Ważne że sens (moich zawiłych przemyśleń) jest jasny..... :wink: :roll:
Ja rozumiem, że (bez urazy i podtekstów) dla W-wy Pasek nie jest czymś high level, ale w innych okolicznościach przyrody ? Kto wie ?
Bezpieczeństwo nie jedno ma imię. Brak nadmiernej ekspozycji majątkowej może też być elementem dbałości o bezp., swoje i rodziny.
Ale to tak na marginesie.
Tak sobie czytam ten wątek i przychodzi mi na myśl kwestia przeznaczenia pojazdu.
Po co Ci ten car ??
Dla lansu, dla pozytywnego odbioru marketingowego, dla polepszenia swego "ja" ?
Jak dla Ciebie i w dupie masz czyjeś opinie to bierz O II.
Będziesz śmigał tanio, bezpiecznie i ....bez zbędnej bufonady.
Jak potrzeba Ci jednak więcej przestrzeni lub prestiżu, oczywiście Pasek.
Pamiętaj, że O II nie będziesz się tak rzucał w oczy. W pewnych sytuacjach to wada, w pewnych ogromna zaleta.
Sam musisz zadecydować co ważniejsze.
pzdr
Rok z Bagien, po wakacjach ruszam ze swoją firmą, auto dla mnie, teren pracy 1/2Polski. Także potrzebuję auto które jest bezpieczne, komfortowe, w miarę dynamiczne (lubię jeździć, szybko jeździć) i oszczędne.
Moją grupą docelową będą "kliniki-szpitale-przychodnie". Także chcę mieć auto które również dobrze wygląda.
Nie potrzebuję samochodu, żeby podwyższyć swoje ego. Znam swoją wartość, wiem co sobą prezentuję. Także ten wątek możemy odpuścić
Samochodem głównie będę jeździć sam. No i oczywiście po pracy z dziewczyną. Także dwie osoby.
Zamieszczone przez szkoda
Rok z Bagien napisał/a:
Pamiętaj, że O II nie będziesz się tak rzucał w oczy. W pewnych sytuacjach to wada, w pewnych ogromna zaleta.
generalnie dokładnie rozumiem o co Ci chodzi, ale żeby pasek był samochodem rzucającym się w oczy i bufonadą to już lekka przesada
dokładnie tak samo to odbieramy
Zamieszczone przez Rok z Bagien
szkoda napisał/a:
generalnie dokładnie rozumiem o co Ci chodzi
Ważne że sens (moich zawiłych przemyśleń) jest jasny.....
Ja rozumiem, że (bez urazy i podtekstów) dla W-wy Pasek nie jest czymś high level, ale w innych okolicznościach przyrody ? Kto wie ?
Bezpieczeństwo nie jedno ma imię. Brak nadmiernej ekspozycji majątkowej może też być elementem dbałości o bezp., swoje i rodziny.
Ale to tak na marginesie.
wiem o co Ci chodzi,
ale czy naprawdę Passat Variant będzie się rzucał w oczy?
Zamieszczone przez Mihau
Rok z Bagien, ereska jednak bardziej rzuca się w oczy niż pasek IMO
na drodze prezentuje się bardzo dobrze :!: obojętne czy to hatchback czy to kombi :!:
Wrzucę fotki Octavia RS kombi vs. Passat Variant:
przód:
tył:
środek:
A czy to będzie Octavia RS, czy Passat Variant w dużej mierze zależy od budżetu... bo nie wiem czy dopłacać te dwadzieścia koła do paska?!
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Rok z Bagien, po wakacjach ruszam ze swoją firmą, auto dla mnie, teren pracy 1/2Polski. Także potrzebuję auto które jest bezpieczne, komfortowe, w miarę dynamiczne (lubię jeździć, szybko jeździć) i oszczędne.
Moją grupą docelową będą "kliniki-szpitale-przychodnie". Także chcę mieć auto które również dobrze wygląda.
Nie potrzebuję samochodu, żeby podwyższyć swoje ego. Znam swoją wartość, wiem co sobą prezentuję. Także ten wątek możemy odpuścić
Po mojemu: Passat
W takim kontekście funkcjonalnym daje więcej "profesjonalizmu i zaufania".
Dla 90 % Twoich klientów (na mój chłopski rozum) literki RS będą czymś niewiadomym. Wiadomym będzie, że gość przyjechał "jakąś" Skodą.
LUKI bierz Passata. Jeżeli chodzi o prestiż to Passat będzie lepszym wyborem, bo mimo wszystko Skoda zawsze będzie Skodą dla wielu ludków. Jak prestiż nie jest ważny to brałbym RS-a i zmodził go za te 20 tysiaków :diabelski_usmiech
LUKI, passat na pewno bedzie lepiej wyciszony a to ma znaczenie przy podróżowaniu, nowy passat ma lepszy prestiż mimo wszystko, jezeli twoi klienci maja kasę i po części jak są snobami to taki passat bedzie sie lepiej prezentował i zrobisz lepsze wrażenie podjezdzając nowym passatem niz skodą, bierz passata a ne weekendy ereskę
LUKI, jezeli twoi klienci maja kasę i po części jak są snobami to taki passat bedzie sie lepiej prezentował
oj są snobami i to po bardzo dużej częściiiii
...bierz superba
do mnie osobiscie passek nie przemawia, kupiłbym za te pieniądze superba jak pisze wczesniej lend :!:
Wiesz dlaczego passek nie przemawia do mnie? Bo po częsci sporo wiesniaków nimi jezdzi i wydaje im sie ze jak mają vw a w szczególności passata to sa kims szczególnym :!:
Dlatego kupiłbym superba ale na szczęscie nie musisz sie moim zdaniem sugerować :wink:
LUKI bierz Passata. Jeżeli chodzi o prestiż to Passat będzie lepszym wyborem, bo mimo wszystko Skoda zawsze będzie Skodą dla wielu ludków. Jak prestiż nie jest ważny to brałbym RS-a i zmodził go za te 20 tysiaków
no plan na RS bardzo słuszny
ale tak jak sam rozumiesz, to będzie tylko skoda dla większości osób...
Zamieszczone przez Adi20
Współczuje pracuje na codzień z tymi instytucjami - dziwny świat i ciężki kawałek chleba
wiem wiem, od 2003 pracuję w firmach farm.
także nadszedł czas na swój business
Zamieszczone przez piramida
LUKI, passat na pewno bedzie lepiej wyciszony a to ma znaczenie przy podróżowaniu, nowy passat ma lepszy prestiż mimo wszystko, jezeli twoi klienci maja kasę i po części jak są snobami to taki passat bedzie sie lepiej prezentował i zrobisz lepsze wrażenie podjezdzając nowym passatem niz skodą, bierz passata a ne weekendy ereskę
dzięki piramida :!:
na weekendy RS6 Avant, ewentualnie RS4 Avant ale na takie luksusy muszę bardzo ciężko popracować :!:
wszystko przede mną
Zamieszczone przez lend
piramida napisał/a:
LUKI, jezeli twoi klienci maja kasę i po części jak są snobami to taki passat bedzie sie lepiej prezentował
...bierz superba
może i brałbym go pod uwagę, ale jak wskoczyłem w konfigurator i "szyłem" pod siebie Superba to wyszedł drożej niż Passat....
dla mnie to lekka przesada
Zamieszczone przez piramida
lend napisał/a:
piramida napisał/a:
...bierz superba
do mnie osobiscie passek nie przemawia, kupiłbym za te pieniądze superba jak pisze wczesniej lend
Wiesz dlaczego passek nie przemawia do mnie? Bo po częsci sporo wiesniaków nimi jezdzi i wydaje im sie ze jak mają vw a w szczególności passata to sa kims szczególnym
Dlatego kupiłbym superba ale na szczęscie nie musisz sie moim zdaniem sugerować
jakbym nie liczył się z Waszymi opiniami, nie byłoby tego tematu :!:
ale coś czuję, że jesteś ciety na jakiegoś buca, który pomyka VW?
co do Superba, to już napisałem lend'owi, że "szyty na miarę" wyszedł więcej niż Passat
Zamieszczone przez szkoda
piramida napisał/a:
Bo po częsci sporo wiesniaków nimi jezdzi i wydaje im sie ze jak mają vw a w szczególności passata to sa kims szczególnym
a kto jeździ skodami?
no właśnie kto :?:
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Ja chyba jakiś niedzisiejszy jestem. Dopłacać 20 tys, żeby się komuś podobało??? Rozumiem kupić passata, bo jest ładniejszy, większy itp itd, ale kupić dla klienta?
No chyba, ze będzie to miało przełożenie na sprzedaż i jako "pan w passacie" będziesz miał zysk o 20 tys większy niż "pan w skodzie".
LUKI - wierzę. Po prostu przerażają mnie porady w stylu "kup passata bo będziesz lepiej postrzegany"
A jeszcze bardziej mnie przeraża, że niektórzy naprawdę oceniają ludzi po samochodzie, ale to już na inny wątek.
jeżeli tym autem będzie jezdził po kasiastych klientach i przez to bedzie postrzegany jako "swój człowiek" to niech kupi passata, jak sie dorobi to kupi wypasione audi i po krzyku
Komentarz