Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big Wojtek
    Rider
    • 2010
    • 440
    • Hyundai

Co do wyzwisk - Zgoda

Manipulacja liczba ludności narodowości śląskiej- moze masz racje. KAŻDA partia podaje liczby jej wygodne.

Zauwaz, ze RAŚ ma swoją reprezentację w sejmiku wojewódzkim. Nie dlatego, ze Angela Merkel kupiła głosy. Ślązacy mają poczucie swojej odrębności. Są dumni ze swojej ślaskości. To jest tutaj znacznie silniejsze niz w innych rejonach kraju. Myślę, ze jakbyś tutaj pomieszkał i poznał śląząków nie dopatrywałbyś się spisków.

Stanisław Michalkiewicz - wybacz: współpraca z Radiem Maryja i autorstwo książki "studia nad żydofilią" sprawia, ze nawet nie chce mi się poznać dokładniej poglądów tego pana.

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Zamieszczone przez Big Wojtek
      Ślązacy mają poczucie swojej odrębności
      oczywiście że mają, tak samo jak Górale, Kaszubi etc...ale to nie jest naród w historycznym, geograficznym, socjologicznym znaczeniu. Nie ma żadnych podstaw do odrębności terytorialnej od Polski itd itp.
      Świetnie że Polska jest w miarę jednolita etnicznie i że są w niej takie grupy jak te wyżej wymienione, bo to dodaje kolorytu i tworzy historie.
      Ale to nie są narody...

Proponuje poczytać dla lepszego zrozumienia czym to się może skończyć i w jaki to sposób jest tworzone książkę "Goralenvolk-historia zdrady". O tym jak przed wojną Niemcy mącili u nas w kraju, a konkretnie na Podhalu.

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Big Wojtek, ulegasz stereotypom. To jest na prawde mądry gostek - i wcale jak to odczytałem z Twojej wypowiedzi - nie jest antysemitą

Ale skoro juz Michalkiewicz przez tę żydofilie i radio Maryja nie może być to polecam Ci publicystykę Łysiaka-autora ciętego na Rydzyka-np. "Mitologia świata bez klamek" albo "Salon-Rzeczpospolita kłamców"

Komentarz

• radekgw
          L&K
          • 2010
          • 1182

Udesky - w mojej wypowiedzi bardziej chodzilo o to by miec dystans do tego co mowia, a nie traktowac wszystkiego jako FAKT , wiadomo jednak ze skads wiedze trzeba brac, ale ja ostatnio zyje bez tych informacji, i klade lache na wszystko inne niz moja rodzina i przyjaciele. I Zgadzam sie jak najbardziej z tym co pisal kmink glownie w stwierdzeniu ze nie przelal by krwi za ten kraj, ja rowniez, bo za co ?
          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• kmink
            L&K
            • 2007
            • 1360
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez parasite
            Zamieszczone przez kmink
            to taki kolejny przykład robienia z nas tępych debili...
            Najśmieszniejsze jest to, że wyznawcy PiSu uważają siebie za wybitnie inteligentnych, którzy nie dają z siebie robić "tępych idiotów", tylko, że nie zauważają, że dokładnie to samo robią z nimi PiSowcy i cała zgraja tych marnych dziennikarzyn z ich obozu.
            właśnie takimi wypowiedziami wyznawcy nieomylnego i wspaniałego Tuska udowadniają że sa takimi sami fanatykami jak wyznawcy Pisu..

W wq..a mnie niesamowicie wyzywanie od "pisowców" wszystkich, którzy nie zgadzają się z Tuskiem i jego fanatycznymi zwolennikami...świadczy to tylko o klpkach na oczach i braku jakichkolwiek argumentów...jak dzici z piaskownicy...

- nie masz racji
            - a ty jesteś z pisu

tak to mniej więcej wygląda... :lol:

Słyszeliście o Wałbrzychu? Zapraszam pomieszkać kilka miesięcy to zobaczycie co to rządy PO i wszechobecna tępota wyborców...
            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
              Słyszeliście o Wałbrzychu? Zapraszam pomieszkać kilka miesięcy to zobaczycie co to rządy PO i wszechobecna tępota wyborców...
              Przede wszystkim to nie partia rządzi, a ludzie, którzy do niej należą.
              Regionalne rządy to co innego. W niektórych z powodzeniem istnieją koalicję w rządzie nie do pomyślenia.
              PiS traci masę przez Kaczyńskiego i Macierewicza. Myślę, że bez nich znalazłby więcej zwolenników.

