W moim Bobolinie zaklepalem domek juz w poprzednie wakacje... :diabelski_usmiech
Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?
Zwiń
X
-
="Agamek12"]To się pojedzie na wycieczkę... W poprzednie wakacje miałem około 10 wycieczek przez dwa tygodnie :?[/quote]Zamieszczone przez AdamBAgamek12, SP9XWW, a jak będzie padać?
I w tym roku pojedziesz na te same wycieczki tylko w innej kolejności ?
Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Moi znajomi jeżdżą tam z dzieckiem od kilku lat dla rodzin z dziećmi super miejsce. Jedyna wada trzeba rezerwować z prawie rocznym wyprzedzeniem.Zamieszczone przez SP9XWWWłaśnie dogrywam rezerwacje na lipiec 2015 w ośrodku Magra w Dębinie koło Rowów - 2 osoby dorosłe + dwa małe brzdące. Ktoś był, coś słyszał? :?:
Komentarz
-
-
Koledzy, a może by tak do Bułgarii nad morze??
Jezdzimy co roku z rodzinką do Darłówka, nie powiem żeby było nie fajnie, ale pomyślałem żeby może coś odmienić....
Co prawda to troche dłuższa podróż, ale można sobie zrobić po drodze nocleg w Rumunii.
No i raczej na 95% gwarancja pogody, chociaż z relacji różnych znajomych w ubiegłym roku pogoda na południu nie dopisała, ale trzeba być optymistą....
Większość z nas dba o swoje autka, więc raczej nie ma obaw o dojazd, ewentualnie wykupienie jakiegoś Assistance dla spokoju sumienia na 15dni.
Ja planuję wyjechać w sierpniu na 9-10 noclegów, szukając indywidualnie bez pośredników, noclegi można znaleźć nawet od 20EUR za pokój dla rodziny z dzieckiem. Także nawet taniej jak nad Bałtykiem... wiadomo że to absolutny standart za taką kasę... ale coż trzeba więcej jak jest pogoda, uważam że pokoje z łóżkami i łazienką z WC zupełnie wystarczy.
Ja osobiście znalazłem miejscowość Skorpilovci niedaleko Varny, malutka wioska z prywatnymi kwaterami, kilka hoteli i mnustwo bungali (domki nad samym morzem) max. 200-300 metrów od plaży.
Z tego co się orientowałem kwestia gastronomii też wychodzi całkiem spoko, względem np. Chrowacji gdzie obiad kosztuje ok. 10EUR na osobę.
W Bułgarii można zjeść spokojnie za 15-20zł za osobę obiad dwudaniowy z browarkiem.
Całość podróży na 9 noclegów liczę że powinna się zmieścić (razem z podróżą w obie strony) dla rodziny 2+1, z noclegami i jedzonkiem bez zbytniego szaleństwa w kwocie 3000-4000PLN, to bardzo podobnie jak u nas nad morzem, z tym że zobaczymy coś nowego, poprubujemy Bułgarskich trunków i innym specjałów.
Co Wy na to....
Pozdrawiam.
Rafał
Komentarz
-
-
I w tym roku pojedziesz na te same wycieczki tylko w innej kolejności ?Zamieszczone przez AdamB="Agamek12"]To się pojedzie na wycieczkę... W poprzednie wakacje miałem około 10 wycieczek przez dwa tygodnie :?Zamieszczone przez AdamBAgamek12, SP9XWW, a jak będzie padać?
Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach.
[/quote]
Po prostu pojadę wtedy dalej... Na razie baza wypadowa z Bobolina pozwoliła na zwiedzenie właściwie wszystkich nadmorskich miejscowości od Ustroni Morskich po Rowy. Więc może w tym roku dojadę do Szczecina (chociażby po to, żeby zobaczyć budowę, na której szykuję produkcję :szeroki_usmiech )
Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.
