Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
I latem i zima, jak natezenie ruchu robi sie duze, to zaraz cos takiego wyswietlaja.
-
-
Mnie w tej trasie przez Austrie wkurza to samo co dzieje sie tam zima. Wyswietla sie 100 IG-L i tak sobie pyrkaj przez praktycznie cala Austrie.
Zostaw komentarz:
-
-
a jakie w tym roku ceny za noclegi w okolicach Tucepi/Baśka Voda?
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy czy ktoś był w miejscowości Postira(wyspa Brać) i może coś o niej napisać? - głownie chodzi mi o plaże pod kątem dzieciaka:
- jaki rodzaj
- czy od razu robi się głęboko
- jakieś atrakcje
Z góry dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Teraz od granicy PL do Svrcinovca jest jedna nitka ekspresówki oddanacw zeszłym roku. A miała być jeszcze obwodnica Żyliny.
Zostaw komentarz:
-
-
Od granicy z PL jest kawałek zwykłej drogi. Z tego co pamiętam autostrada zaczyna się w okolicach miejscowości Żylina i jedziesz nią aż do granicy z Węgrami. Potem jest kawałek zwykłej dwupasmówki (M15) i wjeżdżasz na autostradę M1.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisGodlik aro_40 dzięki za wskazówki - myślę, że przez Słowację i Węgry będzie ok: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
Jak tam z autostradami?
Chciałbym taką trasą pojechac w tym roku, tzn Słowacja i Węgry.
Kiedyś leciałem przez słowację niepłatnymi odcinkami - nigdy więcej "zwykłymi".
Jak tu jest?
Zostaw komentarz:
-
-
To wszystko jest online, więc są praktycznie od ręki. Dla bezpieczeństwa możesz kupić kilka dni przed wyjazdem.
Zostaw komentarz:
-
-
Godlik aro_40 dzięki za wskazówki - myślę, że przez Słowację i Węgry będzie ok: https://goo.gl/maps/pquECpGEFpC2
Z jak dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiać winiety?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisDobra w tym roku chyba pojadę przez Węgry - miejsce docelowe, to wyspa Brać(konkretnie Povlja) - czy ktoś mógłby wprowadzić ewentualne korekty do poniższej trasy, czy jechać jak pokazuje google?
Mam jeszcze pytania:
- gdzie najlepiej kupić winietę?
- jakieś istotne uwagi?
- na coś powinienem uważać?
- kamerkę i nawigację mogę mieć?
Jakby ktoś miał pod ręką jakiś link, do powyższych i innych informacji gdzie mogę poczytać - to byłbym wdzięczny
Dzięki
Winiety kupuję zaraz za granicą, czyli w Czechach na stacji benzynowej (jakieś 2 km za granicą), a austriacką na granicy (po austriackiej stronie) są dwa punkty.
Co do kamerki, to poszukaj na necie, bo zdaje się, że tak jak CB nie wszędzie jest dozwolona
Zostaw komentarz:
-
-
-
Czechy, Słowacja i Węgry? To oznacza 3 winietyJa jeżdżę przez Słowację i Węgry (polską granicę przekraczam w Zwardoniu).
Także początek jak chcesz, ale potem (od Bratysławy) jedź tak jak pokazuje Google. M86 na Węgrzech to nowo oddana droga, co prawda ekspresowa a nie autostrada, ale i tak dojedziesz szybciej niż autostradą przez Budapeszt.
Sugeruję przepisowo. Na tej M86 potrafią stać z fotoradarem nawet na wiadukcie nad trasą. Na innych odcinkach też. Mój ojciec w zeszłym roku po wakacjach za jakieś niewielkie przekroczenie na "70" dostał list z mandatem na ok. 400 PLN. A przyszedł zanim zdążył wrócić z Chorwacji))) Słowacka policja też nie lubi Polaków...
W Chorwacji można nieco szybciej, ale widziałem na autostradzie nieoznakowane radiowozy.
Winiety - ja kupuję w necie, najwygodniej:
1. Słowacja tylko elektronicznie
2. Węgry też elektronicznie (trzeba się zarejestrować na www), albo na pierwszej stacji
3. W Chorwacji płacisz na bramkach.
Winiety sprzedaje też PZMot, ale po bandyckich cenach...
Nawigację oczywiście że możesz mieć.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobra w tym roku chyba pojadę przez Węgry - miejsce docelowe, to wyspa Brać(konkretnie Povlja) - czy ktoś mógłby wprowadzić ewentualne korekty do poniższej trasy, czy jechać jak pokazuje google?
Mam jeszcze pytania:
- gdzie najlepiej kupić winietę?
- jakieś istotne uwagi?
- na coś powinienem uważać?
- kamerkę i nawigację mogę mieć?
Jakby ktoś miał pod ręką jakiś link, do powyższych i innych informacji gdzie mogę poczytać - to byłbym wdzięczny
Dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Na Korcule prom, z Orebica na Peljesacu. Na Peljesac prom z Ploce lub naokoło lądem przez Ston. Trasa daleka ale fajna. Podrodze mury w Stonie, tunel Dingac.
Tu coś o cenach
Ceny promów w Chorwacji w 2018 roku. Poznaj ceny i godziny kursowania promów. Wszystkie niezbędne informacje znajdziesz na blogu!
na Korculi fajna plaża w zatoczce Pupnatska Luka.Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez no_fear Zobacz wpisSzybka ucieczka na Korčule - do wiochy Lumbarda i tam było bardzo sympatycznie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisTeż szukam czegoś nowego, dawcio możesz podrzucić jakiś namiar na Krk?
Wczasował może ktoś na Pelješac, jeśli tak to prosiłbym o jakiś namiar.
w Orebić, kilka dni, 3 lata temu - nam nie przypadło do gustu.
Szybka ucieczka na Korčule - do wiochy Lumbarda i tam było bardzo sympatycznie.
Na Korčule bardzo chętnie wrócę ponownie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisdawcio możesz podrzucić jakiś namiar na Krk?
Najładniejsze plaże są w Starej Baśce(KRK) ale tam jest może z 20 domów
Ja mieszkałem w Punat,ale miasto KRK też ok.Jeśli chcesz namiar na domek to daj znać na PW Ci wyślę,ale wszystkie są w jednych $$
Zostaw komentarz:
-
-
troszkę z innej beczki w tamtym roku wyjazd na wyspę KRK,którą bardzo miło wspominamy,ale nie lubimy jeździć w to samo miejsce i teraz chcemy "wylądować''na ladzie stałymczy możecie polecić coś w okolicy Crikvenica-Senj(ktoś był coś wie?) interesuje mnie wyjazd raczej bez rezerwacji
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie a jadąc autostradą przez Słowenię są jakieś utrudnienia? Zawsze jeździłem objazdem autostrady ale w tym roku z dwójką maluchów powiem szczerze, że za te 30E za winietę miesięczną chyba nie będę ryzykował żeby tam błądzić.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpisKoledzy pytanko z innej beczki. Jak na Slowacji, Węgrzech i Cro z ekohisterią na drogach? Badają spaliny podczas kontroli?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: