Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wally
    RS
    • 2012
    • 3790
    • Volkswagen

Zamieszczone przez westwi78
    ...Zresztą prawdziwy
    no i zrób babie dziecko jak ma sto lat ad:

normalnie jak w poniższym kawale :

żona mówi :

Idź powieś pranie. Umów się z dentystą na środę, połóż skarpetki na miejsce, odbierz dzieci ze szkoły i przedszkola.
    Nic nie mów, nie zapraszaj kumpli na wieczór i zrób coś z kranem, bo cieknie...

mąż słyszy :

Idź powieś pranie.
    Umów się z dentystą na środę,
    połóż skarpetki na miejsce,
    odbierz dzieci ze szkoły i przedszkola.
    Nic nie mów, nie zapraszaj kumpli na wieczór i
    zrób coś z kranem, bo cieknie...

właśnie o takim otwieraniu oczu napisałem....
    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Zamieszczone przez Wally
      no i zrób babie dziecko jak ma sto lat
      czyli wg Ciebie cały artykuł jest do dupy, bo tytuł czy nagłówek jest prowokacyjny?

Bo tak to nie bardzo by się dało cokolwiek czytać

[ Dodano: Pią 07 Wrz, 12 13:45 ]
      yogi_at_pozen, JOW`y nie są rozwiązaniem, dopóki nie oczyścimy "klasy polityczniej" ze zwykłych złodziei, komuchów etc...

Nie system jest problemem ale ludzie którzy go tworzą.

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

czyli wg Ciebie cały artykuł jest do dupy, bo tytuł czy nagłówek jest prowokacyjny?
        Zamieszczone przez wally
        nie chodzi o pisanie prawdy/nieprawdy tylko autor zaczynająć od słów użytych w jemu odpowiadającej formie (sugerowanie, że dziadek sam na ochotnika zapierdalał w wermachcie a wnuczek (Tusk) pewnie nie lepszy hitlerowniec choć sprawa została wyjasniona i nawet sam autor tych słów (Kurski) przyznał jak rzeczywiście było ) nie może być dla mnie wyznacznikiem otwierania oczu !!!
        artykuł nie jest do dupy ale jw.
        czytamy za zrozumieniem..... ad:

i żeby było łatwiej to moje stanowisko jest jak w kawale tylko :
        żonę zmienię na "ktoś"
        a męża zmienię na "PIS"

i to wszystko jeżeli chodzi o zaśmiecanie topika.... reszta postów (w każdym razie moich) będzie już dotyczyła kryzysu a nie dywagacji politycznych)

Komentarz

• yogi_at_pozen
          Rider
          • 2011
          • 418

no wlasnie są (JOWy)

zwroc uwage ze obecnie, chocbys mial w okregu na liscie wyborczej znajomego (udzielajacego sie lokalnie), o ktorym wiesz ze jest uczciwy facet, "zbudowal ci chodnik przy drodze", "doprowadzil do postawienia oczyszczalni", etc., to jak taki czlowiek trafia na liste wyborcza, jest na 15 miejscu, niby glosujesz na "swojego" czlowieka a do sejmu wchodzi Rychu, Zdzichu, czy inny gnoj i dalej kradnie. i chocbys sie zesral - to w nastepnych wyborach go nie wypierdolisz z sejmu, bo mechanizm jest taki jak wyzej a miejsca na liscie nadaje Guru partii wg. poddanstwa swoich

przy JOWach natomiast masz na to ogromny wplyw bo jak cie "Swoj" czlowiek zawiedzie to w nastepnych wyborach po prostu ludzie go wybiorą - bo tutaj wybory masz "bezpośrednie" w sensie wchodzi ten na kogo glosowano a nie jakis czarny typ z pierwszego miejsca na liscie na ktora glosowaleś.

OK, faktycznie jesli mechanim, ktory opisalem wyzej, nie bylby tak doskonaly jak zakladam, zmiana trwala by 2-3 kadencje ale w koncu ciemne typki, o ktorych rok w rok dowiadujemy sie ze znowu cos ukradli, zrobili walek, poklepali sie po plecach, w koncu musza zniknac z sejmu.

EDIT: prosze nie traktowac mnie jak agitatora ktory cos zarabia na tej akcji - pomysl mi sie po prostu spodobał, polecam jeszcze artykul z Kukizem i jeden z komentarzy na onecie
          Kultura.onet.pl – to serwis zawierający ciekawe informacje na temat wydarzeń kulturalnych, nowych książek, sztuki w najlepszym wydaniu oraz repertuar teatrów w Polsce. Odwiedź serwis Kultura na Onecie

Kultura.onet.pl – to serwis zawierający ciekawe informacje na temat wydarzeń kulturalnych, nowych książek, sztuki w najlepszym wydaniu oraz repertuar teatrów w Polsce. Odwiedź serwis Kultura na Onecie

EDIT2: najsmieszniejsze jest za PO juz w 2009 zbieralo podpisy o JOWach. zebrali ich 750tys. po czym wypierdolili, przez niszczarke, do smietnika. na JOWach skur#$%syny chcialy dojsc do wladzy a potem ludziom pokazali

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Zamieszczone przez Wally
            sugerowanie, że dziadek sam na ochotnika zapierdalał w wermachcie a wnuczek (Tusk) pewnie nie lepszy hitlerowniec
            no sorry ale jeśli Ty taki wniosek wysnułeś z treści :

"Podsumujmy co zrobił dla nas "najlepszy" od lat rząd PO-PSL
            któremu przewodzi wnuczek od dziadka z Wermachtu"
            to ten dowcip jest o Tobie

Komentarz

• Wally
              RS
              • 2012
              • 3790
              • Volkswagen

o nas

ja mówię jedno a Ty słyszysz drugie :szeroki_usmiech

a co do JOW`ów już się wpisałem :diabelski_usmiech

nie... znowu się złapałem.... KONIEC

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Zamieszczone przez Wally
                no wlasnie są (JOWy)

....
                przy JOWach natomiast masz na to ogromny wplyw bo jak cie "Swoj" czlowiek zawiedzie to w nastepnych wyborach po prostu ludzie go wybiorą

test na szybko - na kogo glosowales do senatu? bez googli..

pamietasz?
                obstawiam że nie...

a tam własnie były JOW`y.

Poza tym trzeba też zrozumieć, że poseł nie idzie robić tam coś dla swojego regionu tylko całego kraju - taka jest idea, wiem że zupełnie wypaczona, ale JOW`y przy tej jakości klasy polityczniej tego nie zmienią...IMHO

Komentarz

• Wally
                  RS
                  • 2012
                  • 3790
                  • Volkswagen

pamietasz?
                  obstawiam że nie...
                  i tu Ciebie zaskoczę, bo głosowałem na Stanisława Karczewskiego z PiS`u

znam jego wkład w region i choć z PiS`u głos mój dostał !

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Zamieszczone przez Wally
                    i tu Ciebie zaskoczę, bo głosowałem na Stanisława Karczewskiego z PiS`u

czyli jednak alternatywa jest?

Komentarz

• yogi_at_pozen
                      Rider
                      • 2011
                      • 418

Zamieszczone przez Wally
                      no wlasnie są (JOWy)

....
                      przy JOWach natomiast masz na to ogromny wplyw bo jak cie "Swoj" czlowiek zawiedzie to w nastepnych wyborach po prostu ludzie go wybiorą

pamietasz?
                      obstawiam że nie...

a tam własnie były JOW`y.
                      masz mnie, ale tylko połowicznie, bo...
                      w czasie poprzednich wyborow bylem poza miejscem swojego zameldowania, a wtedy jeszcze bylem mylnie przekonany ze kwitek na glosowanie poza miejscem zameldowania mozna dostac tylko w swojej gminie :/ wiec w wyborach nie wzialem czynnego udzialu.

wtedy nazwisk w swoim okregu nie znalezm ale byly trzy łby z: PO, PiS i PSL, wiec jak ktos wyzej napisal, zadna alternatywa

jakis czas temu przenioslem sie do Poznania i moge juz tu glosowac, z czego niewątpliwie skorzystam przy nastepnych wyborach.

Poza tym trzeba też zrozumieć, że poseł nie idzie robić tam coś dla swojego regionu tylko całego kraju - taka jest idea, wiem że zupełnie wypaczona, ale JOW`y przy tej jakości klasy polityczniej tego nie zmienią...IMHO
                      owszem, poseł ma pracowac na dobro ogółu a nie regionu, ale jak bede widzial ze moj wybraniec nawet dla ogółu daje dupy, to w nastepnych wyborach go nie wybiore - proste...

A jak go nie wybiore to zamiast cieplych 10kPLN diety bedzie musial wrocic do swojego regionu i pojsc do roboty, zalozyc firme, etc.
                      I niech mi nikt nie pierdoli za uszami ze poseł ma ciezka robote. Ciezka robote to ma pani w biedronce z paleciakiem za 1,5k PLN...

A dwa ze niemilosiernie wkurwia mnie, jak baranie łby z centrali parti upychaja kretaczy/dupowłazów jako "jedynki" wyborcze na listach w innych wojewodztwach - nie pamietam dokladnie ale w poprzednich wyborach majstrowali cos zeby przeniesc jakiegos zasluzonego POwca z wawy do wrocka, krakowa albo sląsk - nieistotne kogo i gdzie, chodzi o zasade...

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

tak a propos sprzed chwili

Sposób na uwolnienie Platformy Obywatelskiej od konieczności zawierania koalicji z PSL-em.

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Zamieszczone przez piramida
                          Zamieszczone przez Wally
                          też chodzę na wybory i też dokonuję wyboru na zasadzie mniejszego zła...
                          a ja nie chodzę na wybory bo kto nie będzie "żondził" to i tak będzie lipa, trzeba pamiętać że zadanie naszych polityków polega na utrzymaniu sie jak najdłużej przy władzy a nie zrobienie dobrze obywatelom, gospodarce itp :!:
                          Tylko imo skoro nie chodzisz to primo głosujesz biernie na populistów, secundo odbiera Ci to prawo do miandolenia o polityce. Takie jest moje zdanie.

Zamieszczone przez Agamek12
                          Zamieszczone przez Wally
                          może załozymy partię PW (Partia Wkurwionych)
                          i wystartujemy do następnych wyborów :szeroki_usmiech
                          tylko czy nam taką nazwę zarejestrują :diabelski_usmiech
                          "Starzy" politycy by na to nie pozwolili, bo nagle na taką partię zagłosowałoby pewnie 90% głosujących
                          Jeszcze "tylko" program trzeba na kolanie napisać pod te 90% elektoratu... :diabelski_usmiech

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Wally
                            sugerowanie, że dziadek sam na ochotnika zapierdalał w wermachcie a wnuczek (Tusk) pewnie nie lepszy hitlerowniec
                            no sorry ale jeśli Ty taki wniosek wysnułeś z treści :

"Podsumujmy co zrobił dla nas "najlepszy" od lat rząd PO-PSL
                            któremu przewodzi wnuczek od dziadka z Wermachtu"
                            werstwi podobnie jak ty ja nawet nie zauważyłem tego wermachtu. Ja skupiam się zawsze na całości a nie na jakiś wyrwanych z kontekstu zdań. Zauważ ,że kolega nic z tego tekstu nie wyniósł poza nic nie znaczącym ( ale prawdziwym) zdaniem. Jest wypunktowane kilkanaście sposobów na dokręcenie śruby ale tego nie skomentował.
                            Ten tekst nie był z niezalezna.pl tylko pierwszy lepszy znaleziony w google.Miał na celu pokazania cudów.

Tak poza przepychankami.
                            Ktoś pisał ,że media na kogoś nie wpływają. Oj ludzie nawet nie wiecie jak bardzo podam jeden mały przykład dla zrozumienia o co mi chodzi http://www.youtube.com/watch?v=DwwXA-yoZLs (temat przykładowy ale świetnie pokazuje manipulacje widzem ) Kto ma media ten ma władze .
                            Dlaczego TV Trwam nie otrzymała koncesji skoro miała najlepsze zaplecze finansowe?A TV które otrzymały uwaga -nie mają na opłaty http://www.radiomaryja.pl/multimedia...czodry-dworak/
                            Podobnie nie wiem czy wiecie ale zakazano reklam Gazety Polskiej http://www.youtube.com/watch?v=fyqs4G3csQg czyżby TV ma za dużo kasy,że nie potrzebuje nowych klientów?

