OCP na allegro

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Zamieszczone przez 4x4BKF
    kończy na jednym kiepsko zorganizowanym zlocie w Krościenku
    Widzisz dla mnie sie skończył a to jest dla mnie plama na honorze i sprawa honorowa
    co do forum to robienie kasy bez wspierania forum i bez zapytania czy można jest karygodne.
    Ja mam dużo jeszcze wlep nie na zwykłej foli ale na odblaskowej droższej, one były płatne ale tylko tyle żeby koszt zrobienia sie zwrócił czyli materiału na śląsku pierwsze wlepy zrobił Luky8 pierwsze wlepki zrobił kolega Emil
    Ja zorganizowałem pierwsze spoty w moim regionie a drugie w klubie po warszawie
    Byłem organizatorem zlotów i pomagałem w rozkręceniu spotów nie tylko w moim regionie za moim przykładem i spotów warszawskich reszta sie zorganizowała.
    Mam plame na honorze i tylko to mi będzie zapamiętane.
    Jak zacne grono klubowiczów jest na tym forum wiem najlepiej bo wiele osób mi pomogło bezinteresownie i jestem im wdzięczny za to więc będę bronił loga klubowego i klubu

Komentarz

• xtremesystems
      RS
      • 2010
      • 2254
      • Hyundai

amen

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 11005
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

djczas,
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez abstinent
          Odpisali z Allegro

Dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie informuję, że wykorzystanie zdjęć lub znaków zastrzeżonych może odbyć się tylko za zgodą autora tych materiałów.

Wyjaśniam, że interwencję w tego typu sprawach podejmujemy wyłącznie na wniosek Użytkownika, którego prawa autorskie zostały naruszone. Ponieważ dotychczas nie otrzymaliśmy zgłoszenia od właściciela wspomnianych materiałów, uznajemy, że nie doszło do naruszenia zasad. Nie mamy bowiem pewności, że wskazany Użytkownik nie posiada pisemnej zgody właściciela na wykorzystanie w opisie aukcji materiałów jego autorstwa.

Przydatny link:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,

więc może oficjalnie administracja napisze co nie co
          To im odpisz, żeby go poprosili o pisemną zgodę właściciela. A jak nie przedstawi to niech zablokuję aukcję.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zawsze też można zalać gościa telefonami/smsami :diabelski_usmiech
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• macherstudio
              RS
              S_OCP Member
              • 2008
              • 2378
              • Mitshibishi
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Popieram .... Ale robimy 3 osobowy spot w moim swietym mieście i niestety zasada wlepa na spocie doznaje uszczuplenia bo żaden z nas jej nie ma naturalnie każdy postara się skorzystać z zaproszenia kolegów z subregionu ale nie każdy da radę

Nie bronie alledrogowicza ale może to pokazuje ze warto zmienić zasadę np wlepa za 3 pkt pomocy idzie do pomagajacego itd?

Taka tylko sugestia choć pewnie mój region to wyjątek Many nadzieje to zmienić
              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez shado
                Zamieszczone przez abstinent
                Odpisali z Allegro

Dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie informuję, że wykorzystanie zdjęć lub znaków zastrzeżonych może odbyć się tylko za zgodą autora tych materiałów.

Wyjaśniam, że interwencję w tego typu sprawach podejmujemy wyłącznie na wniosek Użytkownika, którego prawa autorskie zostały naruszone. Ponieważ dotychczas nie otrzymaliśmy zgłoszenia od właściciela wspomnianych materiałów, uznajemy, że nie doszło do naruszenia zasad. Nie mamy bowiem pewności, że wskazany Użytkownik nie posiada pisemnej zgody właściciela na wykorzystanie w opisie aukcji materiałów jego autorstwa.

Przydatny link:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia,

więc może oficjalnie administracja napisze co nie co
                To im odpisz, żeby go poprosili o pisemną zgodę właściciela. A jak nie przedstawi to niech zablokuję aukcję.

mówisz i masz
                czekamy :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

macherstudio, co do Częstochowy to kolego macie możliwość załatwienia sobie wlep nie macie aż tak daleko do spotów na śląsku i w dodatku macie 2 pasy w jedną stronę można sobie zaplanować jeden słownie jeden czy dwa piątki w ciągu dwóch miesięcy aby skołować sobie wlepe. Jakby to powiedzieć wtedy człowiek będzie sie lepiej czuła jak mu sie to uda a nie tak po najniższej linii oporu

Komentarz

• matikar
                    Drive
                    • 2010
                    • 41

Może się narażę, ale ja uważam że to jest dobry pomysł, tylko trzeba go trochę zmodyfikować mianowicie:

1. powinien ktoś z forum kto zajmuje się sprzedażą na allegro, wrzucić taką wlepkę na aukcje ( to znaczy jeśli wykonanie takiej wlepki kosztuje 3-4 zł powinien wystawić ją za 10-12 zł i np. 5-7 zł z każdej wlepki przekazywać na utrzymanie forum).

