Zamieszczone przez namo
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
namo
Komentarz
-
Ja zeby miec spalanie 4,8 musze jechac 80-90 i nie wyprzedzac. Zreszta niewazne, temat o spalaniu jest a poza tym dyskusja o spalaniu zawsze budzi emocje
Koniecznie daj znac po powrocie, chyba tez sie tam wybiore. Tylko koniec sierpnia, poczatek wrzesnia. Strasznie nie lubie dzikich tlumow, szczegolnie na plazy. Dlatego uwielbiam Bulgarie, szerokie, dlugie piaszczyste plaze. Jak lubisz ciasnote to kladziesz sie w ciasne miejsca, jak wolisz luz to 300 m dalej masz luzno. A na dodatek po tylu latach znam plaze, ktore znaja prawie tylko tubylcy Ceny sa tam od razu nizsze.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
namo
micho_m, ja byłem rok remu w Bolu od 24 sierpnia, faktycznie mało ludzi było.
Tu masz zdjęcia http://www.cro.pl/wakacje-na-wyspie-...12-t40634.html
Komentarz
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez micho_mJa zeby miec spalanie 4,8 musze jechac 80-90 i nie wyprzedzac. Zreszta niewazne, temat o spalaniu jest a poza tym dyskusja o spalaniu zawsze budzi emocjeBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadojak jadę na wakacje do Cro to nie bije rekordów "o kropelkę" - jadę maksymalnie szybko, żeby być szybko na miejscu.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
namo
Cztery pasy w jedną stronę, cztery w drugą, szerokie pasy awaryjne, świecące linie, równy i gładki asfalt, pusta droga bo jedziemy przez noc. I jak tu nie dać po garach?
Komentarz
-
U mnie w ubiegłym roku na trasie ok. 1300 km do HR śr. spalanie 5 l/100 km ze średnią prędkością 74 km/h (w/g komputera). Prędkość przelotowa 110-130 km/h.
Kurcze, dzięki eaglemirek-owi sprawdziłem jeszcze raz i zamotałem się a danymi mieszając w to dane z poprzedniego TDI i poprawiam to spalanie na 5,9 l/100 km ops:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
endryu, To ja jadąc do lub z Cro (klima, 4 dorosłe osoby) tempomat max 130 licznikowe i śr V to nie mniej niż 94 km/h, spalanie 6,5 - 6,9 (jest na motostat) i to z objazdem Słowenii więc trochę niska ta Twoja średnia więc i spalanie niższe :!:
Myślę jednak że dajmy tu spokój ze spalaniem bo nas podzielą południowymi owockami :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez namo
[ Dodano: Sro 17 Kwi, 13 22:31 ]
Absolutnie tak tego nie odebrałem - przynajmniej ja. Można tylko wywnioskować że przy śr. V o 20km mniejszej można na takiej trasie mieć te 20l zaoszczędzoneOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Przyznam szczerze, że jak przekraczam naszą granicę przechodzę w tryb "urlop" co powoduje absolutną obojętność jeżeli chodzi o koszty paliwa, czy opłat za autostrady. Nawet kiedyś chciałem policzyć ile mi auto spaliło, ale nie miałem żadnych wydruków, a na wyciągach z konta są tylko kwoty...
Wiem tylko, że ostatnio wyjechaliśmy ok. 21:00, a o 14:00 popijałem piwko w Makarskiej. Dwa postoje po drodze, z czego oba na tankowanie i tyle.
ps. po tej drodze jedno piwo wystarczyło, nawet nie pamiętam, czy dopiłem...
Komentarz
-
-
ruwado, jakoś nie mogę się przekonać na jazdę przez Węgry. Jazda zygzakiem na Węgrzech jakoś mnie nie przekonuje, a drogą typu 86 nie mam ochoty się wlec. Rozbestwiłem się ostatnio trochę. Zresztą najlepiej mi się ostatnio jechało A1 do miejscowości Chałupki i dalej to już wiadomo jak.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MajowyPrzyznam szczerze, że jak przekraczam naszą granicę przechodzę w tryb "urlop" co powoduje absolutną obojętność jeżeli chodzi o koszty paliwa, czy opłat za autostrady. Nawet kiedyś chciałem policzyć ile mi auto spaliło, ale nie miałem żadnych wydruków
Zamieszczone przez AdamBjakoś nie mogę się przekonać na jazdę przez Węgry. Jazda zygzakiem na Węgrzech jakoś mnie nie przekonuje, a drogą typu 86 nie mam ochoty się wlec.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez AdamBZa każdym razem przed wyjazdem planuję drogę przez Węgry a jadę przez Austrię i Słowenię.
Racja, jak pisze Majowy, byle by leżeć na plaży a nie mordować się z pedałem gazu.
Komentarz
-
namo
ruwado, to jest fajne że nie muszę się przez polskie drogi klepać.
Majowy, bo żeby z tych głównych dróg którymi jedziesz z północy dostać się do Zwardonia musiałbyś 80 km przejechać wioskami z ograniczeniem 50 km/h. Dlatego GPS nie sugeruje Ci tej trasy.
Zwardoń to upadłe przejście graniczne które nie będzie uczęszczane bez odcinka autostrady z Bielska przez Żywiec na Zwardoń. Zresztą Słowacy też ze swojej obietnicy nie wywiązali się.
Komentarz
-
Zamieszczone przez MajowyA tak z ciekawości. Jeździcie przez Zwardoń?If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz