Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez Le-Ce
    także jesteś "umoczony" w tym znienawidzonym PRL-u :diabelski_usmiech
    Nie chodzi o wiek, tylko o to, kto kim był i z kim się w 89 skumał...
    A PRL był zbrodniczym gównianym państwem. I tylko dlatego że Polaków nie tak łatwo złamać, przetrwaliśmy.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dato
      Tylko imo skoro nie chodzisz to primo głosujesz biernie na populistów, secundo odbiera Ci to prawo do miandolenia o polityce. Takie jest moje zdanie.

Panie kolego, pierdolicie od rzeczy...
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Le-Ce
        L&K
        • 2010
        • 1313
        • Octavia I (1U2)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez westwi78
        ta...... w 5 klasie :diabelski_usmiech
        Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

ale przynajmniej nie ma tam ludzi umoczonych w PRL
          Tja, oprócz Kaczyńskiego.

. To przypomnijmy kto obniżył podatki, kto próbował walczyć z korupcją etc.
          Tja, ale walczyli głównie z korupcją w opozycji bo swoi PiSowcy mieli jak w raju. Choćby Kurski. Obniżać podatki to sobie można, ale później ktoś będzie musiał za to zapłacić. Bez reform, wywalenia KRUSU, likwidacji wcześniejszych emerytur to oni sobie mogą pogadać.

ps. czytasz może "Uwarzam Rze"?
          Naprawdę zadziwia mnie wiara niektórych ludzi w partie polityczne i ich gazety.
          Zastanawia mnie jak to jest, że w jednej gazecie widzą same kłamstwa, układy itp. a w drugiej samą prawdę, chociaż obydwie są tak samo zakłamane :?:
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Wally
            RS
            • 2012
            • 3790
            • Volkswagen

Panowie !!!!

Nie karmić troll`a :twisted:
            Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
            => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
            => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
            "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• natash
              RS
              • 2011
              • 2599

Zamieszczone przez dato
              Zamieszczone przez Agamek12
              5. no i coś tam jeszcze dać, i... mamy 90% poparcia
              Tanią wódkę.
              Rosja tak funkcjonuje i Białoruś

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Większość z tych co rządziła za PRLu wykorzystała swoje koneksję i poszła do biznesu wykupując państwowe za grosze gdy zaczęła się prywatyzacja.
                Ci co byli w opozycji za PRLu dostali władzę i teraz siedzą w szambie.

Prawda jest taka, że gdyby którakolwiek partia (PO, PiS, SLD itp) była w rządzie i przeprowadziła takie reformy jakich wymaga to państwo to znienawidzilibyśmy ich szybciej niż jesteśmy to sobie w stanie wyobrazić, a przynajmniej niektóre grupy zawodowe.
                Jest tam bardzo wielu naprawdę wartościowych i MERYTORYCZNYCH ludzi.
                W każdej partii takich znajdziesz. Problem w tym aby znaleźli się na odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
                Zamieszczone przez natash
                dato napisał/a:
                Agamek12 napisał/a:
                5. no i coś tam jeszcze dać, i... mamy 90% poparcia

Tanią wódkę.

Rosja tak funkcjonuje i Białoruś
                Potem taki wieśniak na Rosyjskiej wsi nagle trzeźwieje, przeciera oczy ze zdziwienia i mówi: a gdzie car. :shock: :haha:
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Zamieszczone przez piramida
                  Zamieszczone przez dato
                  Tylko imo skoro nie chodzisz to primo głosujesz biernie na populistów, secundo odbiera Ci to prawo do miandolenia o polityce. Takie jest moje zdanie.
                  Panie kolego, pierdolicie od rzeczy...
                  Raczysz się Pan mylić Panie Kolego, nie od rzeczy :szeroki_usmiech

Westwi - zadziwiasz mnie chłopie tym bezkrytycznie i idiotycznie zerojedynkowym podejściem do historii i realiów...

