400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez sesik
    Jawohl, Mein Führer!
    jeden się przynajmniej słucha :serce
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• tokolosz
      Rider
      • 2010
      • 519
      • Volvo

Dzisiaj w deszczu z rokli zrobiłem dość mocno RR sport TDV8 - tak się wściekł, że musiał mnie wyprzedzić po pasie rozdzielającym jezdnie jak staliśmy korku. Niestety padało dość mocno i z pod świateł mnie objechał o 1 długość a jak złapałem trakcję na 3 (koleiny z wodą) to znowu go brałem.
      A wczoraj na obwodnicy spotkałem O2fl 1.8TSI białą, tak od 130 km/h zaczeliśmy przyspieszać pod górę i musiał mi zjechać - nie jakoś bardzo ale jednak byłem szybszy- z góry też mu odchodziłem powoli ale jednak. Opłaca się dbać o motorownię - nie katować na zimnym i olej wymieniać często.
      Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
      Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
      Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
      08' O2 Elegance Combi BKC
      11' O2 fl Elegance Combi CDAA
      99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• mirek_p11
        RS
        • 2010
        • 6630
        • Volkswagen
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzisiaj szybki start ze światełek z Citroenem C5 2.2 Hdi. Startowałem z lewego pasa, który się kończył i musiałem się wcisnąć przed C5 na prawy. Mimo opon zimowych i lekkich problemów z trakcją dostał baty o półtora długości. Jak się później okazało mieszka w bloku obok, ale pogadać ze mną na cb nie chciał

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
        Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
        Fotki

Komentarz

• looker
          RS
          • 2008
          • 1886
          • Octavia II (1Z3)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Niedawno trasa Gniezno-Poznań. Wyprzedzam jakiegoś busa i widzę, że z tyłu czai się A6 C6 kombi. Miałem takie kaprycho, że sobie po machnięciu busa pocisnę trochę bo ładna dróżka, sucho, lekko po łuku, bardzo dobra widoczność i zaraz długa prosta.
          Kolega z OOOO pocisnął za mną i czułem, że chciał mnie też zaraz łyknąć za 1 zamachem :-)
          Miałem zapiętą 4 i pedał do podłogi, potem 5 i to samo do ok. 180.
          Wyskoczył na lewy pas doszedł na jakieś 2m od mojego tyłu i tak został :diabelski_usmiech
          Po jakichś 300m takiej jazdy schował się za mną bo w oddali pokazały się światła. Zdążyłem tylko zauważyć, ze pasażer to młoda dziewczyna :wink:
          Po minięciu się z autem z naprzeciwka jechałem już spokojnie a kolega energicznie mnie wyprzedził i natychmiast wcisnął hamulec... :evil:
          Zaoferowałem mu fajna i BEZPIECZNA "rolkę" a on nie dał rady i tak ładnie mi się napiął...
          Aż żona zdziwiona zapytała o co mu chodzi :diabelski_usmiech
          Nie jestem zwolennikiem określania cech osobowości kierowców po marce ich aut ale ... :roll:
          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

looker, ale skoro wyskoczył na lewy pas i chciał cie wyprzedzić to dałeś dupy że zacząłeś przyśpieszać i nie dziwie się że gość się wqrwił :!:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, z opisu wynika, że kolega looker, cały czas przyspieszał, a nie zaczął przyspieszać, jak tamten wziął się za wyprzedzanie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

kabanos, dokładnie tak było. Celowo opisałem to dokładnie żeby nie wyszło iż zacząłem przyspieszać w momencie zauważenia Audi na lewym pasie. Od początku miałem zamiar pocisnąć to tak zrobiłem. Można powiedzieć, że pierwszy rozpocząłem swój "manewr" :-)

Komentarz

• Flame
                  Elegance
                  • 2010
                  • 898

