Szczekanie psa- straż miejska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kochajmy sąsiadów. Psa nie mam, ale w wieku 20-lat dwa auta czego sąsiedzi przeboleć nie mogą. Co myję auto (bez wody, bo to zabronione) pod swoim garażem, co źle zaparkuję (czasami nawet i dobrze) to przyjeżdża straż miejsca i mówi - "otrzymaliśmy zgłoszenie, więc musieliśmy przyjechać". Nigdy nie dostałem mandatu, a ze strażnikami jestem już na TY, bo mnie znają... Przez te telefony tylko marnują czas na dojazd na moje osiedle i sprawdzenie, że wszystko jest w porządku. Co najlepsze - byli już około sześć razy i zawsze na mnie dzwoniła ta sama osoba. Kiedyś podobno zadzwoniła, bo moje auto stało PRZY przystanku w miejscu dozwolonym, a na samym przystanku stały dwa auta (cały dzień). Oczywiście wezwanie było tylko do srebrnej Skody. :lol:

Dlatego walcz z sąsiadami i mów im co o nich myślisz.
    Mickul, widzę że Twój przypadek jest w 99% taki sam jak mój (bo jestem starszy i mam jeden samochód )

Mam sasiadkę której też przeszkadza to że myję auto, że parkuję na chodniku (mimo że robię to przepisowo). Straz tylko przyjeżdża i rozkłada ręce no bo dostali wezwanie. Przeszkadza jej też to że leję "czystą" wodę na ulicę do ulicznej kratki pod jej ogrodzeniem (bo po ulewach mam tego nadmiar na placu ). Niestety typ jest nie do dogadania. Postanowiłem wiec podziałać tak jak ona i przy nadarzającej się okazji dzwonię po straż, bo a to samochód źle zaparkowany, a to czasem brat pijany wraca i wygina przy okazji ogrodzenia, a to pieski szczekają po 22. Na jakiś czas pomaga ale coż, muszę się nauczyć żyć z tym TYPEM. Ja nadal robie swoje ale zawsze w majestacie prawa.. niech jej trochę gul pochodzi
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez BADYL
      daneczek76 napisał/a:
      Ja osobiście jestem za dużym podatkiem od Psa kota w Mieście np: 100 zł miesięcznie

z tym podatkiem to ale dałeś czadu
      BADYL, niekoniecznie - wydaje mi się, że dobrze interpretuję intencje daneczek76 - jako przykład niech posłużą realia zza naszej zachodniej granicy - w Niemczech, żeby ktokolwiek mógł mieć psa czy innego zwierza w bloku, muszą się na to zgodzić wszyscy jego mieszkańcy! Wujek miał taki przypadek jak emigrował ileś lat temu - skończyło się na tym, że pies musiał zostać u rodziny w Polsce, bo sąsiedzi się nie zgodzili. A u nas "styl dowolny" w tym temacie - chociażby "wielkie buldożery" w ciasnych kawalerkach - bez sensu - męczy się zwierzę, męczą się co wrażliwsi sąsiedzi ...
      Co innego we własnym domu z ogrodem :!:

Komentarz

• Busku
        Rider
        • 2009
        • 655

Zamieszczone przez tomekjmopl
        Co innego we własnym domu z ogrodem
        Właśnie dlatego nie kupowałem psa jak mieszkałem w bloku... Moim zdaniem trzymanie psa w bloku to dla niego tylko męczarnia i nic więcej, no ale nie o tym jest temat... Poza tym widze że wszędzie znajdzie się "dobry" sąsiad który nie da spokoju :roll: Jak u sąsiadki w środku tygodnia robili ogniska, siedzieli sobie do 12 albo 1 w nocy, głośno się śmiali a ja miałem wstać o 5 rano do pracy to oczywiście było wszystko ok :evil: Taka prawda że ludziom z zazdrości dupy ściska... No i jeszcze strażnicy na koniec powiedzieli "Panie ale przecież ona k...a nie zacznie miauczeć". Przynajmniej tyle że przyjechali normalni goście, gorzej jak przyjedzie jakiś strażnik który nie przepada za psami :roll:
        Pozdrawiam
        Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
        Mercedes W210 290 Turbodiesel
        Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

