Znalazłem mieszkanko we Władysławowie za 135zł/doba. Teraz tylko czekam na lepsze prognozy i podpisanie urlopu.
Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?
Zwiń
X
-
Agamek12, no to ja mam za 150 ,1 minutę nad morze i w Karwii no cóż się spóźniłemSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Maicroft, małżowina mnie przekonuje, że teraz jest sezon na "zielone szkoły" i w popularnych miejscowościach królują szalejące dzieciaki... Nie wiem, nie znam się.
Ja wolałbym siedzieć we Władku, ale nie chce mi się kłócić, więc zgodziłem się na (na 100% puste) Karwieńskie Błota. Zresztą zobaczymy gdzie wyląduję.
W każdym razie urlop mam podpisany i ruszam w sobotę o 3.00 nad morze.
Komentarz
-
-
Agamek12, nie ,nie jadę ,nie muszę mam blisko ,ale cóż może się spotkamy nie wiadomoSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Agamek12, bo my chłopaki z nad morza w zasadzie, to kręcimy się po rewirze. Dziś np byłem we Władku na 30 minut, musiałem coś załatwić, może też będę następny tydzień na chwilę. To jak będziesz dawaj cynę tu, że jesteś i do kiedy jesteś, może uda się zderzyć na kawkę jakąś forumową - mini spot :wink:
Komentarz
-
-
sew1981, spontanicznych spontonów raczej nie planuję... Dzieciakami będę chciał się nacieszyć (wiesz, widuję je od roku tylko w weekendy)... Ale w Karwieńskich Błotach (tych bliżej morza) łatwo będzie mnie znaleźć, bo będę tam raczej jedynym turystą... :szeroki_usmiech
Będę od 24 maja do 31 maja...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12mi żona właśnie oświadczyła, że znalazła apartament w Karwieńskich Błotach, bo chce mieć ciszę, spokój i pustą plażę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez Agamek12mi żona właśnie oświadczyła, że znalazła apartament w Karwieńskich Błotach, bo chce mieć ciszę, spokój i pustą plażę
[ Dodano: Sob 24 Maj, 14 18:37 ]
No i jestem w Karwieńskich Błotach... Od 10.30 do 14.00 siedziałem na dość zatłoczonej (jak na spodziewaną ilość turystów) plaży. Mam całe pół bliźniaka dla siebie
Gorzej, że od 15.00 leje i prognozy na najbliższe dni są niestety niezbyt dobre...
Nic to... Łeba, Hel, Trójmiasto będzie można zobaczyć.
No i jednak jeden sklep (a za chwilę drugi) jest otwarty. Nie ma jednak jeszcze gdzie zjeść...
[ Dodano: Nie 25 Maj, 14 21:59 ]
Pojechałem dziś do Łeby i już wiem, że nawet grubo przed sezonem to nie ma tam spokoju. Jest cała masa zielonych szkół! Dziś (niedziela) pod Neptunem na odcinku około 200k było co najmniej 6-8 klas (ale nie pytajcie czy gimnazjum czy podstawówka - patrząc na niektóre dziewczyny powiedziałbym, że ogólniak) na może 50 "zwykłych" ludzi...
Tak więc szukając spokoju nie można brać pod uwagę Łeby nawet przed sezonem...
Komentarz
-
-
Poza sezonem jestem częstym gościem w Sasinie 10-15 km od Łeby. W samej wsi nic do roboty nie ma, poza jednym wyjątkiem, o którym za chwilę. Koniecznie trzeba skorzystać z samochodu lub przynajmniej rowerów (dla bezdzietnych chcących zażyć ruchu wystarczą "autonogi"). Okolica absolutnie spokojna (tylko w niedziele zjeżdża nieco miastowych) i bezproblemowa co do kwater. Oczywiście mowa o okresie pozasezonowym (w maju panuje tam spokój). Sam korzystałem już nieraz z nowo wybudowanego pensjonatu Sasinówka - standard zdecydowanie dobry, nie ma nic wspólnego z tzw. agroturystyką kojarzącą mi się ze smrodem i graciarnią. Rewelacyjne nadmorskie lasy na pograniczu Słowińskiego Parku Narodowego - warto zboczyć ze szlaków. Płakać się chce na myśl, że w sąsiednim Kopalinie planują budowę elektrowni jądrowej. Dla niektórych wadą będzie odległość z parkingu na plażę Stilo wynosząca ok. 1700 metrów - dla mnie to okazja do spaceru. Moje dni w Sasinie wyglądają zazwyczaj tak, że wysypiam się w komfortowym pensjonacie, zaliczam walory przyrodniczo-spacerowe, a późnym popołudniem ucztuję w mieszczącej się we wsi niezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia. Poza tym miejsce naprawdę dobre jako baza wypadowa - codziennie można podjechać gdzieś indziej: Lubiatowo/Kopalino, Łeba, o sąsiednim Stilo nie wspomnę. Osobiście kocham spacery po lesie w okolicy Stilo, poza szlakiem. Można chodzić, przysiąść z piwkiem lub bez, przemyśleć życie albo w ogóle wstrzymać myślenie Mówię z perspektywy pary osób - bo dzieciaki tam się raczej szybko znudzą i nie dadzą odpocząć.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoniezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzeniaSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Zamieszczone przez beavisoniezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zna się zna ,bywa tak ,że latem trzeba troszkę poczekać aż się stolik zwolni ,no cóż ale warto
A i jeszcze jedno ,latem zdarza się , że OCP trójmiasto robi tam spotySebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
my w piątek wróciliśmy ze Stegny, a przebywaliśmy w Ośrodku "Polam" - w wynajętym domku http://polam.mierzeja.pl/. Plaża ok. 600 m, choć było chyba więcej, ale nam to nie przeszkadzało. W ośrodku można wykupić śniadania i obiadokolacje, chociaż my nie korzystaliśmy z tej oferty (obiad w lokalach przy plaży, własne gotowanie/grille albo na trasie - wypad do Krynicy Morskiej i Sztutowa - polecam również w Sztutowie lokal "Alga" http://www.alga.mierzeja.pl/ bdb jedzenie i duuuże porcje ).
Wracając do samej miejscowości - cisza i spokój, fajna plaża, co prawda brak atrakcji dla lubiących imprezy, ale nam to nie przeszkadzało. Dodatkowo w naszym ośrodku trochę atrakcji dla dzieciaków, więc chrześnica się wyszalała (2 trampoliny, huśtawki, zjeżdżalnie, piłkarzyki, piaskownice, jakieś sprzęty do wspinania i takie tam). Do każdego domku grill, a nawet jak ktoś chciał to i dwa Opis domków na stronie www ośrodka. My polecamy
P.S. Dla mnie dodatkowym plusem było to, że mogłem pobiegać wzdłuż Bałtyku po plaży....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Kolega do mnie wczoraj zadzwonił że zwolniło mu się miejsce w terminie od 28.07 do 3.08. Mieszkanie w kołobrzegu na prywatnym osiedlu z placem zabaw blisko do plaży....pech jak nie wiem co bo to akurat mój termin ale niestety już zarezerwowałem miejsce w Dźwirzynie i wpłaciłem zaliczkę więc odmówiłem. Jeżeli ktoś chce skorzystać mogę podać kontakt na pw. :wink:
Komentarz
-
-
Ja dziś w nocy jadę gdzieś nad morze (w navi ustawiłem Darłowo), ale gdzie dojadę to jeszcze nie wiem, ale gdzieś w tych okolicach . Jak by ktoś chciał to na miejscu mogę popytać o to czy o tamto ."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
Komentarz