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Skoro żyje Wam się lepiej niż za poprzedniej władzy to po co te stękania o wiek emerytalny -wasze żony będą robić do 67 podobnie jak wy, po co te bezsensowne tematy o cenie paliwa prawie po 6 zł jak było kiedyś po 3.3 i straszono was iż skoczy do 5zł.
                    Żyje wam się lepiej fajnie zobaczymy co się stanie jak już nie będzie co sprzedać by łatać dziurę budżetową. Pozostał jeszcze lotos,orlen i kilka innych. Zobaczymy jak będzie się wiodło waszym dzieciom jak okaże się ,że nie ma co sprzedać...

A tak nawiasem mówiąc znacie jakiegoś prawdziwego patriotę w historii polski który w czasach swoich działań nie był wyśmiewany,ścigany i poniżany przez władze panującą?

Komentarz

• pascal
                      Rider
                      • 2009
                      • 510
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

w 89 czerwona generalicja oddała władze swoim agentom

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

Zamieszczone przez pascal
                        w 89 czerwona generalicja oddała władze swoim agentom
                        w zamian na nietykalność i uwłaszczenie. Ale kwity zachowali w razie gdy któryś się wyłamał...

Komentarz

• pascal
                          Rider
                          • 2009
                          • 510
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

westwi78, no to akurat oczywiste!

Komentarz

• zepter00
                            RS
                            • 2008
                            • 2304

Zamieszczone przez shok
                            Skoro żyje Wam się lepiej niż za poprzedniej władzy to po co te stękania o wiek emerytalny -wasze żony będą robić do 67 podobnie jak wy, po co te bezsensowne tematy o cenie paliwa prawie po 6 zł jak było kiedyś po 3.3 i straszono was iż skoczy do 5zł.
                            Żyje wam się lepiej fajnie zobaczymy co się stanie jak już nie będzie co sprzedać by łatać dziurę budżetową. Pozostał jeszcze lotos,orlen i kilka innych. Zobaczymy jak będzie się wiodło waszym dzieciom jak okaże się ,że nie ma co sprzedać...

A tak nawiasem mówiąc znacie jakiegoś prawdziwego patriotę w historii polski który w czasach swoich działań nie był wyśmiewany,ścigany i poniżany przez władze panującą?
                            Taki z ciebie patriota i o J. Piłsudskim nie słyszałeś? :lol:
                            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez zepter00
                              Zamieszczone przez shok

Taki z ciebie patriota i o J. Piłsudskim nie słyszałeś? :lol:
                              To miało być śmieszne? bo nie bardzo potrafię zrozumieć
                              Ponawiam pytanie znacie jakiegoś prawdziwego patriotę w historii polski który w czasach swoich działań nie był wyśmiewany,ścigany i poniżany przez władze panującą?

Komentarz

• dato
                                L&K
                                • 2012
                                • 1431

Ś.P. Kaczyński z historii najnowszej. Patriotą bez wątpienia był. Nie mylić z żywym bratem.
                                A jak to się ma do tematu wątku ?

Komentarz

• radekgw
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1182

IMO juz dawno zaczal sie kolejny rozbior polski, tylko jeszcze nie jestesmy historią i nie mozemy o tym przeczytac. I jeszcze jedno nie jestem jakims fanem teorii spiskowych ale zeby wierzyc w co mowia media/prasa trzeba byc na prawde odwaznym.
                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• tomikt
                                    Rider
                                    • 2007
                                    • 391

koledzy ( ci nie ze Śląska) !
                                    Jak zapatrujecie sie na Ruch Autonomii Śląska?

Ja niespecjalnie ich lubię , ale jak przeczytałem to:

to mam ochotę na przekór się do nich zapisać.

Z resztą przy spisie podałem się za Ślązaka , choć wojenna rozpierducha nie pozwala mi stwierdzić skąd właściwie jestem (każdy z dziadków z innego regiony pochodził )
                                    ech...
                                    TomikT

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

tomikt, RAŚ to jest hucpa...poważna hucpa inspirowana przez wrogów integralności Polski (sam się domyśl których - podpowiem: obydwóch) beż żadnego historycznego uzasadnienia.

