octaviars1, Do paska wchodzi, ale tam trzeba gniazdo lekko wspomoc, bo czasem sie o cos klinuje
Pytanie do użytkowników drukarek Brother
Zwiń
X
-
Pytanie do użytkowników drukarek Brother
Koledzy, zawsze miałem HP z doświadczenia wiem że orginały są masakrycznie drogie a zamienniki prawie w 99% nie działają prawidłowo (problemy z drukowaniem w kolorze) lub wywalają błędy. Przynajmniej mi nie udało się kupić dobrego zamiennika do HP. Dlatego zdecydowałem się na Brothera.
Tu głowice są zespolone z drukarką orginały tuszy może nie są tak drogie jak w HP ale zamienniki mają większą pojemność.
Czy użytkownicy Brother-ów mogą mi powiedzieć jakie jest wasze doświadczenie z zamiennikami tuszów do tych drukarek? Czy warto, czy nie uszkodzę drukarki? a Może lepiej dać sobie spokój??
Moja drukarka to Brother MCF-J415W a tusze to LC985.
Dziękuję za wasze porady
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmCzy warto, czy nie uszkodzę drukarki? a Może lepiej dać sobie spokój??
Komentarz
-
-
Ja do swojego Brother-a DCP-195C kupowałem pakiet 10 szt. zamienników u tego sprzedawcy na allegro, który na tej aukcji ma tusze do Twojej drukarki http://allegro.pl/10-tusz-brother-lc...822569350.html
Drukarka pracuje bez problemówO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmoledzy, zawsze miałem HP z doświadczenia wiem że orginały są masakrycznie drogie a zamienniki prawie w 99% nie działają prawidłowo (problemy z drukowaniem w kolorze) lub wywalają błędy. Przynajmniej mi nie udało się kupić dobrego zamiennika do HP
Co do Brothera to jest sam ciekaw opini uzytkowników, bo chce kupic kombajn tej firmy.
Komentarz
-
-
w pracy kupione za moją namową 2x DCP-195c, w domu też 195c, u rodziny 145c - czyli wszystko na LC980/LC1100. we wszystkich drukujemy na najtańszych zamiennikach w cenie ok. 3,5/sztuka - w pracy wymieniam tusze co kilkanaście dni od ok. 2 lat - zero awarii, o tych domowych nie wspominam, bo one przedrukowały może po 10 tuszy. 100% zadowolenia. droższe zamienniki wcale nie są lepsze, wręcz przeciwnie - np. ActiveJety za ~10PLN to szajs, dodatkowo nie wszystkie zbiorniczki wchodzą w drukarkę (krzywe plastiki); Forevery drukowały do połowy zawartości i potem robiły się puste linie
drukarki potrafią się obudzić do czyszczenia o 3 rano - ale tylko wtedy, gdy długo się nie drukuje - dzięki temu nic w głowicy nie zaschnie (od razu odradzam wyłączanie drukarek z prądu - po każdym power off będą zaczynały od czyszczenia - 3 minuty czekania...).
Komentarz
-
-
Mam w firmie Brother MFC 295CN drukuje bardzo dużo, komplet tuszy zamienniki wychodzi mnie coś koło 20 PLN ( kolor + czarne). Wymieniłem już z 25 kompletów od zakupu, na najtańsze zamienniki z allego i wszystko działa ok. Brother ma/miał teraz akcję 3 lata gwarancji po rejstracji sprzętu na ich stronie. Jak padnie głowica po 3 latach to i tak wyjdzie taniej niż stosowanie ori tuszu.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Mialem Epsona, mialem HP - wiele problemow z tuszami, zasychajace atramenty itd, zacinajace sie kartki, wieczne problemy z ori wkladami, na zamiennikach tez g... praca.
Zmienilem na prosty model Brothera HL2035. Zwykle laserowe mono bez wariacji. Wydrukowala na ori wkladzie 3 razy wiecej kartek niz jakakolwiek drukarka z ktora mialem do czynienia. Po tym zatankowalem za 40pare zlotych proszek do starego wkladu, wyresetowalem toner i - dziala wysmienicie.
Za drukarke placilem 200 zl jakos, do tej pory ( 2 lata ) przelecialem juz 2 razy proszek z tonera, zero problemow. Taka sama ma ojciec w biurze i w sumie proszek ladowalem juz 7 albo 8 razy. Sprzet jest bezblednyByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja mam DCP-J515W i te same tusze co Ty, czyli LC985. Kupuję na Allegro zamienniki i od roku nic się nie dzieje. Drukuję dość dużo i zawsze w kolorze.
Drukarek już przeszłam wiele od najzwyklejszych canona po urządzenia HP za ponad 2tyś zł i ciągle było coś nie tak. HP to chyba mój najgorszy koszmar :|
Brother jest dla mnie najlepszą i bezproblemową drukarką w danym momencie, która bardzo dobrze drukuje na zamiennikach
Komentarz
-
-
Od czterech lat używam intensywnie urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-135C. Z czystym sumieniem mogę polecić ten sprzęt. Działa bez zarzutów, zamienniki tuszy tanie jak barszcz (np http://allegro.pl/10x-tusz-brother-l...820618640.html ), strona firmowa z pełnym wsparciem. Najtańszy w utrzymaniu sprzęt na rynku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacki64Brother DCP-135C
teraz wycofują 195C, od jakiegoś czasu J315/515W jako low-budget
niemniej brother to ostatnia na naszym rynku firma, która nie leci w kulki z cenami tuszów, chipami do resetów itp itd. dodatkowym atutem brotherów są sterowniki - nawet przy dużej ilości mało kumatych użytkowników wystarczy wywalić dokumenty z kolejki nawet jak ktoś naklika 100 sztuk przy braku papieru itp - tego samego nie powiem o żadnym hp, z jakim miałem do czynienia :roll:
Komentarz
-
-
Ja mam dwie drukarki Brother w domu. Pierwsza to DCP-135C a druga MFC-260C obie są na tuszach LC-970 i cały czas jade na najtańszych zamiennikach z allegro i nic złego nie zauważyłem.Zamieszczone przez czernobylrukarki potrafią się obudzić do czyszczenia o 3 rano - ale tylko wtedy, gdy długo się nie drukuje
Komentarz
-
-
Hej Koledzy i Kolezanki ja mam 3w1 DCP-115C. Kupilem to jakies 5 lat temu i uzywam wylacznie zamiennikow. Co do systemu autoczyszczenia, to owszem potrafi zaskoczyc nawet o 3 nad ranem :P Urzadzenie jest wyposarzone w optoczujnik poziomu, jak jest malo to nie drukuje, ale wystarczy pojemnik zamalowac czarnym markerem, lub okleic tasma izolacyjna (cienka) i dziala Generalnie jesli by mi sie zepsulo, to bez wahania kupilby ponownie. Zamienniki tuszy na allegro od 3PLN, ja kupuje u siebie w sklepie po 10 za sztuke niezaleznie od koloru (kazdy kolor osobno - 3 kolory +czarny). Jesli kserujecie, to jest mozliwosc regulacji kontrastu, jakosci, przy skanowaniu mozna ustawic sobie niezalezne 4 tryby skanowania. Co do drukowania to drukowanie standardowo. Nie wiem co jeszcze dodac... ops: Chyba tylko powtorzyc ze jedyna wada jest system samoczyszczenia glowicy wlaczajacy sie od czasu do czasu o kazdej porze dnia i nocy... oraz jak po dluzszym czasie nie uzywania chcemy cos wydrukowac na szybko, to tez musimy poczekac dobre pare minut, bo sie wlaczy czyszczenie.
Pozdrawiam
PS: Pisze na komie, dlatego nie mam polskich znakow... PrzepraszamSpoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
-
No coz, chyba wlasnie wszyscy znalezlismy w eksploatacji tylko jedna wade: nieobliczalny system czyszczenia :diabelski_usmiech Poza tym same zalety Wiec jesli ktos jeszcze sie zastanawia, to chyba sie juz pozbyl watpliwosci Dodatkowym argumentem niech bedzie cena zakupu. Np: urzadzenia 3w1 sa jednymi z tanszych, posiadajacymi czytnik kart pamieci i praktycznie w 100 % bezawaryjne...Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
Komentarz