Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Udesky, nie pamiętam, zapisałem się tam jakieś 10 lat temu (zaraz po skończeniu studiów na PW) i od tamtej pory nie patrzyłem w jakich pracach oni się sprecjalizują. W każdym razie mi podsyłają oferty zgodne z profilem wykształcenia - ale niestety nieciekawe od strony finansowej... :?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Udesky
      Panowie czy ktoś z was coś wie na temat tych ofert Doradcy - bankowy, ubezpieczeniowy itd?
      Ogłoszenia są skonstruowane w sposób atrakcyjny i enigmatyczny lecz gdy czytam "aktywne pozyskiwanie klienta" zapala mi się czerwona lampka: akwizycja i nagabywanie ludzi na siłę.
      Nie zawsze doradca wciska coś na siłę, ale wiadomo dostajesz plany musisz je realizować. Często sam generujesz potrzebę u klienta i nie musisz mu nic wciskać :wink:

Pierwszą prace znalazłem w takiej branży. Pracowałem za marne pieniądze na własnej działalności. Nacisk i parcie na plany ogromny (jeżeli nie pozyskałem 4 klientów biznesowych w miesiącu nie wypłacana była podstawa). Ale zbudowałem sobie dobre doświadczenie zawodowe i teraz nie mam już takiego problemu ze znalezieniem pracy w takiej branży za normalne pieniądze. Dodatkowo kontakt z ludźmi nie jest zły, można się przy tym dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć i nauczyć. Jak lubicie się dusić w krawacie to polecam :szeroki_usmiech
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Big Wojtek
        Rider
        • 2010
        • 440
        • Hyundai

Będę potrzebował magazyniera w Tychach, od kwietnia. Szczegółów wynagrodzenia jeszcze nie znam, ale cudów niestety raczej nie będzie :? Wymagane uprawnienia na wózek widłowy. Gdyby kogoś ten opis nie zniechęcił to proszę na PW :wink:

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Szukam pracy w informatyce, Trójmiasto i okolice

Przebyte kursy:
          - Cisco CCNA 1-4
          - ECDL
          - Certyfikowany Instalator Systemu Okablowania Leoni-Kerpen
          - Obsługa Mierników Certyfikacji Kabli - LanTek II
          - Certyfikat ACE do wykonywania koncepcji projektów i nadzoru instalacji światłowodowych
          - Sieci przemysłowe w oparciu o urządzenia firmy Hirschmann
          - Prawo jazdy kat. B

Studiuję informatykę, mam dyplom technika informatyka, stale się uczę, robię kursy i uprawnienia
          Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

McGan, jak w tym wieku jesteś to proponuje Ci, żebyś znalazł staż w jakieś większej firmie/korporacji. Po stażu pewnie będziesz mógł zostać. Najlepiej znaleźć taką firmę, żebyś mógł chodzić o dowolnych porach byle by wyrobić godziny, wziąć np. 3/5 etatu i ciągnąć równolegle z studiami. Kończysz studia masz 2 lata doświadczenia w pracy + umiejętności to praktycznie wszędzie masz otwartą furtkę
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• chrisk_89
              Elegance
              • 2010
              • 834
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

No to popatrzymy... kto pierwszy znajdzie pracę...
              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Temat umarł, ale przynajmniej dla dwóch biorących w nim udział miał szczęśliwe zakończenie.
                Otóż dzięki koledze Le-Ce, zarówna ja jak i JasiuWWA mamy prace. :yay:
                Praca super spełniająca nasze wszystkie oczekiwania.
                Nawet nie marzyłem o tym, że na początek uda mi się w Wawie taką dostać. :szeroki_usmiech

:bow Raz jeszcze wielkie podziękowania dla Le-Ce. :bow

Musimy kiedyś to

W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

Udesky, a co będziecie robić?
                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Od prawie 2 miesięcy pracujemy w księgowości. :szeroki_usmiech
                    I już jest umowa na następny rok. :yay:
                    W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Dzida
                      RS
                      • 2006
                      • 2253

Ja szukam dalej i mnie to maksymalnie wqrwia. . . ostatnio nawet Pani w pośredniaku umówiła mnie na spotkanie z doradcą zawodowym . . . . :roll: :roll:

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Dzida
                        maksymalnie wqrwia. . .
                        Wiem co czujesz.
                        Zamieszczone przez Dzida
                        Pani w pośredniaku umówiła mnie na spotkanie z doradcą zawodowym . . . .
                        Standardowe działanie. Ci doradcy to o kant dupy rozbić. Powiedzą parę wyuczonych sloganów i już.