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

dato, no przecież łatwo jest obiecać chwytliwy populistyczny program:
                              1. podnieść podatki najbogatszym,
                              2. obniżyć podatki najbiedniejszym i średniozarabiajacym,
                              3. zbudować darmowe przedszkola i żłobki,
                              4. obniżyć wiek emerytalny do 55 lat,
                              5. no i coś tam jeszcze dać, i... mamy 90% poparcia
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dato, no przecież łatwo jest obiecać chwytliwy populistyczny program:
                                1. podnieść podatki najbogatszym,
                                2. obniżyć podatki najbiedniejszym i średniozarabiajacym,
                                3. zbudować darmowe przedszkola i żłobki,
                                4. obniżyć wiek emerytalny do 55 lat,
                                posłowie powinni miec pensji ok 2-3 tys - ni grosza wiecej!!!!
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Tanią wódkę.

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Agamek12,

no to jest mniej więcej to, co PO obiecywało

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

i dzień oczekiwania na darmowe leczenie. Leki refundowane ...a niech tam będzie... w 80%

[ Dodano: Pią 07 Wrz, 12 20:01 ]
                                      Agamek12,

no to jest mniej więcej to, co PO obiecywało
                                      przynajmniej gejów nie poniżają i nie organizują bojówek "krzyżackich", co by się trzeba było wstydzić na cały świat :wink:
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

westwi78, to co, na PO mam zagłosować...?
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Zamieszczone przez dato
                                          Tanią wódkę.
                                          wódka jest relatywnie tania, bardzo tania.

[ Dodano: Pią 07 Wrz, 12 20:13 ]
                                          westwi78, to co, na PO mam zagłosować...?
                                          Broń Cie Panie Boże!!!!

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9943
                                            • Ford

westwi78, no to na kogo i dlaczego będzie lepszym gospodarzem niż obecna koalicja chłopków z liberałami...?
                                            Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1692
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

westwi78, no to na kogo i dlaczego będzie lepszym gospodarzem niż obecna koalicja chłopków z liberałami...?
                                              PPPP - Polska Partia Przyjaciół Piwa
                                              W Polsce nie ma kryzysu.
                                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Agamek12, wg mnie- PIS są odlegli od ideału i to bardzo, ale przynajmniej nie ma tam ludzi umoczonych w PRL, a to jest główny problem klasy polityczniej.
                                                Jest tam bardzo wielu naprawdę wartościowych i MERYTORYCZNYCH ludzi.
                                                Zyta Gilowska, Mariusz Kamiński (CBA to jedna z lepszych rzeczy jaka została stworzona, która została skompromitowana przez układ) itd...
                                                Stawiają im zarzuty że mają socjalistyczny program itd... To przypomnijmy kto obniżył podatki, kto próbował walczyć z korupcją etc.
                                                Szkoda że musieli wejść w koalicje z samobroną i LPR (choć samoobrona to nie było do końca takie dziwne przedsięwziecie) bo to wszytko upadło.
                                                To jest z mojej strony opowieść na pare butelek...

ps. czytasz może "Uwarzam Rze"?

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

westwi78, czytuję "Uważam rze", ale omijam artykuły związane z polityką, nie czytam wywiadów z politykami, itp...
                                                  Np. w ostatnim bardzo podobał mi się ten związany z II-gą wojną Światową (tak samo zresztą jak w poprzednim), HGW lub samospaleniem Siwca...
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Le-Ce
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1313
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

nie ma tam ludzi umoczonych w PRL
                                                    ciekawe :?:

bo sądząc po tym: Wiek: 34

także jesteś "umoczony" w tym znienawidzonym PRL-u :diabelski_usmiech

Na marginesie, dyskusja nie warta nawet grzdyla.
                                                    Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

Pracuję...