Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kazik4x4
    Zamieszczone przez loyd
    Co do Twojej zaczepki- jak pamiętam to Ty chyba narzekałeś, że kiedyś to z dniówki kupowałeś furaka a teraz to lipa jest - nie mamy o czym gadać ....
    Aż tak dobrze to nie było, z trzech dniówek musiałem kasę zgarnąć, żeby na Octę styknęło.
    Teraz faktycznie lipa, tydzień trzeba kręcić jak nic i jeszcze nie wiadomo, bo może by jeszcze do xenonów i czegoś tam zabrakło.
    To faktycznie lipa, chyba trzeba biznes zamknąć bo nie ma roboty :wink:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez piramida
      To faktycznie lipa, chyba trzeba biznes zamknąć bo nie ma roboty :wink:
      Czasami zdarza mi się myśleć o zmianie branży.

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Zamieszczone przez loyd
        Co do Twojej zaczepki- jak pamiętam to Ty chyba narzekałeś, że kiedyś to z dniówki kupowałeś furaka a teraz to lipa jest - nie mamy o czym gadać ....
        Aż tak dobrze to nie było, z trzech dniówek musiałem kasę zgarnąć, żeby na Octę styknęło.
        Teraz faktycznie lipa, tydzień trzeba kręcić jak nic i jeszcze nie wiadomo, bo może by jeszcze do xenonów i czegoś tam zabrakło.
        I 1,5 roku szukam używki Scouta

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

+1 :diabelski_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
            RS
            • 2008
            • 2728

Zamieszczone przez natash
            Zamieszczone przez loyd
            I 1,5 roku szukam używki Scouta
            Serio :shock: :?: Scouta mam trochę dłużej niż Ty masz staż na forum

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Zamieszczone przez loyd
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60790&highlight=szuka%B3em+scouta
                Kolejny spostrzegawczy widzę Tylko że to nie mój post

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Mój błąd.

[ Dodano: Czw 09 Sie, 12 08:40 ]
                  PS - nie jestem w stosunku pracy.

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Fakt podobne nicki, mój błąd

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9943
                      • Ford

W temacie kryzysu: rodzice w tej chwili odpoczywają w wynajętej przyczepie na kompingu Intercamp w Łebie. I mówią że po raz pierwszy od "zawsze" (a przyczepę wynajmują już jakieś 5 lat, wcześniej od 1992 roku jeździli(śmy) pod namiot) jest sytuacja taka, że obok nich 3(!) przyczepy (razem jest chyba 8) stoją puste, na kempingu jest masa wolnego miejsca, a w samej Łebie na mieście widać znacznie mniej ludzi niż w poprzednich latach.
                      Słowem: widać kryzys nad morzem. Co więcej: słowa te potwierdza fakt, iż Łeba dość mocno reklamuje się w radiach komercyjnych których słucham (któreś z tych: Eska, Zet, Planeta, RMF, itp.), czego wcześniej nigdy nie robiła...
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8033
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, bardzo dużo ludzi w tym roku pojechało na wakacje do Chorwacji.
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• PAOLO ESCO
                          RS
                          • 2009
                          • 6626
                          • Volkswagen
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                          widać kryzys nad morzem
                          trzeba dodać nad polskim morzem ...no ale "mnie nie stać" na wakacje nad Bałtykiem! Taniej jest mi pojechać do Włoch na 10 dni i mieć gwarantowaną pogodę niż przepłacać za "wszystko" nad Bałtykiem i siedzieć w deszczu i chłodzie na plaży...
                          Zamieszczone przez AdamB
                          bardzo dużo ludzi w tym roku pojechało na wakacje do Chorwacji.
                          za rok pojedzie jeszcze więcej - ja nawet nie chcę słyszeć o wakacjach nad Bałtykiem.
                          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• AdamB
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 8033
                            • Octavia IV (NX3)
                            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

PAOLO ESCO, w pracy kolega który jeździł do zeszłego roku nad Bałtyk, w tym pojechał do Chorwacji pierwszy raz i stwierdził , że nad Bałtyk już na urlop nie jedzie.
                            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

AdamB, PAOLO ESCO, wszystko to prawda, ale ja znam conajmniej kilka osób, które w poprzednich latach spędzały wakacje na południu Europy, w w tym roku wybrały Mazury lub Bałtyk - bo 100-150zł za nocleg i 300-400zł za dojazd to jednak "trochę" mniej niż te same pozycje w cieplejszych krajach...
                              Co nie zmienia faktu, że Łeba (w porównaniu z poprzednimi latami) jest pusta - nawet w weekendy jest mniej ludzi niż w poprzednich latach...

Zresztą sam bym chętnie wybrał sie na urlop do Chorwacji, ale:
                              a. boję się, że moje dzieciaki zamęczyłyby się w podróży (one ledwo wytrzymują 6-7h mocnej jazdy nad Bałtyk)
                              b. trudno jest mi zaplanować urlop z takim wyprzedzeniem, żeby znaleźć atrakcyjne finansowo miejsca,
                              c. trochę szkoda mi pieniędzy, bo na wakacje spokojnie wydałbym przynajmniej 2x więcej pieniędzy niż nad Bałtykiem,
                              d. jakoś nie pamiętam, żeby pogoda nad Bałtykiem zniechęciła mnie do polskiego morza (no może poza temperaturą wody, ale ja akurat nie jestem zakochany w morskich kąpielach).
                              Adam... Używam:

Komentarz

• dato
                                L&K
                                • 2012
                                • 1431

Zamieszczone przez natash
                                Fakt podobne nicki, mój błąd
                                No to -1

Agamek: to się może zbiegło z tym, co mi koledzy od kite mówią o Chałupach - kempingi przeszarżowały w finansowej weryfikacji Klientów i bazując na modach i sportach wodnych stały się droższe od lepsiejszych apartamentów. I nie co do ceny placu, a życia i infrastruktury (prysznice, śniadania >30 za osobę + herbatka za dychę...)

Powtarzam zasłyszane opinie, nie lubię naszego morza więc nie wiem bezpośrednio...

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9943
                                  • Ford

dato, ale w Łebie ceny są właściwie stałe od kilku lat: rodzice "od zawsze" płacą na Intercamp 120zł/doba za wynajętą przyczepę i zawsze wszystkie przyczepy były zajęte. A teraz przyczepy stoją puste, a i na kompingu jest masa pustego miejsca...

Kryzys widać, i to mnie coraz bardziej wkur.ia.
                                  Nawet ceny podwykonawców spadają do takiego poziomu, że w pewnym momencie sam przestaję z nimi negocjować w obawie przed tym, że dadzą tak niską cenę, że podczas roboty zbankrutują...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• dato
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1431

Widać, działamy w windykacji i mało jest kasy na rynku, wyssało.
                                    Śmieszne z tymi podwykonawcami, znajomy mi 2 dni temu opowiadał o jubilerach z Krakowa co mu robią takie drobiazgi na pamiątki dla Klientów i się sami z siebie tak tłumaczą dlaczego tyle to kosztuje i jak małą mają marżę, że aż nie chce mu się cisnąć o upust - a sam jest z Poznania, więc grubo :lol:

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez dato
                                      Widać, działamy w windykacji i mało jest kasy na rynku, wyssało.
                                      Ostatnio chciałem zlecić firmie windykację pewnej kwoty. Jedna z nich postawiła śmieszne warunki:
                                      - zastrzegła sobie 3 miesiace na polubowne egzekwowanie kwot - z czego potrąca sobie 15%
                                      - 1500zł za sporządzenie wniosku do sądu+koszt sądowe
                                      I sam nie wiedziałem czy mam się śmiać z nich czy płakać.
                                      Nie mają za wiele roboty więc chcą jednym zleceniem się nażreć.

Komentarz

• dato
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1431

Zależy jaka kwota i jak bez przeproszenia zesrana sprawa. Bez urazy, może po prostu jej nie chcieli

Prowizja wysoka i opłata za powództwo też. Pociesz się, że ciągle działają na rynku takie, które dodatkowo pobierają opłatę wstępną, potem dostajesz ze dwa raporty, a potem propozycję "sądówki" z doliczoną dodatkowo opłatą adwokacką (z góry ofc). I mają Klientów o dziwo :lol:

E: Roboty jest huk, za skutecznością trzeba się jednak coraz mocniej nachodzić. Stąd moja uwaga, że kasę z rynku mocno wyssało...

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

dato, jak się zajmujesze windykacją to mam dłużnika na niewielką kwotę (10 kpln) na Śląsku (osoba fizyczna).

Wczoraj odebrałem tytuł wykonawczy - jesteś zainteresowany ?

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez dato
                                            Zależy jaka kwota i jak bez przeproszenia zesrana sprawa. Bez urazy, może po prostu jej nie chcieli
                                            Kwota 39.176pln
                                            Termin płatności minął 29.05.2012.
                                            Spółka działa.
                                            Właściciel a jednocześnie prezes po prostu ma jakąś awersję do płacenia. Ciągłe obietnice, gruszeczki na wierzbie ale ani złotówki dobrej woli

Komentarz

• dato
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1431

Edit, bo w międzyczasie przybyło.

@Loyd:
                                              Jak masz tytuł (prawomocny?) to już nie jest windykacja tylko wspomaganie egzekucji. Z założenia działamy B2B, więc wolę Ci odpalić gratis:

1. Jeśli nie ma potrzebujesz klauzulę wykonalności, 14 dni od doręczenia odpisu nakazu Dłużnikowi.
                                              2. Wyszukujesz i wypisujesz w międzyczasie wszystkie mozliwości ściągania z majątku (konta, praca, firma, nie i ruchomości + wszystko to samo Żony, Klient się będzie bronił rozdzielnością sam jeśli ją ma)
                                              3. Gadasz z kilkoma komornikami w okolicy, wybierasz takiego, co Ci konkretnie poopowiada jaki będzie miał plan działań w twojej sprawie i wyda Ci się najbardziej agresywny + wypytaj o zaliczkę na koszty i co w ramach zaliczki (konkretnie) zrobi.
                                              4. Składasz wniosek o egzekucję, wskazujesz dane z pkt 2. Dokument jest prosty, w kancelarii pomogą.

W granicach rozsądku priv podpowiem więcej jeśli będziesz miał pytania. Co do zasady jak komornik nie odzywa się miesiąc pytasz co w sprawie. Jak kolejny cisza to straszysz (komornika!) odebraniem sprawy (i rozliczeniem zaliczki +ew skargą na czynności (nie przesadź, to już jest "mocna" groźba, powinna mieć uzasadnienie).

Poradziłeś sobie z nakazem to i z tym poradzisz. Zgłoś się jeśli będziesz miał sprzeciw i zarzuty do nakazu, bo jeśli miałoby pójść bezproblemowo to przy tej kwocie na czipsy i paliwo z prowizji nie starczy, a procedurę standardową masz powyżej

Zamieszczone przez dato
                                              Kwota 39.176pln
                                              Termin płatności minął 29.05.2012.
                                              Spółka działa.
                                              Właściciel a jednocześnie prezes po prostu ma jakąś awersję do płacenia. Ciągłe obietnice, gruszeczki na wierzbie ale ani złotówki dobrej woli
                                              Nie, to z opisu sprawa bardzo fajna, najważniejsze, że młoda i wygląda rozsądnie. Rozumiem, że roszczeń reklamacyjnych brak, dokumenty są ? jeśli tak, to lecą w kulki.
                                              Jak chcesz to poproszę szczegóły priv, propozycję jaką prowizję chciałbyś zapłacić + tel/email. Napuszczę na Ciebie Małżonkę bo Ona się tym u nas zajmuje, a nie ja i "będziesz Pan zadowolony"

Sprawa prowizji do ustalenia. Na pewno będzie bez opłat wstępnych i bez zobowiązania do postępowania sądowego, a jeśli podejmiesz decyzję o zabezpieczeniu to opłaty za 'sądówki" mamy rozsądniejsze. I póki nie dojdzie do wokandy (po ew. zarzutach) nie ma tematu kosztów zastępstwa. Kosztów sądowych nie sponsorujemy, są po Twojej stronie.

Tyle na szybko, bo siedzę u Klienta nad papierami i się forumuję zamiast robić swoje :|

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

W sumie ja widze ceny w Helu czy Wladyslawowie na podobnym poziomie na przestrzeni 3 lat. Wczesniej bylo ciut taniej. Mieszkanie 2 pok + kuchnia + lazienka 150/24h wiec tragedii nie ma. Jedzenie w tych samych cenach co zawsze, markety typu Biedronka,Lidl z cenami jak u mnie no moze +5%, benzyna taniej niz u mnie :lol:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

A to ciekawe, bo Ci moi kajtowcy to Twoi sąsiedzi i mają właśnie takie odczucia jak napisałem

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 418

skoro tu takie finansowe problemy duzej wagi sie pojawiaja to napisze cos co pewnie lepiej by sie nadawało do działu "Humor" ale...

w poprzedniej robocie na pytanie Prezesa, jeden z klientów ktory wisiał nam jakąś kase za fakture udzielił telefonicznego wyjaśnienia: "zapłaciłem wczoraj, najpóźniej jutro" i wez tu z takim dyskutuj...

Komentarz

Pracuję...