Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Oczywiście . Cvetlin to o wiele mniejsze kółko. My jechaliśmy na Ormoż, bo chcieliśmy zwiedzić Varażdin. Przez Cvetlin jeździliśmy. Droga całkiem fajna.
-
-
Wielu cromaniaków jadąc MLP jedzie na Cvetlin i sobie chwali.
Też jechałem tak kilka razy i też sobie chwalę.
Zostaw komentarz:
-
-
ZnamLatam od dawna. Dzięki. Octa w tym roku jednak wygrała z jettą i lecę dieslem
Zostaw komentarz:
-
-
masz tu.
Jadąc M L P wjeżdżasz do Ptuja i na pierwszych światłach skręcasz w lewo ulica Dornavska cesta. Znaki powinny kierować na Zagreb. Jedziesz trasą na nowy most. Jedno rondo prosto, drugie w prawo. Puhova ulica. Cały czas na Ormoż i Zagreb. Kolejne rondo prosto. Za salonem skody po lewej skrecasz na rondzie w lewo. Ormoska cesta. Znaki na Ormoż i Varażdin. Jedziesz w kierunku Spuhli. W Spuhli mozna odbic w prawo na Zawrc, ale jak jechalismy to znaki były przekreślone. Jedziesz caly czas prosto za znakami na Ormoż. W Ormoż kierujesz się na prawo. Znaki na HR.Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
Zostaw komentarz:
-
-
Napisz mi na Pw jak leciałeś na Ormoz od Murecka jak możesz. Ja za 3 dni lecę i planowałem na Cvetlin śmignąć.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja nie jechałem MLP na Macelj, tylko na Ormoż i Varażdin. Spoko. Potem dobautostrady z Letenye i na Zagreb. Kolega z pracy jechał na Macelj i motał się po Ptuju przez roboty. Poza tym w Ptuju były korki.
Kawałek autostrady od Zwardonia sporo ułatwia przez te przygraniczne wioski.
Zostaw komentarz:
-
-
Hestia Car assistansce opcja prestige. Właśnie dostałem od agenta OWU i wynika z niego, że mam lawetę w Polsce bez limitu kilometrów, a za granicą do 1000 km ( OWU mówi, że limity się sumują - jak to rozumieć? Że pewnie max 1000 km łącznie, ale skoro do celu mam 1300 km to i tak mam niemal całą trasę pokrytą lawetowo. OWU mówi też, że mam prawo do auta zastępczego na 5 ( nie więcej niż 2 razy - więc na 10 dni? - znów nie rozumiem) po potencjalnym fakapie mojego wozidła. Może jest tu jakiś spec o ubezpieczeń i mi to wyjaśni przy okazji
Zostaw komentarz:
-
-
Ktos testowal w tym przejazd po otwarciu autrostrady na Slowacji taki przejazd ??
Wiem, ze to 100km dalej niz jazda 86 przez Wegry, ale wole jechac cale Wegry te 130-140 niz jechac po takiej sobie drodze 80-100, a czesciowo przez jakies miasta i wioski.
Zostaw komentarz:
-
-
Obawiam się, że nie ma takie opcji na skuteczną assistance. Ja mam hol do 500 km poza Polską. A też bym wolał wziać coś dodatkowo, ale niestety.
Zostaw komentarz:
-
-
Aha kolejna rzecz - muszę wykupić assistance - niestety PZU odpada, bo auto ma ponad 7 lat i tylko holowanie do 150km w takim przypadku.
Ktoś by coś polecił - towarzystwo, gdzie można wykupić samo assistance z możliwością rozwiązania umowy w ciągu 30dni lub jakieś krótkoterminowe assistance - ważny jest jakiś sensowny limit na holowanie.
Pzdr
Zostaw komentarz:
-
-
Cały czas zastanawiam się nad tym jak ominąć autostradę w Słowenii:- MLP - znana trasa, ale martwi mnie zjazd na budowę przedłużenia autostrady z racji tego, że będę tam w sobotę z rana(coś ok 10-12), to może być tłoczno - chociaż z drugiej strony rok temu nie było żadnego problemu z przejazdem.
- Bad Radkersburg, Austria i Ormož, Słowenia - tamtędy jeszcze nie jechałem. Minusy jakie widzę, to wcześniejszy zjazd z autostrady w Austrii, oraz odcinek w Słowenii po zalesionych obszarach, co powoduje, że ryzyko spotkania z leśną zwierzyną wzrasta. Dodatkowo już w samej Chorwacji trzeba kawałek dojechać lokalnymi drogami do autostrady.
Zostaw komentarz:
-
Dzisiaj w TVN Meteo jest filmik z Istrii po burzy śnieżnej. Bialo i zimno. 11 stopni.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez himi Zobacz wpisJeśli mowa jest o zjeździe Knoten Gratz West ( zjazd numer 186) to z mapy wygląda mi na to, że można myknąć przez Kalsdorf - spałem tam kiedyś. Odbija się jeszcze przed zjazdem 186 - i po przejeździe przez Kalsdorf można się wpiąć w A9 już za tym newralgicznym zjazdem. Oczywiście, jeśli mówimy o 186 i tym właśnie zjeździe.
Trzeba być już czujnym przed 179km. Tu zaczyna się zmiana organizacji ruchu i mieszanie kierunków jazdy na pasach. Podgląd na kamerach https://www.asfinag.at/traffic/webcams/Ostatnio edytowany przez endryu; 861.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zamieszczone przez SS Zobacz wpisW Austrii podobnie z tym, ze w Graz przy skręcie na granicę z Słowenię jest remont i pas do skrętu na granicę jest zakorkowany. Jak się nie chce stać i czekać to można jak ja pojechać lewym, przejechać zjazd i zrobić nawrotkę 2km dalej, i tak wychodzi chyba szybciej.
PS - zmiana planów start z Płocka 18.08 - kierunek Tucepi, powrót 27/28.08.
Pzdr
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli mowa jest o zjeździe Knoten Gratz West ( zjazd numer 186) to z mapy wygląda mi na to, że można myknąć przez Kalsdorf - spałem tam kiedyś. Odbija się jeszcze przed zjazdem 186 - i po przejeździe przez Kalsdorf można się wpiąć w A9 już za tym newralgicznym zjazdem. Oczywiście, jeśli mówimy o 186 i tym właśnie zjeździe.Ostatnio edytowany przez himi; 31983.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez SS Zobacz wpisW Austrii podobnie z tym, ze w Graz przy skręcie na granicę z Słowenię jest remont i pas do skrętu na granicę jest zakorkowany. Jak się nie chce stać i czekać to można jak ja pojechać lewym, przejechać zjazd i zrobić nawrotkę 2km dale
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystkim Szerokości... Przed Graz faktycznie jest maniana. A na zwęźkach podobno austryjacy mierzą V.
Zostaw komentarz:
-
-
dzisiaj w nocy wyjechałem. start 0:37 z Częstochowy. Dalej przez Pyrzowice, i A1 do Brna, później na Breclav i do Wiednia, dalej na Graz, Murcek, Lenart Ptuj i do Cro. Meta poniżej Splitu (Ploce). W sumie 1354km, cała podróż to 13;30h. Remonty w Czechach są ale mało i szybko się jedzie. W Austrii podobnie z tym, ze w Graz przy skręcie na granicę z Słowenię jest remont i pas do skrętu na granicę jest zakorkowany. Jak się nie chce stać i czekać to można jak ja pojechać lewym, przejechać zjazd i zrobić nawrotkę 2km dalej, i tak wychodzi chyba szybciej. W Austrii na odcinkach remontowanych widziałem odcinkowe pomiary prędkościKolejka na granicy z Cro nie więcej niż 15 samochodów
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy w tym roku ponownie wybieram się do Tucepi - standardowo w ciemno - wyjazd nieplanowany.
Czy trasa wzorem lat ubiegłych będzie ok?
ewentualnie
Mam nadzieję, że w tym roku jest mniej remontów?
Wyjazd 11.08 lub 18.08, ale raczej 11.08.
Powrót 27/28.08
PzdrOstatnio edytowany przez krzygaj; 3716.
Zostaw komentarz:
-
-
W Lipcu w Pag czy Simuni widziałem wiele wolnych apartmantow i ogłoszeń z tym związanych.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: