Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Dziś wracałem spod Szybenika. 16h w tym około 40 minut na obiad. Korki, korki, korki + oberwanie chmury i deszcz od Zadaru aż po Słowenię. Korasy od Lucko, przez Macelj, Wiedeń, Brno i kilka kolejnych. Gdzie te czasy, kiedy się ,,jechało'' po prostu, bez stania.... Ehh.
Zostaw komentarz:
-
-
Na SK kupujesz na stronie e-znamka i teoretycznie nie musisz drukować. Dostajesz maila z potwierdzeniem i pdf - em. Masz go w poczcie i masz chhoiaż komórkę ze sobą. Możesz dla wszelkiego wypadku, jak by trzeba było na drodze udowodnić - zrobić sobie wydruk papierowy i zabrać ze sobą. Nie musisz wtedy grzebać w telefonie na drodze. Sprawdzają kamery - sczytują tablice rejestracyjne i system wykrywa, kto ma a kto nie ma winiety.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie jak to jest z tymi e-winietami kupowanymi przez internet?
Wprowadza się dane,płaci-muszę coś drukować itd?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie wiem czy dobrze zauważyłem ale w Slo był baner z którego wynikało, że do granicy z Cro dojdą autostradą w listopadzie tego roku. Nie wiem też czy to dotyczyło całego odcinka czy tylko części. Może ktoś przejeżdżający obecnie potwierdzić?
Zostaw komentarz:
-
-
Podobno na Istrii było małe trzęsienie ziemi. Przez kilkadziesiąt godzin zanotowali sporo wstrząsów.
Zostaw komentarz:
-
-
Wracałem wczoraj od 10 do 23 z minutami. Najgorzej w Wiedniu, chyba z godzinę w korkach i granica Cro-Slo tam też w sumie z 40 minut. Po za tym gładko. 1365km w 13h
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisdawcio gdzie jedziesz? ja startuję 20.08 do Tucepi także w ciemnow stronę KRK-a
Zostaw komentarz:
-
-
śmiało możesz jechać w ciemno... my byliśmy w 5 osób w najgorętszym okresie sezonu . przeszliśmy pare kwater i wzieliśmy najlepsza ....
Zostaw komentarz:
-
-
To zależy gdzie jedziesz. U mnie ostatnio słyszałem jak gospodarz obok pozwolił jedną noc na betonie przespać ale nie wiem czy czasem cena nie była zaporowa na inne AP.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisczyli chcesz powiedzieć, że nie ma problemu z wolnymi kwaterami?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, Niedawno wróciłem...chciałem podzielić się wnioskami.... wracałem w sobotę 05/08... temperatura dobiła do 57 stopni.....
Jechałem na Cvetlin , M L P , poźniej na Graz, Wiedeń , Vyskow , Gorzyczki... Polecam jazdę nocą....
Wyjechałem o 11.20 z Baski Vody i o 4,50 bylem już w Wawie... ok 2,5 godziny trwały przerwy ( jedzenie , tankowanie ...)
Kwater wgl nie rezerwowałem, znaleźliśmy na miejscu.... Ceny od 20jurków doba
Jeśli ktoś miałby jakieś pytania , służę pomocą.
Zostaw komentarz:
-
-
Dwa dni temu niedaleko paliły się wzgórza. Widok przerażający po zmroku. Wcześniej latały samoloty gaśnicze ale okazało się że to w Bośni. A co do temperatury to tutaj wieje od morza i jest znośnie ale i tak zaczynam mieć dość skwaru. Nie było dnia odpoczynku od upału a ostatni tydzień to non stop 40 na termometrze. W środę wracam. Oby poszło z trasą jak w tę stronęOstatnio edytowany przez SS; 10227.
Zostaw komentarz:
-
-
A jak sytuacja wyglada z tymi pozarami ?? Dalej wystepuja czy sytuacja zostala opanowana??
40'C - hmm jak w Polsce nad morzem, jak wskoczy sie do basenu termalnego w hotelu
Zostaw komentarz:
-
-
Na samym dole Chorwacji, przy ujściu rzeki Neretva, Blace się miejscowość nazywa. Co ciekawe to cały dom to Polacy, z Katowic, Gliwic i chyba Kutna (tak po rejestracjach)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez SS Zobacz wpisAle tutaj wrony zawracają i mało kto jeździ w ciemno.
Zostaw komentarz:
-
-
tutaj gdzie jestem nie widziałem nigdy "staczy" z kartonami Zimmer frie. Ale tutaj wrony zawracają i mało kto jeździ w ciemno. Ogólnie Polaków jest wszędzie pełno więc i Chorwaci coraz lepiej mówią po naszemu
Zostaw komentarz:
-
-
a jak z oblężeniem kwater? widać coś wolnego na horyzoncie? co prawda będę od 20.08 i mam nadzieję, że już będzie prawie luźno
Zostaw komentarz:
-
-
Tutaj od wczoraj jest prawie 40 stopni i ma tak być do poniedziałku za tydzień. Nawet miejscowi nie wychodzą
Zostaw komentarz:
-
-
Przynajmniej jest miejsce gdzie mozna posiedziec w chlodniejszym pokoju
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maj0nez Zobacz wpisW poniedziałek wróciłem z Chorwacji i można jechać w ciemno w okolice Split-Podstrana-Omiś stali z tabliczkami wolne pokoje.a oferta to nawet pokój w podziemiu
Zostaw komentarz:
-
-
W poniedziałek wróciłem z Chorwacji i można jechać w ciemno w okolice Split-Podstrana-Omiś stali z tabliczkami wolne pokoje.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: