400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karmel
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1363

Samiec, powiem tak DSG w wersji 7 biegowej za dużo myśli i przezto auto staje sie mniej dynamiczne

Zamieszczone przez kowal 2002
    Samiec, u mnie jak dociśniesz do dechy to DSG7 na "S" ciągnie do 6,5-7 krpm ( czerwone od 6 krpm );
    u mnie czerwone zaczyna się troszeczkę przed 7krpm a odcięcie jest 7.250 krpm
    TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Zamieszczone przez karmel
      Samiec, powiem tak DSG w wersji 7 biegowej za dużo myśli i przezto auto staje sie mniej dynamiczne
      Dokładnie. Dlatego łopatki to podstawa :diabelski_usmiech .

Samiec, u mnie jak dociśniesz do dechy to DSG7 na "S" ciągnie do 6,5-7 krpm ( czerwone od 6 krpm );
      u mnie czerwone zaczyna się troszeczkę przed 7krpm a odcięcie jest 7.250 krpm
      Trochę ogólnienie napisałem. Przy 6 krpm zaczyna się czerwone, ale z takimi "rzadkimi" kreseczkami, a od 7 krpm już prawdziwe czerwone. Faktycznie jak "na łopatkach" pociągnie się do dechy to DSG samo wymusza zmianę biegu w górę trochę powyżej 7 krpm.
      Załączone pliki
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dokładnie. Dlatego łopatki to podstawa
        To też ale jazda na S opłaca się chyba dopiero po programie, bo patrząc na kreski to od tych 5200 rmp spada i moc i moment dlatego jak nie program to łopatki i wcześniejsza zmiana biegu
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

kowal 2002, piszesz że na 3 ciągnie do 120, 4 do 160, 5 do oporu, jak widżę szału nie ma, myślałem że benzyna na poszczególnych biegach się szybciej kręci ale pewnie jest to zasługa 7 biegowej skrzyni, u mnie w dieslu na poszczególnych biegach troszkę wyżej silnik sie kręci ale skrzynia to 6
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ORA_DEV
            Drive
            • 2011
            • 69

Kiedyś miałem śmieszną sytuację na światłach - jeździłem wtedy starą kanciastą Mazdą 323 sedan z silnikiem 1.6 86KM. Lekkie to było i jeszcze jakoś tam dawało radę przy przyspieszaniu (między 10 a 11s. do setki), ale wyglądało bardzo niepozornie. Stoję sobie grzecznie na światłach, za mną pusto, ale obok na "dojazdówce" ustawia się Skoda Fabia. Generalnie uznałem to za potraktowanie mojej Mazdy z pogardą, gdyż "dojazdówka" kończyła się po jakimś relatywnie krótkim kawałku, więc koleś ewidentnie musiał czuć przewagę nad moim bolidem. Pomyślałem sobie - człek najwyraźniej nie docenia kunsztu japońskich inżynierów - trzeba go naprostować. Stwierdziłem że będzie śmiesznie, bo cóż tam może siedzieć w tej Fabii - pewnie jakieś parchate 1.4 produkcji czeskiej. Coś jednak zmąciło mój spokój - wsłuchałem się w dźwięk silnika oponenta i moim uszom przedstawił się charakterystyczny klunkier hitlerowskiej motopompy napędzanej gnojówką. Pomyślałem sobie - nie jest dobrze. Oczami wyobraźni widziałem już hitlerowską motopompę zintegrowaną ze świstakiem i bynajmniej nie takim który zawija w sreberka. Szybka kalkulacja - moje dziarskie japońskie 86koników w leciutkim nadwoziu kontra 100 germańskich klaczy na koksie. Pozostało mi zaryzykować - być może drajwer okaże się gorszy i nie wykorzysta lekkiej przewagi mocy, wszakże miejsca nie było zbyt dużo.

Jakież było moje zdziwienie gdy skończyła mi się "jedynka", a czeski wynalazek dalej się oddalał - jedyne co widziałem to czarny cumulus wydobywający z rury oponenta. Szybko okazało się, że dalsze ciśnięcie auta nie ma sensu.

Kątem oka dostrzegłem jeszcze na klapie znaczek "RS".

Od tamtej pory z respektem patrzyłem na te śmieszne czeskie wozidła

Komentarz

• Le-Ce
              L&K
              • 2010
              • 1313
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

ORA_DEV

Gratuluję :!:
              poczucia, humoru :wink:

to, je to :szeroki_usmiech

Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• andriu21tg
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1499

ORA_DEV, hehe dobre heheh :szeroki_usmiech

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Le-Ce
                  rkb
                  umiesz wkurwiać pacjentów
                  a mając swe dawne 1.8T pewnikiem nauczył byś, trochę rozumu :diabelski_usmiech
                  kierowniki nie tylko X, czy Q zawałem mogą przypłacić taką próbę zniewagi :wink:
                  1.8T to było to, można było niejedna fajną fure skillować, tylko że przy okazji skillowałem sobie opony

Wczoraj widzialem w Toruniu Nissanka GTR, fajnie to cisnie, 480 koników na 4 łapkach musi fajnie jeździć.
                  Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Coke
                    Elegance
                    • 2010
                    • 771
                    • Octavia II (1Z3)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM
                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś najpierw mały pokaz sił na dwupasmówce a potem upragnione czerwone światła z kierownikiem Audi A4 Avant b5. Dwie rury w dół, oznaczeń brak. Jedynka mam z pół auta przewagi, dwójka już całe auto, trójka oddalam mu się, czwórka już jest z 1,5 długości i rośnie. Obstawiam 1.9 TDI 116 KM seryjne bo nie kopcił zbytnio.
                    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Wczoraj wieczorem wracając z kiełbasek po spocie krispinowskim swoich sił próbowali:
                      1. golf 5 tdi (bez czerwonych literek), dostał baty aż zgłupiał wcześniej jednak zapierdalając jak pojebany przez miasto, stanelismy na światłach, 1,2,3 i gośc nie wiedział co sie dzieje :szeroki_usmiech
                      2. lecąc dalej od Grunwaldzkiego po przez mój ulubiony zakręt w stronę Księcia Józefa musiał minąć Alfę 159, na światłach owa Alfa ustawiła sie za mną na lewym gdyz na prawym stał autobus, ruszyłem w miarę dynamicznie ale widzę w lusterku że gosc z Alfy prawy migacz i na prawo próbując mnie wyruchać prawą stroną, więc gaz do oporu, Alfa jednak pozostał na moim pasie, troche jej brakowało do mnie a moja przewaga rosła więc Gość musiał sie pogodzic z porażką :wink:

Już prawie pod domem widzę że na światłach stoi clio rs, dwie rury z tyłu pewnie coś około 250PS, szkoda że jechał w przeciwnym kierunku bo mogło byc ciekawie :P

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Coke
                        Elegance
                        • 2010
                        • 771
                        • Octavia II (1Z3)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM
                        • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja dosłownie przed chwilą wracając z pracy z Octavią II FL Elegance Combi 2.0 TDI 140 KM. Jedynka mu nie poszła trochę bo podejrzewam że zapomniał wyłączyć ESP, na 2ce i 3ce próbował odrobić ale się już nie dało długość dla mnie i delikatnie się powiększało, przy 130 odpuścił.

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez piramida
                          Już prawie pod domem widzę że na światłach stoi clio rs, dwie rury z tyłu pewnie coś około 250PS, szkoda że jechał w przeciwnym kierunku bo mogło byc ciekawie :P
                          Clio RS to 200KM :idea: :wink:
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Zamieszczone przez Coke
                            Obstawiam 1.9 TDI 116 KM seryjne bo nie kopcił zbytnio.
                            Spytam z ciekawości - skąd to wiesz skoro byłeś ciągle przed nim ??

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez MisiekWAW
                              Clio RS to 200KM :idea: :wink:
                              sorki, to była meganka

Komentarz

• radekgw
                                L&K
                                • 2010
                                • 1182

Zamieszczone przez loyd
                                Zamieszczone przez Coke
                                Czytamy całość. Coke napisal ze najpierw probowali sie na innej drodze jakis czas...
                                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

1. golf 5 tdi (bez czerwonych literek), dostał baty aż zgłupiał wcześniej jednak zapierdalając jak pojebany przez miasto, stanelismy na światłach, 1,2,3 i gośc nie wiedział co sie dzieje :szeroki_usmiech
                                  to pewnie 105KM miał + gift , nic dziwnego, że nie widział co się dzieje :szeroki_usmiech

EDIT
                                  ostatnio miałem przyjemność chwilkę poganiana się z Land Rover Freelander 2 TD4, nie wiem ile to miało koników ale przyjemnie jechało, ostatecznie jednak musiało uznać wyższość pepiczka nad angolem.
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Coke
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 771
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez loyd
                                    Zamieszczone przez Coke
                                    nie ciągle, zanim udało się stanąć na światłach to jechałem za nim przez miasto

Komentarz

• Le-Ce
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1313
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AUM 1.8 20VT 150 KM

loru

ten nissan, to czarna bestia :?:
                                      widziałem takiego, pod norauto przy M1 :shock:
                                      ale tak od Remiszewskiej (dokładnie Gorzykowskiej) do Łodygowej, bym się z nim złapał, oczywista dla czystej rozrywki :szeroki_usmiech
                                      Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Le-Ce
                                        ten nissan, to czarna bestia :?:
                                        czarna, i skręciła w Łodygową w stronę Ząbek
                                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• _tm_
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 2333
                                          • Superb III (3V3)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A ja właśnie wróciłem z Grecji. Zrobiłem 5000km, więc kilka aut miałem okazję skillować, ale najbardziej podobał mi się pojedynek na autostradzie w Grecji z gościem w Mazdzie RX-8. Koleś trochę szalał, więc stwierdziłem, że się z nim poganiam, a że nas na chwilę zablokował jakiś maruder to sytuacja była idealna do sprawdzenia się. Prawy pas był zajęty, a na lewym jakiś gość jechał sobie równo 100km/h, więc koleś w Mazdzie ustawił się za nim, a ja za Mazdą i tak przez kilkanaście sekund jechaliśmy te 100km/h. Jak tylko ten pierwszy zjechał nam z drogi to koleś w Mazdzie zaczął uciekać, a ja za nim. Widać było, że się do niego powoli zbliżam, więc kulturalnie zjechał na prawy cały czas przyspieszając, a ja go elegancko minąłem, podziękowałem awaryjnymi, on mi odmigał długimi i obaj zwolniliśmy, bo podczas wyprzedzania miałem już ponad 220km/h na liczniku. Warto dodać, że gość jechał sam, a ja wracałem właśnie z wakacji, więc cały samochód załadowany bagażami (aż mi tył przysiadł) i komplet pasażerów w środku. Te Mazdy występują z silnikami 192KM i 231KM, więc biorąc pod uwagę, że załadowanym na full autem go skillowałem to musiała to być ta słabsza wersja.

Z kolei w drodze do Grecji podczepiłem się pod jakieś Audi, które zaczęło mi uciekać, więc dociągnąłem do 240km/h (licznikowych) i dałem sobie spokój. Musiał być mocniejszy ode mnie lub mniej obciążony, bo baaardzo powoli, ale jednak cały czas się ode mnie oddalał. Jak zobaczył, że ja odpuściłem to też zwolnił .
                                          S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                          Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                          -------------------------------------------------------------------------
                                          O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                          O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                          O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7460
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Wczoraj złojony Nissan Primera P11 150KM. Na 2 było już pozamiatane
                                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• wasyl
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1084

Zamieszczone przez _tm_
                                              Audi, które zaczęło mi uciekać, więc dociągnąłem do 240km/h (licznikowych) i dałem sobie spokój.
                                              szybko jeździsz z rodziną :roll:
                                              ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                              www.wasilewski-foto.pl
                                              KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• _tm_
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 2333
                                                • Superb III (3V3)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez wasyl
                                                Zamieszczone przez _tm_
                                                Audi, które zaczęło mi uciekać, więc dociągnąłem do 240km/h (licznikowych) i dałem sobie spokój.
                                                szybko jeździsz z rodziną :roll:
                                                Autostrada prosta jak drut i do tego prawie pusta, więc pozwoliłem sobie na chwilę pogoni

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

Zamieszczone przez _tm_
                                                  podziękowałem awaryjnymi
                                                  Dziękowanie awaryjnymi to taki sobie sposób, jeszcze w Grecji.
                                                  Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                  Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• _tm_
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 2333
                                                    • Superb III (3V3)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Karql
                                                    Zamieszczone przez _tm_
                                                    podziękowałem awaryjnymi
                                                    Dziękowanie awaryjnymi to taki sobie sposób, jeszcze w Grecji.
                                                    Możliwe, ale ten akurat chyba zrozumiał

Komentarz

Pracuję...