Musicie wkurzać człowieka????
Musiałem niespodziewanie wymienić dach w tym roku i teraz "nie jestem zmęczony" więc nie jade na wakacje...
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Byłem, wróciłem i już się łezka w oku kręci z tęsknoty za miejscem w którym byłem
Byłem od 25.06 do 08.07
Kilka spostrzeżeń.
Płacenie kartą VISA to przelicznik 0,61zł za kunę, Mastercard 0,63zł za kunę - w kantorze kupiłem kunę przed wyjazdem po 0,62zł za kunę.
Jednym słowem za paliwo autostrady i wszędzie tam gdzie sie da płacić kartą VISA.
Baśka Voda przepiękna - im bardziej na południe tym bardziej egzotycznie im bardziej na północ tym bardziej swojsko i brzydko. Na trasie żadnych utrudnień poza mega korkiem w Wiedniu podczas powrotu. Wjechałem w Wiedeń około 16:00 i to był błąd, straciłem ~40min. Poza tym trasa super. Nad Słowenią bym się zastanawiał czy nie lepiej zapłacić za autostradę choć przelicznik słaby bo 80zł za 45km - drogo. Ale Chorwacja też ma drogie autostrady, bardzo (mam na myśli szczególnie częć biegnącą po wybrzeżu - cud miód po lepszej nie jechałem i te tunele.... MEGA szacun za te tunele.
Kawtere miałem MEGA! Czysta i pachnąca nowością! Nawet jak bym pojechał w ciemno na pewno bym coś spokojnie znalazł.
Ceny prawie 100% jak w PL ale brakuje wielu naszych produktów jak np... kiełbasy .
Winiety można spokojnie kupić na ostatniej stacji BP przy wyjeździe z Polski... ceny niższe nawet niż na portalach takich jak tickiettool.
Najwazniejsze co trzeba ze sobą mieć - w moim mniemaniu:
1. Dobra mata plażowa
2. Parasol jak nie lubisz ciągłego smażingu
3. Maska i rurka - dobrej jakości
4. Polskiego żarcia ile się da
Jednym słowem za rok tam wracam... to były najlepsze moje wakacje od kilku lat Dziękuję Wam za porady i z zazdrością życzę dobrego wypoczynku tym którze teraz tam są albo tym którzy zaraz jadą ;,(
xcracer, Ja byłem tam ponoć przed sezonem. Sezon rozpoczął się ponoć od dzis. Ludzi sporo ale to nie przeszkadzało zupełnie. Dużo ludzi było tylko w soboty i niedzielę kiedy to do Baski zjeżdżały tabuny Czechów przyjeżdżających autokarami ale to do przeżycia. W zeszłym roku w Łebie w tym samym czasie miałem znacznie większe tłumy. Nie wiem jak teraz kiedy zaczął się sezon....
To nie plaża Baski ale mniej więcej taki był tłok na plaży
xcracer, Ja byłem tam ponoć przed sezonem. Sezon rozpoczął się ponoć od dzis. Ludzi sporo ale to nie przeszkadzało zupełnie. Dużo ludzi było tylko w soboty i niedzielę kiedy to do Baski zjeżdżały tabuny Czechów przyjeżdżających autokarami ale to do przeżycia. W zeszłym roku w Łebie w tym samym czasie miałem znacznie większe tłumy. Nie wiem jak teraz kiedy zaczął się sezon....
To nie plaża Baski ale mniej więcej taki był tłok na plaży
Dzięki za info :-). W zeszłym roku byłem na początku lipca i było całkiem znośnie. W tym roku wybieram się po 20 lipca, zobaczymy jak będzie...
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Był ktoś, ma ktoś jakieś namiary na sprawdzone kwaterki tam w okolicy?
Szukam czegoś z polecenia.
Komentarz