Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    marbab jestem grzecznym kierowcą zwlaszcza za granicą
    lukasz3112 Podgora ok 70 m2 app -2 sypialnie, salon, kuchnia i 2 łazienki, nowe, klima, parter, w "miescie" - 50 ojro na 4 osoby w ostatni tydz czerwca. Ale jak ok 2 miesiące temu szukalismy to dużo gorszy standard i metraż za 80-100 generalnie wolali.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    Do osob ktore maja jakies rezerwacje... jakie ceny w tym roku? Bo patrzac przez te bookingi itp to kolo 100 ojro wychodzi... troche sporo juz

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Alonzo_ teraz w razie mandatu, beda mieli juz Twoj adres

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    I w drogę...

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Nawet się udało
    E-winiety zapłacone. Zajmuje kilka/naście minut. Fajna sprawa.
    Przy węgierskiej trzeba się zarejestrować na stronie ale znalazłem instrukcje gdzie łopatologicznie jest to wyjaśnione:

Chcesz kupić winietę do korzystania z autostrad i dróg szybkiego ruchu na Węgrzech? Oto instrukcja zakupu e-winiety przez Internet.

Potwierdzenia na maila dostałem także zakładam, że jest OK

Dzięki.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Eznamka bez rejestracji. Jestctam jakiś ichni bank - Tatra banka, ale ja płaciłem zwykłą kartą debetową.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Kupując eznamke na SK nie trzeba sie rejestrować tylko podać maila i telefon jak tam wymagają? A mozna płacić zwyklym przelewem czy musi być karta kredytowa?
    A węgierską ktoś podpowie? Tam wymagają chyba rejestracji na stronie bo trzeba się logować widzę.
    Gdy zaplacimy ( jaka jest opcja - karta, przelew zwykły?) to dostaniemy potwierdzenie na maila i nic nie przyklejamy na szybę? Tylko potwierdzenie z maila w kieszeń na wszelki wypadek brać?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Eznamke znam na SK. Węgierskiej jeszcze nie kupowałem.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Chłopaki....jak to ugryźć, trzeba sie logowac tam czy co? Ciężki dzień a Wy nie pomagacie
    Nie prościej podejść do okienka i powiedziec że chce wieniete?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Na H też możesz przez Internet. U mnie z eznamką powtórka zeszłego roku. Późno wieczorem nie daje rady, w dzień bez problemu. Kupiona.

Czy Słowacy na noc wyłączają neta?

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Czy jeszcze po naszej stronie (Zwardoń) kupie winiete na Węgry?
    A nie lepiej tu :

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Czy jeszcze po naszej stronie (Zwardoń) kupie winiete na Węgry?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    To tak jak my. 2 lipca ruszamy. Wczoraj eznamka pokazała mi ...... Nie dało się kupić winiety na SK. Na tolltickets na A bez problemu zamówione.

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Ty juz w niedziele a ja dopiero za tydzoen. Z tym, ze w tym roku zdrada kochanej Cro i jade zobaczyc o co tyle szumu z Wlochami jest

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    Stacje napewno zobaczysz. Zaraz za bramkami przrjscia granicznego. Czerwony dach rzuca sie w oczy.
    Jak interesuje cie noclehg 4-5m od plazy to zajrzyj do Tucepi ul. Kamena 3. Nie maja strony internetowej. Babka mowi po angielsku. Super miejscowka w przysyepnej cenie z balkonami na morze. Od plazy budynek oddziela tylko deptak
    Ostatnio edytowany przez Yarwa; 12490.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    wyjeżdżam w tą niedzielę więc za mało czasu. Oby tylko nie minąć tej stacji bo będzie zonk ale widzę, że to jakiś mały kawałek za zjazdem 226 na Mureck więc będę wypatrywał.
    ze znalezieniem pokoju raczej nie powinno być problemu chyba teraz prawda? Ciekaw tylko jestem jak te ceny się kształtują w tym Tucepi/Baska Voda bo nie wiem ile ojro brać ze sobą.

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    winietę tutaj kupisz https://goo.gl/maps/PsEraFWX9iK2 (na stacji paliw - bez problemu płatnośc kartą).
    Ale jak masz tydzień czasu to zamów na toilltickets, spokojnie ci dojdzie, a spokojna głowa po drodze.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    a ktoś odpowie na moje dwa pytania?

1.a jakie w tym roku ceny za noclegi w okolicach Tucepi/Baśka Voda?
    2. Panowie a jadąc autostradą przez Słowenię są jakieś utrudnienia? Zawsze jeździłem objazdem autostrady ale w tym roku z dwójką maluchów powiem szczerze, że za te 30E za winietę miesięczną chyba nie będę ryzykował żeby tam błądzić.

i dodatkowo czy winietę na Słowenię kupię gdzieś po drodze? W PL, CZ lub Austrii?
    Ostatnio edytowany przez lukasz3112; 4796.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Dzięki za szybki odzew.. Znalazlem zakladkę w navi i wystarczy dorzucić jakieś konkretne miejscowosci na /przy trasia jako punkty via i widzę że poprowadzi jak chcę
    Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Dobrzy ludzie.....POMOCY potrzebuje.

Czy ktoś może mi pomóc, wyjaśnić ( poprowadzić za rączkę) jak trasę z google maps wrzucić do navi z AM?
    Chcię lecieć tą traską wyżej podlinkowaną: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
    ale w AM żadna opcja nie prowadzi tędy. Nawet np wbijając Lenti przy granicy węgiersko-chorwackiej jako cel każdą opcje trasy AM rysuje mi przez Czechy....
    Help....
    Pokombinuj z https://mapa.targeo.pl/, co prawda trzeba założyć konto, ale jak sobie ustalisz trasę (z właściwymi punktami po drodze), to możesz ją eksportować do formatu AutoMapy.
    Korzystałem z tego jak jeździłem kiedyś z AutoMapą.

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Nie tylko AM prowadzi inaczej niż byśmy chcieli
    Prosta sprawa musisz zaznaczyć kilka punktów np 5 alb i nawet 6 i jedziesz po koleii, najpierw granica PL-SK jak już tam dotrzesz to kolejny punkt wbijasz granica SK-H itd. itd..
    Objazd Słowenni też trzeba kilka punktów zaznaczyć żeby prowadziła tak jak My chcemy.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Dobrzy ludzie.....POMOCY potrzebuje.

Czy ktoś może mi pomóc, wyjaśnić ( poprowadzić za rączkę) jak trasę z google maps wrzucić do navi z AM?
    Chcię lecieć tą traską wyżej podlinkowaną: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
    ale w AM żadna opcja nie prowadzi tędy. Nawet np wbijając Lenti przy granicy węgiersko-chorwackiej jako cel każdą opcje trasy AM rysuje mi przez Czechy....
    Help....

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    I podobno mandaty x2 za przekroczenie predkosci, a fotki tez robia

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ograniczenie prędkości w przypadku wzrostu zanieczyszczenia powietrza. Wyświetla się na świetlnych znakach w razie potrzeby.

Zostaw komentarz:

• aro_40
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
    Wyswietla sie 100 IG-L i tak sobie pyrkaj przez praktycznie cala Austrie.

a co to oznacza?????

Zostaw komentarz:

Pracuję...