Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Siedzę dzisiaj na stronie

żeby kupić winietę na Słowację.

Mieli, mieli.... cały proces zakupu zakończony i ...... dupa.

Zero potwierdzenia na mailu, jak sprawdzam ważność winiety pojawia mi się napis, że dla mojego pojazdu (nr rej.) nie ma zakupionej ważnej winiety.

Kupował ktoś już na tej poj....ej stronie?

Zakup winiety na Austrię na tolltickets - bez problemów.
    Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.

Zostaw komentarz:

• Andja
    odpowiedział(a)
    Ktoś ostatnio kupował winietę na Węgry? Po wpisaniu nr karty nie można przekierować się na stronę mBanku żeby zapłacić. Strona mieli i mieli i wyskakuje błąd czasu

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    D 3 na Słowacji od Zwardonia już na dniach ma być otwarta. Na razie jedna nitka. Ale zawsze to już coś. Z jednej strony odcinek Zwardoń - Swircnowiec pójdzie szybciej, ale sentyment do tego odcinka przejeżdżanego w nocy......... Szkoda. Niezapomniany klimat będzie już historią.

http://www.wgmedia.eu/aktualnosci/wy...y-coraz-blizej

Zostają jeszcze dwa odcinki:
    obejście Węgierskiej Górki
    Swircnowiec - Żylina
    a to w całości perspektywa 5-6 lat.
    Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Jakies apartamenty na makarskiej,w miarę blisko morza możecie polecić.Omis itd tez moze byc.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Ja niby mam,ale chce czegoś nowego haha i szukam dalej

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Ja mam już zamówione, a Wy?

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    himi Serbia to pikus, jedz w gory do Albanii

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    A co to za przygoda?

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Po mojej przygodzie 2 lata temu w serbskich górach to już nie ma ,,nierównych dróg'

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Od Trakośćan to już lux. Nawet w nocy. Równiutko i dobre pasy pomalowane, pewnie się jedzie.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    himi z Cvetlin kierujesz się na prawo i jedziesz wąską , krętą drogą ale bardzo malowniczą o dobrej jawierzchni, przez las. Jechałem dwukrotnie.

​​​​​ Wbijasz na autostradę na pierwsze bramki tuż za granicą.
    Nie taka kręta i nie taka wąska biorąc pod uwagę znikomy ruch Od Trakośćan szersza z dobrą nawierzchnią. Zdecydowanie przez Cvetlin biorąc pod uwagę budowę autostrady, korki, ilość aut itd. Jednego roku wcześnie rano jak były mocne zatwardzenia na A2 i Lućko pojechałem krajową 1-ką z objazdem Lućko i wjazdem na A1 w Donja Zdenćina. Na całym odcinku 1-ki było pusto.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    To co w tym roku Chorwacja? W tamtym roku spotkała mnie bura. Północ czy południe cro?

Zostaw komentarz:

• Crk64
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leonn Zobacz wpis
    Ps, a ma może ktoś jakiś namiar na jakąś kwatere od Baśki Vody do Lovka Rogoznicy najlepiej gdzieś w Bratuś?
    Na wylocie z Baśki w stronę Promajny znalazłem spoxikowy pensjonat pod koniec ubiegłego sezonu, budynek z kawiarnia Desperado, przy ul. Tri Ceste 8.
    https://www.google.pl/maps/@43.35485...7i13312!8i6656

Prowadzi go radosna bośniaczka, siorka właściciela, wiec wszystko bylo jak trzeba. Poza sezonem biorą smieszna kase - na koniec sezonu, tak ostatni tydzien sierpnia, bylo to 25e/noc za dwojke za 2-os kanciape. Mają apartamenty dla wiekszej liczby osob i troche wyzszym standardzie i mniejsze kanciapki. Lazienka i kuchnia z dwiema lodowko-zamrazarkami wspolna (poza mniejszymi kanciapami, tam jest mniejsza lodowka), ale w wiekszosci maja tv, klimę, rolety antywlamaniowe. Nie lapie angielskiego, ale po polsko-chorwacku i "migowemu" daje sie z nia nawet pozartowac.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    himi z Cvetlin kierujesz się na prawo i jedziesz wąską , krętą drogą ale bardzo malowniczą o dobrej jawierzchni, przez las. Jechałem dwukrotnie.

