Zamieszczone przez PAOLO ESCO
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
eaglemirek, z du rurkowych to ja zawsze będę wspominał jeden jedyny i słuszny samolot który może sie dobrze rozpędzić i zanim wystartuje to przecieka jak sito do którego obsługi potrzeba specjalnie zaprojektowanych narzędzi z tytanu bo inaczej szybko koroduje,
a nazywa sie sr 71 blackbird i to jest samolot króty ma sylwetkę i wygląd :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
HEH
ahmed799 - ja pamiętam loty na ołówkach - 5 min dopalania i silnik gasł.
Offtopując - F16 z max paliwkiem do rezerwy może polecieć jakieś 3h 30 min bez tankowania w locie. A i tak ma paliwa na 200km na dolot do zapasowego.
ahmed - wiesz jak jest -to idiotyczne: dwa silniki, dwa razy większe spalanie, ale dwa razy większa fajda! Jerremy Clarksson
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81pamiętam loty na ołówkach - 5 min dopalania i silnik gasł
Zamieszczone przez soszek81F16 z max paliwkiem do rezerwy może polecieć jakieś 3h 30 min bez tankowania w locie
Komentarz
-
-
djczas,
Jak dla mnie to ciekawe sylwetki z "rur" to ten z mojego avatarka czyli F-15E Strike Eagle, a po wschodniej stronie Su-27
Przyznam szczerze jednak, że będąc na szkoleniu w Powidzu widok "Suki" obwieszonej kompletem bombek też wyglądał ciekawie :!: nie wspominając jak chłopaki wracając z poligonu i chyba chcący się lekko popisać przeszli kluczem nad stojanką na wysokości chyba lekko za niskiej :twisted: :lol: Powiem że efekt był dźwiękowy i temperaturowy :!:
Coś podobnego też mieliśmy okazję zobaczyć tyle że krócej na sucho i w wykonaniu Su-22 a nie F-16
Wracając do SR-71. W Brzegu stacjonowały w latach 80 miedzy innymi MiG-25 w wersja RB oraz BM, króre miały osiągi porównywalne z SR :!: Co one nam napsuły krwi na PłSD Radzionków :!: Nazywaliśmy je "katapulta" z racji prędkości z jaką się poruszały no i oczywiście wysokości.
Komentarz
-
-
Na WPS-ach wyglądąło jak zakłócenie 3-4 namiary i mijały Łódź jak szły na Kaliningrad. Ale i tak najciekawszy był zawsze początek lotów, co na lotnisku to w powietrze a w Brzegu trochę tego stacjonowało oj :twisted: do tego "przegony" cywile i Mierzęcice Ciekawe były wtedy dyżurki :lol:
Rozmarzyłem się :!: :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 14 Gru, 10 23:13 ]
Zamieszczone przez delanoplłatwopalnych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokWitam.
A czy jest mozliwosc poleciec takim samolotem jako pasazer?Chodzi mi o taki samolot co zapieprza bo czarterowymi sie juz olatałem
Komentarz
-
Komentarz