Raczej nie odpuścił- generował takie ilości hałasu, ze jestem prawie pewien tego, że piłował ten samochód jak zarzynaną świnię. :diabelski_usmiech
400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
-
-
Gość
AKa, kolega mial tylko kombii 136 km i nie mialem z nim problemow moim polo 1.6 i to w wersji 75 km wiec dla mnie to nic dziwnego ze dales rady. Pozatym Omega kawal autka i z tym silnikiem to nie ma szalu.
Komentarz
-
Golas27, myślę, że tak łatwo jakby miał sprawny motor byś go nie łomotał tym polo. Według danych technicznych ma 11s do setki, takie polo jak piszesz ma 12.3s do setki. V max 210 vs. 172 km/h na korzyść omegi. Pewnie mu parę tych koników zdechło, bo auto poprostu starsze od Twojego Polo i pewnie jeszcze zapodane lpg :wink:
Komentarz
-
-
Gość
-
Dzisiaj się napinał strasznie golf IV...nieco dobity = młody koleś z żoną i dzieckiem na pokładzie i temperamentem rajdowym, szalał na mieście usiadłem za nim. Jak wjechaliśmy na obwodnice w chylonii z rolki wziąłem go bez większych problemów - pod góre pociśnąłem 150 km/h na obwodowej,musiał mi ustąpić lewego pasa chmura dymu za mną :twisted: i odechciało mu się pościgów.
Dodam tylko, że do rywalizacji zachęciła mnie pojedyńcza rura wydechowa w owym golfie i dźwięk spod jego maski na światłach jak stał obok, oraz brak oznaczeń na klapie. Znawca wie że pod maską "drzemie" 1.4 16v o piorunującej mocy 75 ps.
Oczywiście złupiłem go moim fiatem scudo o mocy 90 ps :wink: bo skodą nie miałbym czym się "przechwalać"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneJa dziś byłem świadkiem jak A6 killowało mercedesa cls 350 CDI. Pięknie odchodził A6. Ja jechałem Fabią żony z morderczym 1,2 HTPsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jakkolwiek surrealistycznie to zabrzmi- sytuacja bardzo podobna do sytuacji poprzedniego killa, wieczorny powrót z "zaprzyjaźnionego sklepu z mlekiem i wszystkimi innymi potrzebnymi rzeczami", już jestem prawie pod zjazdem do domu... A tu wyskakuje koleś w Mazdzie 6 kombi i przykleja mi się do zderzaka, lewostręt, odbija na prawy pas, jestem jakieś dwie długości przed nim na dzień dobry- przeczuwałem, że coś się może święcić więc jechałem już na dwójce w okolicach ~3.5krpm, słyszę R4, słyszę benzynę i słyszę że kierownik dorzuca koksu. Więc prawa noga zamieniła działanie na system zero-jedynkowy i ogień. Przez chwilę się zbliżał- więc zrobiłem jedną z pożyteczniejszych rzeczy przy pojedynkach 1.5 vs. coś większego- wyłączyłem klimę, MIVEC zaskoczył i po krótkiej chwili równej jazdy zacząłem się oddalać. Przy wrzuceniu czwórki- jakieś 4-5 długości dla mnie a przy 1.35zł kierownik odpuścił bo zaczął się zbyt szybko oddalać, więc i ja odpuściłem. Przyhamowałem, skręciłem w osiedlówkę i pomknąłem rączo do domku w poczuciu spełnienia i chwały. :diabelski_usmiechIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
W teorii 109KM/143NM, w praktyce muszę się przejechać na hamownię i w końcu rozwikłać tą zagadkę. Masa auta poniżej 1300kg. Do tego mam stosunkowo krótką skrzynię, bo setkę przekraczam dopiero po wrzuceniu trójki i a trójka kończy się w okolicach 140km/h, a czwórka gdzieś koło 165.
Poza tym- tamta mazda ma masę własną min. 1345kg- więc dorzućmy do tego kierownika, jakąś kobietę, zatankowany na full (bo kobieta patrzy), do tego głośne radio i klimę- bo przyjemniej i 120KM klęka. :wink:
Pamiętam, że kiedyś startowałem ze znajomym just for fun- golf4 TDI 110@136KM miał problemy i raczej by odszedł tylko na Vmax...Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Wykręcił- ryczała jak zarzynana świnia. :wink:
Przypominam sobie jeszcze sytuację z forumowym kolegą Iqwanem- on ma albo miał O1 kombi 110. I tu przytaczam cytat:
A ja pozdrawiam kolegę który robił jak chciał moją Octavię w Olsztynie, po paru skrzyżowaniach dopiero otworzył okno i pokazał naklejkę OCP
I sorry, ale nie wiedziałem czemu czerwony Lancer(BAU xxxx) mruga na mnie hahahaIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Wczoraj testując po Krakowie nowe hamulce (swap na tarcze 288 mm) pogoniłem się trochę z Golfem IV z czerwonym I. Podjechał do mnie od tyłu na dwupasmówce, wyprzedził na pełnym gazie to ja za nim. Nie dałem rady go dogonić bo ładnie szedł. Za to pod koniec przygody byłem świadkiem akcji, dzięki której przekonałem się po co zmieniłem hample. Otóż kierownik przy sporej prędkości przeskoczył na prawy pas i ledwo co wyhamował przed jadącym tam autem. IMO odległość miał dużą, a i tak to trwało zbyt długo.
Komentarz
-
-
dzisiaj usiadłem na dupce bumie e39 528i touring (193 km) w automacie podejrzewam. Jechał za sprinterem, który wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem, jak tylko zjechał daliśmy ogień. prędkości 80 - 160 km/h, ciągłem do samej góry, kierownik bmw też. na początku musiał ustąpić lewego pasa (choć zrobił to niechętnie) bo go dochodziłem. ciągnąłem na 4 biegu (dodam, że dwa pasy pięły się dość w górę). kiedy się z nim zrównałem, jechaliśmy pod tą górkę łeb w łeb przyśpieszając, mój pas niebawem się kończył, więc musiałem zahamować i wjechać za niego. Resume - przyspieszałem lepiej (bo go w sumie doszedłem) - efekt masy i automatu zapewne w bmw , ale na dużej prędkości by pewnie mnie wyprzedził, bo katalogowo to jedzie 235 km/h a mi na prostej potencjał się kończy koło 225 km/h. Uważam,że remisowo rozegrana potyczka i nie jest źle jak na 1.9 tdi (169km) vs 2.8 benz. (193km)
Komentarz
-
-
Brat ma identyczną "bume" tylko w sedanie. Czyli w sumie już nie muszę sie z nim ustawiać. :lol: Było tak jak myślałem, że będzie - do pewnego momentu lżejsze auto z przodu, potem beemka zasysa i daje radę... Ale bez miazgi...
Tylko, że ja mam OI czyli lżej trochę niż SI :diabelski_usmiechOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerBrat ma identyczną "bume" tylko w sedanie. Czyli w sumie już nie muszę sie z nim ustawiać. :lol: Było tak jak myślałem, że będzie - do pewnego momentu lżejsze auto z przodu, potem beemka zasysa i daje radę... Ale bez miazgi...
Tylko, że ja mam OI czyli lżej trochę niż SI :diabelski_usmiechSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
Komentarz