delanopl, oczywiście ! I Policja pomagała !
Ale jak się nic nie dzieje to najlepiej "pozabierać darmozjadom" "przywileje"...
Echh... jakie to polskie....
Czy musi być wojna żeby niektórzy zrozumieli iż pewne formacje muszą być w kraju i najlepiej żeby właśnie się nie przydawały ?
looker - tak jak ubezpieczenie. Wpienia jak za nie płacisz, ale się cieszysz jak masz jakieś kuku. Jak przez x lat nic się nie zdarzyło to się zaczyna kombinowanie - bo po co przepłacać.
Wojsko takie właśnie jest - jak ubezpieczenie
Tanio to można mieć atrapę a nie wartościowy produkt, jak mówią reklamy pewnej ubezpieczalni.
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
Tak na nas gadaja, ja dzis np poszedlem do pracy na 7 30 i dopiero wrocilem, moj samolot wyladowal w gdansku bo na moim lotnisku nie bylo warunkow. Podstawili nieogrzewany autobus wsiedlismy tak jak stalismy i pojechalismy. O 13 jadlem obiad i nic wiecej do tej pory, nikt sie o to nie martwi. Ciekawe jakby im w cywilu tak zrobili to pisaliby zaraz nadgodziny itp. Aha a jutro mam na 6 30 do pracy.
Tak na nas gadaja, ja dzis np poszedlem do pracy na 7 30 i dopiero wrocilem, moj samolot wyladowal w gdansku bo na moim lotnisku nie bylo warunkow. Podstawili nieogrzewany autobus wsiedlismy tak jak stalismy i pojechalismy. O 13 jadlem obiad i nic wiecej do tej pory, nikt sie o to nie martwi. Ciekawe jakby im w cywilu tak zrobili to pisaliby zaraz nadgodziny itp. Aha a jutro mam na 6 30 do pracy.
Masz racje w cywilu są nadgodziny jak Kierownik podpisze a jak ma kaprys to nie i co zrobić zostaje za wolne i można sobie polatać. Pozdrawiam Zbigniew ile startów tyle londowań.
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Tak na nas gadaja, ja dzis np poszedlem do pracy na 7 30 i dopiero wrocilem, moj samolot wyladowal w gdansku bo na moim lotnisku nie bylo warunkow.
To Kolega jest technikiem na 4113 :?: Fajnie
Kiedyś pracowałem w firmie zlokalizowanej blisko progu pasa startowego w Rębiechowie. Z okna pokoju miałem widok na finalne podejście. Czasami zauważałem, że leci coś mniejszego i szybszego, wtedy na złamanie karku pędziłem przed budynek, ku rozbawieniu kumpli i dziwnemu spojrzeniu przełożonych, zobaczyć nadejście nad pas, a po chwili sycić uszy dźwiękiem odejścia i zapachem kerozyny Zresztą nie tylko malborskie MiG-29 przylatywały, bo F-16 także. Ale to przy MiGach z Marlboro jakoś serce bardziej się radowało
Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego dwudziestego dzięwiątego.
M.
ale na nowy system to chyba niewielu się zdecyduje z obecnie służących. Tu nie ma co liczyć na cuda, że w nowym systemie będzie wiecej kasy i jakim kosztem. W Polsce jak wymieni się cała epoka to może coś sie zmieni, tylko od kogo brać dobre wzorce?
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
W czasie trwogi na rynku i w sektorze finansowym państwo i podatnicy są ostatnią deską ratunku - twierdzi Jan Krzysztof Bielecki.
"...Odnosząc się do propozycji prof. Leszka Balcerowicza, który mówi o konieczności zmniejszenia innych wydatków, włączenie mundurówek do powszechnego systemu emerytalnego, zrównania wieku emerytalnego, zmniejszenia ulgi i zasiłków, Bielecki przyznał, że trzeba to zrobić.
Trzeba też wprowadzić rachunkowość dla gospodarstw w rolnictwie. Wszystko to są pozycje po kilkaset milionów złotych, a tu potrzeba miliardów. I rząd to robi, w swoim tempie, w dialogu społecznym, a nie metodą szokową, bo te czasy już minęły. Jestem przekonany, że przed wyborami będziemy mieli uporządkowaną kwestię emerytur służb mundurowych - zaznaczył....."
:shock: http://www.joemonster.org/filmy/33071/Salwa_honorowa - kurna dobrze, że to nie są "moi" bo by ich "stary" z...bał :shock: Co za wiocha...partactwo i dziadowstwo ubrane w mundury... I chyba nie ma co się dziwić bo ich pseudo "dowódca" nawet nie potrafi komend wydawać i wyszkolić ich porządnie, mój były dowódca jak ryknął to się młodym ręce trzęsły a jak było trzeba to tupali i ćwiczyli cały dzień ale jak byśmy mu taki wtyd przynieśli to by nam "nabiał" -delikatnie mówiąc pourywał ...ech kiedyś to było wojsko - tylko nie mówcie, że było gorzej :wink: Wstyd i tyle, zwykła "Zetka" była o niebo lepiej wyszkolona pod tym względem...a tym pseudo zawodowcom nic się nie chce bo "odp...ą" te 8godzin i mają wszystko gdzieś :x
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
PAOLO ESCO, ooooooooojjjjaaaaaaaaaa śmiech na sali, za takie coś tylko na sybir zesłać. Ciekawe z jakiej jednostki byli. A ten z tym beretem bije wszystkich :P
PAOLO ESCO, O kurwa!! :shock: WSTYD :!: :!: :!:
Wojsko skończyło się ze 20 lat temu :cry: Teraz nawet nie możesz żołnierza opierdolić bo on ma same prawa i zero obowiązków. Szkolenie to jakaś abstrakcja bo aby szkolić i wymagać to trzeba samemu wiedzieć i i kiedyś doświadczyć pewnych rzeczy. Do wojska też dotarli księgowi Oficerów "robi" się z absolwentów cywilnych uczelni na kilkumiesięcznych kursach. Z całym szacunkiem dla tych absolwentów - fachowcami może i są w swoich dziedzinach ale żołnierze to z nich jak z koziej dupy....... Po roku to chodzić nie umieją nie wspomnę o strzelaniu itp Efekty widać na każdy kroku.
Nic nie robim tylko paradujem :diabelski_usmiech
Jak widzę takie "kwiatki" to cieszę się że już mam ten etap za sobą
eaglemirek, dokladnie jak piszesz, a do tego stawiaja na etaty kolesi co byli szefami kuchni na etat technika samolotu. Pierwszy raz widzi samolot na oczy a jest na wyższym U niz ludzie po ukonczonych kursach z zajebiaszcza wiedza. Ogolnie jak to widze to mi sie plakac chce.
nie on...to ten z tylnego rzędu w czasie przeładowania nacisnął spust...strzelali ze ślepaków na 99,9% bo inaczej ten z pierwszego szeregu - któremu beret spadł pewnie by był cały os...y albo by nie miał połowy głowy. Oni byli z chyba z jakiejś JW z Wałcza ...10 BATALION ŁĄCZNOŚCI ? :roll: to by wiele tłumaczyło :lol: ale i tak bym ich profilaktycznie prz...ił - wtyd na całą Polskę kurna :x
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
to ten z tylnego rzędu w czasie przeładowania nacisnął spust
wiem wiem ale mi sie smiach chce wlasnie z tego jak w czasie przeladowania broni moze beret spasc. Dobrze ze nie upuscil kałacha bo wtedy byloby ciekawie.
Komentarz