Zastanawiam się jakby wyglądał nasz parlament gdyby nastąpiła zmiana ordynacji wyborczej. A do sejmu i senatu w końcu wchodzili ci, którzy mają najwięcej głosów od ludu, a nie ci co zapłacili za miejsce na liście. :evil:
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• FanRSMP
                Ambiente
                • 2010
                • 151

Ludzie skonczcie juz pierdolic o tej polityce bo sie ZYGAC chce..chociaz tu nie robmy burdelu na kolkach..

Komentarz

• parasite
                  L&K
                  • 2011
                  • 1368

Zamieszczone przez kmink
                  właśnie takimi wypowiedziami wyznawcy nieomylnego i wspaniałego Tuska udowadniają że sa takimi sami fanatykami jak wyznawcy Pisu.
                  Pudło. Dla mnie Tusk to taki sam złodziej jak Kaczyński. :diabelski_usmiech Tylko robienie z Kaczyńskiego wielkiego patrioty i wodza doprowadza mnie do szału. To jest zwykły krętacz i naprawdę nie rozumiem jak ludzie są w stanie wierzyć we wszystko co on powie.
                  AGR 112KM, 232Nm
                  Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• FanRSMP
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 151

Ludzie liczcie na siebie a nie na tych zjebow z wiejskiej

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez parasite
                      Zamieszczone przez kmink
                      właśnie takimi wypowiedziami wyznawcy nieomylnego i wspaniałego Tuska udowadniają że sa takimi sami fanatykami jak wyznawcy Pisu.
                      Pudło. Dla mnie Tusk to taki sam złodziej jak Kaczyński. :diabelski_usmiech Tylko robienie z Kaczyńskiego wielkiego patrioty i wodza doprowadza mnie do szału. To jest zwykły krętacz i naprawdę nie rozumiem jak ludzie są w stanie wierzyć we wszystko co on powie.
                      hehe wodza...pytanie tylko kto z niego robi tego wodza...jego ziomale czy tvn :wink:

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                        hehe wodza...pytanie tylko kto z niego robi tego wodza...jego ziomale czy tvn
                        Sam z siebie robi wielkiego wodza, pana i władcę. Stawia się wyżej od prezydenta.
                        Mówiąc krótko sra wyżej niż głowę nosi, o co nie trudno w jego przypadku.
                        A już obrona Trwam i Rydzyka to mnie....
                        On i jego Tołdi (pan Macie...) rujnują tą partię.
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Garret
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1196
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez kmink

W wq..a mnie niesamowicie wyzywanie od "pisowców" wszystkich, którzy nie zgadzają się z Tuskiem i jego fanatycznymi zwolennikami...świadczy to tylko o klpkach na oczach i braku jakichkolwiek argumentów...jak dzici z piaskownicy...

- nie masz racji
                          - a ty jesteś z pisu

tak to mniej więcej wygląda... :lol:
                          o to, to, też mnie to wkurza mocno, że nie można słowa krytycznego powiedziec na (nie-)miłościwie nam panującego premiera Donalda T. (oby żył i panował wiecznie) by nie usłyszeć takiego szufladkowania
                          to banda złodziei i oszustów, czyny ich stanowią idealną negację głoszonych słów i haseł, nie ma to jak obiżać podatki poprzez ich zwiększanie, podobnie z biurokracją etc :evil:
                          Garret

-----------
                          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Bardzo bym prosił by nie komentować ludzi którzy obrażają innych lub nie wnoszą nic do tematu. Wynika z tego ,że nic nie mają do powiedzenia. Ani jednego linka czy cytatu poza dążeniem do kłótni i próby zamknięcia tematu.Proszę cofnąć kilka stron wcześniej i co widzimy nic.Dosłownie ani jednego linka na poparcie swoich poglądów. Nie będziemy komentować i kłótni nie będzie.
                            Chętnie poczytam , zobaczę lub usłyszę coś nowego czego akurat nie znam.Bo na razie to poza pustymi słowami niektórzy nic nie wnieśli do tematu.

Zamieszczone przez Udesky
                            Zastanawiam się jakby wyglądał nasz parlament gdyby nastąpiła zmiana ordynacji wyborczej. A do sejmu i senatu w końcu wchodzili ci, którzy mają najwięcej głosów od ludu, a nie ci co zapłacili za miejsce na liście.
                            Dostawca usług internetowych z Poznania. W ofercie firmy usługi transmisji danych, dzierżawy światłowodów, kolokacji serwerów, szybkiego Internetu. Serwerownia w centrum Poznania.

Paweł Kukiz prowadzi świetną akcje możecie się przyłączyć. Jest też filmik co się stało z poprzednimi podpisami (warto zobaczyć całość) :wink: przypominam było to w programie partii którą niektórzy za wszelką cenę bronią...nie podając ani jednego argumentu na poparcie poza jak nie oni to kto.PIS?

Ja nie jestem ślepo zapatrzony w PIS ale za ich czasów nie pamiętam tylu afer...
                            Za to pamiętam tanie paliwo,becikowe, zlikwidowanie podatku od spadków i darowizn,utworzenie CBA i wiele innych.Znalezione w internecie a było tego wiele wiele więcej proszę przeczytać i skomentować.Ale proszę przeczytać całość lub co najmniej większość (warto też poczytać komentarze też są ciekawe -nie wszystkie są zgodne z autorem) dlaczego co najmniej większość a no dlatego aby nie było głupich komentarzy nie znając całości. Podobnie było z wcześniej wklejonym linkiem do którego komentarz skończył się na czyimś dziadku. My nie jesteśmy politykami i takie polityczne uciekanie od odpowiedzi na zadane pytanie jest nie na miejscu http://niepoprawni.pl/blog/2518/czeg...ii2006-5xi2007

Oczywiście dużo w tym pomógł bum gospodarczy ale nie rozumie kompletnie skąd wśród polaków tak ogromna niechęć do tej partii. Przecież czas ten był jednym z niewielu gdzie dosłownie każdy był w stanie znaleźć pracę a w niektórych zawodach otrzymywało się premię za przejście do innej firmy.Wielu moich znajomych z czasów szkolnych awansowało na stanowiska o których nie mogli nawet marzyć.Inni zawarli kontrakty dzięki którym ich firmy dziś mają co produkować.A dziś podobnie jak wielu z was pluje na tamte czasy. Pytam dlaczego?

Co do autonomii Śląska co tu napisać. Moi znajomi którzy to popierają uważają się za Ślązaków.Ale taki urodził się Nowym Sączu, matka pochodzi gdzieś tam z Krynicy ojciec z Suwałk. Po Śląsku umie tylko kaj bo ojciec robił na grubie. Tacy to wielcy Ślązacy popierający autonomie. Pytam a jesteś na prawdę za autonomiądp. "nie no w sumie to nie wiem ale i tak w dzisiejszych czasach jest to nie możliwe do zrealizowania...
                            Ja wychowałem się na Śląsku i piszę z autopsji.Tak więc z tym rosnącym po poparciem i w ogóle poparciem różnie bywa

Co do tematu polityki jeżeli komuś temat ten się znudził wcale nie musi tu zaglądać i wprowadzać zamieszanie,bo na razie trzeba przyznać poza kilkoma wpisami jest całkiem kulturalnie. Jak mnie jakiś temat nie interesuję to go nie czytam i nie komentuję. np.serwis aparatów itd.

[ Dodano: Nie 09 Wrz, 12 21:02 ]
                            Zamieszczone przez Garret

- nie masz racji
                            - a ty jesteś z pisu

tak to mniej więcej wygląda...

o to, to, też mnie to wkurza mocno, że nie można słowa krytycznego powiedziec
                            ja jak czasem coś napiszę i podam przykłady jestem nazywany moherem lub pisowcem. Też mnie to wkurza

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Paweł Kukiz prowadzi świetną akcje możecie się przyłączyć.
                              Akcja godna popracia, choć JOW`y to nie jest Święty Grall polskiej polityki...tu chodzi o ludzi.

Zamieszczone przez shok
                              Oczywiście dużo w tym pomógł bum gospodarczy ale nie rozumie kompletnie skąd wśród polaków tak ogromna niechęć do tej partii.
                              Zbyt potężnemu lobby nacisnęli na odcisk i starano się ich zniszczyć - fizycznie (np. L.Kaczyński) oraz medialnie.

Zamieszczone przez shok
                              Co do autonomii Śląska co tu napisać. Moi znajomi którzy to popierają uważają się za Ślązaków.Ale taki urodził się Nowym Sączu, matka pochodzi gdzieś tam z Krynicy ojciec z Suwałk. Po Śląsku umie tylko kaj bo ojciec robił na grubie. Tacy to wielcy Ślązacy popierający autonomie. Pytam a jesteś na prawdę za autonomiądp. "nie no w sumie to nie wiem ale i tak w dzisiejszych czasach jest to nie możliwe do zrealizowania...
                              Ja wychowałem się na Śląsku i piszę z autopsji.Tak więc z tym rosnącym po poparciem i w ogóle poparciem różnie bywa
                              otóż to ...otóż to...

Komentarz

• Udesky
                                RS
                                • 2007
                                • 1692
                                • Octavia I (1U2)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez westwi78
                                Zbyt potężnemu lobby nacisnęli na odcisk i starano się ich zniszczyć - fizycznie (np. L.Kaczyński) oraz medialnie.
                                Czy ty wierzysz w teorię spiskową zamachu? :shock:
                                Zamieszczone przez shok
                                Ja nie jestem ślepo zapatrzony w PIS ale za ich czasów nie pamiętam tylu afer...
                                To już zapomniałeś o Samoobronie i LPR inaczej LiS?
                                Oni prawie w niczym nie potrafili się dogadać.
                                I rządzili chyba 2 czy 3 lata.
                                Zamieszczone przez shok
                                Za to pamiętam tanie paliwo,becikowe, zlikwidowanie podatku od spadków i darowizn,utworzenie CBA i wiele innych.
                                Za SLD czy AWSu było jeszcze tańsze.
                                Pamiętajmy, że łatwo się rozdaję kasę bo to daję elektorat, ale jak trzeba wprowadzić już niepopularną reformę to już niema chętnych.

Gdyby usunąć po paru polików z każdej z partii nagle okazałoby się że POPiS jest całkiem ralny.

Zamieszczone przez shok
                                Autonomii mówimy stanowcze NIE!
                                Stowarzyszenie proszę bardzo, każdy ma prawo do pielęgnowania tradycji i podkreślania swojego pochodzenia.
                                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Czy ty wierzysz w teorię spiskową zamachu? :shock:
                                  to nie jest teoria tylko praktyka - i nie chodzi nawet o to czy to był zamach czy nie, tylko o to, że do tej pory nie wyjaśniono tego jak to się stało - wyjasnienia MAK`u i Komisji Millera są w wielu kluczowych miejscach sprzeczne, medialne wrzutki "typu "jak lądują debeściaki" czy rzekoma kłótnia Błasika z Protasikiem na lotniku itd itp...sugerują że ktoś tu specjalnie działa dezinformacyjnie...sorry ale tak moja logika wskazuje.

To już zapomniałeś o Samoobronie i LPR inaczej LiS?
                                  Oni prawie w niczym nie potrafili się dogadać.
                                  I rządzili chyba 2 czy 3 lata.
                                  Ponad rok niewiele...i dlatego że PiS zaczął ich ścigać za przekręty

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Za SLD czy AWSu było jeszcze tańsze.
                                    Pamiętasz te czasy ? Ile wtedy się zarabiało i jak było z pracą dla zwykłych ludzi?
                                    Odbiłeś piłeczkę niestety na spalony...

Komentarz

• FanRSMP
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 151

shok tanie paliwo to pamietam 17lat temu....becikowe to jedna wielka pomylka..nie pamietasz jak sztajmesy sie.......dla becikowego..????..a praca jest jak sie tylko chce komus pracowac...

