Zamieszczone przez arturas03
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Kiniu chodzi mi o to, że zirytował mnie zamieszczony cytat jakiegoś nierozgarniętego polityka (czy byłego niebieskiego). Niestety Polskie ukochane państwo odebrało prawa nabyte. Doskonale wie o tym kilka lub kilkanaście tysięcy emerytowanych funkcjonariuszy.
A jeżeli odważyli się raz - nie ma żadnej pewności, że nie zrobią tego kiedyś znowu.
A że państwo nie przestrzega raz podjętych zobowiązań świadczy znów chociażby sprawa OFE.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2Kiniu chodzi mi o to, że zirytował mnie zamieszczony cytat jakiegoś nierozgarniętego polityka (czy byłego niebieskiego). Niestety Polskie ukochane państwo odebrało prawa nabyte. Doskonale wie o tym kilka lub kilkanaście tysięcy emerytowanych funkcjonariuszy.
A jeżeli odważyli się raz - nie ma żadnej pewności, że nie zrobią tego kiedyś znowu.
A że państwo nie przestrzega raz podjętych zobowiązań świadczy znów chociażby sprawa OFE.
Komentarz
-
-
Skończcie z tymi prawami nabytymi. Za chwile zwykły czary człowiek będzie zapieprzał do 70-tki a mundurowi, górnicy i wszelkie innne grupy uprzywilejowane na emeryturkę przechodzą w wieku 30-40 -50 lat.
Wszyscy powinni pracować tak samo długo. Nie podoba się zmień pracę. To takie proste.
Na wolnym rynku to bardzo dobrze funkcjonuje.
Praca w każdej państwowej firmie to bułeczka w porównaniu z prywatnym biznesem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikPraca w każdej państwowej firmie to bułeczka w porównaniu z prywatnym biznesem.
Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma :!: :!: :!:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Ja pracuje 10-12 godzin dziennie, włącznie z sobotami. Żona podobnie. Na nic nie mozemy liczyć. 2 tygodnie wypowiedzenia. Wsio.
[quote="endryu"]Zamieszczone przez pandzikWszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma :!: :!: :!:
Zresztą problem w Polsce jest bardzo szeroki (górnicy, rolnicy, nauczyciele itd). Która opcja polityczna spróbuje rozwiązać ten węzeł zginie w odmętach.
Dlatego nikt nie bedzie ryzykował, przez co za 5, 10 lat będziemy w d...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikWszyscy powinni pracować tak samo długo
Komentarz
-
-
Dlatego nie każdą pracę można ze sobą porównać. Każdemu za ciężką pracę należy się szacunek. A w Polsce od lat jest tak jak widać. Rządzili "czerwoni", "czarni" i "biali" i nikt nie ma rozwiązania dla kraju.
A grabie ciągną tylko w jedną stronę i dla rządzących to pasuje. To po co się wychylaćO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
pandzik, to przyjdź i popracuj
przeszukaj zwłoki dziecka albo jedź powiadom rodziców że ich dziecko nie żyje
i też będziesz mógł iść na emeryturę po 15 latach tego lightowego życiaNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
pandzik również zapraszam do mojej pracy - umówmy się może w pięknym o tej porze roku Afganistanie ? Baza Ghazni nie za mało kameralna będzie ? :twisted:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, ahmed799, looker rzeczywiście nie ma co się spinać :wink:
Zawsze się znajdzie ktoś kto ma jakieś żale, ale cóż... nie ma sensu z takimi gadać
ani tłumaczyć na czym to wszystko polega. Przynajmniej mi sie nie chcę :evil:
Zamieszczone przez Borsuk2Zazdrościsz im emerytury w wieku 50 lat, to trzeba było iść do jakiejkolwiek pracy mundurowej i przepracować tam chociaż 20 lat. Nie ma co dyskutować o czymś, gdzie się nie było. Zwykła polska zawiść ...
pandzik jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym temacie to się nie wypowiadaj :!:
Komentarz
-
-
a ja tam służby mundurowe bardzo lubię i przede wszystkim SZANUJĘ.
ale szczerze mówiąc tłumaczycie się z tych emerytur tak, że się rzygać chce, totalnie psujecie sobie wizerunek, jakby Was na siłę do tej PRACY wsadzili (co niestety w jakiejś części jest niestety prawdopodobne jak sądzę)
"moi" wszyscy mundurowi (a z wojskowej rodziny pochodzę) są żołnierzami z POWOŁANIA i wżyciu nie słyszałem od nich takich jęków jaką to mają straszną "pracę" :roll:
na każdy płacz w stylu "moja praca jest najcięższa na świecie" byle kmiotek wysuwa argument nie do przebicia - NIE TRZEBA BYŁO SIĘ TAM PCHAĆ, ŻEBY TERAZ NIE PŁAKAĆ.
to jest służba a nie praca.
sam mundurowy nie jestem ale jakoś mnie to wk@#wia :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodato jest służba a nie praca
Komentarz
-
Komentarz