W Wałbrzychu PO rządzi od 8lat...smród, brud i ubóstwo...zresztą kolesie Rycha więc co się dziwić...dla mnie to zakłamani oszuści którzy z uśmiechem na twarzy robią polaków w h.. a ci jeszcze im przyklaskują...dlatego zawistnicy, którzy się cieszycie że inni będą mieli gorzej życzę wam żebyście na własnej skórze odczuli rządy donka i spółki...
expose premiera
Zwiń
X
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
-
kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
PS: nie jest m zwolennikiem PO i nawet na tą partię nie głosowałem, ale chcę, żeby dobrze i mądrze rządzili... Nie mam zamiaru cieszyć się lub zapowiadać porażki, bo to będzie biło również we mnie.
Komentarz
-
dlaczego nigdzie tam nie widze obnizenia diet poselskich, pensji, wydatkow na samochody rzadowe itd?! sie pytam kur*a
Komentarz
-
"Przegląd grup uprzywilejowanych"....przeglądać to se mogą prasę o świtaniu..to jakieś pitolenie krzywe.
Też w te mrzonki nie wierze.
to jest efekt przeglądu?:
"Podwyżka po 300 złotych dla każdego policjanta i żołnierza 1 lipca 2012 roku, i jeszcze raz pod koniec kadencji, jak pozwolą warunki"
przepraszam bardzo, źle mają na emeryturach wojacy? i tak sobie odbijają i doją budżet ile można w wieku emerytalnym (znam żołnierza na emeryturze w stopniu majora, wole nie wyliczać ile ma profitów z tej racji)
[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 00:12 ]
octaviars1, dokładnie
Komentarz
-
IMO akurat posłowie i senatorowie powinni nawet więcej zarabiać. Być może nie musieliby dorabiać przekrętami i łapówkami a bądź co bądź to ważne dla Państwa stanowiska są.Zamieszczone przez octaviars1dlaczego nigdzie tam nie widze obnizenia diet poselskich, pensji, wydatkow na samochody rzadowe itd?! sie pytam kur*a
Natomiast administrację Państwową to bym zredukowało o 75%. Wystarczy wejść do jakiegokolwiek urzędu (Miejskie, Wojewódzkie, Podatkowe, ZUSu, NFZ'etu i wiele wiele innych) i zobaczyć ile osób obsługuje ludzi a ile "pochowało się" w tych gigantycznych budynkach.
Co do grup uprzywilejowanych to proponowałbym stopniowe, planowane wycofywanie się z przywilejów, nic na hurra na już.
Zrobiłbym też przegląd państwowych spółek, pod kątem efektywności zarządzania i ewentualnych wycieków kapitału.
PS Pewnie mnie zlinczujecie, ale zlikwidowałbym a właściwie zmienił "działalność gospodarczą", umowy zlecenia, dzieło --> chodzi o kwestie omijania standardowego zatrudnienia a przez to płacenia składek.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Jaki kryzys? Nie bardzo wiem o co Ci chodzi...ten wyimaginowany? Ten do którego sami doprowadzili?Zamieszczone przez Agamek12kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
Mamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...
Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
Jak ktoś się nabiera na to platforniane pieprzenie i głupkowate uśmieszki to sorry ale jest ciemniakiem :wink:
Polacy zapierniczają jak mrówki w porównaniu do naszych "zachodnich" sąsiadów...więc jak będziecie mieli te 67 lat to porównajcie się wtedy do waszego rówieśnika z Niemiec, Francji czy jakiegoś innego cywilizowanego kraju...Wy może nie dożyjecie emerytury a oni będą sobie na wczasy jeździć do Egiptu :lol: bo będą mieli na to zdrowie i siłę...
Ale oczywiście jak ktoś siedzi tylko w PL i wierzy w kościół zwany TVN to myśli że to my jesteśmy leniami śmierdzącymi i tylko nam się w Europie pracować nie chce :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
No właśnie w niektórych zawodach nie da się tego zrobić i tyle.Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).
Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .
Komentarz
-
i pani sanitariuszka wieku 66 lat robila by "usta usta" :P
po co maja zarabiac? to sa takie mendy, ze ile by nie zarabiali i tak będa brac lapowki itd. Sa kraje gdzie pracuja za darmo i tam bycie politykiem to prestiz u nas sposob na dorobienie sie dla calej rodziny na 2 pokolenia do przodu.
Komentarz
-
wystarczy zobaczyć kurs złotówki do innych walut a co za tym idzie porównać sobie obecne ceny i te z przed 2lat produktów, paliwa itd...Zamieszczone przez kminkMamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...
nie no najlepiej niech nieliczna reszta zatrudnionych (tych na umowę o pracę) opłaca emerytury tych co przeszli w wieku 40lat i/lub nie opłacali składek.Zamieszczone przez kminkPraca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
A co ma powiedzieć taki budowlaniec, który nie ma uprzywilejowanej emerytury jak inni?
Jedyny problem z ze zmianą wieku emerytalnego z 65 na 67lat jest taki, że ludzie Ci będą blokować miejsca pracy młodym tym samym to co nie pójdzie na emerytury pójdzie na bezrobotnych. Na zachodzie już to zrozumieli, u nas nie bardzo.
Co do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.
no bez jaj, bo idąc tym tropem to 65letni człowiek to już jest chodzący trup, który do niczego się nie nadaje.Zamieszczone przez kikiNo właśnie w niektórych zawodach nie da się tego zrobić i tyle.
Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).
Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .
Któż to widział 67letniego informatyka? :szeroki_usmiechJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
Tylko weź pod uwagę, że 95% społeczeństwa jest nieodpowiedzialna ekonomicznie, kredyt popycha kredytem, byleby 10 letnie Audi stało pod domem, oni na pewno by nie odłożyli nic na emeryturę, tylko kupili 8 letnie auto, zamiast 10 letniego i to oni byliby problemem za 40 lat, jak by się okazało, że są chorzy, niezdolni do pracy i odłożyli 100 złotych przez 40 lat pracy...Zamieszczone przez ZorrCo do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.
Komentarz
-
troszkę nie o to mi chodziło...Zamieszczone przez natashTylko weź pod uwagę, że 95% społeczeństwa jest nieodpowiedzialna ekonomicznie, kredyt popycha kredytem, byleby 10 letnie Audi stało pod domem, oni na pewno by nie odłożyli nic na emeryturę, tylko kupili 8 letnie auto, zamiast 10 letniego i to oni byliby problemem za 40 lat, jak by się okazało, że są chorzy, niezdolni do pracy i odłożyli 100 złotych przez 40 lat pracy...
to co piszesz to już w ogóle jest full wypas, natomiast wersja light to taka, iż nadal ja i pracodawca musimy opłacać składki, ale przynajmniej są to moje składki i tylko moje.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
No to chyba dla przykładu teraz Donek do BORu weźmie sobie panów w wieku 65-67lat :diabelski_usmiechMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
Ja mysle, ze gdyby z tego rządu poszli do pracy gdzies do fabryki tylko na jeden tydzien......to by spier.....ile by weszło na swoje "grzędy"Zamieszczone przez sosna1No to chyba dla przykładu teraz Donek do BORu weźmie sobie panów w wieku 65-67lat :diabelski_usmiech
Komentarz
-
I tu Cię popieram .Ja mysle, ze gdyby z tego rządu poszli do pracy gdzies do fabryki tylko na jeden tydzien......to by spier.....ile by weszło na swoje "grzędy"
Komentarz
Komentarz