Octavia RS combi vs. Golf 6 Variant, Passat Variant

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez gebek
    dieslami 2.2 iDTEC
    Tyle tylko, że +18% podatku za silnik powyżej 2l, a w przypadku TDI 3%. Czy coś się zmieniło w tych proporcjach?
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• januszdg
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 263

gebek, a jak zawieszenie w 180konnej cos zmienione w stosunku do 150?

Komentarz

• gebek
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1214

Zamieszczone przez januszdg
        gebek, a jak zawieszenie w 180konnej cos zmienione w stosunku do 150?
        Co do zawiasu..to nie wiem,ale ma wieksze tarcze hamulcowe 320/305 i dwutloczkowe
        przednie zaciski...i jest po prostu zajebisty...ale ja juz moge byc troche nieobiektywny :diabelski_usmiech
        Tato,tato...czy to auto jest chore?
        Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
        Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• witachu
          L&K
          • 2011
          • 1319

ja bym brał albo superba w kombi lub accorda bo naprawde ładnie wyglądają, passek moim zdaniem brzydki i drogi w porównaniu do tych autek, superb wygrywa przestronnością wnętrza z każdym tu wymienionym aucie co do urody to kwestia gustu i koloru a Accord ma fajne silnik i super wygląda
          OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
          (znajdź również na fb)

Komentarz

• plicha
            Ambiente
            • 2010
            • 189
            • Octavia III combi (5E5)
            • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Kurcze LUKI zazdroszczę Ci dylematu. Ale na poważnie to S2. Jak zjeżdżę swoją Fabię to obok mojej Octavii stanie takie cudeńko.
            może taki Ci się podoba?
            Kamil

Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
            Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Jakbym miał brać w leasing auto za 130 tysięcy, dołożyłbym te maks 20 (500PLNów w racie miesięcznej więcej) i kupiłbym poliftowego Accorda :szeroki_usmiech którego jeszcze po okresie leasingu można dobrze sprzedać lub cieszyć jeszcze ze 3 lata bezstresową eksploatacją, sylwetka tego aua jest ponadczasowa, wyposażenie kompletne. Superb - fajny IMO tylko w kombi. Oczywiście też łatwo sprzedać po 3 latach, ale mimo rozmiarów to Skoda i Honda w tej klasie są innymi samochodami. Wystarczy usiąść w Accordzie...
              BTW LUKI, gratuluję dylematów!
              PS. Ale ja, jako singiel i po poznaniu kilku możliwości modów kupiłbym O2 RS TSI + DSG i dołożył szperę Quaifa za 1500 funtów i przez pierwszy rok nic więcej poza audio. :P

Komentarz

• Garret
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1196
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

a ja bym wziął pod uwagę Mazdę 6 2.2 180 KM Sport kombi za ok 134k :wink:
                osiągi, design porownywalny z Accordem do tego duży bagażnik :roll:
                Garret

-----------
                Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• lend
                  Rider
                  • 2007
                  • 463

Zamieszczone przez LUKI
                  uwierz mi, że jest to dla mnie dylemat, bo mam tym autem jeździć 3 lata, a nie chcę się nim znudzić
                  po 3 latach wykupujesz czy życie pokaże ?

nie przepadam za marką vw ale jakbym miał brać to tylko Passat CC ale i tak obstawiam SII choć jedna i druga gablota dziwnie by u mnie pod blokiem wyglądała 8)
                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Big Wojtek
                    Rider
                    • 2010
                    • 440
                    • Hyundai

Mając taką kasę, nawet bym nie patrzył w kierunku skody (chyba, że te 200 KM jest Ci niezbędne) Mazda 6, Honda Accord, Passat CC :slinka

Komentarz

• lend
                      Rider
                      • 2007
                      • 463

Nie przepadam za marką vw ale jakbym miał brać to tylko Passat CC ale i tak obstawiam SII choć jedna i druga gablota dziwnie by u mnie pod blokiem wyglądała 8)
                      MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

LUKI jak juz zastanawiasz sie nad RSem to te 6k roznicy pomiedzy dieslem a benzyna to akurat bedzie roznica w kwocie wydanej na paliwo, ale za to w tsi bedzie wiekszy power :diabelski_usmiech. Wiec diesla w przebiegach okolo 30k w tym przypadku bym stanowczo odrzucil
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• McGan
                          RS
                          • 2010
                          • 3574
                          • Superb III (3V3)

Ja bym się chyba skusił na RS z silnikiem benzynowym 200 KM - w razie potrzeby będzie można bez problemu pomodzić na dużo większe moce :diabelski_usmiech Aczkolwiek w trasach wyjdzie zapewne oszczędniej z dieslem 2.0 TDI 170 KM
                          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• LUKI
                            RS
                            • 2005
                            • 5776

Zamieszczone przez witachu
                            ja bym brał albo superba w kombi
                            no to wolę już passata variant'a naprawdę, ale to wszystko zależy jakie rabaty dostanę na niego, bo na superba nie ma problemu, bo mamy swoich dealer'ów;
                            także teraz czekam na info od Mihau'ajakie rabaty etc

Zamieszczone przez plicha
                            Kurcze LUKI zazdroszczę Ci dylematu. Ale na poważnie to S2. Jak zjeżdżę swoją Fabię to obok mojej Octavii stanie takie cudeńko.
                            może taki Ci się podoba?
                            http://otomoto.pl/skoda-s...-C15298752.html
                            ja nowym autkiem będę jeździł dzień w dzień przez trzy lata, także nie chcę się wkurwiać, że np. nie wybrałem tego albo tego

a aukcja super! tylko, że ja chcę ciemny środeczek thx za linka

hotrain, no też myślę, że 150tysi to max

Garret, niestety, albo i stety dla mnie TYLKO VAG

Zamieszczone przez lend
                            po 3 latach wykupujesz czy życie pokaże ?

nie przepadam za marką vw ale jakbym miał brać to tylko Passat CC ale i tak obstawiam SII choć jedna i druga gablota dziwnie by u mnie pod blokiem wyglądała 8)

pewno wykup za ten 1% i zostanie w rodzinie a jak nie to pośmigam nim chwilę i na handel

Zamieszczone przez Big Wojtek
                            Passat CC :slinka
                            no patrzę w kierunku Passata Varianta 2.0TDI 170HP DSG

Zamieszczone przez radekgw
                            LUKI jak juz zastanawiasz sie nad RSem to te 6k roznicy pomiedzy dieslem a benzyna to akurat bedzie roznica w kwocie wydanej na paliwo, ale za to w tsi bedzie wiekszy power :diabelski_usmiech . Wiec diesla w przebiegach okolo 30k w tym przypadku bym stanowczo odrzucil

dziś na jeździe testowej Passatem 2.0TDI 170HP DSG ale w sedanie, kolunio wyliczył, że przy teoretycznie 30kkm/rok w leasingu na 3 lata to różnica ceny TDI vs. TSI wyjdzie na 0

Mam się zastanowić czy warto dokładać różnicę! Ale jak się zapierdala to chyba warto.....
                            A jak przebiegi wejdą na pułap 50kkm/rok bo jest to bardzo możliwe?...

btw
                            całkiem całkiem zapierdala 170HP w TDI/DSG :!:

Ale jak miałbym brać Superba, to naprawdę wolałbym Paska...

Zamieszczone przez McGan
                            Aczkolwiek w trasach wyjdzie zapewne oszczędniej z dieslem 2.0 TDI 170 KM
                            i właśnie dlatego mam dylemat TSI vs. TDI
                            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• paweł2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1405

W takim razie bierz Paska Tdi 170 z DSG i oszczedny i zapierdala.
                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• LUKI
                                RS
                                • 2005
                                • 5776

Zamieszczone przez paweł2
                                W takim razie bierz Paska Tdi 170 z DSG i oszczedny i zapierdala.
                                muszę poczekać na info o rabatach
                                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

LUKI, a może jakaś s3? :wink:
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Udesky
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 1692
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                    dziś na jeździe testowej Passatem 2.0TDI 170HP DSG ale w sedanie, kolunio wyliczył, że przy teoretycznie 30kkm/rok w leasingu na 3 lata to różnica ceny TDI vs. TSI wyjdzie na 0
                                    W takim układzie TSI.
                                    W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

Zamieszczone przez Udesky
                                      Zamieszczone przez LUKI
                                      W takim układzie TSI.
                                      ale to będzie moje minimum km

może dojść spokojnie do 50kkm/rok

także muszę to również brać pod uwagę

Zamieszczone przez piramida
                                      LUKI, a może jakaś s3? :wink:
                                      only RS6 Avant

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                        only RS6 Avant
                                        MTM :diabelski_usmiech
                                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• lend
                                          Rider
                                          • 2007
                                          • 463

LUKI, w Twoim wypadku to tylko 3 lata jak trzepiesz tyle km to szybko ci zleci. Teraz bierz SII za 3 lata VW
                                          MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• LUKI
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5776

lend, za trzy lata chcę dobre A4...

plany mamy ambitne, także teraz też chcę dobry samochód

co nie zmienia faktu, że O2RS TDI DSG też jest dobrą alternatywą!
                                            a SII jakoś mi nie podchodzi ...

Komentarz

• paweł2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1405

Tak wlasnie do 150k to SII,OIIRS,Accord,Pasek,Mazda6
                                              w drugiej kolejnosci Avka,Mondeo,Insignia,508,i40,C5.
                                              No a pod i ponad 200k to juz BMW i Audi
                                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• lend
                                                Rider
                                                • 2007
                                                • 463

LUKI, masz gust ale chodziło mi ze te 3 lata szybciutko zlecą.Skoro 50 kkm robisz tzn , że tyrasz jak wół.
                                                A4 ?? Małe gabarytowo jakieś takie chyba...
                                                MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• LUKI
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5776

Zamieszczone przez paweł2
                                                  Tak wlasnie do 150k to SII,OIIRS,Accord,Pasek,Mazda6
                                                  w drugiej kolejnosci Avka,Mondeo,Insignia,508,i40,C5.
                                                  No a pod i ponad 200k to juz BMW i Audi

bardzo dobrze piszesz!

O2RS TDI DSG/Passat Variant 2.0TDI 170HP DSG

chociaż Kowal nakręca mnie na TSI

tylko chciałbym dostać pod nogę O2RS TSI DSG albo Passata 2.0TSI 210HP DSG, wtedy będę mieć porównanie

Zamieszczone przez lend
                                                  LUKI, masz gust ale chodziło mi ze te 3 lata szybciutko zlecą.Skoro 50 kkm robisz tzn , że tyrasz jak wół.
                                                  A4 ?? Małe gabarytowo jakieś takie chyba...

masz rację, będzie się ciężko pracować to zleci szybko :!:

tylko, za te 3 lata to już chcę posiedzieć w nowym biurze, więc A4 Avant 3.0TDI Quattro będzie idealne

No chyba, że będzie bardzo dobrze to nowe RS4 Avant bo ma wyjść w 2012 :twisted:

ps.
                                                  a na info w sprawie rabatów na Passata muszę poczekać, taką informację dostałem od Mihau'a

w ostateczności wezmę O2RS TDI DSG i też będzie kox :!:

Komentarz

• lend
                                                    Rider
                                                    • 2007
                                                    • 463

Zamieszczone przez LUKI
                                                    )
                                                    tylko, za te 3 lata to już chcę posiedzieć w nowym biurze, więc A4 Avant 3.0TDI Quattro będzie idealne
                                                    dobre dobre a może potrzebujesz jakiegoś pracownika, odpalasz mi za 3 lata to 3 letnie autko i przepisuje się do Ciebie telefon i kompa mogę przemilczeć :diabelski_usmiech
                                                    MÓJ SZKODNIK

Komentarz

Pracuję...