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

to nie jest teoria tylko praktyka - i nie chodzi nawet o to czy to był zamach czy nie, tylko o to, że do tej pory nie wyjaśniono tego jak to się stało - wyjasnienia MAK`u i Komisji Millera są w wielu kluczowych miejscach sprzeczne, medialne wrzutki "typu "jak lądują debeściaki" czy rzekoma kłótnia Błasika z Protasikiem na lotniku itd itp...sugerują że ktoś tu specjalnie działa dezinformacyjnie...sorry ale tak moja logika wskazuje.
                                        Niemniej jednak sugerujesz zamach i celowe działanie. Tym bardziej, że prawdopodobieństwo wygranej L.K. w następnych wyborach były niewielkie.
                                        W to co mów MAK bym nie wierzył, rosyjscy politycy to chyba najwięksi krętacze na świecie. Co do polskich komisji śledczych itp, to moim zdaniem niewiele mają wspólnego z faktycznym przeznaczeniem, głównie służą do robienia kariery!
                                        Czekam na wrak w PL, który powinien znaleźć się już dawno i to jest wielka porażka tego rządu i polityków w ogóle :!:
                                        Ponad rok niewiele...i dlatego że PiS zaczął ich ścigać za przekręty
                                        Tak ścigali, że za wszelką cenę chcieli utrzymać władzę nawet z nimi u boku.
                                        To pokazuję najlepiej jak bardzo J.K. chce mieć władzę.

Niema się co oszukiwać wszyscy: SLD, PO, PiS, RP itd są umoczeni w różnego rodzaju przekrętach. Ślepe wierzenie w to, że PiS jest czyste, a PO skorumpowana jest naiwne.
                                        Nikt z nas również nie jest w stanie przewidzieć co by się działo po 4 - 8 latach panowania PiSu.

To, że jestem negatywnie nastawiony do tej partii wynika tylko z tego, że są mi obcy ideowo. Są dla mnie zbyt konserwatywni i mało liberalni.
                                        Swoją drogą dziwię się, że Gowin należy do PO. :roll:

Zamieszczone przez shok
                                        Pamiętasz te czasy ? Ile wtedy się zarabiało i jak było z pracą dla zwykłych ludzi?
                                        I tu cię zmartwię, pamiętam. Tankowałem paliwo do motoroweru i za 9,50zł miałem 5litrów. Jakimś dziwnym cudem moi rodzice również lepiej wspominają tamte czasy.
                                        Choćby ze względy na zarobki, premie itd. Może dlatego, że mój ojciec był górnikiem, a matka urzędnikiem skarbowym.
                                        W tedy byliśmy 10 lat po transformacji, do dziś dnia niektórzy nie potrafią się odnaleźć w nowym systemie.
                                        Komuna nauczyła, że państwo zawsze musi dać i zadbać, a demokracja uczy już czego innego. Polska to i tak opiekuńcze państwo.
                                        Wracając do pracy. Pochodzę z rocznika o największym przyroście naturalny, z największym odsetkiem ludzi z wyższym wykształceniem (przez wyższe prywatne szkółki)
                                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9943
                                          • Ford

Paliwko... Pamiętam na drugim roku studiów E94 za 1,79zł/l... Pracując jako student za 1h pracy mogłem kupic ponad 3l wachy :szeroki_usmiech w 1998 roku...
                                          Z drugiej strony pracując jako nie-student za 1h pracy moge kupić jeszcze wiecej tej benzyny... Hmmm: czy teraz jest więc lepiej niż 15 lat temu...?
                                          Adam... Używam:
                                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Aby sytuacja w Polsce - tak polityczna, jak i gospodarcza (chodzi o przewałki, rozkradanie państwa, dziwne układy i kolesiostwo) - znormalniała, należałoby "przewietrzyć" całą Wiejską... Zostawić kilka osób (uważam, że wśród posłów i senatorów jest kilku normalnych i w miarę uczciwych ludzi, którzy chcieliby coś dobrego dla Polski zrobić), a resztę rozgonić. Na pewno znalazłoby się tylu porządnych Polaków-fachowców, aby uzupełnić powstałe w Sejmie i Senacie braki... I wtedy - przynajmniej na początku - byłoby ok... Bo po pewnym czasie znowu potrzebne byłoby "wietrzenie" - niestety, ale (przynajmniej moim zdaniem) polska mentalność wcześniej, czy później nawet z porządnego obywatela zrobi cwaniaka i "układczyka"... Wystarczy tylko odpowiednio długo dawać do tego okazję...
                                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Eidos71 bardzo dobrze to podsumowałeś...tylko jak zrobić takie "wietrzenie"....

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1692
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                                                Eidos71 bardzo dobrze to podsumowałeś...tylko jak zrobić takie "wietrzenie"....
                                                11 września coś wam mówi.
                                                Ahmed ma dostęp do MiGów. :diabelski_usmiech
                                                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• shok
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2070
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez FanRSMP
                                                  shok tanie paliwo to pamietam 17lat temu....becikowe to jedna wielka pomylka..nie pamietasz jak sztajmesy sie.......dla becikowego..????..a praca jest jak sie tylko chce komus pracowac...
                                                  Pamiętam ,że było paliwo tańsze niż teraz a zarobki średnie dla wielu ludzi są na tym samym poziomie.Przypominam paliwo jest po prawie 6zł.
                                                  Becikowe według Ciebie to pomyłka,pewnie ulgi na dzieci również ( chyba nie czytałeś tego co wkleiłem )? poczekaj jeszcze trochę a zanim przejdziesz na emeryturę będziesz mieć 80 lat.
                                                  jeśli uważasz ,że praca jest dla każdego komu chce się pracować napisz to w tym wątku kolegom z OCP http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=56800

Udesky, Czy według Ciebie górnik mający w tamtych czasach barbórki ,13tki ,premie ,darmowe wczasy dla dzieci,paczki na święta,deputat na węgiel,mieszkanie wykupione za parę złotych ,własne przychodnie zdrowotne,(wymieniam na tamte czasy) według Ciebie to zwykły człowiek w tamtych czasach?
                                                  Tylko proszę nie pisać ,że każdy mógł być górnikiem itd bo to będzie odbieganie od tematu.
                                                  W ogóle nie wiem czy jest sens wklejać jakieś linki do przeczytania skoro nikt ich nie czyta.
                                                  Proponuje trzymać się jakiś progów czasowych. Bo na razie temat dotyczył PO i PISu a jak skończyły się argumenty ( w sumie nie widziałem ani jednego znaczącego ) żeby udowodnić swoją racje wyskoczyliście z ceną paliwa za czasów AWSu itd. Kurcze zaraz ktoś opiszę dzieje Polski za panowania Jagielonów oby tylko pokazać jak bardzo się mylę

[ Dodano: Nie 09 Wrz, 12 22:57 ]
                                                  Eidos71, dobre podsumowanie. Szkoda ,że nie do zrealizowania...
                                                  Oglądając film nocna zmiana zauważam ,że tam występowali ludzie którzy są obecnie w wszystkich partiach politycznych.Partie się zmieniają ale ludzie Ci sami.

Komentarz

• Udesky
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1692
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez shok
                                                    oby tylko pokazać jak bardzo się mylę i za PISu było gorzej...
                                                    PiS nie był i nie jest w stanie utrzymać władzy na tyle długo. Powód jest prosty, nikt nie chce współpracować z Kaczyńskim.
                                                    Póki Kaczyńskie nie odda władzy to ta partia nie będzie postrzegana jako potencjalna rządząca.
                                                    Nie wyobrażam sobie sytuacji w której Macierewicz miałby zostać ministrem.
                                                    Zamieszczone przez shok
                                                    Proponuje trzymać się jakiś progów czasowych. Bo na razie temat dotyczył PO i PISu a jak skończyły się argumenty ( w sumie nie widziałem ani jednego znaczącego ) żeby udowodnić swoją racje wyskoczyliście z ceną paliwa za czasów AWSu itd.
                                                    A proszę bardzo pierwszy z brzegu. Kaczyńskiemu wystarczyły niecałe 2 lata u władzy, aby zniechęcić do siebie ludzi :!:
                                                    Gdyby nie Rydzyk, to elektorat PiSu byłby sporo mniejszy.
                                                    Wystarczy spojrzeć z jakimi fanatykami (obrońcami krzyża) się pokazywał i popierał.
                                                    On gra na ludzkich naiwnościach i emocjach i głosi populistyczne hasła, od choćby obniżenie wieku emerytalnego.
                                                    Teraz ma pole do popisu ponieważ sytuacja jest niestabilna, trzeb szukać kasy, wyciągać z ludzi.
                                                    Ten człowiek MUSI odejść z polityki :!:
                                                    On jest głównym problemem PiSu.

Oczywiście sztandarowym hasłem zwolenników Kaczyńskiego jest: media kłamią.
                                                    Jedyna pokrzywdzona partia ze wszystkich, które mamy. :lol:
                                                    W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

Pracuję...