Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• marbab
    odpowiedział(a)
    ruwado a jak jedziesz na dowod ?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Mieliśmy jechać przez przejście SLO - CRO w Zawrc, żeby zwiedzić Varażdin, ale na drodze z Ptuja znak w Spuhli jest przekreślony na Varażdin. Pojechaliśmy więc na Ormoż. Tam przejazd na 5 sekund. Za to granica CRO - MNE za Dubrovnikiem........ Masakra. Wrócili czarnogórcy do starych czasów. Wstemplowują pobyt do paszportów.

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    pozdrawiam z MNE z Budvy.
    My Ciebie także

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Po jednodniowym kąpaniu w Makarskiej, pozdrawiam z MNE z Budvy.

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    Ruwaldo szerokości i miłego pobytu

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    Na Słowacji:
    1) masz stronę

2) kupujesz winietę, płacąc karta lub chyba mozna tez przelewem (wszystko jest na stronie)
    3) dostajesz potwierdzenie mailem o zakupie i pdf z "certyfikatem" winiety (masz tam dane samochodu, rodzaj winiety i okres ważności)
    4) po prostu jedziesz - nic nie naklejasz, wystarczy, że na wszelki wypadek masz ten wydruk z pdf przy sobie - sczytują z kamer

Zakup:
    na podanej stronie wybierasz "kup winietę'

Wybierasz winiete np. 10 dniową i wpisujesz nr rejestracyjny samochodu, kraj rejestracji, daty ważności, adres mailowy, przepisujesz kody zabezpieczające i masz kartę płatności.

Jak zapłacisz i dostaniesz maila, może sobie wybrac ze strony głównej "sprawdź ważność winiety"

wpisujesz nr =rejestracyjny i kraj rejestracji i masz podane czy masz winietę i jaką i na jaki okres ważności
    Jeszcze jedno - winietę kupuje się tylko elektronicznie czy można kupić ją gdzieś na stacji benzynowej na Słowacji?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Dzięki z ostrzeżenie. Dzisiaj ruszamy.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Ja juz na Pag,z BB 1080km w 9,5h.Jeden postój ,na granicach bez kolejki,podjeżdżałem pokazywałem dowody osobiste i dalej rura.W Cro na odcinkach gdzie były jakies roboty i były ograniczenia prędkości misiaczki łapały,o 3.00 w nocy złapali TKN .Zero zmęczenia,droga fajnie mijała.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Buba
    odpowiedział(a)
    Yarwa, rewelacja, dziękuje za namiary

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Mogę ci polecić apartamenty Slavica. Włąściciel Slavia Viskovic. Nr ++385(0)21/623-220.
    Nie mają strony internetowej. Tak więc masz tylko ten telefon. Ja tam trafiłem już na miejscu z ulicy. Bardzo miłe starsze małżeństwo. Bez żadnych problemów dogadasz się z właścicelką przez telefon po angielsku.
    Pokoiki zadbane. Na parterze jest restauracja, pokoje na 1 i 2 pietrze, z widokiem na morze. Lokalizacja dobra ponieważ nie jest bezpośrednio przy głównym placu imprezowym w Tucepi, na którym odbywają się czesto wiczorami spiewy, przedstawienia itp - co mogłoby przeszkadzać dziecku.
    Generalnie wychodzisz z apartamentu, robisz dosłownie 3 kroki przecinając w poprzek deptak i jestes na plazy. Tak więc z byle jakim problemem możesz wrócić do apartamentu z maluszkiem w 3 minuty.
    Adres to Kamena 3.

Poniżej masz link do streetview. Te balkony co widzisz po prawej z tymi klimatyzatorami to apartamenty o których mówię. Na tym ujęciu które podsyłam widać jak blisko plaży to jest.

Zostaw komentarz:

• Buba
    odpowiedział(a)
    Witam,

może ktoś podrzucić namiary na sprawdzone i godne polecenia kwatery w Tucepi?
    W tym roku pierwszy raz z małym, rocznym, dzieckiem, więc zależałoby mi, by było to blisko plaży / promenady.
    Z góry dziękuję!

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Wiadomo coś o pożarach w rejonie Makarskiej? ktoś jest na miejscu?

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    lu5asz coś nie bangla link,możesz podlinkować jeszcze raz?

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    Panowie mam pytanie do osób,które już były na wyspie Krk?
    Jakieś ciekawe namiary,miejsca,gdzie warto się zatrzymać?Może jakieś kwatery i ciekawe plaże
    Za wszystkie wskazówki będę wdzięczny.
    Bylem w tamtym roku na tej wyspie.Pokoje miałem w spokojnej mieścinie Silo...fajne plaże i spokój.Popoludniami zwiedzaliśmy KRK,czyli wypady do Malinska,Baśka,KRK
    .Ogolnie bardzo mi sie podobało ,bliżej niż na Makarska a atmosfera podobna.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Panowie mam pytanie do osób,które już były na wyspie Krk?
    Jakieś ciekawe namiary,miejsca,gdzie warto się zatrzymać?Może jakieś kwatery i ciekawe plaże
    Za wszystkie wskazówki będę wdzięczny.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Yarwa dzięki

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    ruwado pod Biokovem spokojnie zapłacisz kartą. W sumie w tamtym roku obserwowałem skecz jak młodzi Chorwaci w sobote nad ranem (chyba wracali z balangi, bo umordowani mocno byli) próbowali wcisnąć banknoty i automat wyrzucał. A więc lepiej kartą. Jeśli chodzi o gotówe to papier o ile dobrze pamiętam, klepaków nie przyjmuje.
    himi nie zastanawiaj się i leć przez Ostrawę. Ja z Wrocka zawsze tak jeżdżę (od kilku lat), a w tamtym roku wracałem przez Boboszów. Nie powiem przez Boboszów trasa ładna, malownicza (w dzień po stronie czeskiej) ale jednak jak się robi grubo ponad 1000km jednorazowo to się odczuwa jej minusy. Przez Ostrawę ja tez mam prawie 100km dalej ale przy tej ilości sumarycznych km to nie ma tak wielkiego znaczenia, a przynajmniej dla mnie trasa mniej męcząca. Lecisz cały czas jednym ciągiem, są w Czechach roboty ale nie jest to jakieś znaczące zwolnienie lokalnie. Z tym, że ja zawsze jadę w nocy. Byc może w dzień remonty sa bardziej upierdliwe bo dochodzi ruch lokalny.
    Generalnie uważam, że jadąc Wrocław Boboszów i później odcinek w Czechach bardziej to męczy niż te 100 km dłuższa droga przez Ostrawę.

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leonn Zobacz wpis
    himi zawsze tak jeżdżę w zeszłym roku było trochę remontów za Ostrawą, a jak jest w tym roku trzeba by zerknąć na Cro.pl, ale jest to cały czas ciąg autostrady poza odcinkiem Mikulov-Wiedeń.
    Ja z Leszna mam ponad 100 km dalej tą trasą przez Ostravę, ale wciąż rozważam, czy jednak nie warto. Jazda Wrocław - Boboszów to dramat. Później też zanim dojadę do Ołomuńca jest kulanka lokalnymi krętymi dróżkami. W zasadzie Od Brna jest spoko ( wyłączając dojazd do Mikulova i potem tą część między polami na Wiedeń gdzie nie ma autostrady)

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Ja płaciłem poprzez paypal.

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    A na toiltickets można płacic zwykłym przelewem czy tylko karta??

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Broszura z ich strony

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Nie kupowałem, ale pewnie na tej samej zasadzie.

Na SK mozna kupić na stronie, albo na stacjach paliwa, albo w automatach na granicy.

Na H też można kupić na stacjach paliw u nich, tylko się dogadać trzeba.

Tu masz trochę o winietach na H:
    Ceny winiet autostrad na Węgrzech, ich ważność, kategorie pojazdów i linki do szczegółowych informacji.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    A jak u Madziarów?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Na Słowacji:
    1) masz stronę

2) kupujesz winietę, płacąc karta lub chyba mozna tez przelewem (wszystko jest na stronie)
    3) dostajesz potwierdzenie mailem o zakupie i pdf z "certyfikatem" winiety (masz tam dane samochodu, rodzaj winiety i okres ważności)
    4) po prostu jedziesz - nic nie naklejasz, wystarczy, że na wszelki wypadek masz ten wydruk z pdf przy sobie - sczytują z kamer

Zakup:
    na podanej stronie wybierasz "kup winietę'

Wybierasz winiete np. 10 dniową i wpisujesz nr rejestracyjny samochodu, kraj rejestracji, daty ważności, adres mailowy, przepisujesz kody zabezpieczające i masz kartę płatności.

Jak zapłacisz i dostaniesz maila, może sobie wybrac ze strony głównej "sprawdź ważność winiety"

wpisujesz nr =rejestracyjny i kraj rejestracji i masz podane czy masz winietę i jaką i na jaki okres ważności
    Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.

Zostaw komentarz:

Pracuję...