Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eaglemirek
    RS
    • 2010
    • 14115
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich OCP-ków i ich rodzin :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Dago
      Classic
      • 2011
      • 37

Wszystkiego najlepszego w Nowy Roku !!!
      Sytuacje w życiu się odwracają.

Komentarz

• Kiniu
        RS
        • 2010
        • 1746

KaOSG to już przeszłość...

Sądeczanin.info to wiadomości z Nowego Sącza, informacje o Nowym Sączu, ogłoszenia Nowy Sącz, praca Nowy Sącz, pogoda Nowy Sącz, kino Nowy Sącz.

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

Kiniu, to co teraz z funkcjonariuszami z tej jednostki?
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • Octavia III combi (5E5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez rafiki
            Kiniu, to co teraz z funkcjonariuszami z tej jednostki?
            podejrzewam, że najmniej obchodzi to likwidatora i nowych przełożonych zresztą jak zawsze.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

W Cieszynie tez oddzial zostal zlikwidowany kilka lat temu, ekipa wyladowala w Raciborzu. Teraz w ramach oszczednosci i laczenia tam tez ma zostac wszystko zlikwidowane i pojawic sie w Bielsku w nowo wybudowanym (przebudowanym) budynku bo dawnym archiwum, bo nowe archiwum juz sie buduje w innym miejscu. Jedno sie zlikwiduje, to na slupku beda oszczednosci, a na innym trzeba pokazac ze inwestujemy :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Kiniu
                RS
                • 2010
                • 1746

Zamieszczone przez rafiki
                to co teraz z funkcjonariuszami z tej jednostki?
                Dużo ludzi poszło na emerytury, część się przeniosła na wschód i do Policji.

W Karpackim Ośrodku Wsparcia SG (taką nazwę będzie nosiła teraz ta jednostka) pozostał:

Wydział Zabezpieczenia Działań, Pododdział Odwodowo - Reprezentacyjny i Orkiestra Reprezentacyjna SG.

Maicroft dokładnie - wszystko w ramach ,,oszczędności"

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Player.pl | Sprawdź najbardziej angażujący serwis VOD w Polsce. Programy i seriale TVN nawet tydzień przed premierą w TV, filmy na życzenie prosto z kina, wyselekcjonowane bajki dla dzieci. Kanały na żywo m.in: TVN24, MINIMINI+, ALEKINO+, NSPORT+, ELEVEN.

W nawiazaniu do tego filmiku - tu sprawa jest prosta auto ma blachy z PL, wiec dowod mozna zabrac.

Czy u nas Policja moze zabrac dowod na auto z UK ?? Dokument V5 to nie jest dowod rejestracyjny samochodu przeciez ??
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• aBencjusz
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 103

Zamieszczone przez Maicroft
                    Dokument V5 to nie jest dowód rejestracyjny samochodu przeciez ??
                    Nie wiem czy myślimy o tych samych dokumentach , ale jeśli o TEN chodzi to chyba jest to dowód rejestracyjny (registration certificate). Google pod hasłem V5 wyrzuca też coś TAKIEGO (certificate of permanent export) o ile mnie mój biegły inaczej angielski nie myli to jedynie poświadczenie "trwalego eksportu".

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

V5 jako certyfikat rejestracji wydzial komunikacji u nas nie traktuje wprost jako dowod rejestracyjny. Tak mi kiedys powiedzieli jak rejestrowalem anglika bez umowy kupna-sprzedazy :lol: Stad pytanie czy moga to zabrac i gdzie odesla, jak oderwana jest juz czesc o eksporcie auta poza UK :twisted:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• aBencjusz
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 103

V5 jako certyfikat rejestracji wydzial komunikacji u nas nie traktuje wprost jako dowod rejestracyjny.
                        Słuchaj wszystko jest możliwe Ale zastanawia mnie jednak jak w takim razie traktują dokument na którym jest napisane "dowód rejestracyjny" ? I jeśli nie ten dokument to który traktują jako dokument stwierdzający dokonanie rejestracji w UK ?

Stad pytanie czy moga to zabrac i gdzie odesla, jak oderwana jest juz czesc o eksporcie auta poza UK :twisted:
                        W art 132 ust. 5 kodeksu drogowego jest coś takiego:
                        "Zatrzymany dokument pojazdu zarejestrowanego za granicą, z wyjątkiem przypadków określonych w ust. 1 pkt 4 i 6, pozostawia się w jednostce Policji przez okres 7 dni. Po upływie tego terminu dokument przekazywany jest przedstawicielstwu państwa, w którym pojazd jest zarejestrowany".

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez aBencjusz
                          pozostawia się w jednostce Policji przez okres 7 dni. Po upływie tego terminu dokument przekazywany jest przedstawicielstwu państwa, w którym pojazd jest zarejestrowany".
                          Jak wypelniam export to dla mnie rownoznaczne to jest z wyrejestrowaniem :lol: Wysla tylko nie wiadomo gdzie, tak do konca :twisted:
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• aBencjusz
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 103

Jak wypelniam export to dla mnie rownoznaczne to jest z wyrejestrowaniem :lol: Wysla tylko nie wiadomo gdzie, tak do konca :twisted:
                            Rozwiń temat, wyrejestrowałeś autko w UK i co robisz z nim dalej ? Samochód żeby jeździć na swoich kołach gdzieś chyba musi być zarejestrowany :/ ?

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Po zakupie auta w UK, odrywasz taki jeden odcinek dokumentu V5 z opisem export, to wypelnione odsylasz do DVLA i auto jest w UK wyrejestrowane. Reszta dokumentu V5 zostaje i mozesz takim autem jechac gdzie chcesz, mozna go nawet na doniczke pod domem przerobic i nikt nie robi problemow. To nie Polska, ze na zime auta osobowego wyrejestrowac sie nie da, a nawet jakby sie dalo, to bedzie malo oplacalne, bo za kazdym razem by byly nowe tablice itd.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• aBencjusz
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 103

auto jest w UK wyrejestrowane. Reszta dokumentu V5 zostaje i mozesz takim autem jechac gdzie chcesz
                                Ale to chyba na takiej zasadzie jak na naszym dowodzie czasowym albo niemieckich czasówkach ? Nie powiesz mi, że w UK nie trzeba mieć zarejestrowanego auta, żeby jeździć po drogach ?

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

Nie żebym się czepiał czy cuś, ale proszę spójrzcie na załącznik, ostatni z "ważnych tematów" :P
                                  Załączone pliki
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

To jest zgloszenie exportu. v5c section 11 - notification of permanent export

http://www.dvlni.gov.uk/vehicles/vehicle_forms/INS160(NI).pdf

rafiki, Zadalem pytanie do mundurowych na tym forum, czy mozna zabrac dowod rejestracyjny auta zza granicy - to raczej OT nie jest
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• rafiki
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 15975
                                      • Superb III (3V3)

Maicroft, jesteś adminem, więc wiesz lepiej ja jestem zwykłym userem
                                      رافال
                                      Spoty

Komentarz

• aBencjusz
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 103

To jest zgloszenie exportu. v5c section 11 - notification of permanent export
                                        TUTAJ wyczytałem, że (jeśli dobrze tłumacze ) po wypełnieniu "Notification of Permanent Export" możesz używać auta przez jakiś czas na drogach - więc pozostaje ono dopuszczone do ruchu przez ich "wydział komunikacji", dokumentem stwierdzającym to jest dalej "registration certificate" czyli po naszemu dowód rejestracyjny. I jestem pewien, że może być on zatrzymany. Co do tego gdzie się go przesyła - myślę, że trafił by do przedstawicielstwa UK pomimo tego, że auto było by u nich wyrejestrowane - ze względów czysto praktycznych, tzn. jest dowód i nie może zostać w naszych urzędach a gdzieś trafić musi po za tym w art. 132 ust. 3 kodeksu drogowego jest zapis "Zatrzymany dokument, z wyjątkiem przypadków określonych w ust. 1 pkt 4, 6 i 7, odpowiedni organ Policji przesyła niezwłocznie organowi, który go wydał, z zastrzeżeniem ust. 5. i tym się pewnie by sugerowano. Część dot. przesyłania to tylko moje przypuszczenie. Natomiast tego, że dowody z innych krajów są zatrzymywane jestem pewien.

Komentarz

• andrzej111
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1391

Nie wiem co tak narzekacie...Ja rozumiem, że człowiek do dobrego łatwo się przyzwyczaja ale przeciętny Kowalski niema w pracy kortów tenisowych do jego dyspozycji.

Rzućcie okiem na słynna bazę wojskową, korty do tenisa, boisko do kosza, prywatna plaża... tyle widać z satelity ale jestem pewien, że to nie wszystkie wygody dostępne dla mundurowych Po prostu high life...

Visualisez des multitudes de cartes, obtenez les itinéraires pour vos trajets en transports publics, à pied ou en voiture, consultez l'état du trafic en temps réel, planifiez vos voyages, affichez des vues satellites, aériennes ou à l'échelle de la rue. Faites-en toujours plus avec Bing Cartes.

Swoją droga to wojskowi stanęli na wysokości zadania skoro każdy może sobie zobaczyć jak wygląda infrastruktura takiej bazy :lol:
                                          Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• aBencjusz
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 103

Na szkole policyjnej też mieliśmy kort tenisowy - super sprawa. Raz pamiętam pozwolili nam go nawet posprzątać po grze komendanta szkoły z z-cą :lol:

Komentarz

• andrzej111
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1391

Zamieszczone przez aBencjusz
                                              Raz pamiętam pozwolili nam go nawet posprzątać po grze komendanta szkoły z z-cą
                                              Byłeś na korcie? Byłeś więc się liczy
                                              Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• niedziela67
                                                Elegance
                                                • 2007
                                                • 767
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

To się doczekaliście. Nie będzie zadowolonych
                                                Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                                Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                                Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1594
                                                  • Superb II (3T4)

niedziela67, teraz poprostu gwałtownie wzrośnie ilośc wypadków na słuzbie

np potkniecie na schodach w pracy :szeroki_usmiech

albo zamiast 10 dni L4 to niektórzy beda brali 14 dni (dwa weekendy) :diabelski_usmiech
                                                  NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                                  BYŁA TEŻ CEGA
                                                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                                  MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• arturas03
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1298
                                                    • Toyota
                                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie służba trwa ok 10 godzin w terenie. Przy obecnych temperaturach spadających poniżej minus 20 st. C niech mi ktoś wytłumaczy, że zwykłe przeziębienie nie będzie miało związku ze służbą. Zwłaszcza, że połowę czasu służby w terenie funkcjonariusz spędza poza pojazdem.
                                                    Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                                    Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

Pracuję...