Dzida z tego co pamiętam znasz 1 czy 2 języki to nie próbowałeś za granicą?
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• chrisk_89
                          Elegance
                          • 2010
                          • 834
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

No to "pieprznę" słów kilka o ciekawostkach z poszukiwania pracy - choć w komfortowej sytuacji.

1. "Mundurowi na rencie inwalidzkiej mają fajnie" - *** (słowo kończy się na j).
                          Otóż - orzeczenie komisji MSWiA (Woj.Kom.Lek.) o inwalidztwie jest... g***o warte. Do zakładu pracy chronionej, lub innej z grupą dostaniecie się tylko wtedy, gdy macie orzeczenie... "cywilnego" zespołu orzekającego, który stwierdzi JAKI STOPIEŃ niepełnosprawności posiadacie.
                          Kumpel wrócił z Afganistanu ze sztywną nogą i bez połowy prawej ręki. Komisja wojskowa - I grupa inwalidzka. Komisja ZUS - "lekki stopień niepełnosprawności" (se luknijcie tu http://www.spes.org.pl/?module=tresc...FUrP3wodQy6M8w).
                          Gość kasę ma - ale chce pracować (płacić podatki, składki i inne pierdoły) - ale ni hu, hu - dostaje oferty ... sprzątaczek! Nie schyli się, nie złapie szczoty/mopa 2 rękoma - ale nic innego mu nie zaoferują dopóki... nie będzie miał UMIARKOWANEGO stopnia niepełnosprawności!

Oczywiście może pójść pracować bez grupy inwalidzkiej: certyfikaty informatyczne, łącznościowe, 3 j. obce - ale.... kiedy ostatnio wystartował w konkursie - dostał pracę... jego sąsiad z bloku!
                          Papierów miał mniej, doświadczenia tyż, ale... przyjął 1000 zł na rękę plus służbowe autko, itp, itd oraz.... wielodniowe wyjazdy poza dom.

Dziś wypiliśmy z kumplem piwo (oki - wypadło po 3 na łeb) i ni hu, hu nie możemy pokapować co jest grane...

Boję się, bo w przypływie ułańskiej fantazji stwierdziłem, że ja znajdę sobie pracę najpóźniej do końca sierpnia (mamy dość podobne kwalifikacje, wykształcenie i umiejętności - choć różni nas wiek i... moja dłuższa prawa ręka, oraz mój brak przeszkód w zginaniu się kolan (on sztywno obydwa).

Po przegranym zakładzie na piwie się nie skończy :-(
                          Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• radekgw
                            L&K
                            • 2010
                            • 1182

Jakby ktos szukal pracy za granica a dokladnie tu bad hersfeld Niemcy www.amazon.de wymagane jezyk angielski lub niemiecki, to mozna wyslac do mnie cv, w nastepnym tygodniu ponoc maja przyjmowac, praca lekka, na poczatek ponad 1300 euro netto na reke po pol roku podwyzszka, jestem w stanie pomoc na miejscu jezeli chodzi o zakwaterowanie itd Jak cos to pw
                            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• LUKI
                              RS
                              • 2005
                              • 5776

Zamieszczone przez Dzida
                              Ja szukam dalej i mnie to maksymalnie wqrwia. . . ostatnio nawet Pani w pośredniaku umówiła mnie na spotkanie z doradcą zawodowym . . . . :roll: :roll:
                              A Ty czego szukasz?
                              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

LUKI, jeszcze do niedawna byłem powiedzmy managerem niższego szczebla. Prowadziłem polskie przedstawicielstwo dużej austriackiej firmy. Sprzedaż, magazyn, wyniki, sporo jeżdżenia. itp.

W tym roku poszedłem do dużej korporacji na 3 miesiące, na zastępstwo jako osoba do obsługi klienta z całej Europy (jedna z kilku). Mile to wspominam, poduczyli mnie trochę w SAP-ie. . .ogólnie całkiem fajnie tam było. . .

Więc szukam pracy na stanowisku (raczej) kierowniczym, aczkolwiek pracą specjalisty za odpowiednie pieniądze nie pogardzę. . .

Chcesz CV?

Komentarz

• zgucio
                                  Rider
                                  • 2007
                                  • 691

niestety kryzys dotknął i mnie, pracuje do końca września i aut! Zaczynam więc poszukiwania.

Jestem po studiach kierunek transport i logistyka, ale zaraz po studiach zacząłem prace w branży budowlanej. Najpierw jako przedstawiciel a teraz prowadze sklep z materiałami wykończeniowymi. Jakby ktoś miał jakąś ciekawą oferte to może podrzucić.

