expose premiera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmink
    L&K
    • 2007
    • 1360
    • Superb III (3V3)

W Wałbrzychu PO rządzi od 8lat...smród, brud i ubóstwo...zresztą kolesie Rycha więc co się dziwić...dla mnie to zakłamani oszuści którzy z uśmiechem na twarzy robią polaków w h.. a ci jeszcze im przyklaskują...dlatego zawistnicy, którzy się cieszycie że inni będą mieli gorzej życzę wam żebyście na własnej skórze odczuli rządy donka i spółki...
    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
      PS: nie jest m zwolennikiem PO i nawet na tą partię nie głosowałem, ale chcę, żeby dobrze i mądrze rządzili... Nie mam zamiaru cieszyć się lub zapowiadać porażki, bo to będzie biło również we mnie.
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• TomekRs
        RS
        • 2011
        • 1670

dlaczego nigdzie tam nie widze obnizenia diet poselskich, pensji, wydatkow na samochody rzadowe itd?! sie pytam kur*a

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

"Przegląd grup uprzywilejowanych"....przeglądać to se mogą prasę o świtaniu..to jakieś pitolenie krzywe.
          Też w te mrzonki nie wierze.
          to jest efekt przeglądu?:
          "Podwyżka po 300 złotych dla każdego policjanta i żołnierza 1 lipca 2012 roku, i jeszcze raz pod koniec kadencji, jak pozwolą warunki"
          przepraszam bardzo, źle mają na emeryturach wojacy? i tak sobie odbijają i doją budżet ile można w wieku emerytalnym (znam żołnierza na emeryturze w stopniu majora, wole nie wyliczać ile ma profitów z tej racji)

[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 00:12 ]
          octaviars1, dokładnie

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

Zamieszczone przez octaviars1
            dlaczego nigdzie tam nie widze obnizenia diet poselskich, pensji, wydatkow na samochody rzadowe itd?! sie pytam kur*a
            IMO akurat posłowie i senatorowie powinni nawet więcej zarabiać. Być może nie musieliby dorabiać przekrętami i łapówkami a bądź co bądź to ważne dla Państwa stanowiska są.

Natomiast administrację Państwową to bym zredukowało o 75%. Wystarczy wejść do jakiegokolwiek urzędu (Miejskie, Wojewódzkie, Podatkowe, ZUSu, NFZ'etu i wiele wiele innych) i zobaczyć ile osób obsługuje ludzi a ile "pochowało się" w tych gigantycznych budynkach.

Co do grup uprzywilejowanych to proponowałbym stopniowe, planowane wycofywanie się z przywilejów, nic na hurra na już.

Zrobiłbym też przegląd państwowych spółek, pod kątem efektywności zarządzania i ewentualnych wycieków kapitału.

PS Pewnie mnie zlinczujecie, ale zlikwidowałbym a właściwie zmienił "działalność gospodarczą", umowy zlecenia, dzieło --> chodzi o kwestie omijania standardowego zatrudnienia a przez to płacenia składek.
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Agamek12
              kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
              Jaki kryzys? Nie bardzo wiem o co Ci chodzi...ten wyimaginowany? Ten do którego sami doprowadzili?
              Mamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...

Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....

Jak ktoś się nabiera na to platforniane pieprzenie i głupkowate uśmieszki to sorry ale jest ciemniakiem :wink:

Polacy zapierniczają jak mrówki w porównaniu do naszych "zachodnich" sąsiadów...więc jak będziecie mieli te 67 lat to porównajcie się wtedy do waszego rówieśnika z Niemiec, Francji czy jakiegoś innego cywilizowanego kraju...Wy może nie dożyjecie emerytury a oni będą sobie na wczasy jeździć do Egiptu :lol: bo będą mieli na to zdrowie i siłę...

Ale oczywiście jak ktoś siedzi tylko w PL i wierzy w kościół zwany TVN to myśli że to my jesteśmy leniami śmierdzącymi i tylko nam się w Europie pracować nie chce :lol:
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• kiki
                Rider
                • 2010
                • 359

Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
                No właśnie w niektórych zawodach nie da się tego zrobić i tyle.
                Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).

Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

i pani sanitariuszka wieku 66 lat robila by "usta usta" :P
                  po co maja zarabiac? to sa takie mendy, ze ile by nie zarabiali i tak będa brac lapowki itd. Sa kraje gdzie pracuja za darmo i tam bycie politykiem to prestiz u nas sposob na dorobienie sie dla calej rodziny na 2 pokolenia do przodu.

Komentarz

• Zorr
                    RS
                    • 2011
                    • 2110

Zamieszczone przez kmink
                    Mamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...
                    wystarczy zobaczyć kurs złotówki do innych walut a co za tym idzie porównać sobie obecne ceny i te z przed 2lat produktów, paliwa itd...

Zamieszczone przez kmink
                    nie no najlepiej niech nieliczna reszta zatrudnionych (tych na umowę o pracę) opłaca emerytury tych co przeszli w wieku 40lat i/lub nie opłacali składek.
                    A co ma powiedzieć taki budowlaniec, który nie ma uprzywilejowanej emerytury jak inni?

Jedyny problem z ze zmianą wieku emerytalnego z 65 na 67lat jest taki, że ludzie Ci będą blokować miejsca pracy młodym tym samym to co nie pójdzie na emerytury pójdzie na bezrobotnych. Na zachodzie już to zrozumieli, u nas nie bardzo.

Co do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.

Zamieszczone przez kiki
                    No właśnie w niektórych zawodach nie da się tego zrobić i tyle.
                    Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).

Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .
                    no bez jaj, bo idąc tym tropem to 65letni człowiek to już jest chodzący trup, który do niczego się nie nadaje.
                    Któż to widział 67letniego informatyka? :szeroki_usmiech

Komentarz

• natash
                      RS
                      • 2011
                      • 2599

Zamieszczone przez Zorr
                      Co do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.
                      Tylko weź pod uwagę, że 95% społeczeństwa jest nieodpowiedzialna ekonomicznie, kredyt popycha kredytem, byleby 10 letnie Audi stało pod domem, oni na pewno by nie odłożyli nic na emeryturę, tylko kupili 8 letnie auto, zamiast 10 letniego i to oni byliby problemem za 40 lat, jak by się okazało, że są chorzy, niezdolni do pracy i odłożyli 100 złotych przez 40 lat pracy...

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez natash
                        Tylko weź pod uwagę, że 95% społeczeństwa jest nieodpowiedzialna ekonomicznie, kredyt popycha kredytem, byleby 10 letnie Audi stało pod domem, oni na pewno by nie odłożyli nic na emeryturę, tylko kupili 8 letnie auto, zamiast 10 letniego i to oni byliby problemem za 40 lat, jak by się okazało, że są chorzy, niezdolni do pracy i odłożyli 100 złotych przez 40 lat pracy...
                        troszkę nie o to mi chodziło...
                        to co piszesz to już w ogóle jest full wypas, natomiast wersja light to taka, iż nadal ja i pracodawca musimy opłacać składki, ale przynajmniej są to moje składki i tylko moje.

Komentarz

• sosna1
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 463
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

No to chyba dla przykładu teraz Donek do BORu weźmie sobie panów w wieku 65-67lat :diabelski_usmiech
                          Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8160
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sosna1
                            No to chyba dla przykładu teraz Donek do BORu weźmie sobie panów w wieku 65-67lat :diabelski_usmiech
                            Ja mysle, ze gdyby z tego rządu poszli do pracy gdzies do fabryki tylko na jeden tydzien......to by spier.....ile by weszło na swoje "grzędy"
                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• margaj1
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 100

Ja mysle, ze gdyby z tego rządu poszli do pracy gdzies do fabryki tylko na jeden tydzien......to by spier.....ile by weszło na swoje "grzędy"
                              I tu Cię popieram .

Komentarz

Pracuję...