tomekjmopl z całym szacunkiem, ale po pierwsze to mieszkamy w Polsce gdzie obowiązują takie, a nie inne przepisy (chore lub nie), w Niemczech mają swoje i akurat uważam, że kwestia posiadania psa jak ma to miejsce w Niemczech wcale mnie się nie uśmiecha tzn. by pytać sąsiada o pozwolenie,a dopiero później iść go zarejestrowac do Urzędu :!: dla mnie paranoja :roll: co do wielkości podatku za czworonoga....owszem niech i będzie większy, ale za wyższą cenę niech miasto bierze na siebie odpowiedzialność np. za czystość i po sprawie
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Wojtas_Poznań
            RS
            • 2010
            • 2822

Zamieszczone przez BADYL
            co do wielkości podatku za czworonoga....owszem niech i będzie większy
            sam sobie płać wyższe podatki :diabelski_usmiech :lol:
            SPOT Poznań:
            .....
            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
              sam sobie płać wyższe podatki
              cytuj całość sens zdania Wojtas :P :diabelski_usmiech

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

daneczek76 napisał/a:
                Ja osobiście jestem za dużym podatkiem od Psa kota w Mieście np: 100 zł miesięcznie

z tym podatkiem to ale dałeś czadu
                no może troszkę ale niech to będzie odczuwalna suma dla kieszeni - jak ktoś chce mieć pupila niech płaci, skończyły by sie bezpańskie kundle i inne problemy w blokach ze zwierzakami pies był by luksusem i każdy wiele razy by się zastanowił zanim by kupił psa.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Busku
                  Jak u sąsiadki w środku tygodnia robili ogniska, siedzieli sobie do 12 albo 1 w nocy, głośno się śmiali a ja miałem wstać o 5 rano do pracy to oczywiście było wszystko ok
                  Już wiesz kiedy dzwonić na policję, albo straż miejską

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Busku
                    Rider
                    • 2009
                    • 655

Panowie napisalibyście coś na temat :wink: Bo narazie to czytam gdzie inne psy sie załatwiają i że chcecie płacić podatki Jak szanowna sąsiadka zadzwoni na policje to mogą dać mi mandat za "zakłócanie ciszy" czy nie? Już sam nie wiem co robić, olać to czy poprostu być tak samo uprzejmym jak ona...

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 13:06 ]
                    kabanos, Od czasu jak zadzwoniła na straż to ogniska nie było :wink:
                    Pozdrawiam

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nic ci nie są w stanie zrobić. Nie musisz się obawiać mandatu. Gdyby faktycznie coś takiego miało miejsce, to przyjadą i powiedzą, żeby uciszyć psa. Ale jak nie ma czegoś takiego to co spokojnego psa każą ci uciszyć?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Busku, uważam że mogą wystawić twój pies jestes za niego odpowiedzialny a więc powinieneś umieć nad nim zapanować choć wiadomo z drugiej strony to jest instynkt który też można ujarzmić biorąc pupila na szkolenie i nie będzie darł mordy z byle powodu , znam psy które szczekały po szkoleniu wpuścił pies nawet na posesje złodzieja bo nie szczekał ale złodziej już z posesji nie wyszedł.

