dylan80, Tak jezdze z dziecmi, ktore tez jada na rowerze i chodze normalnie w tych butach. Co to obciach chodzic w takich butach czy jak ?? W tych bardziej turystycznych butach blaszka jest troche glebiej w bucie, to nawet nie powinno stukac jak sie chodzi.
abstinent, oprócz tego że można sobie pinami golenie poobijać to niestety taka jest prawda, ja wiem że przy jeździe XC nie zniżacie siodełka i nie musicie się często podpierać nogami ale uwierz że przy ostrzejszej jedzie i trudnym terenie, obnizonym siodełku, śliskiej i mokrej nawierzchni często trzeba sie ratować nogą.
W spd zdarza się że człowiek nie zdąży sie wypiąć i wtedy gleba po za tym jak jest stromo i ślisko to ciężko się nastepnie błyskawicznie wpiąć.
Generalnie czym teren bardziej nas przerasta tym rośnie przewaga platform nad spd i odwrotnie, po za tym w platformach nie da sie już oszukać techniki :wink:
z moich obserwacji wynika że większość na zawodach enduro jeździ na spd
a przynajmniej pierwsza dziesiątka z generalki
remcio mówi że jak się wypiąłem na zakręcie to h..j a nie traska zaliczona i taka prawda jest :lol:
a jak się nie wypniesz to nie ma problemu z wpięciem bo tak jak mówisz rożnie to bywa
osobiście z wypięciem nigdy nie miałem problemu, i ani jednej gleby nie zaliczyłem z tego powodu
a ostatnio wygłupiałem się wychodząc z roboty, było tylne koło, no i już się widziałem jak ląduje na plecach i nie wiem jak ale zeskoczyłem gdy rower był praktycznie w pozycji pionowej
jednak adrenalina robi swoje
jak by ktoś się ze mną założył o flaszkę żebym tak zrobił to nie ma hu..a
i trzeba pamiętać że pedały mają lekko trzymać
siodło w 99% na konkretny zjazd opuszczam
inaczej nie da rady zjechać na sztywnym tym bardziej że mam długie nogi :P
abstinent, Z kolei w DH chyba wszyscy jeżdżą na platformach tak więc różnie to bywa, sam nie wyobrażam sobie jazdy bez spd ale może już jestem za stary na platformy :lol:
Mam problem.... chcę kupić zwykły Nowy rower z gwarancją w sklepie dla siebie
Jeśli to ma znaczenie to mam 182 cm wzrostu, waga? ~86kg
Od razu napiszę, że nie interesuje mnie składanie roweru pod siebie itp. pierdoły.
Po prostu chcę kupić rower - ma służyć do jazdy zwykłej - po ulicy jakiś szuter pole i las - żadne tam wyczynowce.
Jakie są w miarę solidne i niedrogie marki ? Nie mam nawet zielonego pojęcia o aktualnej technice stosowanej w rowerach więc nie chcę dać sobie wcisnąć kitu w sklepie..
Cena ~1500zł - nie dam więcej bo i tak rzadko będę używał
Dzień dobry. Na wstępie chciałbym w ramach asekuracji zaznaczyć, że jestem ciemny jak noc listopadowa w temacie rowerowym. Prosiłbym więc o wyrozumiałość i humanitarne potraktowanie człowieka, któremu na domiar złego upały odbierają resztki przytomności. Chciałbym kupić rower. Rower służyłby głów...
Witam, chciałem zakupić rower crossowy. Niestety mam ograniczony budżet do 1500 zł. A szukam jednak roweru w miarę dobrym osprzętem. Który posłuży lata. Planuje na nowym rowerze robić dłuższe wycieczki po okolicy. Rower nie musi więc być profesjonalny. Na olimpiadę się nie wybieram. Znalazłem w j...
Witam Jestem tutaj nowy więc przepraszam za jakieś błędy. A więc poszukuję jakiegoś dobrego roweru crossowego. Myśle, że taki bedzie dla mnie odpowiedni, gdyż dużo jeżdżę po wiejskich drogach, asfaltowych w tym łatanych, jak to w Polsce ale też po drogach gruntowych, polnych, lekko sypkich i utwa...
Chłopaki... nie pitolcie i nie wrzucajcie mi linków
prosto i zwięźle - napiszcie przynajmniej ze swojej wiedzy jakich producentów wybierać jakich unikać a jakby jeszcze były modele...
Ja mam "ograniczony" czas wolny i nie będę jeżdził po sklepach całymi dniami (nie mam takiej opcji) próbował testował itp.
Rower to rower a czy taki a nie inny kolor mam to gdzieś.
W sumie Twoje ostatnie zdanie wyjaśnia temat...
Mam nadzieję, że sklep rowerowy nie jest zbyt daleko od Ciebie (to z uwagi na ten "ograniczony czas"...)
W sumie Twoje ostatnie zdanie wyjaśnia temat...
Mam nadzieję, że sklep rowerowy nie jest zbyt daleko od Ciebie (to z uwagi na ten "ograniczony czas"...)
W sumie tak. Oby miał sprawne i w miarę trwałe: przerzutki koła kierownicę i hamulce i nowy i w cenie jak podałem. I tak każdy nowy rower nawet tani będzie kosmicznie zaawansowany technologicznie w por. do tego co mam (a nie chcecie wiedzieć co mam)
Gdybym miał zagłębiać się w tematykę rowerów a nie mam ochoty to szybko bym się zniechęcił.
Jako że sprzedawca wciska co ma to dlatego szukam rady czego unikać (chciałbym kupić rower, który jest produkowany lub przynajmniej montowany w PL).
Tak mam 2 sklepy niedaleko.
Chris11, lu5asz, o wlaśnie o takie konkrety mi chodzi... dziękuję i proszè o jeszcze kilka modeli...
[ Dodano: Pią 31 Lip, 15 14:06 ] Chris11, hmmm. Jestem lamerem w rowerach i nie wiem czym sie rozni cross od gorskiego...
Jak pisalem chcę rower przede wszystkim na miasto i czasem wjechac w las na szuter. Ktory bardziej pasuje????
orzel720, mtb powiedzmy, że jest bardziej uniwersalny bo ma grubsze opony i standard to koło 26".
Cross to koło 28" i węższe opony, czyli bardzie chyba pod Twoje wymagania czyt. miasto, asfalt, ścieżki.
Wjedzie, ale w bardziej grząskim piasku będzie zachowywał się mocno niepewnie.
Na leśnych, utwardzonych ścieżkach nie powinno być wielkiej różnicy w stosunku do MTB.
No i z racji, że opony są węższe to będzie się nim łatwiej połykało kilometry.
Zakładając że to bedzie Cross to w takim rowerze co jest najważniejsze jak będe kupować - o co pytać? ( w sensie jakie hamulce, przerzutki i inne mniej zrozumiałe przeze mnie rzeczy jakie teraz są w rowerach...)
Komentarz