Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Koledzy, korzystając z okazji... Napiszcie mi krok po kroku (od A do Zet) proces zakupu i używania winiet na Słowacji i na Węgrzech.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jechał ktoś tunelem pod Biokovo? Jak płacić za tunel sv. Ilija - można kartą? Czy przyjmuje tez drobniaki i banknoty?

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Winiety juz u mnie.21 czerwca wysłane a dzis dostarczone

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    himi zawsze tak jeżdżę w zeszłym roku było trochę remontów za Ostrawą, a jak jest w tym roku trzeba by zerknąć na Cro.pl, ale jest to cały czas ciąg autostrady poza odcinkiem Mikulov-Wiedeń.

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Od lat jeździłem od Wrocławia przez Kłodzko Międzylesie i Boboszów. Moi pasażerowie ciężko znoszą zakręty, których tam jest masa, poza tym to kiepska i czasochłonna droga. W tym roku chcę lecieć na Gliwice, Ostravę, Ołomuniec. To jest ciąg wyłącznie autostradowy? Możecie podpowiedzieć jakie są wasze doświadczenia z tej trasy?

Zostaw komentarz:

• pandzik
    odpowiedział(a)
    istnieje teraz szansa na wyjazd , na jakieś kwatery, powiedzmy za tydzien, na jakies 10-12 dni? macie jakieś namiary?

Zostaw komentarz:

• pandzik
    odpowiedział(a)
    Do Ostrawy autostrada jest darmowa. Spokojnie kupicie w, lub za miastem.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marbab Zobacz wpis
    nie kumam co Wy z tymi winietami a nie najlepiej kupic w docelowym panstwie, zawsze tak robilem, zero problemow i dodatkowych kosztow.
    Nie no jasna sprawa też zawsze tak robiłem, ale w poprzednim roku na stacji w Czechach nie mieli miesięcznych za 440czk i musiałem kupić dwie 10dniowe za 310czk więc był to mało opłacalny manewr.
    Nie miałem wyjścia bo między Katowicami, a Ostrawą jest tylko jedna stacja po Czeskiej stronie gdzie można kupić winietki.

Ps. Po ile kupiliście kuny? Ja dzisiaj nabyłem za 0,595

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    nie kumam co Wy z tymi winietami a nie najlepiej kupic w docelowym panstwie, zawsze tak robilem, zero problemow i dodatkowych kosztow.

Zostaw komentarz:

• Klima
    odpowiedział(a)
    Novi Vinodolski w połowie września- bo nie lubimy upałów. Atakujemy przez Słowację i Węgry.

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    Dosyć znaczne. ja w tamtym roku kupowałem na ostatniej stacji BP w Polsce i przepłaciłem za 3 winiety (Czechy,Austria i Słowenia) prawie 150 zł

Zostaw komentarz:

• himi
    odpowiedział(a)
    Te różnice w cenach za winiety ( Czechy, Austria) są znaczące między netem a budami przy granicy?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Do mnie przyszło równo 7 dnia od zamówienia, włączając w to ostatni długi weekend czerwcowy.

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Do tygodnia.Tez wczoraj mi wysłali

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    ruwado ile idzie przesyłka z tolltickets do PL? Dzisiaj zamówiłem.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Dubrownik i okolice to drogo raczej.

Zostaw komentarz:

• vince123
    odpowiedział(a)
    Witam wszystkich. Wybieram się w ostatnim tygodniu lipca do Dubrownika. Czy ma ktoś może jakieś namiary na noclegi? W grę wchodzą także okolice Dubrownika.

Zostaw komentarz:

• maxpaynemm
    odpowiedział(a)
    Ale Wam dobrze...... Ja w tym roku nie pojadę

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    Niedobrze powtarza się rok 2015 i pożary na Peljesacu.
    w tam tym roku miałem ta przyjemnośc być tam i nie przyjemnośc obserwacji pozostałości po tych pożarach. Rok od pożarów minął a nadal widać było spustoszenia

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Niedobrze powtarza się rok 2015 i pożary na Peljesacu.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Ja staruje 02.07

Pożar na riwierze Makarskiej;
    Płonie las w okolicy Riwiery Makarskiej na południu Chorwacji. Trwa akcja gaszenia ognia oraz ewakuacja miejscowej ludności. 

Zostaw komentarz:

• Andja
    odpowiedział(a)
    Jutro do Mariny

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    Ja 14 sierpnia do Senj.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ja jak pisałem 3 lipca po południu. Makarska - Budva.

Tu jest temat na cro.pl o nowym kawałku D3 na Słowacji

Ważniejsza dla mnie była informacja czy ten odcinek autostrady będzie już płatny. Takie pytanie i odpowiedz znalazłem na stronie słowackiej: Bude normalne spoplatneny tento usek ...

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Ja ruszam 2 lipca na Pag
    A Wy?

Zostaw komentarz:

Pracuję...