Komentarz
-
-
beaviso dzięki za namiary na Sasinówkę! W Łebie jestem przynajmniej dwa razy w roku (jest to jakiś wyczyn jak mieszka się pod Krakowem...), ale Sasino do tej pory omijałem...Zamieszczone przez beavisoPoza sezonem jestem częstym gościem w Sasinie 10-15 km od Łeby. W samej wsi nic do roboty nie ma, poza jednym wyjątkiem, o którym za chwilę. Koniecznie trzeba skorzystać z samochodu lub przynajmniej rowerów (dla bezdzietnych chcących zażyć ruchu wystarczą "autonogi"). Okolica absolutnie spokojna (tylko w niedziele zjeżdża nieco miastowych) i bezproblemowa co do kwater. Oczywiście mowa o okresie pozasezonowym (w maju panuje tam spokój). Sam korzystałem już nieraz z nowo wybudowanego pensjonatu Sasinówka - standard zdecydowanie dobry, nie ma nic wspólnego z tzw. agroturystyką kojarzącą mi się ze smrodem i graciarnią. Rewelacyjne nadmorskie lasy na pograniczu Słowińskiego Parku Narodowego - warto zboczyć ze szlaków. Płakać się chce na myśl, że w sąsiednim Kopalinie planują budowę elektrowni jądrowej. Dla niektórych wadą będzie odległość z parkingu na plażę Stilo wynosząca ok. 1700 metrów - dla mnie to okazja do spaceru. Moje dni w Sasinie wyglądają zazwyczaj tak, że wysypiam się w komfortowym pensjonacie, zaliczam walory przyrodniczo-spacerowe, a późnym popołudniem ucztuję w mieszczącej się we wsi niezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia. Poza tym miejsce naprawdę dobre jako baza wypadowa - codziennie można podjechać gdzieś indziej: Lubiatowo/Kopalino, Łeba, o sąsiednim Stilo nie wspomnę. Osobiście kocham spacery po lesie w okolicy Stilo, poza szlakiem. Można chodzić, przysiąść z piwkiem lub bez, przemyśleć życie albo w ogóle wstrzymać myślenie
Mówię z perspektywy pary osób - bo dzieciaki tam się raczej szybko znudzą i nie dadzą odpocząć.
M.
Nie wiem czy Sasinówka będzie dobra dla mojego juniora, w maju jak będziemy jechać będzie miał prawie dwa lata.
Ale do "Ewa zaprasza" pojedziemy na 100%, menu wygląda genialnie. Do tej pory często jeździliśmy do Kluków, do "Dargosza" gdzie swojego czasu podawali świetnego tatara z dorsza. Ostatnie dwa razy jedzenie było tam bardzo przeciętne i już tam chyba nie pojedziemy...
Stilo (Osetnik teraz) jest dla mnie synonimem odpoczynku, takiej ciszy nie "słyszałem" chyba jeszcze nigdzie.
PozdrawiamRafał
Komentarz
-
-
Jaroslawiec? Albo darlowko z basenem z woda morskaZamieszczone przez dj_adikCzołem koleżanki i koledzy!
Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.
Komentarz
-
-
W Jarosławcu brak wolnych pokoi, a nad Darłowem się jeszcze zastanawiam.Zamieszczone przez Agamek12Jaroslawiec? Albo darlowko z basenem z woda morskaZamieszczone przez dj_adikCzołem koleżanki i koledzy!
Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.
Szukam jeszcze jakichś innych opcji, więc jak znacie jakieś sprawdzone miejsca to chętnie wezmę je pod uwagę
Komentarz
-
-
robi1, dzięki za potwierdzenie!
Właśnie klepnąłem rezerwację od połowy lipca. Sądząc po opiniach ludzi może być fajnie. Muszę jeszcze wymyślić jakiś jednodniowy postój po drodze, skoczyć na raz z KRK nie dam rady ze względu na młodzież (poprzedni wakacyjny powrót z Olsztyna był dramatyczny od Częstochowy do KRK). Chodzi mi po głowie Toruń z planetarium i noclegiem. Może starszy chłopak coś z tego uszczknie...
Komentarz
-
-
kabanos, i nic nie dałeś znać :evil: Do Krynicy M. mam 40 min jazdy.Zamieszczone przez kabanosJa z rodzinką ostatnie wakacje spędziłem w Krynicy Morskiej.
A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki
Komentarz
-
-
Warto dodać, że w Kątach Rybackich plaża jest dość daleko od "miasteczka" i trzeba dość długo iść na plażę (opcja z małymi dziećmi taki zabieg skutecznie utrudnia), albo parkować auto przy plaży płacąc 20zł (taka była stawka latem 2013r.)...Zamieszczone przez ahmed799A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki
Komentarz
-
-
Dużo wniosłeś do tematu tym komentarzem...Zamieszczone przez kazik4x4Nie ma co. Mamy tu prawdziwego samca alfa :!:Zamieszczone przez Agamek12
Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.
Komentarz
-
-
Agamek12, możesz nie wierzyć ale to z czystej sympatii do Twojej osoby.
O ile są w tobie cechy które mi kichy wywracają (wiesz które), o tyle jako całość, człowiek, twoja sylwetka moralna/etyczna, ogólne podejście do zycia i reszta cech z tym związana sprawia, że jesteś oceniany przez mnie bardzo pozytywnie.
Gdyby było więcej takich ludzi na świecie na pewno by żyło się lepiej i spokojniej.
Czasami masz jakieś tam małe wyskoki, ale to pryszcz w porównaniu z innymi.
A twoje "pantoflarstwo" jest takie sympatyczne, Agamkowe
Szczerze pozdrawiam, kazik4x4.
Komentarz
-

Komentarz