Jeździłem przez kilka lat nad morze do różnych miejscowości. Początkowo Władysławowo, potem coraz dalej na zachód aż do Rowów. może jeszcze dalej na zachód są jakieś fajne miejsca ale z mojego punktu siedzenia. (Lublin) nie ma sensu jechać dalej. Karwia jest optymalna, spokojnie, dobre zaplecze gastronomiczne, dużo kwater.
Byłem też na wschód od zatoki gdańskiej, w Kątach Rybackich. Główny zarzut to spora odległość od wsi do plaży i "morze". W ciągu 2 tygodni ani razu nie widziałem normalnych fal. Woda spokojna jak w jeziorku. Ja lubię duże fale. Podejrzewam, że w Piaskach może być podobnie.
Co do mokrej w Karwii - nie ma asfaltu, po paru dniach deszczu ulica jest kompletnie zalana :-)
Bo to piaskowe uliczki, jak w Jastrzebiej. Ale zeby nie bylo ze to miasta bez ulic, glowna droga ma asfalt, ma nawet kostke brukowa :twisted:
Ja za to jezdzac od 10 lat nad nasze morze, niestety musze stwierdzic, ze ludzie moze i by byli, ale pogoda jest dziwna, rozwoj mizerny, a ceny mocno poludniowo europejskiej.
(...)Byłem też na wschód od zatoki gdańskiej, w Kątach Rybackich. Główny zarzut to spora odległość od wsi do plaży i "morze". W ciągu 2 tygodni ani razu nie widziałem normalnych fal. Woda spokojna jak w jeziorku. Ja lubię duże fale. (...)
Ja miałem takie fale w zeszłym roku na początku września w Bobolinie obok Darłowa
Już odliczam dni do kolejnego wyjazdu - jeszcze tylko 8 dni i ponad 500km jazdy :?
Ja za to jezdzac od 10 lat nad nasze morze, niestety musze stwierdzic, ze ludzie moze i by byli, ale pogoda jest dziwna, rozwoj mizerny, a ceny mocno poludniowo europejskiej.
Maicroft, kuźwa zupełnie nie rozumiem Cię. Ale może mi wyjaśnisz:
Jaki jest sens pruć prawie 900km na północ po gównianych drogach, nad gówniane - zimne i ciemne (ale z pięknymi plażami) morze, pogoda bardzo loteryjna z przewagą słabej, a ceny raczej wyższe niż gdzie indziej...
Do Chorwacji na Istrię masz ten sam dystans, po dużo lepszych drogach, pogoda pewna, ceny jak w Polsce.
Co innego z centrum Polski wyskoczyć na weekend, ale jeśli na dłużej niż 7-8 dni to tylko za granicę.
[ Dodano: Czw 30 Maj, 13 20:40 ]
Zamieszczone przez Agamek12
Już odliczam dni do kolejnego wyjazdu - jeszcze tylko 8 dni i ponad 500km jazdy :?
Agamek, według mnie jesteś najczęściej wypoczywającym forumowiczem...
(...)Byłem też na wschód od zatoki gdańskiej, w Kątach Rybackich. Główny zarzut to spora odległość od wsi do plaży i "morze". W ciągu 2 tygodni ani razu nie widziałem normalnych fal. Woda spokojna jak w jeziorku. Ja lubię duże fale. (...)
Ja miałem takie fale w zeszłym roku na początku września w Bobolinie obok Darłowa
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
pikne fale pozazdrościć
Też sobie zazdrościłem
Po raz pierwszy od jakichś 20 lat miałem ubaw w polskim morzu. Po kilku miesiącach nagrzewania woda była naprawdę ciepła i dodatkowo świetne fale. W czerwcu (w tym samym miejscu) tego nie było :?
W każdym razie w tym roku też mam nadzieję pojechać w czerwcu trochę się poopalać i wymoczyć stopy w zimnej wodzie, a w końcu sierpnia znów poskakać w ciepłych falach :szeroki_usmiech
Ciepla w tym przypadku oznaczala zapewne 17 stopni celsjusza 8) Raz pamietam chyba 9 lat temu jak woda miala w lipcu 21-22'C w Helu. Z tym, ze tam od strony zatoki fale sa bardzo rzadko, jedynie na cyplu i w strone morza sa zdecydowanie wieksze, ale to chyba dalej nie takie jak w Jastrzebiej. Dalej na zachod nigdy sie nie zapuszczalem, to nie mam porownania. Jak mialbym jechac gdzies tam, to juz wole jechac na poludnie :roll:
Agamek12, A Tobie nie lepiej wyjechac okolo 23-24 i byc rano na miejscu ?? Ekipa nie spi noca ?? Moje zasypiaja o 21 i budza sie o 6 rano. Wiec te 2 godziny gadania mozna "przezyc"
Maicroft, ale ja ruszam właśnie koło północy... Ale tak gdzieś około 4.00-5.00 obie się budzą i zaczyna się dokazywanie...