Komentarz

• Wally
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 3790
                                        • Volkswagen

tomikt, RAŚ to jest hucpa...poważna hucpa inspirowana przez wrogów integralności Polski (sam się domyśl których - podpowiem: obydwóch) beż żadnego historycznego uzasadnienia.
                                        POWTARZAM !!!

NIE KARMIĆ TROLL`a...
                                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Robię różne auta dla różnych "grup zawodowych"...kiedyś tak wdałem się w dyskusje nt polityki z pewnymi ludźmi, którzy mi wprost powiedzieli, że jak w Poznaniu rządził PiS to pozamykali połowę ich ziomali, którzy mogli powychodzić jak zaczęła rządzić PO...

Pamiętacie co pokazywali na okrągło w TV po wypadku w Smoleńsku?
                                          Pokazywali parę prezydencką w taki sposób że nawet najgorliwsi wrogowie mogli poczuć żal...zobaczyliśmy filmy i nagrania jakich wczesnej nikt nie pokazywał, zobaczyliśmy jaki to Kaczyński był super fajny...to jest właśnie manipulacja...ktoś kto nie znał go osobiście tak naprawdę g.. może powiedzieć a jedynie powielać różne zasłyszane teorie...
                                          Telewizja pokazała swoje oblicze i pokazała jak łatwo można manipulować głupimi polaczkami...

Pomyślcie tylko ile jest innych tematów, które widzimy tak jak ktoś chce żebyśmy zobaczyli...

Nawiązując do nas kierowców....zobaczcie ile fotoradarów zakładają, ile psiarni stoi w krzakach i czatuje na kowalskiego, który jedzie trochę szybciej...jak Kaczor kiedyś coś wspominał o fotoradarach to go wyśmiewali że prawka nie ma, nie wie jak jest na drodze i wymyśla z kontrola prędkości...to taki kolejny przykład robienia z nas tępych debili...

Powiem Wam tak, ja mam na to wyjebane, najwyżej zamknę firmę i wyjadę z tego poje..wa...po co mam się denerwować...gdyby ci debile wpakowali nas w jakąś wojnę to bym za ten kraj nawet kropelki krwi nie przelał...
                                          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• pascal
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 510
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Wally
                                            POWTARZAM !!!

NIE KARMIĆ TROLL`a...
                                            ale jakies argumenty masz czy tylko tak bedziesz pierdolił...??

Komentarz

• Big Wojtek
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 440
                                              • Hyundai

Pascal, jeśli napiszę, ze Ruch Palikota jest finansowany przez rząd wywrotowej Holandii i kolumbijskie kartele narkotykowe też będziesz szukał argumentów? Pewne rzeczy są tak głupie, ze nie warto ich komentować.
                                              Zadziwiające jak wielu "szarych polaków" ma wiedzę na temat międzynarodowych tajnych służb, agentów i innych zakulisowych rozgrywek.

Zadałem sobie trud przeczytania programu RAŚ. Absolutnie ich nie popieram !

Komentarz

• parasite
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1368

Zamieszczone przez kmink
                                                Robię różne auta dla różnych "grup zawodowych"...kiedyś tak wdałem się w dyskusje nt polityki z pewnymi ludźmi, którzy mi wprost powiedzieli, że jak w Poznaniu rządził PiS to pozamykali połowę ich ziomali, którzy mogli powychodzić jak zaczęła rządzić PO...
                                                Taka sama prawda jak to co w telewizji mówią. Przyszła zła PO i od razu sędziowie przestali skazujące wyroki wydawać i tłumnie zaczęli wszyscy przestępcy z więzień wychodzić.

