Zamieszczone przez krzygaj
Zobacz wpis
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Buba Godlik dzięki za wskazówki - zastanawia mnie jeszcze tylko sam przejazd z Węgier do Cro:
- czy trzymać się trasy 86 i pojechać przez Słowenię: https://goo.gl/maps/g6CywBqby3hdmA72A - z tego co czytam na Cro.pl, to jest bardziej polecana. Tylko trzeba w Słowenii uważać, by nie wjechać na A5
- czy może jednak jechać 74 i wjechać bezpośrednio do Cro: https://goo.gl/maps/wMw3NHRFdLfZaSsy8
- jeszcze taki wariant wydaje się niezły - taka hybryda 86 i M70: https://goo.gl/maps/YFjkzyQrRTgMJxj78Ostatnio edytowany przez krzygaj; 3716.
Zostaw komentarz:
-
-
Godlik
Autostrada M86 (węg. M86 autópálya) – planowana autostrada na Węgrzech, w ciągu trasy europejskiej E65. Ma ona na celu połączenie autostrady M1 z autostradą M9. Obecny 70-kilometrowy odcinek rozciąga się od Szombathely do Csorna-południe
https://pl.wikipedia.org/wiki/Autostrada_M86_(W%C4%99gry)
to miałem na myśli
Zostaw komentarz:
-
-
Bardzo dobra trasa. Z tym, że między Gyor a Szombathely to nie autostrada, a droga szybkiego ruchu (M86) więc i ograniczenie niższe.
Nie zachęcam też do cięcia "ile fabryka dała", bo widziałem tam kilka fotoradarów. Policja potrafiła się ustawić na wiaduktach i strzelać do przejeżdżających dołem.
Zostaw komentarz:
-
-
krzygaj
Jechałem dokładnie ta trasą, w zeszłym roku, na jesień, tyle, że z Tychów do Omiś.
Moja różnica była taka, że jechałem S1 do Żywca, potem przez Węgierską górkę i Milówkę i dalej nową obwodnicą Zwardoń - Skalie.
Drogę uważam za bardzo dobrą alternatywę dla ominięcia Austrii i ich ograniczenia 100km/h, fotoradarów i takich tam podobnych.
Autostrada na Węgrzech między Gyor a Szombathely widać, że niedawno oddana do ruchu, jeszcze pasów nie było wszędzie namalowanych, żadnej stacji paliw itd. - ciąłem "ile fabryka dala".
Utrudnieniem jest droga, jak już się skończy autostrada, ok 80-100km z Szombathely do Nagykanizsa, teren zabudowany, ale jadąc w nocy jedzie się bardzo płynnie. Na pewno lepiej to wychodzi niż objeżdżanie Ptuja przez wioski w okolicy Lenart, chcąc minąć płatną cześć Słoweni.
Ja osobiście jestem na tak, dla tej trasy, przez Austrię już nie będę jeździł.Ostatnio edytowany przez Buba; 1893.
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy zerknijcie na tą trasę Płock -> Tucepi - w tym roku chciałbym pojechać przez Słowację i Węgry - liczę, że będzie taniej niż standardowo C/A/S. Może coś zmodyfikować?
Czy powrotna też taka może być?
Start z Płocka o 02:00 także przez PL nie powinno być problemów z korkami itd...
Z góry dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
Namo teraz na cro.pl rozkręca najbardziej poczytny wątek i vloguje z Bosany na Pagu.
Zostaw komentarz:
-
-
ja bym mu dał bana na kilka dni. Podnosi ciśnienie innym forumowiczom fotami
Zostaw komentarz:
-
-
Kraj: Chorwacja
Miejscowość: Hvar
Hotel: Sirena ***
Biuro podróży: Rego-Bis
Operator: wakacje.pl
Termin: IX.2018
Wybór oferty: to zawsze trudna sprawa, ale warto na początku określić swoje priorytety zanim zaczniemy przeglądać to co oferuje rynek. Naszymi priorytetami była możliwość odpoczynku z nastawieniem na wycieczki piesze wybrzeżem oraz z wykorzystaniem środków komunikacji publicznej.
Czytaj więcej - mój opis miejsca Sirena Hvar www.ispalek.pl
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
22 sierpnia melduję się z ekipą na 6 samochodów na Puli na campigu Lanterna...ktoś się wybiera lub będzie w tym czasie na tym campingu?
Zostaw komentarz:
-
-
Może ktoś korzystał w tym roku z plaży na Ciovo (koło Trogiru) na kempingu Rozac? Ile kosztuje wejściówka?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez aro_40 Zobacz wpis
Jak tylko mogę to lecę jakieś 140-160. a i tak często jestem wyprzedzany przez innychw tunelach trzymam się ograniczenia lub jadę w sznureczku i póki co nigdy jeszcze nie czepiali się
Na południu CRO, na A1 w okolicach zjazdu na Ploce.
Z mojego doświadczenia - jeśli ktoś jedzie dużo szybciej, to lokales, Szwajcar albo Polak
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpisVukowar. Jakieś podpowiedzi od tych co byli? Co warto zobaczyć,
Nie wiem jak teraz tam wygląda bo wyłem tam w 2013 ale, myślę że ślady walk jako pamiątka tamtych walk są nadal widoczne. Myślę że warto zobaczyć miasto i cmentarz
Zostaw komentarz:
-
-
Mam pytanko. Postanowiliśmy w drodze powrotnej z Bułgarii zaznaczyć o Chorwację a dokładnie o Vukowar. Jakieś podpowiedzi od tych co byli? Co warto zobaczyć, gdzie zostawić autko itp. Na zwiedzanie będzie niestety mało czasu jakie 2 godzinki bo potem na Serbię na nocleg.Czy można płacić w euro? Ktoś przyjeżdżał przez granicę serbsko chorwacka? Chyba raczej tam pusto powinno bycOstatnio edytowany przez EŁ; 113.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sotdi Zobacz wpisPytanie mam o praktykę spotkań z Policją HR na autostradzie - jechałem przepisowo - prędkość dopuszczalna ustalona wg GPS zgodnie z ograniczeniami i byłem chyba wyprzedzany przez wszystkich - fakt że padało i znaki pokazywały 100 km/h ale kiedy podczepiałem się pod inne auta to minimum jechały 140 km/h. Nawet auta z przyczepami były szybsze :-) Policję na autostradzie (Zagrzeb - Vodice) widziałem raz - A6 jechała na bombach ale nie zauważyłem żeby kogoś zatrzymywała.
Więc moje pytanie brzmi czy faktycznie można bez większego ryzyka przekraczać prędkość o te 20-30 km/h czy też takie zachowania uchodzą płazem tylko miejscowym (choć wyprzedzany byłem też przez auta na polskich blachach). Nie ukrywam, że wleczenie się po pustej autostradzie 100 km/h odbieram jako marnotrawstwo czasu ;-)w tunelach trzymam się ograniczenia lub jadę w sznureczku i póki co nigdy jeszcze nie czepiali się
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: