400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi747
    L&K
    • 2008
    • 1138

Waciak wiesz wiedział nie wiedział zaczął dynamicznie wyprzedzać ja za nim i potem dawał buta a ja za nim choć pewnie bawił sie zemną i nie dawał całego ale widział ze za nim sadze bo dociskał czasami ale widocznie nie na max bo powinien mnie złomotać nieziemsko inaczej pewnie by wyglądało ze startu zatrzymanego na jego korzysc
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
    JEST
    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Zamieszczone przez Jark7
      masz ... ostatnio objechałem nawet takiego :szeroki_usmiech
      lawete objechałes?

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

Phi ja żony fabią 1.2 objechałem SLS AMG na lawecie :P

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nK8kADgBXDc[/youtube]
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

ziutsane, ale na ostro pocisnąłeś :P :wink:
          a tak na serio, to w takiej fabioli 1.2, żeby nie żarła jak kombajn i w miarę było znośnie w środku pod względem hałasu i silnik nie wyzionął ducha, to tak pewnie 120-130 maks na autostradzie, spokojna równa i długa jazda co?

Komentarz

• Jark7
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2008
            • 777

Zamieszczone przez westwi78
            Zamieszczone przez Jark7
            lawete objechałes?
            no nie - FERRARI
            (tylko, że na lawecie było)

:diabelski_usmiech
            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
            Jark7
            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

sew1981, dokładnie, tak, jak piszesz. Wtedy akurat śpieszyło mi się do domu, więc momentami fabia leciała prawie 180
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Coke
                Elegance
                • 2010
                • 771
                • Octavia II (1Z3)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Też raz leciałem za Megane RS tym starszym ale Leonem, delikatnie naciskał i bez problemu uciekał podczas gdy ja ostatnie soki wyciskałem

Ale nie o tym chciałem Ostatnio wracając do domu późnymi godzinami trafiam na śpieszących się bardziej

1. Wczoraj jadę sobie przepisowo 70 km/h i dogania mnie jakiś pocisk na zenonach, patrzę BMW e39 Touring, no to redukcja i za nim, gość zdrowo przeginał na zakrętach, dwa razy obserwowałem jak go nieźle wynosiło ale widać kontrola trakcji ratowała sprawę. Dogoniłem go i stanęliśmy na czerwonym. W Środku 2 młodych kolesi, obczaili auto (niewiem czy widzieli na słupku wskaźnik doładowania turbiny ) ale na zielone pełen łogień i już na trójce miałem długość przewagi, pod maską mieli 2.5 turbo diesla. Potem gdzieś skręcili.

2. Dziś podobna sytuacja, trasa ta sama tylko przeciwnik bardziej ambitny bo pan w nowym Fordzie S max na dużej oryginalnej feldze z TDCI na klapie. Dojechał do czerwonego ale nim ja zdążyłem wyhamować to zapaliło się zielone i ruszył ciut szybciej więc dałem gaz do oporu gubiąc trakcję i wyskoczył prawie długość przede mnie, na dwójce niewiele się zbliżyłem, na trójce już go doszedłem i na czwórce przegoniłem Potem dziury, dziurzyska więc zwolniłem a on na swoich niskoprofilówkach pocisnął dalej Czułem jednak pewien niedosyt więc jak tylko droga zaczęła przypominać znów asfalt dogoniłem go i na moje szczęście znów czekało na nas czerwone :lol: Tym razem stanąłem za nim bo sąsiednie pasy były już zajęte, On dobrze wiedział oco kaman bo na zielone od razu pełna dzida a ja to samo i ku mojemu ździwieniu poszedł na jedynce tak samo szybko jak ja, pod koniec dwójki dopiero zbliżyłem się o jakiś metr, on szybko zjechał na środkowy pas a ja zostałem na lewym i dalej obaj ciśniemy, na trójce już się z nim zrównałem, na czwórce przeszedłem go i zacząłem powoli odjeżdżać...... Za jakiś kawałek on skręcał więc zamrugałem mu awariami a on mi po zenonach dał i tak się rozstaliśmy :]
                Obstawiam 2.0 TDCI 163 KM bo 140tka raczej by tak nie wymiatała w tak wielkim grzmocie.
                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Walus
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 172

Megan rs nie jest to jakiś mega nie demonizujcie. Kilka razy próbowałem z czym takim start od zera jest ok ale już później dostaje. Fajne się trzyma na zakrętach i nic pozatym. Siedzenia ma wypaśne to trzeba przyznać.