Dodatkowo zrobiłem sobie prawko na C+E i kurs na przewóz rzeczy (miałem praktyke w firmie transportowej)
                                  ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Dzida, dostałem dzisiaj maila:

Szukamy osoby na stanowisko asystenta menedzera dla duzej firmy.
                                    Wymagania wobec kandydata:
                                    - Odpowiedzialne podejscie do pracy
                                    - Mozliwosc pracy przez 4 godziny dziennie (w okresie probnym)
                                    - Elastyczne godziny pracy
                                    - Zaawansowany uzytkownik bankowosci online
                                    - Podstawowa wiedza w zakresie systemow Western Union i Money Gram
                                    (zapewniamy szkolenie dotyczace systemow przekazow pienieznych)
                                    - Znajomosc system operacyjnego Microsoft i Apple
                                    - Podstawowe umiejetnosci w zakresie wspolpracy z klientami
                                    - Punktualnosc
                                    Zakres obowiazkow pracownika bedzie obowiazywal:
                                    - Weryfikacje lub modyfikacje dokumentow
                                    - Zatwierdzanie dokumentow z klientami
                                    - Pomoc menedzerowi w realizacji transakcji z klientami
                                    - Przygotowanie dokumentow zwiazanych z transakcjami
                                    - Przygotowywanie dziennych i miesiecznych raportow w zakresie
                                    odpowiedzialnosci zwiazanej z danym stanowiskiem
                                    - Wspolpraca z dzialami innych firm
                                    Oferujemy:
                                    - Bezplatne szkolenie: Zdobadz doswiadczenie w zakresie roznych programow
                                    dla bankowosci
                                    - Przyjazne srodowisko pracy
                                    - podroze na konferencje
                                    - Ubezpieczenie zdrowotne
                                    - Profesjonalny rozwoj oraz szkolenia dla zatrudnionych pracownikow (rozwoj
                                    umiejetnosci osobistych i profesjonalnych)
                                    - Podroze zagraniczne
                                    - Preferencyjne kredyty i ubezpieczenia

Prosimy o przesylanie aplikacji na ponizszy adres: [email protected]

:wink:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Bullshit

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez natash
                                        Bullshit
                                        kolejna firma która pewnie chce wyłudzić dane :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Dzida
                                          RS
                                          • 2006
                                          • 2253

Zamieszczone przez zgucio
                                          Dodatkowo zrobiłem sobie prawko na C+E i kurs na przewóz rzeczy (miałem praktyke w firmie transportowej)
                                          To myślę że bez problemu znajdziesz pracę. . .

To jest oferta, zna któryś hiszpański????? :twisted: :twisted:

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Dzida
                                            Zamieszczone przez zgucio
                                            To myślę że bez problemu znajdziesz pracę. . .

To jest oferta, zna któryś hiszpański????? :twisted: :twisted:
                                            W hiszpańskim podszkolisz się na miejscu

Komentarz

• zgucio
                                              Rider
                                              • 2007
                                              • 691

Dzida, ze znalezieniem pracy jako kierowca nie byłoby problemu jednak szukam czegoś ambitniejszego, choć kiedyś myślalem żeby kupić jeden zestaw i otworzyć firme a z biegiem czasu ją powiększyć.

Zobaczymy jak będzie.
                                              ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• lukaszz
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 167

Witam,
                                                pochodziłem ostatnio trochę na rozmowy o pracę, wysyłałem cv tylko na ogłoszenia w pracuj.pl, kilka spotkań z zaproszeń z goldenline, lub firm typu manpower. Czas rekrutacji ciągnie się w nieskończoność, od 1 do 2 spotkania mija średnio 3-4 tygodnie, spotkałem się z firmami w których działy hr przeprowadzają rekrutacje na akort czas rozmowy 10 minut i następna osoba wchodzi.

Komentarz

• dontak
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 586
                                                  • Octavia III combi (5E5)
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dostałem ostatnio taki email. Może kogoś zainteresuje

Witam serdecznie,
                                                  Jako osoby z branży elektronicznej, być może zechcecie Państwo przekazać tę informacje osobom, które znacie i możecie polecić.

W związku z rozwojem naszej firmy, w szczególności kompetencji Wydziału Automotive
                                                  poszukujemy:

1. Osób posiadających wiedzę i doświadczenie w technologii SMT, operatorów linii, inżynierów procesu, profesjonalistów zainteresowanych rozwojem i pracą w dziale produkcji o najwyższych standardach opartych o ISO/TS 16949.

2. Konstruktorów elektroników, mechatroników mających doświadczenie w zarządzaniu grupą konstruktorów i projektami.

3. Osób do działu obsługi klienta, menadżerów znających realia rynku elektronicznego.

Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie CV na adres:
                                                  [email protected]
                                                  OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

Pracuję...