2. Nie każdy ma czas i ma blisko by podjechać na spot.

3. Jak by nie patrzeć octavii trochę jeździ po naszym kochanym Kraju. Więc im więcej aut będzie oklejonych logiem OCP tym większa reklama dla forum, a jak mówi stare Chińskie ludowe powiedzenie "Reklama dźwignia handlu" :P
                    www.coval.com.pl

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

matikar, wiesz nie masz racji właśnie po to sa takie a nie inne zasady aby sie integrować a nie iśc na ilośc a na jakość to przeciwieństwo chińczyków którzy jakość maja w d...

Komentarz

• macherstudio
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 2378
                        • Mitshibishi
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez djczas
                        macherstudio, co do Częstochowy to kolego macie możliwość załatwienia sobie wlep nie macie aż tak daleko do spotów na śląsku i w dodatku macie 2 pasy w jedną stronę można sobie zaplanować jeden słownie jeden czy dwa piątki w ciągu dwóch miesięcy aby skołować sobie wlepe. Jakby to powiedzieć wtedy człowiek będzie sie lepiej czuła jak mu sie to uda a nie tak po najniższej linii oporu

Tak ok ale ... Nie ukrywam ze nasz region chcieliśmy aktywowac cieszą nas zaproszenia do jazdy przez słynny siewierz ale chcielibyśmy wrócić do tradycji spotkań w Czestochowie zapewne za sprawa paf narodzily się one wiec nie chcielibyśmy aby na naszych spotach nie mieć możliwości uhonorowania naszych gości wlepa nie chodzi o fakt posiadania ale możliwości obdarowywania
                        www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Piratka
                          L&K
                          • 2009
                          • 1016

Zamieszczone przez matikar
                          Jeśli ktoś nie ma czasu na spot, nie powinien przynależeć do OCP, każdy forumowicz kto ma wlepe dostał ją tylko poprzez spot, ewentualnie jeśli jest już dość dobrze znany na forum i ze spotów ma szanse dostać ją pocztą.

więc jeśli ktoś ma kupić sobie wlepę na allegro nie znając nikogo to po co nam te spoty :shock:

wystawmy je za 8 zł, przestańmy jeździć na spoty i przy każdej mijanej Octavii będziemy trąbić w niebo głosy :evil:
                          :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

macherstudio, pogadaj z kolegą Luky8 on robił wlepy on ma projekt więc dogadajcie sie z nim to wam zrobi

Komentarz

• ZYBI68
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 697
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez 4x4BKF
                              Nie wymyślona przez kogoś z forum, a chyba zwyczajnie zerżnięta z logotypu Fiata Punto, wiec podnoszenie kwestii prawnych jest tu moralnie dwuznaczne.
                              A już chciałem do Ciebie :zastrzelic :wink: tylko Stasiu wyjaśnił spokojnie.
                              Teraz wyjdzie na to, że Fiat zerżną od nas :lol:
                              Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez djczas
                                Mam plame na honorze i tylko to mi będzie zapamiętane.
                                Nie wiem co się wydarzyło i chyba nawet mnie to inie interesuje, więc przeze mnie nie będzie zapamiętane. Co więcej mieszkając za granicą nigdy nie bylem na spocie (niestety). Ja wiem, że ludzka natura jest taka, że zapamięta jedną wpadkę, ale już 100 "pomógł" itp idzie w niepamięć. Osobiście nie przejmowałbym się tak strasznie ta "wpadka" bo ktoś ktoś zna Cie dłużej, nawet (tak jak ja) tylko przez forum i tak Cie oceni przez pryzmat "całości", a nie indywidualnych incydentów.

