Zamieszczone przez delanopl
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kabi_007delanopl, gratulacje
Mam nadzieję że Cię dogonię i jeszcze w tym roku się załapię do SG, bo ponoć jeszcze mają przyjąć trochę funków.
blackrs a ty też do nas się pchasz? Oj bo jak wpadniesz w moje łapy....
Komentarz
-
-
Dziadki na emeryturę :!: :!: :!:aby zwolnić etaty dla "kotków"
i aby zdążyć przed nową ustawą emerytalno-rentową, która wisi tuż, tuż :idea: :!:
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJedzie "ktoś" z wojskowych OCP na wrześniowe ćwiczenie "Anakonda-12" na Drawsko Pomorskie?
http://polska-zbrojna.pl/home/articl...ag-do-Anakondy
Ja byłem. Stanowisko ogniowe nr 3 Centralny Poligon Sił Powietrznych Ustka. Tydzień przed Anakondą i kilka dni w trakcie. Strzelania NEWA, OSA, GROM, STRZAŁA, ZU, desantowanie, SAR, MiG-29, F-16, Su-22 bombardowanie i Formoza...
Jak na 40 milionowy kraj to tylko NEWY dały czadu bo musieliśmy się pozbyć kilkunastu rakiet. Reszta sprzętu to skromnie...
Z wojska odszedłem w 2003 r. za czasów tego jełopa Szmajdzińskiego. Ale dalej jestem przy armii na "wielu odpowiedzialnych stanowiskach". :lol:
Pozdrawiam mundurowych!!
Komentarz
-
-
Pora zdać sobie sprawę, że w służbach mundurowych będzie tylko gorzej. Niestety obecnie rządzące elity to ludzie którzy patrzą na nas przez pryzmat własnych doświadczeń z lat młodości lub opowieści dziadka. Jak możemy kojarzyć się panu prezydentowi, premierowi czy innym parlamentarzystom w sytuacji gdy byli oni w czasach PRL'u internowani i ścigani przez Milicje i służby bezpieczeństwa. Dla nich jesteśmy zbędni w tym państwie. Kojarzeni jesteśmy przez nich jako zło konieczne.
Stan ten będzie trwał do czasu gdy, jak to się mówi w mundurówce - coś pier..nie i okaże się że ludzie którzy zostali przyjęci w ostatnich latach nie posiadają kompetencji ani wiedzy żeby skutecznie zareagować. Odejście doświadczonych ludzi i promowanie niekompetentnych znajomków spowoduje że po tym pie....ciu nie znajdzie się ani jeden gotowy do zatrzymania postępującego dramatu. A ci co będą mogli coś poradzić powiedzą - to nie jest w zakresie moich obowiązków, narobiliście sobie specjalistów oficerów to niech działają, niech podejmują decyzje i wydają rozkazy.
Wtedy dopiero elity rządzące obudza się, ale będzie już za późno.Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loponezrządzące elity
loponez - po 10 latach powtarzania przełożonym tekstu z Twojego drugiego akapitu miałem dość i poszedłem sobie w pi...erony . ...
I współczuję Kolegom, którzy muszą się jeszcze męczyć - bo przepracowali 8-9lat. Stracić te lata żal - ale nie wiedzą jak wytrzymają do 15 (a nie daj boże więcej!).
To przerażające, że już w 1999r. powtarzano mi "dobrze już było". :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryupo dzisiejszym expose na pewno znajdzie się kasiorka na remonty kapitalne co by utrzymać troszkę wyborców
1. Obiecywano podwyżki na/po Euro policjantom - słyszałem o awanturze, żeby w ogóle zapłacić Policji (szef związków mundurowych ?) za Euro, ale o podwyżkach NIC.
2. Obiecywano podwyżki innym służbom (SG, Straż Pożarna, SW, itp.) o ile nie wystąpią klęski żywiołowe. O klęskach nie słyszałem - za to czytam z przerażeniem, że niektórym Komendantom PSP zostało po 1500zł (TAK - słownie: JEDENTYSIĄCPIĘĆSETZŁOTYCH!!!!!!!) na paliwo do samochodów do końca roku!
O! Czytałem też, że Policjanci nie mają dostępu do terminali zainstalowanych w radiowozach, bo resortu nie stać na abonament (podrożał z 25 do 35zł./m-c od każdej sztuki!) i wracają do długopisa i notatnika!
Przykre - ale jedyne obietnice podwyżkowe, jakie spełniano pamiętam za czasów ministrów: Biernackiego, Millera i.. Kaczyńskiego (może kolejność nie ta - ale pal diabli!).
NIK nie posiada narzędzi, aby spowodować dofinansowanie. Były już raporty o warunkach pracy klawiszy, Policji zresztą też - i co? G...
Natomiast faktycznie - obietnice, żeby choć mundurowi na nich głosowali - poleciały nieliche. Brakowało jeszcze tylko hasełka "Pomożecie"?
Komentarz
-
Komentarz