Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Udesky
    RS
    • 2007
    • 1692
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Do tego w kurierce rejony często są umowne. :lol:
    W Polsce nie ma kryzysu.
    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

Ja pracuje w jednej z wiekszych firm kurierskich i napiszę tak: wszystko jest zalatwiane po znajomosci. Starzy wyjadacze jak wiedzą, że coś dobrego się zwolniło, to od razu mają kogoś swojego na to miejsce...
      U nas w firmie z kurierką to jak z nowymi agentami celnymi. Na początku dostaje się najgorsze g...o :?
      Ale czasem można nieźle dorobić na specjalach. W tym, że u mnie robi to jedna osoba
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Na dzien dzisiejszy to telefon to najmniejszy koszt staly przy dzwonieniu non-stop.

Gabaryty mozna wozic, ale woza czym Sprinterem z HDSem czy czyms innym na kategorie C, bo to tez duza roznica. Ale to z doswiadczen kilku kurierow ktorzy do mnie do kilku firm przyjezdzali, to sprzet jest mocno przemeczony. Taki Sprinter laduje po 4t i musi jechac, bo nie bedziesz przeciez jezdzil z jedna paleta na drugi koniec miasta, gdzie na palecie jest 1t, a auto ma 1,5t ladownosci :twisted:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

Teść mojej siostry jakieś 10 lat temu przez jakiś czas jeździł w kurierce na swoim skrzyniowym IVECO z windą. Wytrzymał raptem kilka miesięcy i uznal, że zarabiane pieniądze są zbyt małe w stosunku do pracy, którą wkładał...
          Jeśli mogę coś doradzić to może warto wyszukać jakiejś dopiero rozpoczynajacej się sporej budowy i wkręcić sie w nią jako "zaopatrzeniowiec"...?
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2403
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Agamek12, "sąsiad-obca osoba" z bloku obok jest kurierem DPD i z tego co z nim rozmawiałem (tak się złożyło, że w związku z zamówieniami często u mnie ostatnio bywał) to praca nie jest może lekka, ale zarobki więcej niż dobre....dał mi przykład....samemu spłacił juz auto z leasingu i (tu nie jestem dokłanie pewien) kawalerkę w bloku....a nie dawno zatrudniony gość po dwóch miesiącach pracy sprawił sobie golfa 5 (rocznika nie pamietam)....podsumowując zarobki w powyższym zawodzie nie są najmniejsze...przynajmniej ja tak oceniam porównując je z własnymi :P
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Lub jak to mowia, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• radekgw
                L&K
                • 2010
                • 1182

Badyl zeby w ciagu 2 miechow sprawic normalnego golfa 5, trzeba by 20k, czyli 10k netto na miesiac = niemozliwe dla kogos kto zaczyna a i nie wiem czy wogole jako kurier zwyklych paczek, moj bdb kolega pracuje w gls i mowi ze wychodzi mu okolo 3.5 - 4 netto i jest zadowolony tylko najgorsze ze do auta musi caly czas dokladac.
                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• BADYL
                  RS
                  • 2011
                  • 2403
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

radekgw, dla mnie też wydawało się to dziwne, ale tematu nie drążyłem (bo chuj mnie to obchodzi :diabelski_usmiech )...może na golfika gościu wziął kredyt - nie wiem :wink: Nie mniej jednak Ten koleś ("sąsiad") mówił, że przez ten okres wakacyjny kursów miał mnóstwo=kasy wpadło tyż odpowiednio :wink: niech ma a co tam
                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Auto to narzedzie pracy i albo kupuje sie nowe i ma sie nadzieje ze nie bedzie sie psulo, bo naprawy beda bardzo drogie, albo kupuje starsze z ktore bedzie sie psuc i pytanie czy naprawy beda drogie czy upierdliwe lecz tanie.

To jak z maszynami na produkcji
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Tony065
                      RS
                      • 2009
                      • 2497
                      • Octavia I (1U2)
                      • ARX 1.8 20VT 150 KM

dziękuję wszystkim za udzielenie się w temacie. wiem, że ciężko się wbić do jakiejś firmy, ale trzeba zaryzykować. najwyżej stracę pracę za "płacę minimalną"... wizja kupna kawalerki mnie jak najbardziej pociąga :hura. golfa w życiu bym nie kupił :wink: mam octę, czego chcieć więcej... :szeroki_usmiech ale jak ktoś ma coś nowego do wniesienia, to proszę bardzo, poczytam, przemyślę... i do dzieła :!:
                      Agamek12, masz jakąś propozycję :?: do LDZ mam ok. 50km.
                      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                      @ by Tune-up Gdańsk
                      TDI VP++ i jeszcze rośnie
                      Antek

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Tony065, to za mała budowa...
                        Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Tony065
                          ale jak ktoś ma coś nowego do wniesienia, to proszę bardzo, poczytam, przemyślę... i do dzieła
                          A może kurs na minikoparkę i kopać ludziom.
                          Jednak tu musisz zrobić rekonesans rynku.
                          Zamieszczone przez radekgw
                          do auta musi caly czas dokladac.
                          A niech Ci się auto popsuję, albo będzie dzwon lub pkt....
                          Zamieszczone przez BADYL
                          gość po dwóch miesiącach pracy sprawił sobie golfa 5
                          Jeśli ma własną DG to pewnie w leasing wziął.
                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Eidos71
                            RS
                            • 2011
                            • 2050
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Odnośnie kurierki: mam dobre info z trzech źródeł, t.j. od znajomej (która jest właścicielką oddziału "Siódemki"), od brata (który kierownikuje w warszawskim "DHL") i bezpośrednio od kuriera pracującego w UPS. Kilka lat temu rzeczywiście można było w kurierce nieźle zarobić - np. 6 lat temu kurier zarabiał w granicach 5-6 tyś. (lecz z tej kasy musiał spłacać raty leasingowe swojego auta, które użytkował jako kurier). Teraz, gdy na rynku trwa walka cenowa między poszczególnymi firmami (najtańszy dla indywidualnych jest Pocztex, klienci instytucjonalni są przez wszystkie firmy wabieni różnymi rabatami i ryczałtami), ceny usług schodzą często na granicę opłacalności - a gdy firma ma mniej kasy, to i jej pracownicy mniej dostają. Tak więc w kurierce nie jest tak "złoto", jak kilka lat temu, a narobić fizycznie się trzeba.
                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                            MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• ziutsane
                              RS
                              • 2007
                              • 2376

Eidos71, który to Twoj brat ? Może być PRV
                              Radio: C90r+XDP210EQ
                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• sosna1
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 463
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                                Odnośnie kurierki: mam dobre info z trzech źródeł, t.j. od znajomej (która jest właścicielką oddziału "Siódemki"), od brata (który kierownikuje w warszawskim "DHL") i bezpośrednio od kuriera pracującego w UPS. Kilka lat temu rzeczywiście można było w kurierce nieźle zarobić - np. 6 lat temu kurier zarabiał w granicach 5-6 tyś. (lecz z tej kasy musiał spłacać raty leasingowe swojego auta, które użytkował jako kurier). Teraz, gdy na rynku trwa walka cenowa między poszczególnymi firmami (najtańszy dla indywidualnych jest Pocztex, klienci instytucjonalni są przez wszystkie firmy wabieni różnymi rabatami i ryczałtami), ceny usług schodzą często na granicę opłacalności - a gdy firma ma mniej kasy, to i jej pracownicy mniej dostają. Tak więc w kurierce nie jest tak "złoto", jak kilka lat temu, a narobić fizycznie się trzeba.
                                szczera prawda
                                często są oferty dam 900 zł za transport 24 ton z W-wy do Sopotu,Gdyni
                                Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sosna1
                                  :haha: 1
                                  W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Udesky
                                    :haha: 1
                                    900 to chyba samo paliwo wyjdzie w dwie strony :szeroki_usmiech
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• chrisk_89
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 834
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ciekawostki z odwiedzin na rozmowach o pracę:

DGM Kraków - sprzedaż umów Netii przez telefon.
                                      Praca w godzinach 15-21. Wynagrodzenie netto 1000zł (słownie jeden tysiąc!PLN!!!) + bliżej nieokreślone bonusy za każdą podpisaną umowę.
                                      Najpierw jednak trza przejść szkolenie w sprzedaży. Trwa ono 5 dni i ... kosztuje kandydata 1000zł!
                                      Po kursie może okazać się, że kandydat nie nadaje się do tej roboty!

Telemedycyna - Kraków - Sprzedaż ... badania EKG via telefon!!!!!!!! (EKG w 30s. przez słuchawkę!!!!!)

Praca w godzinach 8:15-16:15 cały etat, lub 16:15-20:15 - pół etatu.
                                      Wynagrodzenie netto za cały etat 1100zł (słownie jeden tysiąc!PLN!!!) + .... 3,50zł BRUTTO za każde przeprowadzone badanie!!!!!
                                      Szkolenie bezpłatne. Jeśli nie sprzedasz 20 szt./mc. - won z roboty!

Aktor - Amator - przedstawienia w teatralne 2 osobowych zespołach (normalnie jak w kabarecie Ani Mru-Mru!!!)
                                      Wyjazdy jedno i wielodniowe. Płaca za spektakl 40zł na rękę. Średnio w m-cu wypada 20 spektakli. Firma płaci za noclegi. Aktor ma na własny koszt dojechać na miejsce i wyżywić się.

Księgowa do biura podatkowego
                                      Wymagania jak do pracy w Urzędzie Kontroli Skarbowej (wiedza) plus certyfikaty i uprawnienia biegłego rewidenta oraz grupa inwalidzka - oczywiście wykształcenie wyższe ekonomiczne!
                                      Min. staż na podobnym stanowisku - co najmniej 10 lat.
                                      Praca od 8-16 lub 10-18. Robisz wszystko - od dekretowania, po księgowanie, od materiałówki, przez budżet, środki trwałe, itd. (i inne pierdoły, którymi w dużych firmach zajmuje się co najmniej 2-3 ludzi!!!!).
                                      Płaca.... 1200zł (słownie:JedenTysiącDwieściezłotych)!!!!!!

Chyba napiszę książkę pt.
                                      "Socjologiczny obraz poszukiwań pracy w mieście Krakowie - czyli upodlanie ludzi"
                                      Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Big Wojtek
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 440
                                        • Hyundai

To akurat zadna sensacja. Firma w której do niedawna pracowałem płaciła za transport Warszawa-Katowice jeszcze mniej. Po prostu producent z Bielska wiózł do Warszawy swój towar. Widać produkcja na tyle opłacalna, ze opłacało się wracać na "pusto" Więc woleli podstawić się w Warszawie, w Katowicach zjechać kilkaset metrów z trasy i zarobić parę stów. Skoro są chętni zeby jechać za taka kasę, to czemu nie?

Inna sprawa, ze jakby mieli kumatego logistyka, to znaleźliby kogoś kto da więcej.

Komentarz

• Udesky
                                          RS
                                          • 2007
                                          • 1692
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                                          Księgowa do biura podatkowego
                                          Wymagania jak do pracy w Urzędzie Kontroli Skarbowej (wiedza) plus certyfikaty i uprawnienia biegłego rewidenta oraz grupa inwalidzka - oczywiście wykształcenie wyższe ekonomiczne!
                                          Min. staż na podobnym stanowisku - co najmniej 10 lat.
                                          Praca od 8-16 lub 10-18. Robisz wszystko - od dekretowania, po księgowanie, od materiałówki, przez budżet, środki trwałe, itd. (i inne pierdoły, którymi w dużych firmach zajmuje się co najmniej 2-3 ludzi!!!!).
                                          Płaca.... 1200zł (słownie:JedenTysiącDwieściezłotych)!!!!!!
                                          To ja mam dobrze.
                                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• GreenArrow
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1052

Ja miałem tyle szczęścia ze po wypowiedzeniu znalazłem prace po 22 h Lepiej płatna tylko ze z 8h zrobiło się 12h pracy.

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Wysłałem kiedyś CV do kilku firm w PL...z rozpędu wysyłałem tylko wersje angielską...bo w sumie po polski nigdy czegoś takiego nie pisałem :diabelski_usmiech miałem sporo odpowiedzi...w większości prośba o polska wersję, zderzyły się też już konkretne oferty...stażu :lol: a po trzech miesiącach może umowa .... w tym kraju nie da się godnie żyć...nie da się miec tylko jednej pracy i z niej utrzymać rodzinę...oferty za 1000zł o których piszecie to juz w ogóle jakaś mega paranoja...

Oczywiście nikt nie rozdaje pieniędzy za friko i pracownik musi na siebie zarobić i sam jako pracodawca wiem co niektórzy ludzie piszą w CV i o sobie opowiadają...a w realu nic nie potrafią...
                                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1692
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                                                oferty za 1000zł o których piszecie to juz w ogóle jakaś mega paranoja...
                                                A do tego na h..a umowę.
                                                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

Zamieszczone przez Udesky
                                                  Zamieszczone przez kmink
                                                  oferty za 1000zł o których piszecie to juz w ogóle jakaś mega paranoja...
                                                  A do tego na h..a umowę.
                                                  Cóż... sytuacja życiowa zmusza ludzi do akceptacji takich warunków ...
                                                  Zresztą mój stary pracuje na 1/2 etatu jako cieć w przedszkolu i zarabia coś kolo 600zł. No ale on może sobie pozwolić na takie warunki płacy, bo dostaje niemałą emeryturę i traktuje pracę jako rozrywkę (pracuje po to, żeby sobie coś tam kupić na działeczkę).
                                                  Z drugiej strony jego zmiennik pracuje za takie pieniądze w kilku miejscach... :shock:
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• Dzida
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 2253

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    bo dostaje niemałą emeryturę i traktuje pracę jako rozrywkę (pracuje po to, żeby sobie coś tam kupić na działeczkę).
                                                    Chyba raczej po to żeby coś zrobić z wolnym czasem. . .

Komentarz

Pracuję...