Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
D 3 od Zwardonia do Svrcinovca z początkiem czerwca ma być otwarta. Obwodnica Żyliny ma być gotowa w listopadzie.
-
-
Nie ma też szans w tym roku na wydłużenie A 5 od Wiednia do Mikulova. W zeszłym roku roboty trwały, ale na razie nic się nie posunie - na te wakacje.Tu też wiadomość z Cro pl:
Odcinek Schrick - Poysbrunn: grudzień 2017
Obwodnica Drasenhofen: może połowa 2019
Za to chociaż to niewiele zmienia, 31.05.2017 roku mają skończyć prace na D 3 od Zwardonia do Svrcinovca
http://www.beskidzka24.pl/artykul,sl...aki,54548.html
Zostaw komentarz:
-
-
Na Cro pl pojawił się taki komunikat
7 i 8 kwietnia 2017 były ciężkie dla podróżujących do i z Chorwacji. Na szczęście, po dwóch dniach problemów na granicach, sytuacja wróciła do normy.
W związku z korkami na przejściach granicznych, na których czas oczekiwania wynosił nawet ponad pięć godzin, chorwacki rząd zwrócił się do Unii Europejskiej o tymczasowe zawieszenie przepisów o szczegółowej kontroli podróżnych na granicach wewnątrzwspólnotowych. Wniosek został uwzględniony i kontrole na granicy Chorwacji ze Słowenią i Węgrami nie muszą już obejmować skanowania wszystkich dokumentów. Tym samym czas oczekiwania na przejściach granicznych wrócił do normy.
http://www.cro.pl/Zawieszone-szczego...aniczne-45.htm
Ciekawe jak to będzie wyglądało dalej na granicach z BiH i MNE?Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisJakie tereny tym razem?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez eaglemirek Zobacz wpisCoś cisza w wątku a wakacje za pasem
Ja po dwóch latach przerwy ponownie obieram bałkański kierunek
Jakie tereny tym razem?
Zostaw komentarz:
-
-
a jak myślicie jak będzie wyglądało czasowo przekraczanie granic strefy Schengen w związku z nakazem szczegółowej kontroli wszystkich wjeżdzających/wyjeżdzających ze strefy od 7 kwietnia br? ( nie mylić strefy z krajami UE) Chorwacja jest poza strefą i podobno już się potrafi robić niezły młynek np na granicy Słowenia/Chorwacja a to jeszcze nie wakacje. Ja jak zwykle pewnie Bułgaria i już się boje granicy Wegiersko-Serbskiej
"Zmiana regulacji nakłada na wszystkie państwa członkowskie obowiązek dokładnego sprawdzania każdej osoby, która wjeżdża na terytorium strefy Schengen lub je opuszcza. Nowelizacja Kodeksu Granicznego Schengen jest reakcją Unii Europejskiej na utrzymujące się w Europie zagrożenie terrorystyczne"
Do tej pory obywatele UE podlegali tzw odprawie minimalnej.
Będa jaja jak nicOstatnio edytowany przez EŁ; 113.
Zostaw komentarz:
-
-
Coś cisza w wątku a wakacje za pasem
Ja po dwóch latach przerwy ponownie obieram bałkański kierunek
Zostaw komentarz:
-
-
Bałkański problem Europy
Patrząc na to co sie dzieje w UE, to niestety można potwierdzić, że ognisko konfliktu na Bałkanach może znowu zapłonąć. A szkoda by było. Dopiero co zdołali powstać ....
Napięta sytuacja na Bałkanach nie wróży niczego dobrego. Po latach relatywnego spokoju znów dochodzi do politycznej destabilizacji, sporów terytorialnych i napięć etnicznych. To doskonale nam znane zarzewie konfliktów może doprowadzić do prawdziwego pożaru w regionie.
niestety jak zawsze przyczyną są pieniądze i różnice w zamożności.
SLO i w pewnej części Cro przoduje w bogactwie. BiH i Serbia - to drugi kraniec. Szkoda, żeby tak się to zakończyło/powtórzyło....
Zostaw komentarz:
-
-
Polecam wyspę Ciovo. Jest na niej więcej spokoju, taniej, a do pięknego Trogiru rzut beretem
Zostaw komentarz:
-
-
-
Znalazł ktoś jakieś aktualne wieści w temacie budowy brakujących odcinków od Zwardonia do Cadcy i Żyliny?
Zostaw komentarz:
-
-
Przeglądając mapę, w temacie obiadu w podróży rzucił mi się na oko taki punkt gastronomiczny https://www.google.pl/maps/place/Piz...7!4d15.9221935 7 km od A2. Przeglądając zdjęcia na Mapy Google z mnogością i wielkością pizzy może być ciekawą propozycją.
Strona lokalu http://www.orogoro.hr/index.php
Zostaw komentarz:
-
-
Podobno na sezon wakacyjny SLO ma oddać autocestę od Ptuja do Podlehnika - ciekawe jak będzie z płatnością. Skoro jest jedyna mozliwa droga dojazdowa, to powinna być bezpłatna. Ale nie ma takiego info nigdzie.Jeśli tak to M-L-P nie będzie prowadził za free do Macelja. Trzeba będzie albo na Cvetlin, albo do Dobovca.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez tomash23 Zobacz wpisZamieszczone przez skipper.u Zobacz wpishttp://www.villa-kapulica.com/en/
Byłem tam dwa lata temu, polecam, blisko plaży, niedrogo, komfortowo, część Tucepi bardziej spokojna
Miejsce gdzie bylem w tamtym roku (wyspa KRK) ma juz wszystkie pokoje zajete :\
Szukam więc czegos nowego.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Byłem tam dwa lata temu, polecam, blisko plaży, niedrogo, komfortowo, część Tucepi bardziej spokojna
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie,zaczynam powoli myśleć o wakacjach ,prosze o jakies namiary na kwatery 2+2 Tucepi,Podgora.
Zostaw komentarz:
-
-
na Divnej też byłem ale te fotki powyżej są z Duby Peljeskiej, kawałek dalej się jedzie, na Divnej sporo ludzi było a w Dubie pusto...
Zostaw komentarz:
-
-
macherstudio, jeszcze napisz jak długo tam odpoczywałeś i ile Cie to kosztowało?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: