400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

Zamieszczone przez BiMeK_TDI
    Jezeli 193@430 to seryjny arl...
    No sorry, wszedłem na link podany w podpisie i przeczytałem:
    SILNIK: 1.9 TDI ARL - seria jeszcze.
    Stąd moje pytanie :roll:

Komentarz

• BiMeK_TDI
      Rider
      • 2008
      • 288

No tak zapomnialem pozmieniac moj blad. Pozdro :diabelski_usmiech
      Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW

Leon ARL BigT = 228 KM i 440 NM by Kingsoft

Komentarz

• fernando
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1890

No tak zapomnialem pozmieniac moj blad. Pozdro :diabelski_usmiech
        Pewnie... Robisz to specjalnie, a potem śmiejesz się z ludzi, którzy Ci uwierzyli :P Pozdro

Komentarz

• Coke
          Elegance
          • 2010
          • 771
          • Octavia II (1Z3)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM
          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzisiaj kill ze znajomego BMW e36 Touring 320 2.0 150 KM....... ja w 2 osoby, on sam. na dodatek nie ustaliliśmy wcześniej procedury startu i ruszył ciut prędzej z obrotów a ja bez i później, efekt taki że do 120 był z 1,5 długości przede mną. Ale jest plan powtórzyć to na jakimś lotnisku w normalnych warunkach :]
          Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• BiMeK_TDI
            Rider
            • 2008
            • 288

Coke, te beemki wogole nie jada. Seryjnym leonem moim objezdzalem taka ze 3-4 dlugosci tylko coupe. :szeroki_usmiech
            Układy wydechowe, dolotowe, orurowania do intercoolerow ze stali nierdzewnej, spawane metoda TIG. Kontakt i info PW

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Stojąc dzisiaj na swiatłach podjechał nowy accord na czarnych szybach, patrze a pasażer hondy uchyla okno i patrzy na mnie i moje felgi z ironicznym usmiechem po czym zamknął je :shock:
              Mysle sobie że co by tam pod maska nie było to raczej mnie nie wydyma więc czekam spokojnie aż wskoczy zielone światło, zielone honda ruszyła dynamicznie a jak zwykle trochę odczekuje co by na durnia nie wyjsc :szeroki_usmiech, honda troche przede mną, zerknąlem a na klapie znaczek typeS (chyba 201 koni) więc docisnąłem i przy 1.4zł honda była już około 2-3 długości za mną :P
              Na kolejnych swiatłach każdy skręcał w inna stronę a głupie usmieszki sie już skończyły :szeroki_usmiech
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Krzylu
                Rider
                • 2008
                • 256

Coke, te beemki wogole nie jada. Seryjnym leonem moim objezdzalem taka ze 3-4 dlugosci tylko coupe. :szeroki_usmiech
                Twój seryjny Leon ma 150km a seryjny Leon Coke ma 110km :wink:

Komentarz

• dublin999
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 172

Zamieszczone przez piramida
                  Stojąc dzisiaj na swiatłach podjechał nowy accord na czarnych szybach, patrze a pasażer hondy uchyla okno i patrzy na mnie i moje felgi z ironicznym usmiechem po czym zamknął je :shock:
                  Mysle sobie że co by tam pod maska nie było to raczej mnie nie wydyma więc czekam spokojnie aż wskoczy zielone światło, zielone honda ruszyła dynamicznie a jak zwykle trochę odczekuje co by na durnia nie wyjsc :szeroki_usmiech, honda troche przede mną, zerknąlem a na klapie znaczek typeS (chyba 201 koni) więc docisnąłem i przy 1.4zł honda była już około 2-3 długości za mną :P
                  Na kolejnych swiatłach każdy skręcał w inna stronę a głupie usmieszki sie już skończyły :szeroki_usmiech
                  szkoda że na forum nie ma opcji "lubie to"

Komentarz

• BiMeK_TDI
                    Rider
                    • 2008
                    • 288

Krzylu, 110 po programie. Dziekuje.

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Coke ma coś koło 140 kucy jeżeli dobrze pamiętam.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• BiMeK_TDI
                        Rider
                        • 2008
                        • 288

No wlasnie dlatego podtrzymuje ze takie BMW wciagnie bez mydla, bo nie chce mi sie wierzyc zeby taka beemka trzymala serie

Komentarz

• Coke
                          Elegance
                          • 2010
                          • 771
                          • Octavia II (1Z3)
                          • AUM 1.8 20VT 150 KM
                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

No wlasnie dlatego podtrzymuje ze takie BMW wciagnie bez mydla, bo nie chce mi sie wierzyc zeby taka beemka trzymala serie
                          mam dużo znajomych wśród użytkowników BMW i prawda jest taka, że większość 320tek e36 ma albo padnięty przepływomierz i nie jeżdżą albo inne przypadłości. Akurat ta z którą się ścigałem była mechanicznie w świetnym stanie, na zawodach na 1/4 mili wycinała inne 320tki co sam naocznie widziałem :] Druga sprawa, że mam 110tke po programie na 140 KM i 305 Nm. no i na koniec - on ruszył szybciej i z obrotów a ja chwile później i z samego dołu i miałem pasażera. Ale to nic bo mamy zamiar powtórzyć w ludzkich warunkach :]

Leonem objechałem 2x e36 318is 140 KM i z jednym też zdrowym e36 320 było równo.
                          Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Zamieszczone przez Krzylu
                            Twój seryjny Leon ma 150km a seryjny Leon Coke ma 110km :wink:
                            No wlasnie o to chodzi ze seryjne auto Bimek_TDI mialo nie 150 tylko 170 KM... wiec nie ma co sie dziwic ze wciagal te bety spokojnie. Gdyby seria pokazala na prawde 150KM tak lajtowo by nie bylo.
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• BiMeK_TDI
                              Rider
                              • 2008
                              • 288

A dzis zebralem baty od pana w ML 500. Od 0-130 jakies 2 dlugosci mnie odstawil odrazu odskoczyl na starcie. U mnie 4 osoby gosc sam moze jesli tez bylbym sam byloby troche lepiej ale fakt jest faktem ze mnie skilowal. Patrzylem w necie taki Merc ma troche ponad 300 kucy takze wstydu nie ma

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Dzisiaj wracając z Turbacza z dwoma rowerami w bagażniku i dwie osoby w aucie miałem mocne starcie z nowym audi TTS, fabrycznie 2.0tfsi około 270koni co się okazało podczas pozniejszej rozmowy stojąc w korku pod Mogilany że setup ma obecnie 330koni. Cztery rury, notabene piękne autko
                                Ale do rzeczy, wyjechaliśmy razem ze stacji statoil na Obidowej w kierunku Krakowa, koleś z laską na warszawskich blachach wyjechał pierwszy i tak z prędkością około 60-80 dojechalismy do expresówki w Pcimiu gdzie na kilkunastu kilometrowym odcinku do Myślenic a następnie dalej aż do Mogilan ostro dawalismy w palnik, co ciekawe z rolki przy prędkosciach 1.5zł-2zł bardzo słabo odchodził, również od około 1.2zł w górę też szału nie było, co prawda wszystkie zakręty w jego wykonaniu były perfekt to ja niestety musiałem trochę zwalniać gdzie po ostatnim incydencie z moimi nowymi gumami na ostrym łuku prawie zdjąłem opone z felgi :shock:
                                Były nawet takie odcinki że szlismy równo, podczas takiej zabawy nie wiadomo skąd dołączył do nas golf 4 tdi trochę po wiesniacku stjuningowany, trzymał się nas bardzo dobrze, kalkuluje ze miał coś około 190-200koni nawet go raz z ciekawosci posciłem przed siebie co by go sprawdzić ale musiał niestety ustąpić skodzinie.

Generalnie myślałem ze TTS 330 konny zrobi ze mnie wiatrak a tu takie zdziwsko :shock:
                                Podczas krótkiej pogawędki z kierownikiem audi po zadanym pytaniu o ilosc koni w jego bolidzie i po moim poinformowaniu go o mojej ilosci koni pod machą Pan z audi zaczął sie tłumaczyć ze ma ciężkie auto w porównaniu do mojego :szeroki_usmiech
                                Patrząc w katalogu waga porównywalna.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• abstinent
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4842
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, na nic koni kupa, jak z kierownika
                                  się zdziwił pewnie że bidna skoda tak jedzie :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez abstinent
                                    piramida, na nic koni kupa, jak z kierownika
                                    się zdziwił pewnie że bidna skoda tak jedzie :diabelski_usmiech
                                    nie taka dupa bo dawał ostro w palnik na prostej i na łukach, myslę ze dawał na maxa tak jak i ja, niestety albo stety co jakis czas było hamowanie do około 1.0zł a następnie dalej ogień, wydaje mi sie ze dopiero powyżej 2.0zł by mi znacznie odstawał bo do 2.0zł to cieniutko :wink:

Dodam że z kreski to by nie było co zbierać ze skodzinki ale z rolki to diesel z wysokim momentem robi robotę nawet jeżeli ma 100 koni mniej :wink:

Komentarz

• Westowaty
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 55

Jak pisałem Ci piramida na gg. Wyrosłem z tego co tutaj psizecie ale moc jest warta.
                                      S211 po chipie robi swoje, w221 po chipie robi swoje jeszcze z 1000 NM momentu.

Wracałem sobie leegancko z pracy Bitwy WArszawskiej. Dojeżdżam do skrzyzowania Szczęśliwicka Bitwy czerwone stoje na środku, na prawy staje Skoda Superb 1.8 TSI.
                                      Udałem, że go nei widze.
                                      Na starcie odpuściłem ale przyciałem, że korek jest do ronda zesłanców:P więc musialem trochę Szkodnika zniesławici, na CB Pan zadał pytanie "co tam mam?"
                                      Powiedziałem mu, że 200 komresor i 200 koni, smiał się, ale za chwile pwoeidziałem mu, ze 400 koni i 1000 NM.
                                      Drugi raz mierzyc sie nei chcial i jechal grzecznie 80 za mna do zjazdu na powazkowskije, mrugnalem awariami, na CB dozoabczenia.

druga sytuacja

Jak miałem E63 AMG wracalem z Niemiec byłem na A2.
                                      sypie grzecznie 1,8zł Pan w passacie mnie popedza, a wracalem z kolega ktory jechal swoim Cheroke SRT8.
                                      Pan w Pasku CB nie mial, ja z kolega tak.
                                      Stiwerdzilismy poginimy Paska skoro mu tak spieszno.
                                      Paski maja DPf.
                                      Do 220 Passek zjechac nie chical, kolega sie z nim zrownal, ja za nimi, i celowo Pana buraka ktory odpuscic nei chcial wczesniej, trabienie, dlugie, az w koncu pasek zaposcil chmure dymu i dymil ja parowoz.
                                      Pan na boczek awarie, wylazlem do Niego z pytaniem czy warto bylo sie pchac przed taki samochod? Cos odburknal. Na odchodne poweidzialem mu "Auto ino gwizda ale kierowca Pi**". Pan strzelil buraka, i zadzownil do firmy, ze passat sie rozlecial. a my zesmy dalej juz gnali 2.6zł . mistrza nei bylo.

Zazwyczaj zabawe mam ze Szkodnikami Fabia TDi 1.4 :lol:, golfami 4 TDI na czerowne, i audi a4 z plakietka :lol: S4 1.9 TDI :diabelski_usmiech

nie lubie tego robić bardzo ale czasem trzeba kogoś sprostować po wrsawie czesto, jezdze ktorys sie napatoczy :P chetnie sie zmieze

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Westowaty, może kiedyś trafisz na DGW :P

Komentarz

• Westowaty
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 55

lozik
                                          bede w przyszlym tyg w Zakopanym możemy sie dzies sprawdzic
                                          Tylko ostrzegam z jazdy nie od startu bo skryznie zabije.

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Westowaty
                                            lozik
                                            bede w przyszlym tyg w Zakopanym możemy sie dzies sprawdzic
                                            Tylko ostrzegam z jazdy nie od startu bo skryznie zabije.
                                            hehe tylko napisz którą bryką bedziesz jechał co bym mógł sie mentalnie przygotować

Komentarz

• Westowaty
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 55

w221 400 konnym 1000 NM
                                              możemy startowac od 50 jak chcesz do końca
                                              Ja mam koniec na 307 :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                                Generalnie myślałem ze TTS 330 konny zrobi ze mnie wiatrak a tu takie zdziwsko :shock:
                                                Podczas krótkiej pogawędki z kierownikiem audi po zadanym pytaniu o ilosc koni w jego bolidzie i po moim poinformowaniu go o mojej ilosci koni pod machą Pan z audi zaczął sie tłumaczyć ze ma ciężkie auto w porównaniu do mojego :szeroki_usmiech
                                                Patrząc w katalogu waga porównywalna.
                                                A czego się spodziewałeś :?: imo im wyższe moce tym te różnice naprawdę się zcierają, bo im lepsze osiągi tym więcej mocy potrzeba żeby urwać kolejne 0,1 sekundy. Takie życie :roll:
                                                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                http://www.disi-tune.pl
                                                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Westowaty
                                                  w221 400 konnym 1000 NM
                                                  możemy startowac od 50 jak chcesz do końca
                                                  Ja mam koniec na 307 :diabelski_usmiech

Wiesz co? Może kiedy indziej

Komentarz

• Westowaty
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 55

to moge jechac kolegi SRt 8 cheroki nie wiele gorszy

Komentarz

Pracuję...