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

Jesteśmy jednak cywilizacyjnie do tyłu.. W USA na osiedlu ludzie muszę się dostosować do koegzystencji z innymi ludźmi i do przepisów. Psy wolno posiadać ale te nie mogą zakłócać spokoju. Albo właściciel psa zrobi tak by nie szczekał uciążliwie (szkolenia - koszt duży, ale gówno to kogo obchodzi...) albo właściciel robi tak, że pies znika... jeśli nie to właściciel psa robi wypad z osiedla. Proste... Tak jest np na Florydzie.
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Busku
                            Rider
                            • 2009
                            • 655

daneczek76, No ale właśnie problem w tym że mój nie szczeka w nocy... Treser jest u mnie co tydzień ale co mam gościowi powiedzieć... Pies nie szczeka a do mnie straż miejska przyjeżdża o zakłócanie ciszy nocnej :roll:

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 13:28 ]
                            Panowie ale my się naprawde nie rozumiemy, od początku pisałem że ona nie szczeka, w nocy jest spokój :idea:
                            Pozdrawiam

Komentarz

• radekgw
                              L&K
                              • 2010
                              • 1182

to jak nie szczeka to czym sie martwisz ?
                              Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Busku
                                Rider
                                • 2009
                                • 655

radekgw, Tym że pewnie co kilka dni bede mieć pod domem policje, a to przyjemne nie jest... Poza tym może wkońcu przyjedzie uprzejmy policjant i mi dowali mandat a pieniądze mam na co wydawać...
                                Pozdrawiam

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2396
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez zepter00
                                  Jesteśmy jednak cywilizacyjnie do tyłu.. W USA na osiedlu ludzie muszę się dostosować do koegzystencji z innymi ludźmi i do przepisów. Psy wolno posiadać ale te nie mogą zakłócać spokoju. Albo właściciel psa zrobi tak by nie szczekał uciążliwie (szkolenia - koszt duży, ale gówno to kogo obchodzi...) albo właściciel robi tak, że pies znika... jeśli nie to właściciel psa robi wypad z osiedla. Proste... Tak jest np na Florydzie.
                                  TAAAAAA i pozwólmy by tak jak w USA każdy mógł mieć broń....wtedy Busku nie będzie miał problemu :wink:

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 13:45 ]
                                  Busku
                                  przecież napisałem ..."Ja to bym ją zwymyślał, po cichu by nikt nie słyszał zbluzgał i postraszył żeby jej w pięty weszło może by poskutkowało.... jak nie to weź zrób wywiad środowiskowy wśród sąsiadów i jeżeli sąsiedzi potwierdzą Twoją wersję, że pies nikomu nie przeszkadza to w ostateczności sam z powództwa cywilnego możeż złożyć pozew o niesłuszne nękanie.... dostanie wyrok lub ugoda to się uspokoi"

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

no to słowo przeciwko słowu pozostaje powiedziec panom ze strazy niech posiedzą niedaleko posesji i zobaczą że jest ok

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

Zamieszczone przez BADYL
                                      Zamieszczone przez zepter00
                                      TAAAAAA i pozwólmy by tak jak w USA każdy mógł mieć broń....wtedy Busku nie będzie miał problemu :wink:

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 13:45 ]
                                      Busku
                                      przecież napisałem ..."Ja to bym ją zwymyślał, po cichu by nikt nie słyszał zbluzgał i postraszył żeby jej w pięty weszło może by poskutkowało.... jak nie to weź zrób wywiad środowiskowy wśród sąsiadów i jeżeli sąsiedzi potwierdzą Twoją wersję, że pies nikomu nie przeszkadza to w ostateczności sam z powództwa cywilnego możeż złożyć pozew o niesłuszne nękanie.... dostanie wyrok lub ugoda to się uspokoi"
                                      Badyl: A Co ma piernik do wiatraka?! Co ma prawo do posiadania broni z kłopotami z sąsiadami i ich psami.. urojonymi kłopotami bądź prawdziwymi?! :evil: Najlepiej... używać argumentów urwanych z kosmosu! :?

