biłyby zbyt boleśnie w nich samych.

Marcello01 - nie wiem, czy bicie piany (bo tak odbieram Twoją obecność i wkurzanie niektórych forumowiczów kąśliwymi uwagami w temacie, który Ciebie nie dotyczy) sprawia Ci przyjemność i frajdę, czy też jesteś masochistą, który musi zebrać od kogoś, za coś zjeby, bo inaczej dzień ma stracony...? Nieważne - jeżeli temat Ciebie nie dotyczy i chcesz cieszyć się z obecności na tym forum - odpuść sobie takie komenty, jak Twój dzisiejszy... Już masz kilku wrogów, a chyba obecność na tym forum nie ma na celu zrażania do siebie ludzi...? Szanuj mundur, nawet jeżeli sam go nie nosisz...
                                                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...