Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9942
    • Ford

W moim Bobolinie zaklepalem domek juz w poprzednie wakacje... :diabelski_usmiech
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, SP9XWW, a jak będzie padać?
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9942
        • Ford

Zamieszczone przez AdamB
        To się pojedzie na wycieczkę... W poprzednie wakacje miałem około 10 wycieczek przez dwa tygodnie :?
        Adam... Używam:

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

="Agamek12"]
          Zamieszczone przez AdamB
          To się pojedzie na wycieczkę... W poprzednie wakacje miałem około 10 wycieczek przez dwa tygodnie :?[/quote]
          I w tym roku pojedziesz na te same wycieczki tylko w innej kolejności ?
          Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• robi1
            Classic
            • 2012
            • 30
            • Seat
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez SP9XWW
            Właśnie dogrywam rezerwacje na lipiec 2015 w ośrodku Magra w Dębinie koło Rowów - 2 osoby dorosłe + dwa małe brzdące. Ktoś był, coś słyszał? :?:
            Moi znajomi jeżdżą tam z dzieckiem od kilku lat dla rodzin z dziećmi super miejsce. Jedyna wada trzeba rezerwować z prawie rocznym wyprzedzeniem.

Komentarz

• rafi.skoda
              Classic
              • 2011
              • 37

Koledzy, a może by tak do Bułgarii nad morze?? Jezdzimy co roku z rodzinką do Darłówka, nie powiem żeby było nie fajnie, ale pomyślałem żeby może coś odmienić....
              Co prawda to troche dłuższa podróż, ale można sobie zrobić po drodze nocleg w Rumunii.
              No i raczej na 95% gwarancja pogody, chociaż z relacji różnych znajomych w ubiegłym roku pogoda na południu nie dopisała, ale trzeba być optymistą....
              Większość z nas dba o swoje autka, więc raczej nie ma obaw o dojazd, ewentualnie wykupienie jakiegoś Assistance dla spokoju sumienia na 15dni.
              Ja planuję wyjechać w sierpniu na 9-10 noclegów, szukając indywidualnie bez pośredników, noclegi można znaleźć nawet od 20EUR za pokój dla rodziny z dzieckiem. Także nawet taniej jak nad Bałtykiem... wiadomo że to absolutny standart za taką kasę... ale coż trzeba więcej jak jest pogoda, uważam że pokoje z łóżkami i łazienką z WC zupełnie wystarczy.
              Ja osobiście znalazłem miejscowość Skorpilovci niedaleko Varny, malutka wioska z prywatnymi kwaterami, kilka hoteli i mnustwo bungali (domki nad samym morzem) max. 200-300 metrów od plaży.
              Z tego co się orientowałem kwestia gastronomii też wychodzi całkiem spoko, względem np. Chrowacji gdzie obiad kosztuje ok. 10EUR na osobę.
              W Bułgarii można zjeść spokojnie za 15-20zł za osobę obiad dwudaniowy z browarkiem.
              Całość podróży na 9 noclegów liczę że powinna się zmieścić (razem z podróżą w obie strony) dla rodziny 2+1, z noclegami i jedzonkiem bez zbytniego szaleństwa w kwocie 3000-4000PLN, to bardzo podobnie jak u nas nad morzem, z tym że zobaczymy coś nowego, poprubujemy Bułgarskich trunków i innym specjałów.
              Co Wy na to....
              Pozdrawiam.
              Rafał

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

rafi.skoda, watek jest o naszym morzu i naszym wybrzezu a nie o Bułgarii czy Chorwacji wiec mimo ze to dzial OT prosze na temat...

