Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• AdamB
    odpowiedział(a)
    A spotkam kogoś z OCP na powrocie przez Węgry i Słowację w nocy z soboty na niedzielę?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Pojechałbym w sierpniu... Ale po zimowych feriach i drugich wyjazdach na narty, majowych weekendach w D i wakacjach w ITA - będę spłukany. Dzisiaj poprosiłem Jadran z drugiej strony, żeby pozdrowił Cro i MNE.

Zostaw komentarz:

• damian1975
    odpowiedział(a)
    Przyjazd do Baska Voda 16.08 ,będziemy tam do 26.08,może będzie ktoś z ocepków w tym czasie w okolicach,można by było zorganizować jakiego spontana

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Dzięki

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Niestety chyba są 2 wahadelka. Ale w jedną i drugą szło na 1 zmianę świateł także bez dramatu.
    Ostatnio edytowany przez Alonzo_; 7050.

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Ja wracałem wczoraj przez Węgry/Słowację i nigdzie, żadnego korka.
    Przez Węgry wracałeś od Letenye do Lenti M70 ?? Jeżeli tak to skończyły się roboty drogowe ?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Ja przez 10 lat nigdy nie miałem spotkania, a zawsze to w Cro najszybciej jeździłem po autocestach. Ale na pewno trzeba przestrzegać ograniczeń V w tunelach!!! Tego podobno pilnują. Nieraz podobno strzelają z mostów i wiaduktów, a dalej ktoś zgarnia. Ale też tego nie miałem.

Zostaw komentarz:

• SS
    odpowiedział(a)
    Mam do odsprzedania dwie winiety 7mio dniowe do Słowenii i 10cio dniową do Austrii. Przez pomyłkę zamiast wrzesień zamówiłem dla znajomego na sierpień. Na Austrię jest od 3.08, na Słowenię od 3.08 (pierwsza) i 10.08 (druga). Jeśli jest ktoś chętny to zapraszam.

Zostaw komentarz:

• sotdi
    odpowiedział(a)
    Pytanie mam o praktykę spotkań z Policją HR na autostradzie - jechałem przepisowo - prędkość dopuszczalna ustalona wg GPS zgodnie z ograniczeniami i byłem chyba wyprzedzany przez wszystkich - fakt że padało i znaki pokazywały 100 km/h ale kiedy podczepiałem się pod inne auta to minimum jechały 140 km/h. Nawet auta z przyczepami były szybsze :-) Policję na autostradzie (Zagrzeb - Vodice) widziałem raz - A6 jechała na bombach ale nie zauważyłem żeby kogoś zatrzymywała.
    Więc moje pytanie brzmi czy faktycznie można bez większego ryzyka przekraczać prędkość o te 20-30 km/h czy też takie zachowania uchodzą płazem tylko miejscowym (choć wyprzedzany byłem też przez auta na polskich blachach). Nie ukrywam, że wleczenie się po pustej autostradzie 100 km/h odbieram jako marnotrawstwo czasu ;-)

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    To tak jak ja. Do Wloch jechalem w niedziele. Totalny luz w Czechach i Austrii. Ale to w pierwszy weekend naszych wakacji a wiec tydzien temu. W ten weekend zdecydowanie widac we Wloszech poczatek sezonu Wlochow. Tamten tydzien spokoj na campie a teraz jeden wielki halas.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    W niedziele jest luźniej...w piątek a zwłaszcza w sobotę jadą ci, którzy mają rezerwację na różnego typu campingach - w większości przypadków tak pokrywają się terminy stawiennictwa. Dlatego jak mam możliwość to zawsze unikam piątku-soboty. Od 1 lipca niemieckie landy i Austriacy mieli chyba tez początek wakacji ... o Polakach nie wspomnę bo nigdy jeszcze tylko "rodaków" w tym okresie nie widziałem na campingach. Ja do Włoch teraz jechałem w niedzielę i całą drogę od Austrii do Włoch miałem luzik, żadnych korków, nawet Pragę śmignąłem bez stania na światłach

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Ja wracałem wczoraj przez Węgry/Słowację i nigdzie, żadnego korka.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Wracałem w piątek 29.06 z Włoch przez Austrię - Pyhrn autobahn w kierunku Grazz praktycznie stał na odcinku A-9 od zjazdów spod Wells wkierunku Liezen. Przed Spital am Pyhrn była zwężka i w zasadzie to tyle...dużooo samochodów + deszcz i zrobił się wielki korek. Mi się udało, bo w kierunku Linz nie było korków. W sobotę od Pragi w kierunku Czeskich Budejovic (z wyjątkiem autostrady) praktycznie jeden wielki korek ...
    Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_ Zobacz wpis
    Zainteresowanym donoszę, że tak jak w Słowacji czy na Węgrzech na drogach pusto tak w Chorwacji wg mnie dramat ocierający sie o horror.
    Ze wszystkich stron pozjeżdżało sie mnóstwo tablic wszelakich i kocioł. Jechałem wczoraj i wszystko widać ruszyło po szkole i na weekend na wypoczynek. Armagamedon.
    Jechałem do Cro z czwartku na piętek (28/29.06) przez Słowację i Węgry. Drogi puste , zero ruchu , w Chorwacji również pustki.
    Ostatnio edytowany przez AdamB; 2174.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Czy "ktoś" z OCP wybiera się w drugiej połowie sierpnia na camping Lanterna - rejon Tar, Istria. Jedziemy na 5-6 samochodów na camping...miło by było jeszcze kogoś znajomego tam spotkać

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    W piatek po zakonczeniu roku szkolnego na A1 przed Czechami staje benzynowe mialy pelne oblozenie z duzymi kolejkami do dystrybutorow. Widac ze byl start do wyjazdu. A tam pogoda widze juz fajna 26-29'C wiec tak calkiem kulturalnie

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Janusze i Grażyny wzieli pincet plus i tera atakujo Chorwacje - ze swoimi Brajanami i Dżesikami. Tatry bedo luźniejsze!!!

Zostaw komentarz:

• eaglemirek
    odpowiedział(a)
    Na ludzką głupotę nie ma lekarstwa !!

Zostaw komentarz:

• no_fear
    odpowiedział(a)

We wtorek w Chorwacji odbyła się akcja ratunkowa dwóch Polaków, którzy po górach spacerowali sobie w klapkach

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    Dlatego ja nigdy w weekend nie przyjezdzam. Zawsze przyjazd w pon lub wtorek i wyjazd tez w srodku tygodnia. Nigdy korkow nie spotkalem. Mam nadzieje ze we wtorek jak bede wracal bedzie podobnie.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Zainteresowanym donoszę, że tak jak w Słowacji czy na Węgrzech na drogach pusto tak w Chorwacji wg mnie dramat ocierający sie o horror.
    Ze wszystkich stron pozjeżdżało sie mnóstwo tablic wszelakich i kocioł. Jechałem wczoraj i wszystko widać ruszyło po szkole i na weekend na wypoczynek. Armagamedon.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Good for you.
    A jakie pierwsze wrażenia?
    Mając na uwadze nasze temperatury to nam tu brakuje tylko ichnich okoliczności przyrody....

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    Dzis dotarlem do Baska Voda. Zadnego problemu ze znalezieniem miejsca. Cena 55ojro za sypialnia plus salon z aneksem. Jest klima i blisko wszedzie wiec cena dobra moim zdaniem. W porównaniu do Fasana 2 lata temu gdzie ciezko bylo znalezc cos ponizej 80 euro to jestem zadowolony.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    http://www.zakwaterowaniewchorwacji....nte-vodanovic/

3 lata temu za fioletowy płaciclismy 75 ojro. Teraz dostalismy niby "speszaly for ju" jak to właścicielka do zonki mojej napisała ale czy jest tam jakiś haczyk w tym....sie okaże
    Nowy lokal, z fotek przesłanych wyglada dobrze. Zobacze za tydzień. Zadzwon i zobacz co mają na dziś i za ile.

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    no dobra coś będę szukał. Wstępnie jadę do Baśka Voda bo tam już 2x byłem i z dzieciakami chciałem w sprawdzone miejsce, ale jak będą jakoś dużo krzyczeć to podjadę do Tucepi i Podgora. Wyjazd jutro więc jeszcze nie powinno być problemu ze znalezieniem czegokolwiek.

a gdzie dokładnie jedziesz? to może zadzwonię to cos będa mieli jeszcze.
    Ostatnio edytowany przez lukasz3112; 4796.

Zostaw komentarz:

Pracuję...