Zamieszczone przez kmink
                                                Pokazywali parę prezydencką w taki sposób że nawet najgorliwsi wrogowie mogli poczuć żal...zobaczyliśmy filmy i nagrania jakich wczesnej nikt nie pokazywał, zobaczyliśmy jaki to Kaczyński był super fajny...to jest właśnie manipulacja...ktoś kto nie znał go osobiście tak naprawdę g.. może powiedzieć a jedynie powielać różne zasłyszane teorie...
                                                Telewizja pokazała swoje oblicze i pokazała jak łatwo można manipulować głupimi polaczkami...
                                                I robią dokładnie to samo przy okazji jakiejś większej tragedii lub śmierci znanej osoby. No ale znów widać "układ". :lol:
                                                A Kaczyńskiego mogą pokazywać jak chcą. Byłem w pałacu za jego rządów i widziałem i słyszałem na żywo co ta miernota gadała. Więc możecie zwalać na TV, układy itp. ale ja zdania na jego temat po tamtej uroczystości nie zmienię.

Zamieszczone przez kmink
                                                jak Kaczor kiedyś coś wspominał o fotoradarach to go wyśmiewali że prawka nie ma, nie wie jak jest na drodze i wymyśla z kontrola prędkości
                                                To raczej było na odwrót. Bo to jeszcze Tusk mówił za rządów PiS, że jak można stawiać nowe fotoradary i na taki pomysł może wpaść tylko człowiek bez prawa jazdy :lol: Widać jak się dostał do koryta to zmienił zdanie.

Zamieszczone przez kmink
                                                to taki kolejny przykład robienia z nas tępych debili...
                                                Najśmieszniejsze jest to, że wyznawcy PiSu uważają siebie za wybitnie inteligentnych, którzy nie dają z siebie robić "tępych idiotów", tylko, że nie zauważają, że dokładnie to samo robią z nimi PiSowcy i cała zgraja tych marnych dziennikarzyn z ich obozu.
                                                AGR 112KM, 232Nm
                                                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• pascal
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 510
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Big Wojtek, dobrze dobrze, tylko po pierwsze : jestesmy tu wszyscy na forum nie po to zeby sie od troli wyzywać. to uważam za przejaw jakiejs buty wszechwiedzących z Onetu
                                                  a po drugie jakby się przyjrzeć tym wszystkim ruchom które wykonuje RAS - zwłaszcza manipulacją co do liczebności ludzi którzy deklarują narodowość Śląską i dęciu tej sprawy na potęgę, tą całą zadymą itd itp to pytania nasuwają się same - kto za tym stoi

co do Paliktota to wiemy ze jest on finansowany przez studentów i emerytów którzy chojnie wpłacali po 20 tys złotych na jego kampanię wyborczą :twisted:

tak jak patrze na to wszystko to trudno się nie zgodzic ze Stanisławem Michalkiewiczem który mówi ze w Polsce rządzą ludzie spoza konstytucyjnego ośrodka władzy

Komentarz

• Udesky
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1692
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                                                    Każdy średnio rozgarnięty Polak zobaczył w tedy jak nasza TV (publiczna i prywatna) jest nieprofesjonalna :!:
                                                    Zamieszczone przez kmink
                                                    Nawiązując do nas kierowców....zobaczcie ile fotoradarów zakładają, ile psiarni stoi w krzakach i czatuje na kowalskiego, który jedzie trochę szybciej...
                                                    Pojeździłem trochę po PL i na moje oko tych "psów" w krzakach w cale nie jest tak dużo, czasem miałem wrażenie, że wręcz za mało.

Nawiązując do ludzi, którzy twierdzą, że wszyscy kłamią (prasa i TV). Pytam się skąd Polacy mają brać pogląd o tym co się dzieje w PL i na świecie? Z własnego rozumu? :lol:
                                                    Co ma wiedzieć człowieczek, który ledwie skończył zawodówkę, w życiu książki nie przeczytał? Jakie on ma pojęcie o ekonomi, polityce itd :?:
                                                    Nasłucha się taki kolegów z pod sklepu, którzy poza programem TV czytają Fakt i wyrabia sobie światopogląd, że wszyscy kłamią, a w rzeczywistości nie rozróżnia popytu od podaży. :roll:
                                                    W Polsce nie ma kryzysu.
                                                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

Pracuję...