W Wałbrzychu PO rządzi od 8lat...smród, brud i ubóstwo...zresztą kolesie Rycha więc co się dziwić...dla mnie to zakłamani oszuści którzy z uśmiechem na twarzy robią polaków w h.. a ci jeszcze im przyklaskują...dlatego zawistnicy, którzy się cieszycie że inni będą mieli gorzej życzę wam żebyście na własnej skórze odczuli rządy donka i spółki...
expose premiera
Zwiń
X
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
-
-
kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
PS: nie jest m zwolennikiem PO i nawet na tą partię nie głosowałem, ale chcę, żeby dobrze i mądrze rządzili... Nie mam zamiaru cieszyć się lub zapowiadać porażki, bo to będzie biło również we mnie.
Komentarz
-
-
"Przegląd grup uprzywilejowanych"....przeglądać to se mogą prasę o świtaniu..to jakieś pitolenie krzywe.
Też w te mrzonki nie wierze.
to jest efekt przeglądu?:
"Podwyżka po 300 złotych dla każdego policjanta i żołnierza 1 lipca 2012 roku, i jeszcze raz pod koniec kadencji, jak pozwolą warunki"
przepraszam bardzo, źle mają na emeryturach wojacy? i tak sobie odbijają i doją budżet ile można w wieku emerytalnym (znam żołnierza na emeryturze w stopniu majora, wole nie wyliczać ile ma profitów z tej racji)
[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 00:12 ]
octaviars1, dokładnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1dlaczego nigdzie tam nie widze obnizenia diet poselskich, pensji, wydatkow na samochody rzadowe itd?! sie pytam kur*a
Natomiast administrację Państwową to bym zredukowało o 75%. Wystarczy wejść do jakiegokolwiek urzędu (Miejskie, Wojewódzkie, Podatkowe, ZUSu, NFZ'etu i wiele wiele innych) i zobaczyć ile osób obsługuje ludzi a ile "pochowało się" w tych gigantycznych budynkach.
Co do grup uprzywilejowanych to proponowałbym stopniowe, planowane wycofywanie się z przywilejów, nic na hurra na już.
Zrobiłbym też przegląd państwowych spółek, pod kątem efektywności zarządzania i ewentualnych wycieków kapitału.
PS Pewnie mnie zlinczujecie, ale zlikwidowałbym a właściwie zmienił "działalność gospodarczą", umowy zlecenia, dzieło --> chodzi o kwestie omijania standardowego zatrudnienia a przez to płacenia składek.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12kmink, weź Ty się chłopie uspokój... Trzymaj lepiej kciuki, żeby Polska jakoś rozsądnie przeszła przez kryzys...
Mamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...
Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
Jak ktoś się nabiera na to platforniane pieprzenie i głupkowate uśmieszki to sorry ale jest ciemniakiem :wink:
Polacy zapierniczają jak mrówki w porównaniu do naszych "zachodnich" sąsiadów...więc jak będziecie mieli te 67 lat to porównajcie się wtedy do waszego rówieśnika z Niemiec, Francji czy jakiegoś innego cywilizowanego kraju...Wy może nie dożyjecie emerytury a oni będą sobie na wczasy jeździć do Egiptu :lol: bo będą mieli na to zdrowie i siłę...
Ale oczywiście jak ktoś siedzi tylko w PL i wierzy w kościół zwany TVN to myśli że to my jesteśmy leniami śmierdzącymi i tylko nam się w Europie pracować nie chce :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Praca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).
Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .
Komentarz
-
-
i pani sanitariuszka wieku 66 lat robila by "usta usta" :P
po co maja zarabiac? to sa takie mendy, ze ile by nie zarabiali i tak będa brac lapowki itd. Sa kraje gdzie pracuja za darmo i tam bycie politykiem to prestiz u nas sposob na dorobienie sie dla calej rodziny na 2 pokolenia do przodu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkMamy kryzys a ministrami kolesie albo "zasłużeni" zamiast fachowców...to ja nie mam mięcej pytań...
Zamieszczone przez kminkPraca do 67roku życia to najbardziej jedwabisty postulat :lol: ...już sobie wyobrażam tych 65letnich urzędników, górników, rolników, i być może policjantów, strażaków, żołnierzy....
A co ma powiedzieć taki budowlaniec, który nie ma uprzywilejowanej emerytury jak inni?
Jedyny problem z ze zmianą wieku emerytalnego z 65 na 67lat jest taki, że ludzie Ci będą blokować miejsca pracy młodym tym samym to co nie pójdzie na emerytury pójdzie na bezrobotnych. Na zachodzie już to zrozumieli, u nas nie bardzo.
Co do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.
Zamieszczone przez kikiNo właśnie w niektórych zawodach nie da się tego zrobić i tyle.
Mój ojciec jest ślusarzem i w tym wieku naprawdę ciężko mu będzie pracować na przyrządach pomiarowych (wiadomo - małe noniusze itp).
Jestem ciekaw kto chciałby aby w razie wypadku przyjechała do niego karetka gdzie sanitariusze mieli by po 65-66lat :twisted: .
Któż to widział 67letniego informatyka? :szeroki_usmiechJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrCo do moich preferencji, to chciałbym mieć tylko swoje pieniążki jako emeryturę, które Państwo pobiera ode mnie i pracodawcy oraz chciałbym mieć wybór terminu przejścia na emeryturę w wieku od 40lat do 80lat, zależnie jaki tam kapitał emerytalny zgromadzę i własnej sytuacji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashTylko weź pod uwagę, że 95% społeczeństwa jest nieodpowiedzialna ekonomicznie, kredyt popycha kredytem, byleby 10 letnie Audi stało pod domem, oni na pewno by nie odłożyli nic na emeryturę, tylko kupili 8 letnie auto, zamiast 10 letniego i to oni byliby problemem za 40 lat, jak by się okazało, że są chorzy, niezdolni do pracy i odłożyli 100 złotych przez 40 lat pracy...
to co piszesz to już w ogóle jest full wypas, natomiast wersja light to taka, iż nadal ja i pracodawca musimy opłacać składki, ale przynajmniej są to moje składki i tylko moje.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
Komentarz