Mundurowi na Naszym forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janus
    Ambiente
    • 2011
    • 122

Dobrze dziękuje za wyczerpująca odpowiedz.
    Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Janus
      ja jeszcze nigdy na cpn nie brałem paragonu
      lepiej brać, bo w razie "W " przy reklamacji zbita
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• Janus
        Ambiente
        • 2011
        • 122

Zamieszczone przez endryu
        Zamieszczone przez Janus
        ja jeszcze nigdy na cpn nie brałem paragonu
        lepiej brać, bo w razie "W " przy reklamacji zbita
        No muszę przyznać że raz zatankowałem na Bliskiej w małej miejscowości i paragonu jak zwykle nie wziąłem a jakość tego paliwa musiała być marna bo autko ledwo 100 km/h chciało jechać a komputer pokazywał jakieś dziwnie duże spalenie. No i jak piszesz bez dowodu zakupu reklamacji bym nie mógł zrobić. Chyba że coś innego masz jeszcze na myśli.
        Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3777
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Janus
          Chyba że coś innego masz jeszcze na myśli
          paliwko wszędzie może być "różne" :?: Znajomy zatankował diesla BMW na Schell-u i za ok.200m za stacją paliw fura zdechła :?: Powrót na stację (na piechotkę), awantura i jakoś szef stacji chciał szybciutko, polubownie załatwić sprawę :niewiem :niewiem :niewiem I tak też się stało, pompa wtryskowa do wymiany. A za naprawę był pełen zwrot kasiory

Komentarz

• Janus
            Ambiente
            • 2011
            • 122

Tak to prawda, ale ciężko udowodnić z miejsca sprzedawcy że jego towar jest niskiej jakości do tego trzeba by było pobrać próbkę paliwa z baku, ze stacji i do analizy, ale skoro kierownik stacji sam chciał to cicho "załatwić" to wiedział o co chodzi. Muszę sobie chyba gdzieś zapisać bym brał te "zasr.ne" paragony, zawsze płacę w pospiechu lub panu z obsługi co tankuje osobiście. No ale jak bym nie miał przy kontroli paragonu to chyba mnie nie odstrzelą.
            Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• endryu
              RS
              • 2006
              • 3777
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Janus
              ale jak bym nie miał przy kontroli paragonu to chyba mnie nie odstrzelą
              nie tak od razu :zastrzelic ale jest dużo kradzieży paliwa z zaparkowanych tir-ów

Komentarz

• Janus
                Ambiente
                • 2011
                • 122

Zamieszczone przez Janus
                ale jak bym nie miał przy kontroli paragonu to chyba mnie nie odstrzelą
                nie tak od razu :zastrzelic ale jest dużo kradzieży paliwa z zaparkowanych tir-ów

A oto chodzi to już się sprawa rozjaśniła, ale w moim odczuciu to ciężko by było udowodnić komuś to czy paliwo jest kradzione czy nie, na paliwie niema banderoli ani ruskich hieroglifów by "od razu" było wiadomo co i jak. Zresztą ja bym się obawiał o zdrowie mojego auta gdybym kupił paliwo od jakiegoś "jasia wędrowniczka" jak by mi auto potem stanęło gdzieś w polach to bym szukał wiatru ..........
                Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• endryu
                  RS
                  • 2006
                  • 3777
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

...jak masz dużo czasu na długie rozmowy i pobyt za kratą jako osoba zatrzymana (do czasu wyjaśnienia, a np. jest weekend...)

...resztę scenariusza wymyśl sobie sam

...w każdej takiej sytuacji może zachodzić uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa

Komentarz

• Janus
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 122

...jak masz dużo czasu na długie rozmowy i pobyt za kratą jako osoba zatrzymana (do czasu wyjaśnienia, a np. jest weekend...)

...resztę scenariusza wymyśl sobie sam

...w każdej takiej sytuacji może zachodzić uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa
                    Ciekawy scenariusz.... na tym chyba poprzestaniemy, zbyt dużo ceregieli z tym przewożeniem paliwa, pierwsza podstawowa przeszkoda gdzie kupić atestowanie bańki do paliwa(cena ich pewnie będzie kosmiczna). No nic dziękuję za szerokie wyjaśnienie co i jak. Tak liczyłem sobie na szybkiego i przy 250 l mam jakieś 140 zł różnicy między Krakowem a Zakopanym, jak to mówią piechota nie chodzi.
                    Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• endryu
                      RS
                      • 2006
                      • 3777
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Janus
                      gdzie kupić atestowanie bańki do paliwa
                      może ktoś z sąsiadów-rolników ma beczułki po nawozach (są takie fajne 30 l)

Komentarz

• Kiniu
                        RS
                        • 2010
                        • 1746

Zamieszczone przez Janus
                        ciężko udowodnić z miejsca sprzedawcy że jego towar jest niskiej jakości do tego trzeba by było pobrać próbkę paliwa z baku, ze stacji i do analizy
                        Przyjedż do mnie to coś zaradzimy :wink:

Zamieszczone przez Janus
                        lub panu z obsługi
                        Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze :diabelski_usmiech

Komentarz

• Janus
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 122

[quote="Kiniu"]
                          Zamieszczone przez Janus
                          ciężko udowodnić z miejsca sprzedawcy że jego towar jest niskiej jakości do tego trzeba by było pobrać próbkę paliwa z baku, ze stacji i do analizy
                          Przyjedż do mnie to coś zaradzimy :wink:
                          Ta sprawa spotkała mnie z 2 lata temu. :szeroki_usmiech
                          Była F2 1.4 TDI 2009.

Komentarz

• ahmed799
                            RS
                            • 2009
                            • 6871
                            • Ford

Dzisiaj na rozprowadzeniu Bazy przeczytali nam telegramy od Szefa Inspektoratu Wsparcia SZ oraz od dowódcy 1 Skrzydła Lotnictwa Taktycznego odnośnie pogłosek jakie krążą w naszym kręgu. Zapewniają w nich że nie są prowadzone żadne prace nad zmianami wypłaty odpraw i rocznej pensji po odejsciu na emeryturę oraz przejazdów raz w roku i gratyfikacji urlopowej. Miejmy nadzieje że już tak zostanie.

филип
                            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• mariokr
                              Rider
                              • 2009
                              • 590

Zamieszczone przez ahmed799
                              nie są prowadzone żadne prace nad zmianami wypłaty odpraw i rocznej pensji po odejsciu na emeryturę oraz przejazdów raz w roku i gratyfikacji urlopowej. Miejmy nadzieje że już tak zostanie.
                              i tej wersji sie trymajmy........
                              ...JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                RS
                                • 2009
                                • 6626
                                • Volkswagen
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez ahmed799
                                Zapewniają w nich że nie są prowadzone żadne prace nad zmianami wypłaty odpraw i rocznej pensji po odejsciu na emeryturę oraz przejazdów raz w roku i gratyfikacji urlopowej. Miejmy nadzieje że już tak zostanie.
                                ...jasneeeee ...wybory się zbliżają :diabelski_usmiech a po wyborach....zapomną o tym i zaczną ostro pracować :P
                                Mój informator potwierdził, że zmiany w ustawach emerytalnych dla wojskowych są już gotowe i jedynie trwają konsultacje nad przyjęciem oficjanych wersji dla osób chętnych pozostać w "starych" zasadach oraz dla tych, którzy będa musieli pracować do 50-go roku życia i mieć przepracowanych conajmniej 20 lat by otrzymać emeryturę.
                                Czeka nas też zmiana wypłaty należności za L4 tz 80% za każdy dzień...a pozostała kwota...ma przejść na fundusz nagrodowy dla Jednostki :shock: dodatkowo osoby mające określoną ilość L4 w roku będą automatycznie otrzymywały pomniejszoną nagrode roczną ( o ile taka będzie) ...itd...ale przeciez to tylko przymiarki bo oficjalnie to ONI nic nie planują w zmianach :diabelski_usmiech
                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• mariokr
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 590

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                  nagrode roczną ( o ile taka będzie)
                                  ??
                                  ja już zapomniałem co to takiego he he he :diabelski_usmiech
                                  ...JEDEN WARRRRCZY DRUGI TRĄĄĄBI A OCTAVIA KOMBII...

Komentarz

• Kiniu
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1746

Szykuje się ostra batalia o nasze podwyżki w 2012r.

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14114
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czy mamy tu jakiegoś sapera :?: Jeśli tak to Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Sapera :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piotrek_os
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8162
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                        Czy mamy tu jakiegoś sapera :?: Jeśli tak to Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Sapera :!:
                                        a tu http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ska...go_180745.html moze to świetowali :diabelski_usmiech
                                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

No to podwyżki poszły nam koło nosa, jak dobrze pojdzie dostaniemy w 2013 roku.