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Walus
                    Megan rs nie jest to jakiś mega nie demonizujcie.
                    masz mocne auto to nie odstaje, a tak, to każda seryjna octavia bierze ostro w dupę i tyle
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• Yarek
                      Elegance
                      • 2005
                      • 992

Zamieszczone przez Walus
                      Megan rs nie jest to jakiś mega nie demonizujcie. Kilka razy próbowałem z czym takim start od zera jest ok ale już później dostaje. Fajne się trzyma na zakrętach i nic pozatym. Siedzenia ma wypaśne to trzeba przyznać.
                      Akurat jak na seryjnego hot-hatcha, to Megane RS jest szybka na prostej. Na zakrętach jeszcze szybsza.

Tu można spojrzeć jak zjada seryjną Octavię RS na prostej, i na zakrętach (Hockenheim):
                      . pzdr Jarek
                      aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• looker
                        RS
                        • 2008
                        • 1886
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Kiedyś jak miałem tylko program na 140KM/300Nm to taka Meganka mnie pozamiatała na trasie jakbym Matizem jechał :-) A dźwięk był taki fajny (noc), że sobie szybkę uchyliłem nawet trochę :szeroki_usmiech
                        Jakiś czas temu miałem okazję usiąść sobie w środku tego francuza... Bajka. Fotele miażdżą. Właściciel właśnie szykował się na zrobienie chipa :diabelski_usmiech
                        OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                        SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Jark7
                          Zamieszczone przez Waciak
                          do 1.9 TDI wystarczy wirus i można Wejrony tłuc
                          spójrzcie na tło zdjęcia, czyżby odebrali go właścicielowi za długi w klubie....... Go Go Girls :diabelski_usmiech
                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Jark7
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 777

Zamieszczone przez Skfarek
                            Zamieszczone przez Jark7
                            do 1.9 TDI wystarczy wirus i można Wejrony tłuc
                            spójrzcie na tło zdjęcia, czyżby odebrali go właścicielowi za długi w klubie....... Go Go Girls :diabelski_usmiech
                            Hmm ... w tle jest również "karting" więc czyżby czerwony diabeł robił za karta :szeroki_usmiech
                            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                            Jark7
                            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• Thundi
                              L&K
                              • 2005
                              • 1157

Ale to tylko moje zdanie bo po temacie tym widać, że do 1.9 TDI wystarczy wirus i można Wejrony tłuc
                              Ja niedłubnietym 2.5TDI (R5) takiego na Legnickiej/Kosmonautów wziołem po czym razem zjechaliśmy na AOW i tyle go widziałem.
                              O ortografie dba FF.
                              Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                              http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zrobiłem dzisiaj około 1300km KR-GD-KR ale nie trafiłem na lepszego zawodnika, próby podejmowali:
                                - bmw 3 kombi e46 bez napisów, kilka krotnie próbował ale nic z tego
                                - audi A6 2.5tdi, bez szału
                                - nie wspomne o SMAXie, mercedesach, mondeo itp.

