W moim Bobolinie zaklepalem domek juz w poprzednie wakacje... :diabelski_usmiech
Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?
Zwiń
X
-
="Agamek12"]Zamieszczone przez AdamBAgamek12, SP9XWW, a jak będzie padać?
I w tym roku pojedziesz na te same wycieczki tylko w innej kolejności ?
Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWWłaśnie dogrywam rezerwacje na lipiec 2015 w ośrodku Magra w Dębinie koło Rowów - 2 osoby dorosłe + dwa małe brzdące. Ktoś był, coś słyszał? :?:
Komentarz
-
-
Koledzy, a może by tak do Bułgarii nad morze?? Jezdzimy co roku z rodzinką do Darłówka, nie powiem żeby było nie fajnie, ale pomyślałem żeby może coś odmienić....
Co prawda to troche dłuższa podróż, ale można sobie zrobić po drodze nocleg w Rumunii.
No i raczej na 95% gwarancja pogody, chociaż z relacji różnych znajomych w ubiegłym roku pogoda na południu nie dopisała, ale trzeba być optymistą....
Większość z nas dba o swoje autka, więc raczej nie ma obaw o dojazd, ewentualnie wykupienie jakiegoś Assistance dla spokoju sumienia na 15dni.
Ja planuję wyjechać w sierpniu na 9-10 noclegów, szukając indywidualnie bez pośredników, noclegi można znaleźć nawet od 20EUR za pokój dla rodziny z dzieckiem. Także nawet taniej jak nad Bałtykiem... wiadomo że to absolutny standart za taką kasę... ale coż trzeba więcej jak jest pogoda, uważam że pokoje z łóżkami i łazienką z WC zupełnie wystarczy.
Ja osobiście znalazłem miejscowość Skorpilovci niedaleko Varny, malutka wioska z prywatnymi kwaterami, kilka hoteli i mnustwo bungali (domki nad samym morzem) max. 200-300 metrów od plaży.
Z tego co się orientowałem kwestia gastronomii też wychodzi całkiem spoko, względem np. Chrowacji gdzie obiad kosztuje ok. 10EUR na osobę.
W Bułgarii można zjeść spokojnie za 15-20zł za osobę obiad dwudaniowy z browarkiem.
Całość podróży na 9 noclegów liczę że powinna się zmieścić (razem z podróżą w obie strony) dla rodziny 2+1, z noclegami i jedzonkiem bez zbytniego szaleństwa w kwocie 3000-4000PLN, to bardzo podobnie jak u nas nad morzem, z tym że zobaczymy coś nowego, poprubujemy Bułgarskich trunków i innym specjałów.
Co Wy na to....
Pozdrawiam.
Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamB="Agamek12"]Zamieszczone przez AdamBAgamek12, SP9XWW, a jak będzie padać?
Mam nadzieje , ze będzie pogoda w waszych terminach. [/quote]
Po prostu pojadę wtedy dalej... Na razie baza wypadowa z Bobolina pozwoliła na zwiedzenie właściwie wszystkich nadmorskich miejscowości od Ustroni Morskich po Rowy. Więc może w tym roku dojadę do Szczecina (chociażby po to, żeby zobaczyć budowę, na której szykuję produkcję :szeroki_usmiech )
Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoPoza sezonem jestem częstym gościem w Sasinie 10-15 km od Łeby. W samej wsi nic do roboty nie ma, poza jednym wyjątkiem, o którym za chwilę. Koniecznie trzeba skorzystać z samochodu lub przynajmniej rowerów (dla bezdzietnych chcących zażyć ruchu wystarczą "autonogi"). Okolica absolutnie spokojna (tylko w niedziele zjeżdża nieco miastowych) i bezproblemowa co do kwater. Oczywiście mowa o okresie pozasezonowym (w maju panuje tam spokój). Sam korzystałem już nieraz z nowo wybudowanego pensjonatu Sasinówka - standard zdecydowanie dobry, nie ma nic wspólnego z tzw. agroturystyką kojarzącą mi się ze smrodem i graciarnią. Rewelacyjne nadmorskie lasy na pograniczu Słowińskiego Parku Narodowego - warto zboczyć ze szlaków. Płakać się chce na myśl, że w sąsiednim Kopalinie planują budowę elektrowni jądrowej. Dla niektórych wadą będzie odległość z parkingu na plażę Stilo wynosząca ok. 1700 metrów - dla mnie to okazja do spaceru. Moje dni w Sasinie wyglądają zazwyczaj tak, że wysypiam się w komfortowym pensjonacie, zaliczam walory przyrodniczo-spacerowe, a późnym popołudniem ucztuję w mieszczącej się we wsi niezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia. Poza tym miejsce naprawdę dobre jako baza wypadowa - codziennie można podjechać gdzieś indziej: Lubiatowo/Kopalino, Łeba, o sąsiednim Stilo nie wspomnę. Osobiście kocham spacery po lesie w okolicy Stilo, poza szlakiem. Można chodzić, przysiąść z piwkiem lub bez, przemyśleć życie albo w ogóle wstrzymać myślenie Mówię z perspektywy pary osób - bo dzieciaki tam się raczej szybko znudzą i nie dadzą odpocząć.
