Tez polecam sobieszewo, swietne miejsce, szybki dojazd, nie ma tlumow, oprocz baltyku jest tramwaj wodny do Gdanska, blisko do Trojmiasta, bylem juz 2 razy z 3 latkiem pozniej z 4 latkiem teraz rozwazam Sobieszewo vs. Dziwnowek lub okolice tez jak najmniej zatloczone
Koledzy znający Kariwńskie Błota - powiedzcie mi, czy dojście na plażę prowadzi jakąś utwardzoną drogą/chodnikiem, czy jest to jakaś wydeptana ścieżka?
utwardzoną drogą/chodnikiem :haha:
wydeptana ścieżka - taka, że samochody dojeżdżają do parkingu leśnego przy plaży
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Koledzy znający Kariwńskie Błota - powiedzcie mi, czy dojście na plażę prowadzi jakąś utwardzoną drogą/chodnikiem, czy jest to jakaś wydeptana ścieżka?
wydeptana ścieżka - taka, że samochody dojeżdżają do parkingu leśnego przy plaży
A da się przejechać wózkiem z kółkami około 15cm średnicy?
Agamek, widzę że opływasz w luksus czasu Trzy tygodnie nad morzem Pomarzyć!
Ja cudem w tym roku zimą się wyrwałem raz na 10 dni, a potem na 14, ale latem dla mnie niewykonalne.
Jeśli można doradzić, to polecam Ostrowo pomiędzy Karwią a Jastrzebią Górą. Fajne miejsce, dobre dojście na plażę, niedużo ludzi, tańsze niż w Karwi czy Jastrzębiej spożywczaki.
W razie czego kilka chwil autem do Jastrzebiej, na Półwysep.
Nie mam tam sprawdzonej mety, ale polecam miejsce.
Na plażę max 100 metrów przez lasek (coś taki a'la toskański gaj oliwny), wózek spokojnie przejedzie, bo ścieżki są nieco trawą i mchem porośnięte.
No i na koniec mała porada co terminu. Statystycznie w okresie 20.06-10.07 masz najwięcej słonecznych dni.
A może chciałbyś wynająć na te 3 tygodnie mieszkanie - studio dwupokojowe w Bułgarii - w miejscowości Obzor, jakieś 40km na południe od Varny?
Planex real estates company offers living premises, holiday homes and the other properties in varna region. The top offers of planex holding are an under construction premises located in obzor region.
Taniej niż w Polsce, gwarancja pogody Wprawdzie kuchnia dopiero się robi, ale na sezon będzie gotowe.
A da się przejechać wózkiem z kółkami około 15cm średnicy?
spokojnie się da, po deszczu tworzą się małe bajorka, ale da się minąć
była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Ja z całego serca polecam Hel. Wszędzie blisko, masz możliwość wyboru otwartego morza lub chlapiesz się w zatoce. Blisko do plaży, tanie jedzenie (stella maris pub polecam- jak zwiedzasz okoliczne muzea, bunkry, wystawy to zbierasz zniżki na szamanko u nich).
Co do pensjonatu to polecam Lagunę. Czysto i nowocześnie, bezpłatny parking praktycznie pod oknem.
Minus to że wkoło są bloki więc o romantycznym widoku na zachód słońca możesz zapomnieć. Ale co kto lubi.
Plaże są czyste i obszerne, nie można narzekać na tłok. Poza tym na Helu jest bardzo dużo do zwiedzania: umocnienia, bunkry, stanowiska ogniowe, dom rybaka, muzeum, checz kaszubska. Dodatkowo kursują tramwaje wodne więc możesz dużo pozwiedzać nie ruszając samochodu (np. wypad do gdyni do Akwarium, przy okazji zwiedzanie ORP Błyskawica i Dar Pomorza.
POLECAM!!!
I to opinia człowieka, który ponad wszystko kocha góry ale zauroczył się morzem dzięki wczasom na Helu.
Ja z moimi chłopakami jeżdżę do ROWÓW między Ustką a Łebą, nie ma tłumów mało hałasującej młodzieży, rodzinny spokój. Można znaleźć dobrą kwaterę. Polecam zachodnią część miejscowości. Są sklepy dobre jedzenie "U Juliusza". Polecam
A jak dla mnie najczystsza plaża jest w Grzybowie, jest względnie spokojnie, jest dużo miejsc gdzie można dobrze i tanio zjeść a do tego nowy ośrodek który jest mega wypasiony ZULA. A jak ktoś lubi rozrywke to wieczorem może się wybrać do Kołobrzegu (nowa droga z grzybowa do kołobrzegu ok 10 min jazdy) tam zawsze się coś dzieje. :wink:
No i żona znów mi skomlikowała sprawę: musi być cicho, spokojnie, z łazienką, nie za drogo. Ale doszedł nowy wymóg: musi być w pokoju aneks kuchenny ze zwykłą kuchnią... Ech, ona chyba jednak po raz kolejny chce jechać do Łeby... Ale ja wciąż szukam - dziekuję za propozycje
Moi rodzice co roku wyjeżdżają do karwieńskich błót. Mówią cicho i spokojnie. Do Karwii spacer ok 20 min. Jak ktoś chce naprawdę odpocząć od miejskiego hałasu to warto tam jechać.
No i żona znów mi skomlikowała sprawę: musi być cicho, spokojnie, z łazienką, nie za drogo. Ale doszedł nowy wymóg: musi być w pokoju aneks kuchenny ze zwykłą kuchnią.
Koledzy możecie zdradzić w jakich terminach najczęściej klepiecie wczasy nad morzem??? Wiem że to nie jest może odpowiedź na moje ukryte pytanie ale jakoś od trzech lat nie mogę wcelować w pogodę :roll:
A jak tam u was??? Walicie w ciemno na pogodę czy rezerwujecie i się wam trafia ?? :roll:
Ja rezerwuję w ciemno .Pogody nie da zarezerwować . W zeszłym roku tydzień nad Bałtykiem mieliśmy słońce ,a drugi tydzień byliśmy na Kaszubach i niestety było pochmurno i przelotne opady deszczu . Ale było co zwiedzać . Szkoda ,że nasza OII nie miała napędu 4x4 to wtedy było by extra. :szeroki_usmiech
była Octavia II 1.9 TDI
jest Octavia III Scout 2.0 TDI
Octan, to chyba koło Lubiatowa kiedyś cichego i pięknego miejsca
Ja polecam dla dzieciaków Farme Jantar w Jantarze naturalnie nawet nie bedą chciały plaży oglądać kiedyś sporo napisałem na forum gazety na temat tego miejsca poszperaj tutaj mój opis
Koledzy znający Karwieńskie Błota - powiedzcie mi jak tam wygląda sprawa gastronomii? Są jakieś przyzwoite bary/stołówki/jadalnie, czy trzeba raczej nastawić się na własne gotowanie? Co ze smażalniami ryb, itp.?
Jestem niemal zdecydowany na to miejsce (znalazłem również wyglądający przyzwoicie "apartament"), ale chciałbym móc coś czasem dobrego zjeść...
Aha, czy ktoś mógłby mnie poratować mapą Karwieńskich Błot, na której zobaczę ulicę Wczasową i odległość do morza? Ja sam nie potrafię sobie poradzić...
Aha, czy ktoś mógłby mnie poratować mapą Karwieńskich Błot, na której zobaczę ulicę Wczasową i odległość do morza? Ja sam nie potrafię sobie poradzić...
Polecam targeo, a tu masz mapkę właśnie z tej strony:
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Swoją drogą ja też ci podrzucę pomysła, bo też mnie nie bawią zatłoczone miejsca. Blisko od ciebie będziesz miał do Kątów Rybackich. Cisza spokój, fajny las, szeroka plaża. Po jednej stronie zalew, po drugiej morze, z tym że do morza to około 1km przez przyjemny lasek, albo 5 min wózkami elektrycznymi (2 zł). Nie ma straganów, dyskotek i lansu. Po 22 cisza. Zjeść można w różnych knajpkach (od jadalni po restaurację - przy drodze głównej, chyba włoska - polecam).
Jeżeli żona miała by pociąg to straganów to można ją wywieźć do Krynicy
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Planex real estates company offers living premises, holiday homes and the other properties in varna region. The top offers of planex holding are an under construction premises located in obzor region.
Taniej niż w Polsce, gwarancja pogody Wprawdzie kuchnia dopiero się robi, ale na sezon będzie gotowe.
Komentarz