looker, to to chyba 2.0 TDI było.
                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Opiszę wrażenia z jazdy na wąskich (185/65 R15) Continentalach ContiWinterContact TS 830 podczas niedawnego ataku zimy w sobotę 27.10.12. Jechałem od Węgrowa przez Łochów do zjazdu na S8 tuż przed Wyszkowem i dalej aż do warszawskiego Bemowa - Woli. Nigdy w życiu nie jechałem na lepszych oponach zimowych. Wąskie opony bardzo szybko i mocno wgryzają się, przebijają mokry śnieg i błoto pośniegowe. Tną je jak brzytwa. Zapewniają genialną sterowność i stabilność. Nie mają najmniejszych problemów z aquaplaningiem. Na stosunkowo grubej warstwie mokrego śniegu i błota pośniegowego bez problemu można było utrzymywać prędkość 110 - 120km/h. Na zakrętach wiadomo trzeba ciut zwolnić. Na S8 gdzie warstwa błota pośniegowego była cieńsza i było więcej wody, natomiast nie ma ostrych zakrętów, nie było najmniejszych problemów by jechać sporo szybciej. Prędkość z jaką jechałem wahała się od 120 do 165 km/h. Pierwszy raz wyprzedzałem na (ekspresówce/autostradzie) takie auta jak Mazda 6 MPS, BMW 535, BMW X6, jakiś Jaguar i Aston Martin. :lol: Samochody te miały opony zimowe - szerokie walce na felgach 17-18-19-20 cali, które nijak nie były w stanie odprowadzić spod siebie dużych ilości błota pośniegowego i wody. Jakiś gość w nowym LR discovery III blokował lewy pas jadąc 130km/h, choć prawy był wolny. Delikatnie prosiłem go, kilkoma krótkimi błyskami dwóch par świateł drogowych, by może jednak ustąpił. W końcu ustąpił, zjeżdżając na prawy by, tuż po tym jak go wyprzedzę, wrócić i "z zemsty" (sic!?) zacząć mi błyskać długimi. Nie przewidział, że znajdzie się w sprayu z błota pośniegowego i wody (choć w przeciwieństwie do większości aut jakie wyprzedzałem, moje auto jest wyposażone w chlapacze) Ja jechałem za nim w takich warunkach prawie 5 minut. Jako, że błyskał i mnie wkur...ał, przyspieszyłem do 165 i po 10 sekundach zniknął całkowicie z lusterka wstecznego. Wąskie opony zimowe rulez. Na suchym asfalcie w zimę pojedzie wszystko, nawet łysa opona letnia. Ograniczeniem są przepisy, radary fotoradary, możliwość wtargnięcia pieszego.... Kiedy jest hardkorowo, wąska opona zimowa pokazuje pazury.
                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Zamieszczone przez zepter00
                      Opiszę wrażenia z jazdy na wąskich (185/65 R15) Continentalach ContiWinterContact TS 830 podczas niedawnego ataku zimy w sobotę 27.10.12. ...............

1. Nigdy w życiu nie jechałem na lepszych oponach zimowych. ....................

2. Na zakrętach wiadomo trzeba ciut zwolnić.

3. Prędkość z jaką jechałem wahała się od 120 do 165 km/h. ................

4..Pierwszy raz wyprzedzałem na (ekspresówce/autostradzie) takie auta jak Mazda 6 MPS, BMW 535, BMW X6, jakiś Jaguar i Aston Martin. :lol: ..................

5.Jako, że błyskał i mnie wkur...ał, przyspieszyłem do 165 i po 10 sekundach zniknął całkowicie z lusterka wstecznego. ..............

6..Kiedy jest hardkorowo, wąska opona zimowa pokazuje pazury.

Ad.1 - A jechałeś kiedyś na nowych zimówkach??

Ad.2 - Serio zwalniasz w zakrętach?? Ty, najlepszy "rajdowiec" który Subaru zagrzał?

Ad.3 - Serio Ci wyciąga 165km/h?

Ad.4 - Notowałeś co wyprzedzasz? A Ci w tych wozach pewnie z politowaniem kiwali głową "kiedy my zwolniliśmy chłopak korzysta z okazji że może wreszcie do CV wpisać że wyprzedzał"

Ad.5. 10 sekund i zniknął? To on pewnie musiał się zatrzymać bo aż tak wielkiego m*s2 to nie masz.

Ad. 6. To były hardkorowe warunki?

Komentarz

• sesik
                        RS
                        • 2006
                        • 2165

kazik4x4 złą nogą dziś wstałeś czy po prostu dymu szukasz ?
                        Best ET = 13.666
                        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• yogi_at_pozen
                          Rider
                          • 2011
                          • 418

Zamieszczone przez looker
                          ...
                          Miałem zapiętą 4 i pedał do podłogi, potem 5 i to samo do ok. 180.
                          Wyskoczył na lewy pas doszedł na jakieś 2m od mojego tyłu i tak został :diabelski_usmiech
                          ...
                          Jakkolwiek nie kłuło by to Twojego ego, przepisy KRD są w tej sytuacji dosyć jednoznaczne:
                          "6. Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości."

Skoro facio w OOOO staral sie Ciebie wyprzedzic i nawet jak to piszesz cie doszedl, to powinienes umozliwic mu wyprzedzanie - tyle mowi KRD.

Nie chce wrzucac tu moraliztorskiego pierdzenia, ale w mojej ocenie zachowales sie idiotycznie, tym bardziej ze scigaliscie sie na pojedynczym pasie podczas wyprzedzania, co innego gdyby to byla dwupasmówka...
                          A tak Twoj wpis nadaje sie raczej do działu "Pan kierowca mnie dzis oslabil" przy czym to nie Ty bylbys autorem wpisu...

PS. całkiem na powaznie gratuluje osiagow samochodu

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Zamieszczone przez sesik
                            Nie wiem
                            W sumie mogę sobie dać na wstrzymanie, ale zepter o swoich przygodach i o swoich dokonaniach zawsze pisze tak, że nietrudno się domyśleć, że w jego mniemaniu:
                            a. jest mistrzem świata w jeździe samochodem
                            b. ma najszybsze auto
                            c. najlepsze opony
                            d. to co on robi jest zawsze hardkorowe
                            e. skok Baumgartnera jest niczym w porównaniu z tym, kiedy on skacze po bułki.

Komentarz

• zepter00
                              RS
                              • 2008
                              • 2304

Zamieszczone przez sesik
                              Nie po raz pierwszy... ale nie dam się więcej sprowokować. Najwidoczniej kazik4x4 ma PPS :wink:
                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                Rider
                                • 2011
                                • 418

Zamieszczone przez sesik
                                Nie po raz pierwszy... ale nie dam się więcej sprowokować. Najwidoczniej kazik4x4 ma PPS :lol:
                                Za google polska pierwszy wynik dla PPS "Polska Partia Socjalistyczna" wiec raczej chodzilo o PMS

Komentarz

• Yarek
                                  Elegance
                                  • 2005
                                  • 992

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                  Za google polska pierwszy wynik dla PPS "Polska Partia Socjalistyczna" wiec raczej chodzilo o PMS
                                  a może MPS, którego wyprzedził Zepter
                                  . pzdr Jarek
                                  aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

PSS :?:
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez szkoda
                                      PSS :?:
                                      WSS, PTHW, WPHW i MPK

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

"Ma PPS" - cytat z Bruce'a Wilisa - Pilna Potrzeba Seksu. "... Nadmiar testosteronu nie może znaleźć ujścia i rozsadzając zwoje mózgowe, upośledza myślenie oraz powoduje dysfunkcję tej części mózgu, która odpowiada za resztki odruchów warunkujących w miarę pokojową koegzystencję z resztą społeczeństwa" :wink:

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

"Ma PPS" - cytat z Bruce'a Wilisa - Pilna Potrzeba Seksu. Nadmiar testosteronu nie może znaleźć ujścia i rozsadzając zwoje mózgowe, upośledza myślenie i resztki odruchów warunkujących w miarę pokojową koegzystencję z resztą społeczeństwa :wink:
                                          Hmmm... czyli albo ta teoria jest do dupy, albo mobilne niemieckie burdele kompanijne w czasie IIWŚ były wymysłem sabotażystów. którzy tym samym dając żołnierzom możliwość zaspokojenia popędu osłabiali ich poziom agresji a tym samym morale...

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez Flame
                                            looker, to to chyba 2.0 TDI było.
                                            Myślę, że tak właśnie było.

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                            Nie chce wrzucac tu moraliztorskiego pierdzenia, ale w mojej ocenie zachowales sie idiotycznie
                                            Cóż. Liczyłem się z takim odbiorem. Chcę tylko zapewnić, że jestem świadomym użytkownikiem drogi i naprawdę opisana przeze mnie sytuacja nie podpadała pod KRD czy ogólne potępienie. Inaczej bym jej nie opisywał :-)

P.S. Rozumiem, że zachowanie kierowcy Audi zaraz po wyprzedzeniu mnie to nie było "nieuzasadnione i niebezpieczne hamowanie" ? :diabelski_usmiech

Komentarz

• Le-Ce
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1313
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez looker
                                              że jestem świadomym użytkownikiem drogi
                                              pewnikiem, błogi to stan :diabelski_usmiech
                                              Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• zepter00
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2304

Zamieszczone przez kazik4x4
                                                "Ma PPS" - cytat z Bruce'a Wilisa - Pilna Potrzeba Seksu. Nadmiar testosteronu nie może znaleźć ujścia i rozsadzając zwoje mózgowe, upośledza myślenie i resztki odruchów warunkujących w miarę pokojową koegzystencję z resztą społeczeństwa :wink:
                                                Hmmm... czyli albo ta teoria jest do dupy, albo mobilne niemieckie burdele kompanijne w czasie IIWŚ były wymysłem sabotażystów. którzy tym samym dając żołnierzom możliwość zaspokojenia popędu osłabiali ich poziom agresji a tym samym morale...
                                                To jest udowodnione. Poczytaj trochę o psychologi behawioralnej. Nadmiar testosteronu i agresji powoduje niesubordynację (sprawdź termin w słowniku) i bunty. Zaspokojony, szczęśliwszy żołnierz słucha rozkazów, ma wyższe morale i wroga szuka w przeciwniku a nie wśród własnych współtowarzyszy.

Komentarz

• radekgw
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1182

W sytuacji ktora opisalem looker wszystko tak na prawde zalezy jak to wygladalo, jezeli on gnal zaraz po wyprzedzeniu ciezarowki a pan w audi widzac to chcial go wyprzedzic z minimalnie szybsza predkoscia bo chyba 10 km/h to minimum ? to z jego strony to tez glupota. IMO najgorsze jest jak jedzie sobie gosciu 90 km/h caly czas a jak Ty go bierzesz to but w podloge, mialem pare takich sytuacji i wtedy moze sie zrobic na prawde niebezpiecznie przez debila :roll:
                                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• kazik4x4
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2728

zepter00, zepter, tak a'propos seksu itp. itd.
                                                    Nie kto inny jak Ty, wypowiadasz się o swojej skodzie per "moja czeska kochanka"
                                                    Motofilia?? Jak to jest?? Badziej pasi Ci w wydech czy w kolektor ssący??

Komentarz

Pracuję...