A co do temperatury: nie wiem ile było, w każdym razie dla mnie (wodnego zmarźlaka) było bardzo odpowiednio. Daleko tej temperaturze było do klimatów śródziemnomorskich, ale i tak po 1h w wodzie nie miałem dość
A może poprostu się starzeję i nerwy odpowiedzialne za prawidłowy odczyt temperatury już nie działają...? :diabelski_usmiech
Maicroft, już za jakieś 192 godziny sprawdzę, czy te nerwy są jeszcze sprawne, czy już zepsute... :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 13 Cze, 13 20:46 ]
A jeśli komuś znudziłoby się spokojne odpoczywanie w Bobolinie, to zawsze może pojechać kawałek do Darłówka i niemalże z ręki pokarmić przyzwyczajone do ludzi cholernie pewne siebie łabędzie
No to jestem juz po Karwi ogólnie kwaterka miała być "Aqua" ale pani miejsc nie miała i byliśmy "U Teściowej" kwaterka tej samej pani tyle ze jej tesciowka pilnowała domu mega zakręcona kobita jeśli chodzi o pokoje to w miarę spore i czyste, łazienka juz niestety zostawia trochę do życzenia dla rozmiaru XXL troche ciasna kuchnia na parterze wiec z 2piętra trzeba polatać trochę ogólnie polecam kwaterkę bo w plener wszędzie blisko ale co do ceny to proście o potwierdzenia na maila bo pani przez tel mowi co innego a na miejscu lekko sobie zawyża cenę,u nas o cale 25zl pani sobie podniosła bo był najazd na karwie i mało miejsc było na miescie :idea:
Co do samej Karwi to polecam ,fajna w miarę spokojna mieścina ale morze bardzo zdradliwe wiec uważajcie :!: :idea:
chyba na tyle :diabelski_usmiech
ja w tym roku dla odmiany przerzuciłem sie na zachodnie wybrzeże. Byłem w Pogorzelicy koło Niechorza pierwszy raz byłem tak chyba koło 5 lat temu i prawie nic sie nie zmieniło. mala miescinka, głównie chyba odzywająca w sezonie wakacyjnym. cisza, spokój. szerokie ładne plaze, czysto, dojscia do zejsc na plazy wyłożone ładnie kostką z latarniami, i same zejscia zrobione z drewnianych schodków. sporo tam rodzin z małymi dzecimi i zdarzaja się kolonie. w czasie wypadu zrobiłem sobie jeszcze wycieczki dalej w kierunku swinoujscia jak np trzesacz, to tam sie sporo zmieniło, wiecej ludzi niz kilka lat temu, promenada i takie molo przy ruinach kosciola powstało( jak ktoś zorientowany to wie o co chodzi ) nastepnie swinoujscie i Międzyzdroje tam tylko co raz więcej ludzi i nowych wypasionych hoteli itp ogólnie moge polecic pogorzelice jak ktos potrzebuje spokoju i nie lubi tłoku jak w Władysławowie, UStce Lebie, Mielnie czy Miedzyzdrojów.
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Agamek12, fajna fota...zaraz sprawdzę czy nie mam gdzieś podobnej i to z polkiego morza...hihi jak tak to wrzuce i porównamy kto lepiej przyjmuje fale :twisted: :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 30 Lip, 13 12:00 ]
"Władek" tańczący z falami rok 2009
Ktoś poleca jakieś kwatery w Rewalu?
Chcielibysmy pojechac w przyszlym tygodniu na 5 dni (od czwartku do wtorku).
2+1.
Największy priorytet na jak najblizsza lokalizacje przy morzu oraz dedykowany parking.
Za wszelkie polecenia dzięki.
W ogóle polecacie jechac w ciemno, bez rezerwacji i szukać czegoś na miejscu?
Komentarz