Busku: Ja bym jej powiedział, że poważnie zastanawiam się nad złożeniem pozwu o nękanie. Powiedz jej, że masz świadków (innych sąsiadów), ze pies nie jest uciążliwy.. nie szczeka. Możesz zeznać ile razy nasyłała na ciebie straż lub policję i że zawsze to były wezwania bezzasadne. Straż wiejska i Policja mogą też świadczyć.
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• sosna1
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 463
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BGU 1.6 MPI 102 KM

Busku, jak uprzejmy pan policjant będzie chciał ci dowalić mandat to nie przyjmuj tylko weź wniosek do sądu w którym wygrasz bez najmniejszego problemu(no chyba,że potrafisz gadać z psami i możesz mu przetłumaczyć,że nie może szczekać nie szczekając albo niech po prostu szczeka szeptem)olej babę,nawsadzaj jej bez świadków i zakończ z nią dyskusję.
                                        Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Piratka
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1016

sosna1, jakim prawem da mu mandat na jego prywatnej posesji :shock: , na dobrą sprawę może im powiedzieć żegnam, przy wejściu .

Mowa tu o domu mieszkalnym nie o bloku :shock:
                                          Jeśli ktoś tu sprząta kupy to raczej sam Busku,

Zaczynam podejrzewać że 90% społeczności nie potrafi czytać ze zrozumieniem :twisted:

Nie są w stanie nic Ci zrobić, to jest twoja prywatna posesja, za przeproszeniem możesz się tam .... i też nie powinno ją tą obchodzić, co i w jaki sposób robisz.

Inna inszość, jeśli puścisz psa i będzie zwiedzał za twoim płotem :wink:
                                          :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• sew1981
                                            RS
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2009
                                            • 10917
                                            • Fiat

Busku, widzę tę sprawę tak:
                                            1. dbasz o zwierzaka lepiej niż niektórzy o własne dziecko (to dobrze, ale niektórzy z tym też potrafią przegiąć, jak ze wszystkim)
                                            2. masz pier......sąsiadkę i lepiej od niej z dala, a ze strażą to kawkę se pij jak wpadną

Komentarz

• Busku
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 655

Ehh naprawde jak tylko o tym myśle to mam już dosyć...Piratka, A ja myślałem że może mi przywalić mandat, pies oczywiście nigdy nie był puszczony bez smyczy, nawet jak widze że nie ma nikogo w pobliżu to nigdy jej smyczy nie ściągam...
                                              Zamieszczone przez sew1981
                                              (to dobrze, ale niektórzy z tym też potrafią przegiąć, jak ze wszystkim)
                                              Wiadomo że można przesadzić, dbam o niego ale ma słuchać, cały czas z nią trenuje i jest posłuszna. Najlepiej jak mniej więcej miesiąc temu powiedziała żebym zrobił kojec na końcu ogrodu a na następny dzień jej zięć powiedział mi żebym nie robił kojca bo oni tam mają grila i pies może wtedy szczekać :szeroki_usmiech Koncert życzeń k...a jego mać... Chyba dam im kartke, długopis i niech wypiszą co mam zrobić na mojej działce, które drzewo im się nie podoba i kiedy mam kosić trawe Już się nie moge doczekać aż bedzie ogrodzenie betonowe, przynajmniej nie bede musiał patrzeć na tych pajaców...

[ Dodano: Sro 31 Sie, 11 16:34 ]
                                              Sprawca całego zamieszania :wink:
                                              Załączone pliki
                                              Pozdrawiam

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2009
                                                • 10917
                                                • Fiat

Busku, takie miłe oczka ma....dobra psina, widać

Komentarz

• sosna1
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 463
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

Busku, czy to na pewno jest sprawca całego zamieszania? Bo coś nie szczeka(no chyba,że szeptem) co może świadczyć o tym,że sąsiadka kłamie :szeroki_usmiech
                                                  Piratka wcale nie twierdzę i nie twierdziłem,że mogą mu dowalić mandat bo to jego działka i może tam nawet się ...... i nikt mu nic nie zrobi.
                                                  Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Piratka
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1016

sosna1, i przy tej opcji zostańmy :lol: :lol: :lol:

Busku, kończąc temat, dbaj o owczarka, a zwłaszcza o jej stawy, przestań się przejmować sąsiadami, a jeśli aż tak bardzo będzie nadal Cię męczyć, to sam wyczekaj odpowiedni moment i zgłoś uciążliwego sąsiada :wink:
                                                    :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

Pracuję...