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

Zamieszczone przez AdamB
                  ="Agamek12"]
                  Zamieszczone przez AdamB
                  To się pojedzie na wycieczkę... W poprzednie wakacje miałem około 10 wycieczek przez dwa tygodnie :?
                  I w tym roku pojedziesz na te same wycieczki tylko w innej kolejności ?
                  Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach. [/quote]
                  Po prostu pojadę wtedy dalej... Na razie baza wypadowa z Bobolina pozwoliła na zwiedzenie właściwie wszystkich nadmorskich miejscowości od Ustroni Morskich po Rowy. Więc może w tym roku dojadę do Szczecina (chociażby po to, żeby zobaczyć budowę, na której szykuję produkcję :szeroki_usmiech )

Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.
                  Adam... Używam:

Komentarz

• rafi.skoda
                    Classic
                    • 2011
                    • 37

Przepraszam, proszę admina o wykasowanie posta, zrobię nowy temat.
                    Pozdrawiam.

Komentarz

• BADYL
                      RS
                      • 2011
                      • 2396
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

W tym roku chciałbym uderzyć na Rowy mam tylko nadzieję że uda się zgrać urlopy z moimi przyjaciółmi i ich dziećmi by wakacje spędzić w większym gronie
                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Milord
                        L&K
                        • 2012
                        • 1259
                        • Octavia III (5E3)
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez beaviso
                        Poza sezonem jestem częstym gościem w Sasinie 10-15 km od Łeby. W samej wsi nic do roboty nie ma, poza jednym wyjątkiem, o którym za chwilę. Koniecznie trzeba skorzystać z samochodu lub przynajmniej rowerów (dla bezdzietnych chcących zażyć ruchu wystarczą "autonogi"). Okolica absolutnie spokojna (tylko w niedziele zjeżdża nieco miastowych) i bezproblemowa co do kwater. Oczywiście mowa o okresie pozasezonowym (w maju panuje tam spokój). Sam korzystałem już nieraz z nowo wybudowanego pensjonatu Sasinówka - standard zdecydowanie dobry, nie ma nic wspólnego z tzw. agroturystyką kojarzącą mi się ze smrodem i graciarnią. Rewelacyjne nadmorskie lasy na pograniczu Słowińskiego Parku Narodowego - warto zboczyć ze szlaków. Płakać się chce na myśl, że w sąsiednim Kopalinie planują budowę elektrowni jądrowej. Dla niektórych wadą będzie odległość z parkingu na plażę Stilo wynosząca ok. 1700 metrów - dla mnie to okazja do spaceru. Moje dni w Sasinie wyglądają zazwyczaj tak, że wysypiam się w komfortowym pensjonacie, zaliczam walory przyrodniczo-spacerowe, a późnym popołudniem ucztuję w mieszczącej się we wsi niezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia. Poza tym miejsce naprawdę dobre jako baza wypadowa - codziennie można podjechać gdzieś indziej: Lubiatowo/Kopalino, Łeba, o sąsiednim Stilo nie wspomnę. Osobiście kocham spacery po lesie w okolicy Stilo, poza szlakiem. Można chodzić, przysiąść z piwkiem lub bez, przemyśleć życie albo w ogóle wstrzymać myślenie Mówię z perspektywy pary osób - bo dzieciaki tam się raczej szybko znudzą i nie dadzą odpocząć.

M.
                        beaviso dzięki za namiary na Sasinówkę! W Łebie jestem przynajmniej dwa razy w roku (jest to jakiś wyczyn jak mieszka się pod Krakowem...), ale Sasino do tej pory omijałem...
                        Nie wiem czy Sasinówka będzie dobra dla mojego juniora, w maju jak będziemy jechać będzie miał prawie dwa lata.
                        Ale do "Ewa zaprasza" pojedziemy na 100%, menu wygląda genialnie. Do tej pory często jeździliśmy do Kluków, do "Dargosza" gdzie swojego czasu podawali świetnego tatara z dorsza. Ostatnie dwa razy jedzenie było tam bardzo przeciętne i już tam chyba nie pojedziemy...
                        Stilo (Osetnik teraz) jest dla mnie synonimem odpoczynku, takiej ciszy nie "słyszałem" chyba jeszcze nigdzie.

Pozdrawiam
                        Rafał

Komentarz

• dj_adik
                          Drive
                          • 2012
                          • 85
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czołem koleżanki i koledzy!

Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9942
                            • Ford

Zamieszczone przez dj_adik

Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.
                            Jaroslawiec? Albo darlowko z basenem z woda morska
                            Adam... Używam:

Komentarz

• dj_adik
                              Drive
                              • 2012
                              • 85
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                              Zamieszczone przez dj_adik

Jaroslawiec? Albo darlowko z basenem z woda morska
                              W Jarosławcu brak wolnych pokoi, a nad Darłowem się jeszcze zastanawiam.
                              Szukam jeszcze jakichś innych opcji, więc jak znacie jakieś sprawdzone miejsca to chętnie wezmę je pod uwagę

Komentarz

• maslak
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 151

Więcej ludzi Krynica Morska, cicho spokojnie Piaski , można sobie zorganizować czas spokojnie na 2 tyg. -Trójmiasto, Frombork, Malbork, Elbląg Polecam!

Komentarz

• Milord
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1259
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W Łebie w hotelu "Łeba" jest fajny basen, ale cenowo nie jest to najatrakcyjniejszy hotel.
                                  Rafał

Komentarz

• SP9XWW
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 579

robi1, dzięki za potwierdzenie! Właśnie klepnąłem rezerwację od połowy lipca. Sądząc po opiniach ludzi może być fajnie. Muszę jeszcze wymyślić jakiś jednodniowy postój po drodze, skoczyć na raz z KRK nie dam rady ze względu na młodzież (poprzedni wakacyjny powrót z Olsztyna był dramatyczny od Częstochowy do KRK). Chodzi mi po głowie Toruń z planetarium i noclegiem. Może starszy chłopak coś z tego uszczknie...
                                    Vy 73! de S!@w

Komentarz

• kabanos
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 4544
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja z rodzinką ostatnie wakacje spędziłem w Krynicy Morskiej. Jak się weźmie kwaterę poza centrum, to idzie wytrzymać. Udał nam się upał i było trochę tłoczno na plaży.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9942
                                        • Ford

Zamieszczone przez kabanos
                                        (...) w Krynicy Morskiej (...) było trochę tłoczno na plaży.
                                        No ale w spokojnym miejscu chyba chodzi o to, żeby na plaży był luz...?
                                        Bo jak nie o to chodzi, to i do Łeby można jechać... gdzie poza centrum też jest cisza...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• ahmed799
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6871
                                          • Ford

Zamieszczone przez kabanos
                                          Ja z rodzinką ostatnie wakacje spędziłem w Krynicy Morskiej.
                                          kabanos, i nic nie dałeś znać :evil: Do Krynicy M. mam 40 min jazdy.
                                          A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki

филип
                                          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9942
                                            • Ford

Zamieszczone przez ahmed799
                                            A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki
                                            Warto dodać, że w Kątach Rybackich plaża jest dość daleko od "miasteczka" i trzeba dość długo iść na plażę (opcja z małymi dziećmi taki zabieg skutecznie utrudnia), albo parkować auto przy plaży płacąc 20zł (taka była stawka latem 2013r.)...
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.

Nie ma co. Mamy tu prawdziwego samca alfa :!:

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

Zamieszczone przez kazik4x4

Nie ma co. Mamy tu prawdziwego samca alfa :!:
                                                Dużo wniosłeś do tematu tym komentarzem...
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Agamek12, możesz nie wierzyć ale to z czystej sympatii do Twojej osoby.
                                                  O ile są w tobie cechy które mi kichy wywracają (wiesz które), o tyle jako całość, człowiek, twoja sylwetka moralna/etyczna, ogólne podejście do zycia i reszta cech z tym związana sprawia, że jesteś oceniany przez mnie bardzo pozytywnie.
                                                  Gdyby było więcej takich ludzi na świecie na pewno by żyło się lepiej i spokojniej.
                                                  Czasami masz jakieś tam małe wyskoki, ale to pryszcz w porównaniu z innymi.
                                                  A twoje "pantoflarstwo" jest takie sympatyczne, Agamkowe
                                                  Szczerze pozdrawiam, kazik4x4.

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9942
                                                    • Ford

kazik4x4, znów nic do tematu nie wniosłeś...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...