zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Zamieszczone przez mamaj12
    kazik4x4, zamówiłem te co podałeś, cena git, a i nie ma co za mocno gdybać dla moich potrzeb
    Dzięki
    Dobry wybór. Do codziennej jazdy lub turystycznych wycieczek w sam raz no i cena prawie bez konkurencji. Będzie Pan zadowolony

mamaj jak zakładasz nowe opony i dętki to kup sobie w rossmanie talk kosmetyczny/zasypkę dla dzieci. posyp dobrze oponę od środka, niech na dnie zostanie ok 1 mała łyżeczka, wsadź dętkę też posypaną talkiem, załóż oponę, podpompuj lekko dętkę tak żeby czuc było że ma coś cisnienia, ale jeszcze żeby nie przylegała dobrze do opony. Przetocz koło kilka razy niech się opona ułoży i pompuj tyle ile uważasz za stosowne i komfortowe.

[ Dodano: Czw 14 Lip, 16 18:57 ]
    Zamieszczone przez micrusec
    Czy ktoś ma znajomości lub zna kogoś kto potrafiłby dać rabat na produkty firmy Unibike ? Chciałbym kupić konkretny model na konkretnej ramie danej firmy.
    http://komobike.pl/sklep-rowerowy/ zadzwoń tam lub napisz im maila z linkiem do tego roweru.

Fajni ludzie z fajnym podejściem.

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
      mamaj jak zakładasz nowe opony i dętki to kup sobie w rossmanie talk kosmetyczny/zasypkę dla dzieci. posyp dobrze oponę od środka, niech na dnie zostanie ok 1 mała łyżeczka, wsadź dętkę też posypaną talkiem, załóż oponę, podpompuj lekko dętkę tak żeby czuc było że ma coś cisnienia, ale jeszcze żeby nie przylegała dobrze do opony. Przetocz koło kilka razy niech się opona ułoży i pompuj tyle ile uważasz za stosowne i komfortowe.
      Ja używam trochę mąki ziemniaczanej, ten sam efekt a jest przeważnie w każdej kuchni

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Zamieszczone przez cysterniarz
        Ja używam trochę mąki ziemniaczanej, ten sam efekt a jest przeważnie w każdej kuchni
        Też racja

Komentarz

• micrusec
          Rider
          • 2013
          • 559

Czy ktoś ma znajomości lub zna kogoś kto potrafiłby dać rabat na produkty firmy Unibike ? Chciałbym kupić konkretny model na konkretnej ramie danej firmy.
          http://komobike.pl/sklep-rowerowy/ zadzwoń tam lub napisz im maila z linkiem do tego roweru.

Fajni ludzie z fajnym podejściem.
          Niestety nie mają i nie będą mieć ponieważ u samego producenta nie ma już, ale podzwoniłem na rejon i okolice Krakowa, udało mi się znaleźć i model i poszukiwany rozmiar ramy, więc pojechałem i kupiłem. Muszę tylko teraz poduczyć się jak zabezpieczyć rower przed kradzieżą, co jest skuteczne etc. Nawet mój ubezpieczyciel ma jakaś super ofertę. Znakowanie rowerów na Policji ma sens ? Ile to kosztuje ?

Komentarz

• LEMUR_
            Ambiente
            • 2016
            • 153
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Muszę tylko teraz poduczyć się jak zabezpieczyć rower przed kradzieżą, co jest skuteczne etc. Nawet mój ubezpieczyciel ma jakaś super ofertę. Znakowanie rowerów na Policji ma sens ? Ile to kosztuje ?
            U mnie znakuje / znakowała Straż Miejska - bezpłatna usługa. Wystarczył dowód osobisty.
            Odnośnie ubezpieczyciela to piszesz o polisie od kradzieży, czy jak zabezpieczyć pytasz o inne metody?

Jak wybieram się w jakiś trip to nie biorę niczego, wszystko co jest mi potrzebne mam w plecaku. Natomiast gdzieś na wakacjach jak rodzinnie jeździmy to używam dwóch różnych zabezpieczeń aby spiąć rowery. Jako zabezpieczenie U-lock Kryptonite oraz Abus (np. model 6000/90)

U siebie w rowerze dodatkowo mam zamontowane Zefal
            tutaj masz link do producenta http://www.zefal.com/en/locking-pins...ck-n-roll.html

Także kół czy siodełka mi nie odepną.
            pozdro!
            LEMUR

Moja Kura: ubrana w dżinsowe wdzianko / MY2016 / 1.4TSI LIFT / DSG / Style / Amazing

Komentarz

• micrusec
              Rider
              • 2013
              • 559

Właśnie muszę obadać temat znakowania u mnie w rejonie.

Pisałem odnośnie ubezpieczenia od kradzieży.

No i podałeś ciekawe zabezpieczenia antykradzieżowe. Muszę poczytać co i jak, co polecane, co się sprawdza.

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zabezpieczenie na linke najlepsze jest

Komentarz

• micrusec
                  Rider
                  • 2013
                  • 559

Zamieszczone przez LEMUR_
                  Jako zabezpieczenie U-lock Kryptonite
                  Jaki masz dokładnie serie 4 czy coś z żółtych ?

Komentarz

• LEMUR_
                    Ambiente
                    • 2016
                    • 153
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

micrusec - seria 4
                    pozdro!
                    LEMUR

Moja Kura: ubrana w dżinsowe wdzianko / MY2016 / 1.4TSI LIFT / DSG / Style / Amazing

Komentarz

• micrusec
                      Rider
                      • 2013
                      • 559

Jak do dobrać błotniki producenta SKS do roweru ??

Komentarz

• LEMUR_
                        Ambiente
                        • 2016
                        • 153
                        • Octavia III (5E3)
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

O co dokładnie ci chodzi? (Konkretny model)
                        SKS ma kilka w ofercie.
                        Ja rzadko używam. Chyba, że po deszczowej pogodzie jadę w las, ale mam SKS przód ShockBlade II montowany w rurze sterowek (są w zestawie dodatkowe rozpórki) , a tył mam SKS X Blade II (zwykły zacisk jak przy lampkach na sztycę)
                        pozdro!
                        LEMUR

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pany.... co myślicie o takim rowerku http://esklep.intersport.pl/pl/produ...4.0-29-1912814 - wykorzystanie od czasu do czasu...wieczorkiem lub na weekndzie :diabelski_usmiech
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bws34
                            Rider
                            • 2011
                            • 543

piotrek_os, Jak pracowałem w Intersporcie to mieliśmy jazdy testowe rowerami Genesis. Katowałem takiego Impacta równo (no bo to nie mój :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech ) i się nie rozpadł Generalnie jak dla mnie ta marka jest całkiem ok
                            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• oolsztyniak
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6647
                              • Superb II combi (3T5)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Warto ?
                              OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Nowy setup:
                                - opony maxxis aggressor 2.3
                                - mleko trezado, dętki out
                                - nowe gripy, miały przyjść czarne, przyszły czerwone :|
                                - błotniczek na przednio koło co by po goglach nie waliło błockiem
                                - nowe platformy HT A03
                                Załączone pliki
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8030
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, i tylko jeden żywiec??? :shock:
                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Poszły dwa :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8030
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez piramida
                                      Poszły dwa :szeroki_usmiech
                                      :kciukgora
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

AdamB, po jednym na koło :szeroki_usmiech
                                        Jutro lecimy na Salatina w Tatrach Zachodnich więc sprawdzę jak się mleko sprawuje w terenie wysokogórskim :wink:

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8160
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kupiłem tego http://esklep.intersport.pl/pl/produ...4.0-29-1912814 tylko jakie było moje zdziwienie, ze go nie moglem zapakować do 0II kombi do bagaznika :diabelski_usmiech dopiero po odkręceniu przedniego kola "wlazł" bez problemu
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez piotrek_os
                                            Kupiłem tego http://esklep.intersport.pl/pl/produ...4.0-29-1912814 tylko jakie było moje zdziwienie, ze go nie moglem zapakować do 0II kombi do bagaznika :diabelski_usmiech dopiero po odkręceniu przedniego kola "wlazł" bez problemu
                                            Kolega, następnym razem jak będziesz chcieć przewieźć rower w samochodzie to zrób tak:
                                            - podnieś siedziska tylnych siedzeń
                                            - zdejmij oba koła od roweru
                                            - wsadź ramę do auta, postaw normalnie jakbyś stawiał na kołach
                                            - jeden pas przeciągnij zaczepiając za kierownicę żeby ci przy hamowaniu na głowę nie poleciał
                                            - koła wstawiasz opierając o rower lub kładziesz do bagażnika - przyda się duży ręcznik lub mały koc, żeby się nie tłukło o siebie

W ten sposób odpada Ci kładzenie tylnych oparć, wyciągania zagłówków, demontaż rolety???, niewygodne wkładanie ramy do bagażnika itp.

Opcja sprawdzi się rzecz jasna także w hatchbackach.

No i bagażnik masz wolny.

Komentarz

• ernestowski
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 228

a co zrobić z tylną przerzutką i zębatkami korb?

Komentarz

• kazik4x4
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2728

Zamieszczone przez ernestowski
                                                a co zrobić z tylną przerzutką i zębatkami korb?
                                                Ja nic nie robię. Jak rower się opiera na blacie korb, to tylna przerzutka nie dotyka podłoża (a co za tym idzie nie rozreguluje się/nie pokrzywi), bo przód przeważa ją do góry.
                                                A na blacie (lub osłonie blatu jesli ktoś ma) może sobie spokojnie stać.

A dla całej reszty widzących lub chcących widzieć problem tam gdzie tego problemu nie ma rozwiązania są następujące:
                                                - bagażnik dachowy
                                                - bagażnik na hak
                                                - samochód typu bus
                                                - nie kupować roweru

Można też rower po zdjęciu przedniego czy tylnego koła i po położeniu siedzeń przewozić na płask, tylko co wtedy zrobić z pedalem na którym będzie leżał??? :shock: :shock: :shock:

No i na którym boku kłaść? I na którą stronę kierę skręcić??

Jak radzicie?

Komentarz

• LEMUR_
                                                  Ambiente
                                                  • 2016
                                                  • 153
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A coś takiego? Ktoś próbował?
                                                  pozdro!
                                                  LEMUR

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

LEMUR_, fajna sprawa taki stelaż, zastanawiam się czy przy złożonych siedzeniach można przewozić rower luzem leżący na podłodze? Szczególnie mam na mysli przepisy zachodnich sąsiadów bo z tego co wiem to np. nart luzem nie można przewozić wewnątrz pojazdu tylko w futerale. Podobnie nie będzie przypadkiem z rowerem gdzie w razie kolizji cały ten burdel leci na osoby siedzące z przodu?

Komentarz

Pracuję...