Generalnie kilkadziesiąt prób z rolki i z kreski, wszyscy polegli :diabelski_usmiech

Wyjeździłem sie dzisiaj za wszelkie czasy, skoda też :P
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• zwolin
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 656

piramida, to się nazywa korby rozprostować
                                  Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                  O II Tour Combi 1.6
                                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez zwolin
                                    piramida, to się nazywa korby rozprostować
                                    hehe, oby tylko głowica się nie wyprostowała bo nie mam ochoty na kolejny silnik :szeroki_usmiech
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• zwolin
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 656

Zamieszczone przez piramida
                                      hehe, oby tylko głowica się nie wyprostowała bo nie mam ochoty na kolejny silnik :szeroki_usmiech
                                      oj tam, oj tam, chcesz miec tanio i bezawaryjnie to kupuj toura z lpg, chcesz mieć szybko to nie zrzędź. :diabelski_usmiech
                                      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                      O II Tour Combi 1.6
                                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• lukasz3112
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3607

to w końcu i ja coś mogę tu napisać bo jeżdżąc Fabią nie było co się wygłupiać
                                        dziś rano jadąc do Wawy na światłąch stanął gostek Audi A4 tak ok 2008r. popatrzył i się uśmiechnął. Jako że już temperatura silnika była odpowiednia przystąpiłem do wyzwania. No i start trochę zwaliłem bo jeszcze muszę się nauczyć tego auta ale 2 i 3 to było już pozamiatane Zpaliło się czerwone światło i zacząłem zwalniać. Pan podjechał uchylił szybkę i z tekstem: myślałem że to jakieś OPC Line nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Z kolejnych ruszyłem już spokojnie. Pan pomknął i dostrzegłem jeszcze 2.0T na klapie.
                                        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

lukasz3112, to się koleś zdziwił
                                          to mogłeś powiedzieć , że właśnie myślałeś to samo o jego audi, które przypomina pakiet s-line i nawet jedzie "tylko" jak pakietowe tylko hehe. żartuje oczywiście :wink:

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj miałem start ze świateł z Roverem 25 ZR. Pozamiatał niemiłosiernie, więc to była raczej wersja 160 konna, albo jakaś inna zdłubana. Wracając ze spota startu ze świateł próbował Passat B5 kombi, ale nie dał rady i został z tyłu. I w końcu dzisiaj jak wracałem sobie do domu. Skręcając ze świateł w lewo robią się 2 pasy. Po 500 metrach lewy kończy się lewoskrętem. Kierownik Insigni kombi próbował mnie objechać lewym i zmieścić się na światłach na prawym, ale nawet nie dał rady zrównać się z moim tyłem, więc szału tam nie miał.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Klosiak
                                              Drive
                                              • 2007
                                              • 41

Coke, ten S Max to mógł być 2.2 TDCI...a to chyba ze 200KM ma
                                              Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratoRS
                                                • 2009
                                                • 10918
                                                • Fiat

Klosiak, dokładnie, równe 200 ps. s- max 2.2 tdci:
                                                "Moc - 200 KM, Przyspieszenie do 100 km/h - 8.7 s., Prędkość maksymalna - 215 km/h Pojemność - 2179 cm3"

Komentarz

• Skfarek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4795
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez kabanos
                                                  Roverem 25 ZR. Pozamiatał niemiłosiernie, więc to była raczej wersja 160 konna, albo jakaś inna zdłubana.
                                                  rodzyn, większość ZRów to niestety 1.4 z pakietem wyposażenia :wink:

A ja wczoraj polatałem trochę na obwodnicy z Lupo GTI, mocno posadzona, na fajnych szerokich kółkach z niskim ET. Na prostej i dwóch pasach nieźle ogarniał, natomiast fun jak zwykle skończył się na wysokości lotniska, zjeździe prawym na ślimaku czyli tam gdzie bardziej liczyłem na trochę funu w postaci zakrętów :evil:
                                                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• zepter00
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2304

Wczoraj woziłem się w Motoparku k. Ułęża 300 konną Imprezą STI z wyczynowym sprzęgłem. Relację zdam niedługo jak mi nagranie prześlą. Dodam, że jeszcze chyba nie byłem tak podekscytowany i nakręcony... oczywiście mówię o rzeczach natury motoryzacyjnej :diabelski_usmiech
                                                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...