​​​​​ Wbijasz na autostradę na pierwsze bramki tuż za granicą.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez no_fear Zobacz wpis
    na 100% zawsze znajdzie kwaterę w ciemno !
    Dzięki za takie wakacje byle gdzie i byle jak za kupe forsy.

Zamieszczone przez endryu Zobacz wpis
    Objazd aktualny. I jadąc nim jedź na przejście w Cvetlin. Po co stać w korku np. w Macelj.
    Jak tylko znajdę kwatere w Cro to tym razem tak pojadę

​​​​​​​

Ps, a ma może ktoś jakiś namiar na jakąś kwatere od Baśki Vody do Lovka Rogoznicy najlepiej gdzieś w Bratuś?

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    O widzisz, dzięki wielkie. A jak wygląda droga z Cvetlin do autostrady? Z Macelj wbija się od razu, tu sa lokalne dróżki do opękania, ale jeśli jechałeś nimi to napisz proszę.
    Ostatnio edytowany przez himi; 31983.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez himi Zobacz wpis
    Trochę mnie niepokoi to czekanie na granicy, Miałem planach w 12h dolecieć na miejsce za Zadar, a tu może być różnie. Lecę specjalnie poza weekendem, żeby minimalizować ryzyko. Ominięcie winiet SLO przez Mureck wciąż aktualne? Nie się nie zmieniło?
    Objazd aktualny. I jadąc nim jedź na przejście w Cvetlin. Po co stać w korku np. w Macelj.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Objazd podobno cały czas aktualny.

Zostaw komentarz:

• no_fear
    odpowiedział(a)
    Polecam rozwagę tym co lubią w ciemno jechać skoro w maju już nie ma wolnych pokoi.
    na 100% zawsze znajdzie kwaterę w ciemno !
    ALE....jest jedno ale może to być trochę oddalone od wody, może być standard kapkę słabszy lub kilka € więcej...ALE zawsze znajdzie
    Do Władysławowa pisałem i wszędzie mają wole pokoje, ale czy nie będzie czasem padał śnieg w lipcu nad Bałtykiem?
    BINGO - ponoć woda w Bałtyku (w analogicznym okresie) w roku ubiegłym była o ~6 stopni cieplejsza !
    zimna woda - zimne powietrze w okół

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Wypadła Turcja, Egipt, po klęsce pogody w Pl jednak coraz więcej ludzi woli nie ryzykować, więc....Cro jest obłożona. Trochę mnie niepokoi to czekanie na granicy, Miałem planach w 12h dolecieć na miejsce za Zadar, a tu może być różnie. Lecę specjalnie poza weekendem, żeby minimalizować ryzyko. Ominięcie winiet SLO przez Mureck wciąż aktualne? Nie się nie zmieniło?

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    i narty... bo nigdy nic nie wiadomo

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    leonn najwyżej weźmiesz łańcuchy na koła

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Ja zawsze w czerwcu jeździłem i było dobrze.Teraz musze przełożyć wakacje na lipiec i nie dość ze mało wolnych apartamentów to jeszcze ceny chore.
    Ale udało sie coś sensownego znalesc iż nie jade na Pag.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Ja to w tym roku to chyba do Cro nie pojadę, pisałem do tych gdzie byłem i w kilka innych miejsc w Chorwacji do których warto jechać i nikt nie ma wolnego apartamentu na pierwszy tydzień lipca no masakra jakaś.
    Polecam rozwagę tym co lubią w ciemno jechać skoro w maju już nie ma wolnych pokoi.

Do Władysławowa pisałem i wszędzie mają wole pokoje, ale czy nie będzie czasem padał śnieg w lipcu nad Bałtykiem?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Na cro pl jest pierwsze potwierdzenie po majówce, że kontrole na granicy Cro są niestety dłuższe My przez ostatnie 2 lata jeździliśmy w nocy spokojnie przez Macelj, ale biorąc pod uwage płynny przejazd do tej pory przy takiej ilości samochodów jakie były, to przy skanowaniu wszystkich dokumentów - raczej będzie to długi przestój.

W majówkę na przejściu w Ormoż było pusto, a w Macelju - 2-3 godzinki.

Tak więc zostaje Ormoż, Cvetlin i Dobovec.

I ciekawe co będzie na granicy Cro - MNE?

Zostaw komentarz:

Pracuję...