Octavia RS combi vs. Golf 6 Variant, Passat Variant

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lend
    Rider
    • 2007
    • 463

LUKI, jeśli będziesz jeździł po szpitalach i przychodniach to i tak będziesz parkował na zwykłych miejscach , więc żaden doktorek nie doceni Twojego wozidupka
    Po drugie właśnie dzisiaj siedziałem w SII i passacie i pomijając kwestię silników bo są podobne to SII po prostu bardziej mi pasował, wygodniejszy i jakby większy.

A teraz tak realnie - czasy są takie jakie są, zapier***ć trza ostro więc weź tańszego bo naprawdę wybierasz w nie byle jakich autach.Silniki mocne,auta duże, reprezentacyjne,oby dwa na pewno są super więc może czynnik ekonomiczny pomoże ci podjąć decyzję.

SII rulezzzz :szeroki_usmiech
    MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

LUKI, bierz Passata, naprawdę. Tylko karz sobie sprzedać auto z ksenonami :diabelski_usmiech

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

Zamieszczone przez Big Wojtek
        LUKI napisał/a:
        auto kupuję dla siebie

LUKI - wierzę. Po prostu przerażają mnie porady w stylu "kup passata bo będziesz lepiej postrzegany"

A jeszcze bardziej mnie przeraża, że niektórzy naprawdę oceniają ludzi po samochodzie, ale to już na inny wątek.
        Big Wojtek, każdy ma swój punkt widzenia

Zamieszczone przez piramida
        jeżeli tym autem będzie jezdził po kasiastych klientach i przez to bedzie postrzegany jako "swój człowiek" to niech kupi passata, jak sie dorobi to kupi wypasione audi i po krzyku
        dobrze piszesz

Zamieszczone przez lend
        LUKI, jeśli będziesz jeździł po szpitalach i przychodniach to i tak będziesz parkował na zwykłych miejscach , więc żaden doktorek nie doceni Twojego wozidupka
        Po drugie właśnie dzisiaj siedziałem w SII i passacie i pomijając kwestię silników bo są podobne to SII po prostu bardziej mi pasował, wygodniejszy i jakby większy.

A teraz tak realnie - czasy są takie jakie są, zapier***ć trza ostro więc weź tańszego bo naprawdę wybierasz w nie byle jakich autach.Silniki mocne,auta duże, reprezentacyjne,oby dwa na pewno są super więc może czynnik ekonomiczny pomoże ci podjąć decyzję.

SII rulezzzz
        chyba bardzo Ci się podoba SII, ale tak jak Ci wcześniej opisalem, szyty na miarę wychodzi więcej niż szyty Passat...

btw
        wolę front Passata niż SII

co do parkowania masz rajcę, będę parkować tam gdzie przedstawiciele innych firm, etc, ale będę mieć też spotkania business'owe

ja też byłem repem i uwierz mi, że mnóstwo repów, regionalnych ocenia firmę, status firmy po uposażeniu pracownika, etc ale to nie o tym temat

a o tym czy to będzie Octavia/Passat będzie decydować właśnie czynnik ekonomiczny
        bo jedno i drugie bardzo mi się podoba

Zamieszczone przez hotrain
        LUKI, bierz Passata, naprawdę. Tylko karz sobie sprzedać auto z ksenonami
        tak tak :!: nie ma innej opcji :!:
        mają teraz dobre "pakiety promo"
        990 i navi
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• lend
          Rider
          • 2007
          • 463

Zamieszczone przez LUKI
          chyba bardzo Ci się podoba SII, ale tak jak Ci wcześniej opisalem, szyty na miarę wychodzi więcej niż szyty Passat...

podoba mi się baaardzo a marka vw mi po prostu nie leży i jestem do niej uprzedzony choć nigdy nie miałem golfa ani passata ani nawet polówki choć z pewnością są to dobre auta.
          MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

Zamieszczone przez lend
            LUKI napisał/a:

podoba mi się baaardzo a marka vw mi po prostu nie leży i jestem do niej uprzedzony choć nigdy nie miałem golfa ani passata ani nawet polówki choć z pewnością są to dobre auta.
            no to nie wiem skąd to uprzedzenie

ja pomykałem polo 9n, golf 5 plus także ja nie ma problemów
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• lend
              Rider
              • 2007
              • 463

Nie wiem tak po prostu może stereotyp że vw to bardzo droga marka a może się okazać że mając właśnie 100tys kupi się całkiem całkiem autko vw.Chociaż ostatnio pewien handlowiec dał mi się przejechać passatem TSI - 2 czerwone literki pocisk niesamowity do mojej octavki 1.4 tsi.
              2 rzeczy mnie trafiły - małe lusterka zew i ... zeby mu otworzyć drzwi musiałem dwa razy kliknąć pilota, auto warte tyle kasy trza kciuka męczyć 2 razy skandallll :diabelski_usmiech .

P.S.
              Wypad na urlop 8) korzystaj Ty jak inni nie mogą
              MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• arturo_freestyl
                Rider
                • 2010
                • 704

Zamieszczone przez lend
                Nie wiem tak po prostu może stereotyp że vw to bardzo droga marka a może się okazać że mając właśnie 100tys kupi się całkiem całkiem autko vw.Chociaż ostatnio pewien handlowiec dał mi się przejechać passatem TSI - 2 czerwone literki pocisk niesamowity do mojej octavki 1.4 tsi.
                2 rzeczy mnie trafiły - małe lusterka zew i ... zeby mu otworzyć drzwi musiałem dwa razy kliknąć pilota, auto warte tyle kasy trza kciuka męczyć 2 razy skandallll :diabelski_usmiech .

P.S.
                Wypad na urlop 8) korzystaj Ty jak inni nie mogą
                2.0 TSI pewnie
                Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                ET 14,607 - Bemowo 2011
                ET 13,482 - Ryki 2012
                ET 13,014 - Ełk 2013
                ET 12,939 - Ryki 2015
                0-200km/h - 13,2s
                2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

Zamieszczone przez lend
                  2 rzeczy mnie trafiły - małe lusterka zew i ... zeby mu otworzyć drzwi musiałem dwa razy kliknąć pilota, auto warte tyle kasy trza kciuka męczyć 2 razy skandallll .
                  keyless access - to jest ta funkcja, można ją wyłączyć i będzie 1raz

Zamieszczone przez lend
                  P.S.
                  Wypad na urlop korzystaj Ty jak inni nie mogą
                  nie biorę innej opcji pod uwagę

Zamieszczone przez arturo_freestyl
                  2.0 TSI pewnie
                  pewno tak, bo jak w zeszłym tygodniu miałem testówkę Passata 1.8TSI/manual to na mnie wrażenia nie zrobiła w stosunku do mojej O2FL 1.4TSI

dzień wcześniej goniłem Passata 2.0TDI 170HP DSG i tu miałem dobrze

Komentarz

• Wojqba
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 230

LUKI, weź ten samochód w którym czujesz się lepiej, a z drugiej strony te 20tyś różnicy o której wcześniej pisałeś możesz przeznaczyć na rozwój firmy 8)
                    A za trzy lata i tak kupisz audi, czego Ci życzę

Zamieszczone przez lend
                    otworzyć drzwi musiałem dwa razy kliknąć pilota, auto warte tyle kasy trza kciuka męczyć 2 razy skandallll :diabelski_usmiech
                    a może miał zaprogramowane na 1 przyciśnięcie otwarcie drzwi kierowcy, na 2 pozostałych drzwi - fajna funkcja zwłaszcza dla kogoś kto jeździ dużo sam w terenie....

Komentarz

• Bartolomeo
                      Rider
                      • 2010
                      • 267

Już teraz to wybieraj ten, który Ci bardziej leży, pasuje. A biorąc pod uwagę aspekt postrzegania przez innych Twojego samochodu to Octavia FL jest starsza i trochę tego jeździ, Passat to nówka i np. ja dużo tego nie spotkałem. Np. w zeszłym tygodniu przejechałem ok. 1700km i spotkałem tylko kilka nowych Pasków, Octavi nawet nie liczyłem.
                      Jak weźmiesz Octavię to za zaoszczędzoną kasę wsadzisz jakieś porządne głośniki, spoko alusy (chyba że te zwykłe Ci pasują), kupisz fajny garnitur i co tam jeszcze chcesz. Passata to wsiadasz i jedziesz.

Usługi tokarskie, frezarskie
                      Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• pascal
                        Rider
                        • 2009
                        • 510
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a ja na Twoim miejscu kupiłbym auto które po
                        1. podoba Ci sie;
                        2. będzie spełniało Twoje oczekiwania pod względem funkcjonalności i przyjemności z jazdy

ps. soryy ale kasiastym ludziom nie zaimponujesz tego typu samochodem

Komentarz

• radekgw
                          L&K
                          • 2010
                          • 1182

LUKI nie chce mi sie czytac drugi raz tematu, a nie pamietam czy o tym pisales, jezdziels juz rs-ka z tym silnikiem ? Bo ogolnie rska a passat to calkiem co innego, inny zawias, prowadzenie. Imo ja bym pojezdzil sobie troche jednym i drugim i wybral w ktorym lepiej mi sie latalo, innej opcji nie widze, bo oba autka sa ladne, chodz w sumie na dalekie trasy przydaloby sie cos komfortowego..
                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jak ma $$$ to ja bym brał Passata. Zmienił lekko konfigurację (wywalić dwie rzeczy) i zamiast nich dodać DCC i mieć sport i komfort za naciśnięciem guzika.
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• mirek_p11
                              RS
                              • 2010
                              • 6630
                              • Volkswagen
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez pascal
                              soryy ale kasiastym ludziom nie zaimponujesz tego typu samochodem
                              ani nie zaimponuje passatem ani skodą, ale w tym przypadku lepszy będzie Passat. Jakby kupił audi to mógłby tylko potencjalnych klientów wku...ć ( typowa polska mentalność )

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                              Fotki

Komentarz

• LUKI
                                RS
                                • 2005
                                • 5776

Zamieszczone przez Wojqba
                                LUKI, weź ten samochód w którym czujesz się lepiej, a z drugiej strony te 20tyś różnicy o której wcześniej pisałeś możesz przeznaczyć na rozwój firmy 8)
                                A za trzy lata i tak kupisz audi, czego Ci życzę
                                Wojqba lepiej czuję się w Pasku. Miałem na testówce 1.8TSI/manual w sedanie, 2.0TDI 140HP/manual w variancie i 2.0TDI 170HP DSG w sedanie.

Mam lekkie porównanie ponieważ Mama mojej dziewczyny ma O2FL 1.4TSI Elegance i czasem nią pomykam.

Wiem, że to nie to samo co RS TDI DSG, ale zarys jest.
                                Środek w RS ciut inny, bo będzie columbus, kiera 3ramienna mf/dsg, gała dsg no i lepsze fotele.

A z drugiej strony 20kpln to pieniądz już dobry jest. Zawsze można na coś je przeznaczyć!

Audi...ale na nie muszę ciężko pracować, żeby spełniły się moje plany/wizje co do mojej firmy. Nie ma lekko

Bartolomeo, dobrze piszesz!

pascal, tutaj mam problem, bo O2RS i Passat Variant bardzo mi się podobają

btw
                                nie chcę im imponować, bo nie na tym mi zależy, ale z drugiej strony chcę być dobrze postrzegany

Zamieszczone przez radekgw
                                LUKI nie chce mi sie czytac drugi raz tematu, a nie pamietam czy o tym pisales, jezdziels juz rs-ka z tym silnikiem ? Bo ogolnie rska a passat to calkiem co innego, inny zawias, prowadzenie. Imo ja bym pojezdzil sobie troche jednym i drugim i wybral w ktorym lepiej mi sie latalo, innej opcji nie widze, bo oba autka sa ladne, chodz w sumie na dalekie trasy przydaloby sie cos komfortowego..
                                niestety na testówkę O2 RS TDI DSG nie ma szans.
                                pomykam czasem O2 FL 1.4TSI elegance i jest ok!

testówki miałem tylko Passaty
                                Zamieszczone przez Mihau
                                Jak ma $$$ to ja bym brał Passata. Zmienił lekko konfigurację (wywalić dwie rzeczy) i zamiast nich dodać DCC i mieć sport i komfort za naciśnięciem guzika.
                                a wiesz, że zaczynam brać pod uwagę DCC! tylko muszę coś wyrzucić z konfiguracji...
                                ale o tym pogadamy po wakacjach, złapiemy się gdzieś na mieście

Zamieszczone przez mirek_p11
                                pascal napisał/a:
                                soryy ale kasiastym ludziom nie zaimponujesz tego typu samochodem

ani nie zaimponuje passatem ani skodą, ale w tym przypadku lepszy będzie Passat. Jakby kupił audi to mógłby tylko potencjalnych klientów wku...ć ( typowa polska mentalność )

dokładnie tak

żal.pl

ale taki jeden z drugim nie pomyśli ile muszę zapierdalać na taką maszynę!
                                chuj z nimi

mam w planach cztery obręcze za 3 lata, także nie ma opierdalania się

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez LUKI
                                  Zamieszczone przez Mihau
                                  a wiesz, że zaczynam brać pod uwagę DCC! tylko muszę coś wyrzucić z konfiguracji...
                                  ale o tym pogadamy po wakacjach, złapiemy się gdzieś na mieście
                                  oki ja już mam pomysł jak to zamienić.
                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

Pracuję...