Siedzę dzisiaj na stronie
żeby kupić winietę na Słowację.
Mieli, mieli.... cały proces zakupu zakończony i ...... dupa.
Zero potwierdzenia na mailu, jak sprawdzam ważność winiety pojawia mi się napis, że dla mojego pojazdu (nr rej.) nie ma zakupionej ważnej winiety.
Kupował ktoś już na tej poj....ej stronie?
Zakup winiety na Austrię na tolltickets - bez problemów.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Ktoś ostatnio kupował winietę na Węgry? Po wpisaniu nr karty nie można przekierować się na stronę mBanku żeby zapłacić. Strona mieli i mieli i wyskakuje błąd czasu
Zostaw komentarz:
-
-
D 3 na Słowacji od Zwardonia już na dniach ma być otwarta. Na razie jedna nitka. Ale zawsze to już coś. Z jednej strony odcinek Zwardoń - Swircnowiec pójdzie szybciej, ale sentyment do tego odcinka przejeżdżanego w nocy......... Szkoda. Niezapomniany klimat będzie już historią.
http://www.wgmedia.eu/aktualnosci/wy...y-coraz-blizej
Zostają jeszcze dwa odcinki:
obejście Węgierskiej Górki
Swircnowiec - Żylina
a to w całości perspektywa 5-6 lat.Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
Zostaw komentarz:
-
-
Jakies apartamenty na makarskiej,w miarę blisko morza możecie polecić.Omis itd tez moze byc.
Zostaw komentarz:
-
-
Po mojej przygodzie 2 lata temu w serbskich górach to już nie ma ,,nierównych dróg'
Zostaw komentarz:
-
-
Od Trakośćan to już lux. Nawet w nocy. Równiutko i dobre pasy pomalowane, pewnie się jedzie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpishimi z Cvetlin kierujesz się na prawo i jedziesz wąską , krętą drogą ale bardzo malowniczą o dobrej jawierzchni, przez las. Jechałem dwukrotnie.
Wbijasz na autostradę na pierwsze bramki tuż za granicą.Od Trakośćan szersza z dobrą nawierzchnią. Zdecydowanie przez Cvetlin biorąc pod uwagę budowę autostrady, korki, ilość aut itd. Jednego roku wcześnie rano jak były mocne zatwardzenia na A2 i Lućko pojechałem krajową 1-ką z objazdem Lućko i wjazdem na A1 w Donja Zdenćina. Na całym odcinku 1-ki było pusto.
Zostaw komentarz:
-
-
To co w tym roku Chorwacja? W tamtym roku spotkała mnie bura. Północ czy południe cro?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisPs, a ma może ktoś jakiś namiar na jakąś kwatere od Baśki Vody do Lovka Rogoznicy najlepiej gdzieś w Bratuś?
https://www.google.pl/maps/@43.35485...7i13312!8i6656
Prowadzi go radosna bośniaczka, siorka właściciela, wiec wszystko bylo jak trzeba. Poza sezonem biorą smieszna kase - na koniec sezonu, tak ostatni tydzien sierpnia, bylo to 25e/noc za dwojke za 2-os kanciape. Mają apartamenty dla wiekszej liczby osob i troche wyzszym standardzie i mniejsze kanciapki. Lazienka i kuchnia z dwiema lodowko-zamrazarkami wspolna (poza mniejszymi kanciapami, tam jest mniejsza lodowka), ale w wiekszosci maja tv, klimę, rolety antywlamaniowe. Nie lapie angielskiego, ale po polsko-chorwacku i "migowemu" daje sie z nia nawet pozartowac.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez no_fear Zobacz wpisna 100% zawsze znajdzie kwaterę w ciemno !
Zamieszczone przez endryu Zobacz wpisObjazd aktualny. I jadąc nim jedź na przejście w Cvetlin. Po co stać w korku np. w Macelj.
Ps, a ma może ktoś jakiś namiar na jakąś kwatere od Baśki Vody do Lovka Rogoznicy najlepiej gdzieś w Bratuś?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez himi Zobacz wpisTrochę mnie niepokoi to czekanie na granicy, Miałem planach w 12h dolecieć na miejsce za Zadar, a tu może być różnie. Lecę specjalnie poza weekendem, żeby minimalizować ryzyko. Ominięcie winiet SLO przez Mureck wciąż aktualne? Nie się nie zmieniło?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisPolecam rozwagę tym co lubią w ciemno jechać skoro w maju już nie ma wolnych pokoi.
ALE....jest jedno alemoże to być trochę oddalone od wody, może być standard kapkę słabszy lub kilka € więcej...ALE zawsze znajdzie
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisDo Władysławowa pisałem i wszędzie mają wole pokoje, ale czy nie będzie czasem padał śnieg w lipcu nad Bałtykiem?
zimna woda - zimne powietrze w okół
Zostaw komentarz:
-
-
Wypadła Turcja, Egipt, po klęsce pogody w Pl jednak coraz więcej ludzi woli nie ryzykować, więc....Cro jest obłożona. Trochę mnie niepokoi to czekanie na granicy, Miałem planach w 12h dolecieć na miejsce za Zadar, a tu może być różnie. Lecę specjalnie poza weekendem, żeby minimalizować ryzyko. Ominięcie winiet SLO przez Mureck wciąż aktualne? Nie się nie zmieniło?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja zawsze w czerwcu jeździłem i było dobrze.Teraz musze przełożyć wakacje na lipiec i nie dość ze mało wolnych apartamentów to jeszcze ceny chore.
Ale udało sie coś sensownego znalesc iż nie jade na Pag.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja to w tym roku to chyba do Cro nie pojadę, pisałem do tych gdzie byłem i w kilka innych miejsc w Chorwacji do których warto jechać i nikt nie ma wolnego apartamentu na pierwszy tydzień lipcano masakra jakaś.
Polecam rozwagę tym co lubią w ciemno jechać skoro w maju już nie ma wolnych pokoi.
Do Władysławowa pisałem i wszędzie mają wole pokoje, ale czy nie będzie czasem padał śnieg w lipcu nad Bałtykiem?
Zostaw komentarz:
-
-
Na cro pl jest pierwsze potwierdzenie po majówce, że kontrole na granicy Cro są niestety dłuższeMy przez ostatnie 2 lata jeździliśmy w nocy spokojnie przez Macelj, ale biorąc pod uwage płynny przejazd do tej pory przy takiej ilości samochodów jakie były, to przy skanowaniu wszystkich dokumentów - raczej będzie to długi przestój.
W majówkę na przejściu w Ormoż było pusto, a w Macelju - 2-3 godzinki.
Tak więc zostaje Ormoż, Cvetlin i Dobovec.
I ciekawe co będzie na granicy Cro - MNE?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: