Obecnie dojezdzam gianta faitha skok przód, tył 160mm, waga 21kg ale ze względu na słaba kondycję chcę wymienić maszynownie na lżejszą, celuje w okolice 13-15kg.
Jeżdzę głównie po górach, zależy mi na podobnym skoku i solidnej konstrukcji tylnego wahacza.
Dawno wypadłem z nowinek modelowych dlatego pytam o doradzctwo :szeroki_usmiech
Będe szukał roweru używanego do 5tys zł, mój pojdzie na sprzedaż lub wymianę, jakieś propozycje?
piramida, to ci nie doradzę. Bo ja skolei latam unibike crossowym, wolę asfalt i na przyszły sezon szukać będę "szosy" używanej z kolei.
Ale mój znajomy na ten rowerek i bardzo sobie chwali, jeśli chodzi o górala - Kona Kikapu:
To akurat info o kradzieży, ale to takie coś (jest tego parę wersji):
W dniach 7-8.05.2011 z osiedla Fikakowo, z piwnicy (właściciel nie zaglądał tam codziennie) skradziono rower jak w tytule. Specyfikacja: (pogrubione elementy odbiegające od specyfikacji fabrycznej) Rama: rozmiar 19' numer seryjny:H5J74871 Widelec: Manitou Black Super Air TPC Lockout 120mm Tłumik:...
bl, będzie podobnie ciężki do mojego a to jest głównym powodem zmiany roweru. sew1981, ta kona wygląda na lekki rower ale obawiam sie że szybko dał bym jej rade, miałem kiedyś cztero zawiasowaca i złamałem niestety rame a luzy w wahaczu szybko sie pojawiły.
piramida, fakt, waga to 19kg, ale maszyna do ciezkiej jazdy jak w sam raz. Sprzet godny polecenia to polecam niestety ze znajomych juz sie nikt lzejszego sprzetu nie pozbywa.
piramida, fakt, waga to 19kg, ale maszyna do ciezkiej jazdy jak w sam raz. Sprzet godny polecenia to polecam niestety ze znajomych juz sie nikt lzejszego sprzetu nie pozbywa.
jak by nie to że lubię pojazdzić po górach to nie sprzedawał bym swojego gianta bo podczas zjazdów wiele wybacza i daję niesamowitą frajdę ale jak to mówią nie samymi człowiek zjazdami żyje więc zazwyczaj trzeba najpierw wyjechać i tutaj staje sie problem bo pod górę naprawdę trzeba mieć parę zo by takie bydle wytargać :szeroki_usmiech
Ostatnio w drodze na Turbacz spotkałem goscia co jechał na fullu skok 140mm, waga roweru około 13kg, jak go podniosłem to byłem pod wrażeniem :shock: niestety zapomniałm markę roweru :szeroki_usmiech
piramida, Tobie jest potrzebny rower do DH czy do XC, bo ten model to taki DH/FR wiec im ciezszy to lepszy.
Przeciez tu nie ma na czym zejsc z wagi bo tracisz na wytrzymalosci, co przy DH jest wazne.
teraz mam DH/FR z korbą z 3blatami co by mozna było sie tym poruszać pod górę, kupiłem go kilka lat temu ponieważ wczesniej złamałem ramę z 4 zawiasowcu na ramie klejonej tytanowej (rower był robiony na zamówienie w fabryce wheelera), nastepnie chciałem mieć rower pancerny i nie mieć z nim żadnych problemów ale teraz niestety trzaba zakupić coś lekkiego bo juz nie mam na niego siły :P
Myslę sie że do XC z tylnim wahaczem zrobi robotę tylko pasuje te min 140mm skoku a w XC to chyba problem?
Ostatnio w drodze na Turbacz spotkałem goscia co jechał na fullu skok 140mm, waga roweru około 13kg, jak go podniosłem to byłem pod wrażeniem :shock: niestety zapomniałm markę roweru :szeroki_usmiech
:shock:
przecież 13kg to czołg niezły :lol:
złóż sobie cosik sztywnego, w przedziale 9kg i zacznij zapierdalać po górach :szeroki_usmiech
coś niesamowitego
:shock:
przecież 13kg to czołg niezły :lol:
złóż sobie cosik sztywnego, w przedziale 9kg i zacznij zapierdalać po górach :szeroki_usmiech
coś niesamowitego
dupa sie szybko przyzwyczaja do dobrego więc z wahacza nie zrezygnuję :P
jak czasami gadamy co i za ile to masakra
na upartego te 5-7 można było by się zmieścić
oczywiście nie same nowe części
ten na filmie to klocek niezły
ale fabryka to nie ma co się dziwić
lekkie koło, dwa blaty, v-ki, sid, trochę xtr, xt i gotowe
mój 10 860, ale ciężkie spd (prawie 0,5kg),rogi z 200 albo i lepiej, opony ciężkie,
o reszcie nie wspomnę
na przyszły rok może zejdę poniżej 10kg jak będzie mi się chciało jeździć coś lepiej
teraz się przerzuciłem na tenis stołowy :P
w sumie to mało mi zostało do zmiany
większość to już waga lekka
[ Dodano: Sob 08 Paź, 11 22:40 ]
Zamieszczone przez piramida
plus drugie tyle na reszte roweru, twój wygląda na wygłodzonego, ile to to waży?
no co ty
żonie złożyłem za 1800zł ok 12kg, z czego sporo to nowe, albo prawie nowe części
więc śmiech na sali
w sklepie podobny ok 3,5 koła jak nie lepiej
podstawa to czas, i siedzieć przy kompie i polować
mój 10 860, ale ciężkie spd (prawie 0,5kg),rogi z 200 albo i lepiej, opony ciężkie,
o reszcie nie wspomnę
na przyszły rok może zejdę poniżej 10kg jak będzie mi się chciało jeździć coś lepiej
teraz się przerzuciłem na tenis stołowy :P
w sumie to mało mi zostało do zmiany
większość to już waga lekka
to ładnie, mam kumpla który pracuje na róznych maszynach typu tokarki numeryczne itp, jest maniakiem rowerowym i też go na maxa odchudza, powymieniał wszystkie możliwe śruby na tytanowe itp, jak coś to dam ci do niego kontakt to ci podorabia srubki i zejdziesz kolejne dkg
Komentarz