[ Dodano: Sro 09 Lut, 11 18:38 ]
                                Zamieszczone przez Piratka
                                Jeśli ktoś nie ma czasu na spot, nie powinien przynależeć do OCP, każdy forumowicz kto ma wlepe dostał ją tylko poprzez spot, ewentualnie jeśli jest już dość dobrze znany na forum i ze spotów ma szanse dostać ją pocztą.

więc jeśli ktoś ma kupić sobie wlepę na allegro nie znając nikogo to po co nam te spoty :shock:

wystawmy je za 8 zł, przestańmy jeździć na spoty i przy każdej mijanej Octavii będziemy trąbić w niebo głosy :evil:
                                Trochę jesteś niesprawiedliwa imo. Być może jestem klasycznym wyjątkiem, ale na spocie nie bylem jeszcze żadnym, bo mieszkam za granicą. Wlepe sobie kupiłem i teoretycznie na nią nie zasługuję, choć po mojej aktywności można śmiało powiedzieć, że dość mocno integruję się z forumowiczami, choć tylko jedno widziałem na oczy Oczywiście wlepa mi nie jest do niczego potrzebna, jednak właśnie ona daje mi poczucie przynależności do grupy ludzi którzy niosą sobie nawzajem bezinteresowną pomoc.
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• abstinent
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4842
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ZYBI68
                                  Teraz wyjdzie na to, że Fiat zerżną od nas :lol:
                                  to co, jakiś odszkodowanie od fiata :?: :lol:

Piratka ja tam dostałem pocztą, a na spocie jeszcze nie byłem, a na forum...hmmm :roll:
                                  podkreślam jeszcze

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Zamieszczone przez winni77
                                    Ja wiem, że ludzka natura jest taka, że zapamięta jedną wpadkę, ale już 100 "pomógł" itp idzie w niepamięć.
                                    no to jest mechanizm znany od lat:

"Możesz zbudować tysiąc mostów i tylko raz obciągnąć komuś druta, a i tak nazwą Cię lachociągiem a nie budowniczym mostów"

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

winni77, co do członków OCP z zagranicy wyznaje zasadę że im sie należy wlepa wysłana pocztą

Komentarz

• matikar
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 41

"Możesz zbudować tysiąc mostów i tylko raz obciągnąć komuś druta, a i tak nazwą Cię lachociągiem a nie budowniczym mostów"
                                        Bardzo ładne i takie życiowe :twisted:
                                        www.coval.com.pl

Komentarz

• grajewiak
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 582
                                          • Jeep

Ja tam byłem na spocie, wlepki nie mam i jakoś żyję... :twisted:
                                          Jest: Toyota Corolla 1.8 VVT-i, Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 3.6L V6
                                          Była: Octavia II FL 1.2 TSI,

Komentarz

• krzysiek13
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1155

I ja zgłosiłem do allegro 8) aukcja dalej jest
                                            Tak wogle taka kupiona wlepka byłaby dla mnie ujmą na honorze. Musi być pomacana przez innego klubowicza, inaczej się nie liczy :twisted:
                                            Octavia

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

ja mam konto allegro zablokowane kupił bym wlepe i dał negatywa z odpowiednim opisem że to jest kradzież

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Zamieszczone przez Piratka
                                                Zamieszczone przez matikar
                                                Jeśli ktoś nie ma czasu na spot, nie powinien przynależeć do OCP
                                                To dość kontrowersyjne stanowisko. Ja jeszcze nigdy nie byłem na żadnym spocie (cóż, ja już niestety wiem co to znaczy totalny brak czasu) a wlepę mam dzięki uprzejmości kolegi kowal2002 (przepraszam jeśli pomylilem nick). Co więcej: nie mam już Octavki (to znaczy według dokumentów wciąż jestem jej właścicielem, ale jeździ nią ojciec), ale wciaż bardzo mocno utożsamiam się z "subkulturą" OCP i wciąż to forum jest tym, które odwiedzam najczęsciej. Żeby było jeszcze ciekawiej: jedyną wlepą na mojej Tojtojce jest (kolejne) OCP...
                                                Czy faktycznie nie zasługuję na wlepkę...?
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Techno200
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 782
                                                  • Tesla

mi OCP kojarzy sie z takim starym angielskim klubem gentelmenow pijacych whisky, palacych cygara i rozmwiajacych na rozne ciekawe tematy. moze to dziecinne ale takie mam skojarzenie z forum kupowanie wlep jakos mi sie nie widzi, nawet poprzez kogos oficjalnie namaszczonego
                                                  Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• jama89
                                                    L&K
                                                    • 2008
                                                    • 1214

i znowu temat się zaczyna. Zaraz ktoś tutaj napisze: "cześć jestem tu nowy, jak można zdobyć wlepe OCP" :evil:
                                                    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

Pracuję...