M.
Nie wiem czy Sasinówka będzie dobra dla mojego juniora, w maju jak będziemy jechać będzie miał prawie dwa lata.
Ale do "Ewa zaprasza" pojedziemy na 100%, menu wygląda genialnie. Do tej pory często jeździliśmy do Kluków, do "Dargosza" gdzie swojego czasu podawali świetnego tatara z dorsza. Ostatnie dwa razy jedzenie było tam bardzo przeciętne i już tam chyba nie pojedziemy...
Stilo (Osetnik teraz) jest dla mnie synonimem odpoczynku, takiej ciszy nie "słyszałem" chyba jeszcze nigdzie.
PozdrawiamRafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dj_adikCzołem koleżanki i koledzy!
Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez dj_adikCzołem koleżanki i koledzy!
Czy ktoś może polecić coś na nad naszym Polskim morzem z aquaparkiem lub jakimś większym basenem? Potrzebuję atrakcji na miejscu dla dzieciaków w wieku do 4 lat. Chcę się wybrać z rodzinką na przełomie stycznia i lutego.
Szukam jeszcze jakichś innych opcji, więc jak znacie jakieś sprawdzone miejsca to chętnie wezmę je pod uwagę
Komentarz
-
-
robi1, dzięki za potwierdzenie! Właśnie klepnąłem rezerwację od połowy lipca. Sądząc po opiniach ludzi może być fajnie. Muszę jeszcze wymyślić jakiś jednodniowy postój po drodze, skoczyć na raz z KRK nie dam rady ze względu na młodzież (poprzedni wakacyjny powrót z Olsztyna był dramatyczny od Częstochowy do KRK). Chodzi mi po głowie Toruń z planetarium i noclegiem. Może starszy chłopak coś z tego uszczknie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosJa z rodzinką ostatnie wakacje spędziłem w Krynicy Morskiej.
A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799A jak ktoś szuka jakiegoś spokojnego miejsca na żuławach to polecam Kąty Rybackie lub Skowronki. Naprawdę fajne w miarę spokojne miejscówki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez Agamek12
Z resztą żona mi oświadczyła jakieś 2m-ce temu, że w tym roku zabieram wszystkie trzy dziewczyny w lipcu na Węgry - a tam na 99% będzie upał i słońce.
Komentarz
-
-
Agamek12, możesz nie wierzyć ale to z czystej sympatii do Twojej osoby.
O ile są w tobie cechy które mi kichy wywracają (wiesz które), o tyle jako całość, człowiek, twoja sylwetka moralna/etyczna, ogólne podejście do zycia i reszta cech z tym związana sprawia, że jesteś oceniany przez mnie bardzo pozytywnie.
Gdyby było więcej takich ludzi na świecie na pewno by żyło się lepiej i spokojniej.
Czasami masz jakieś tam małe wyskoki, ale to pryszcz w porównaniu z innymi.
A twoje "pantoflarstwo" jest takie sympatyczne, Agamkowe
Szczerze pozdrawiam, kazik4x4.
Komentarz
-
Komentarz