Polski hajlajf - "okular" :-)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lashlo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1455

Widocznie kapitan z Chopina )))

Komentarz

• dwaoka
      Elegance
      • 2010
      • 927

Lashlo, w Grodzisku na blachach CT? to chyba jakiś lowelas raczej, uwodziciel z Ciechocinka albo innych okolic Torunia, który idąc po deptaku przy tężniach, klientkom sanatoriów każe sobie mówić do siebie PANIE KAPITANIE :szeroki_usmiech
      bkc+dsg

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

Busku, dobrze powiedziane, jestem tego samego zdania

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

dwaoka, sew1981, Panowie chyba nie chwyciliscie zartu... :-)

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2009
            • 10917
            • Fiat

Lashlo, niby w czym? odwołuje się do wypowiedzi Busku o okularze tylko....jaki w tym żart?

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Zamieszczone przez kapi
              ale do Albanii troche nam brakuje ... tam się mówi, że kto jedzie za granice do pracy to wraca mercedesem, nieważne jakim.
              tak Albania kraj osła i Mercedesów szczególnie 123 i 124 praktycznie same Mercedesy siedziałem prawie dwa miesiące w Albanii i na stopa jak trafiałem to zawsze w mercedesie lądowałem , oj przepraszam raz gość na skuter mnie zabrał.

Co do zagłębi samochodowych polecam Otwock praktycznie najwięcej BMW nie rozumiem ale czy to się z mlekiem matki ssie.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Matis68
                Ambiente
                • 2006
                • 195

I tak jesteście wyjątkowo łaskawi, a krakowskim slangu stary okularnik na taxi to "baleron" a jeśli za sterem siedzi pan w wieku emerytalnym to się go woła "kroplówa"
                http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

daneczek76, to tak samo jak Starogard Gdański koło Gdańska, kiedyś się przyjrzałem, to dominują tam kilkunastoletnie vw i ople...japońca czy francuza prawie żadnego. Największa popularność oczywiście astra f i golf III, zaraz po nich polo i corsa...we wszelkich kulkunastoletnich odmianach, stjuningowane, gołe , spawane z 3...do wyboru do koloru. Tym jeźdzą pomorskie miasteczka, a Starogard to już zagłębie tego normalnie :wink:

Komentarz

• OCPtaxi
                    Rider
                    • 2011
                    • 383

Zamieszczone przez Matis68
                    I tak jesteście wyjątkowo łaskawi, a krakowskim slangu stary okularnik na taxi to "baleron" a jeśli za sterem siedzi pan w wieku emerytalnym to się go woła "kroplówa"
                    a nie złotówą ?

Kroplówy jeszcze nie słyszałem, może dlatego żem młodzian w kręgu złotów, cierpów, itp. a tu sporo majonezów i baleronów.
                    o warszawskich cierpach z SUPER TAXI mówi się PAMPERSY, właśnie ze względu na wspomniany wiek...
                    Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• Voit
                      Elegance
                      • 2010
                      • 816

sew1981 Starodard Gdański to zagłębie polskiego cudu motoryzacyjego !
                      Tam na pytanie: "- Panie, dlaczego silnik jest umyty, nabłyszczony cockpitsprayem i zalatuje limonką?"
                      usłyszysz odpowiedź: "...Bo samochody na moim placu są ZADBANE! "
                      Napatrzyłem się tam na różne cuda motoryzacyjne...
                      :lol:

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

Voit, dokładnie...w tym roku szukaliśmy Corsy B do jazdy na miasto dla znajomego. Handlarz czyścił w garażu tapicerkę, blacha jak nóweczka, corsa z 97 roku już dawno powinna korozja ruszyć ją...a tu świeży lakierek.
                        Dopiero przywklekli ją chyba, bo na liczniku było 170 tyś. km, ale chłopcy wstawili w neta, a zapomnieli zdjąć nalepek z wymiany oleju z silnika i progu...w 2005 roku miało już ponad 200 tysięcy według tych wlep....więc teraz ma pewnie grubo ponad 300 tysięcy. Jak mu to powiedziałem to skomentował "to auto w rozliczeniu, nie wiem, niech Pan nie pyta"....i takie "igły" tam w tym zagłębiu jeżdzą po drogach...śmiać mi się z niego chciało i to uczyniłem :lol:
                        Najgorzej, że tam ludzie to łykają....

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez sew1981
                          Jak mu to powiedziałem to skomentował "to auto w rozliczeniu, nie wiem, niech Pan nie pyta"....i takie "igły" tam w tym zagłębiu jeżdzą po drogach...śmiać mi się z niego chciało i to uczyniłem
                          Najgorzej, że tam ludzie to łykają....
                          Ale cena niska i ludzie na to lecą jak ćma do świecy. Ktos kto przedaje porządne i zabdane auto za porządna cene jest traktowany jak wariat, bo "panie, ten rocznik to ja mogę mieć 3 tys taniej"
                          Czarny Elegance

Komentarz

• Voit
                            Elegance
                            • 2010
                            • 816

Cechą charakterystyczną samochodów ze Starogardu Gdańskiego są nalepki, wycinane ploterem, o treści :
                            "Racing Sport Edition"
                            "Sport Tuning Limited Edition"

i.t.p.
                            ...Szczególnie grożnie to wygląda na Golfach czwartej generacji i wspomnianych już Audi 80 z przyciemnionymi szybami.
                            Taka tam moda, a właściciel plotera robi interes życia ...

I jeszcze jedno, jak chciałem przejechać się miód-maliną Xarą Picasso , to usłyszałem:
                            ...Ale jak coś, to na pana odpowiedzialność, bo ta cytryna jest bez papierów i ubezpieczenia.
                            No i jak znajdziesz auto z kompletem kluczyków, to wyślij totolotka, bo masz swój szczęśliwy dzień.

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

Voit, hehehe
                              " Limited Edition" to na pewno...bo takiej drugiej sztuki "indywidualnej" nie znajdziesz w serii, np zespawanej z 3

Komentarz

Pracuję...