филип

Komentarz

• Morgoth
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1116

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                            Mój informator potwierdził, że zmiany w ustawach emerytalnych dla wojskowych są już gotowe i jedynie trwają konsultacje nad przyjęciem oficjanych wersji dla osób chętnych pozostać w "starych" zasadach oraz dla tych, którzy będa musieli pracować do 50-go roku życia i mieć przepracowanych conajmniej 20 lat by otrzymać emeryturę.
                                            Nie jestem z żadnego resortu mundurowego, więc sformułowanie "będa musieli pracować do 50-go roku życia" strasznie mnie dziwi. Jakby, kurde, reszta ludzi nie musiała pracować do 50-go roku życia

Podobnie z "mieć przepracowanych conajmniej 20 lat by otrzymać emeryturę" - no to już jest wprost istny skandal :lol:
                                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                            G.B.Show

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6871
                                              • Ford

Morgoth, to przyjdz na 30 lat sluzyc to zobaczysz o co w tym wszystkim chodzi

филип

Komentarz

• Kiniu
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 1746

Policjanci masowo uciekają przed reformą na emeryturę :!:

Funkcjonariusze służb mundurowych masowo składają wnioski o emerytury, obawiając się reformy systemu emerytalnego - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
                                                Tylko w pierwszym kwartale tego roku do MSWiA wpłynęło trzy tysiące wniosków funkcjonariuszy różnych służb o przyznanie emerytury. To dwa razy więcej niż w tym samym okresie 2008 r. W sumie w ubiegłym roku emerytury otrzymywało 131 tys. funkcjonariuszy, ale już w tym roku - 135,5 tys. Budżet na świadczenia mundurowe wydaje 6,5 mld zł rocznie.
                                                – To prawda, coraz więcej osób chce odejść ze służby – potwierdza Antoni Duda, przewodniczący Zarządu Głównego NSZZ Policjantów, których wśród mundurowych odchodzacych na emerytury jest najwięcej. Obawiają się odebrania im dodatków do pensji oraz tego, że będą musieli pracować 20 lat zamiast 15. I nie uspokajają ich zapewnienia premiera, że zmiany obejmą tylko tych, którzy dopiero wstąpią do służby.
                                                – Funkcjonariusze są przekonani, że zachowują się racjonalnie. Przechodząc na emerytury dziś, minimalizują ryzyko utraty przywilejów – mówi Krystyna Burzyńska-Kaniewska, psycholog pracy.

Ostateczna decyzja o kształcie reformy emerytalnej służb mundurowych zapadnie 27 kwietnia na wspólnym posiedzeniu rządu i związków zawodowych.

Komentarz

• andrzej1962
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1306
                                                  • Octavia III combi (5E5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

Uzgadniali, uzgadniali a rząd po cichu swoje. Nie wierzę, że trzeba będzie "zwijać stragan". Jak zwykle w naszym kochanym kraju jak na karuzeli, co rok co innego i tradycyjnie aby pracownika zrobić w chu.................. .

Komentarz

• Kiniu
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 1746

Pismo do ministra Boniego.

Pismo Federacji ZZ SM do ministra M. Boni.

Pan Michał BONI

Minister - członek Rady Ministrów,
                                                    Przewodniczący Komitetu Stałego Rady Ministrów

Panie Ministrze,

W związku z olbrzymim niezadowoleniem całego środowiska, z powodu przedstawionych na posiedzeniu Zespołu rządowo – związkowego w dniu 20.04.2011 roku rządowych propozycji rozwiązań systemu emerytalnego służb mundurowych, nie uzgodnionych na podzespołach nr 1 i 2 zaistniała pilna konieczność przeprowadzenia konsultacji i uzgodnień w organizacjach wchodzących w skład Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych toku dalszych negocjacji.
                                                    Wobec powyższego informujemy, że decyzją wszystkich organizacji FZZSM termin spotkania w dniu 27 kwietnia 2011 roku jest niemożliwy.
                                                    Po przyjęciu wspólnej decyzji co do dalszej procedury negocjacji FZZSM zaproponuje nowy termin posiedzenia Zespołu.

Za Federację Związków Zawodowych Służb Mundurowych

Przewodniczący
                                                    Zarządu Głównego NSZZ Policjantów
                                                    /-/Antoni DUDA

http://www.nszzp.pl/index.php?option=co ... &Itemid=30

Komentarz

Pracuję...