podzielić na 3 tygodnie to wychodzi normalna kwota.
Zgadza się. Można przyjąć 4000-4500 za JEDEN tydzień i dlatego dziwią mnie koszty typu 2500-3500 za DWA tygodnie, które podał Azazel.
_tm_, podejrzewam, że różnica się bierze stąd, że mój koszt to jest tylko MÓJ koszt, bo jadąc w 10 osób, wszystko dzieliliśmy na 10 (bilety lotnicze dla 2 osób i waha trafiły do jednej puli wydatków na którą zrzucali się wszyscy). Wy jeździcie z rodzinami, więc chyba na wachę się nie zrzucacie :wink: Dlatego mój koszt mimo zgubienia portfela i dwóch mandatów (za jazdę bez kasku na skuterze oraz za znaczne przekroczenie prędkości na autostradzie w Austrii) jest niższy niż Wam wychodzi...
Zgadza się. Można przyjąć 4000-4500 za JEDEN tydzień i dlatego dziwią mnie koszty typu 2500-3500 za DWA tygodnie, które podał Azazel.
Nie wiem co w tym dziwnego - wydaliśmy w zeszłym roku właśnie 4,5 kPLN na DWA tygodnie - przejazd + kwatera (85 EUR/d na dwie rodziny - duży apartament) + trochę jazdy na miejscu - fakt, że z knajp to w sumie tylko lody ale i tak z małymi dwoma dzieciakami łażenie gdziekolwiek jest pewnego rodzaju utopią - no i oczywiście żarełko z Polski - przecież nie będę powietrza woził w kufrze do Cro. Oczywiście że wydać można dowolnie dużo - ale oszczędnie też można sobie tam zapewnić bardzo fajne wakacje. Oczywiście w menu sporo lokalnych ryb ale kupowanych świeżych, bezpośrednio od rybaka i przyrządzanych osobiście na grillu (zdecydowana większość apartamentów w Cro posiada grill do dyspozycji gości)
Jakie sa plaze w CRO?Slyszalem,ze plaze z piaskiem jak w PL sa w mniejszosci,wiekszosc jest kamienista.Gdzie sie wybrac w wakacje,w jaki region na pierwszy raz?Ogolnie wole zwiedzac niz lezec plackiem.
fan, osobiście wolę plaże żwirowe i kamieniste w CRO niż ich piaskowe. Ich piasek to taki zmielony żwir który jest ciemny i woda w jego pobliżu jest nieciekawa. Tam gdzie są plaże żwirowe woda jest krystalicznie czysta i rekompensuje niedogodności jakimi są drobne kamienie.
Jeżeli lubisz zwiedzać to proponuje okolice pomiędzy Zadarem i Szibenikiem lub pomiędzy Splitem a Makarską. Pierwsza okolica to masz do zwiedzania z bardziej znanych miejsc Zadar, Szibenik, Wodospady Krka. Drugie okolica to masz do zwiedzania Split, Trogir, Makarską i miejscowości okoliczne, Omis i jego ruiny na skałach nad miastem. Do tego można wybrać się do Dubrownika na całodniową wycieczkę po drodze zwiedzając okolice Stonu.
fan, a najlepiej jakbyś był na miejscu rano, wtedy najmniejszy jest stres szukania kwatery. W zasadzie jak wejdziesz do pierwszego lepszego domu z apartamentami to ja oni nie będą mieć to Cię wyślą do osoby która ma wolne miejsca.
fan, a najlepiej jakbyś był na miejscu rano, wtedy najmniejszy jest stres szukania kwatery. W zasadzie jak wejdziesz do pierwszego lepszego domu z apartamentami to ja oni nie będą mieć to Cię wyślą do osoby która ma wolne miejsca.
Komentarz