Zamieszczone przez maxpaynemm
Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP
Zwiń
X
-
Bardzo nudna robota, nie dająca za grosz satysfakcji, z reguły śmieciowe umowę, po tygodniu już się nie chce do niej chodzić itd. Pominę już fakt, że klienci potrafią być nieprzyjemni.
Plusem jest to, że jak dobrze żyjesz z przełożonymi to ci grafik dobrze ustawią jeśli masz jakieś plany i konkretny dzień w tygodniu chcesz mieć wolny no i mało stresująca praca, bo prawie nie masz odpowiedzialności. Przynajmniej tam gdzie ja pracowałem.
Tesco ma dość sporą rotację pracowników więc to też jest zastanawiające.
Ja ostatnio składałem papiery na sprzedawce samochodów w salonie Skody, ale pomimo ogłoszenia na stronie nie mają wolnych etatów.
Tak to generalnie szukam: stanowiska asystenckie (ubezpieczenie, nieruchomości itp), magazynier, produkcja, ewentualnie obsługa klienta. Coś co da mi cokolwiek, czegoś nauczy, pozwoli zrobić jakieś kursy z EFSu itd.
Niestety z racji, że nie mieszkam w miejscu zameldowania wszelkie szkolenia z PUPu odpadają.
Napiszcie mi w czym szukacie pracy, to jak będę przeglądał ogłoszenia być może trafię na coś co was interesuje.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyTak to generalnie szukam: stanowiska asystenckie
Oczywiście oferty niezgodne z kierunkiem studiów także rozważę - wszystko zależy od oferty.
Generalnie siedzenie na kasie lub praca na noce odpada.
Jeżeli nic nie znajdę, to wezmę jakiś staż z UP. Niestety z racji tego, że mamy początek roku, to nie mają żadnych ofert - może w marcu coś się ruszy.
Komentarz
-
-
A może ktoś coś ma dla inżyniera budownictwa lądowego i przyszłego magistra
Studia na polibudzie, OGROMNE doświadczenie w kosztorysowaniu (pracuje od ojca w zasadzie od podstawówki), mam na sumieniu jeden projekt hali i doświadczenie na stanowisku inżyniera budowy na mniejszych budowach [7 miechów]
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JasiuWWAJeżeli nic nie znajdę, to wezmę jakiś staż z UP. Niestety z racji tego, że mamy początek roku, to nie mają żadnych ofert - może w marcu coś się ruszy.
Na szczęście praca zmianowa to dla mnie nie problem. Choć wolałbym jedną zmianę z możliwością nadgodzin. Albo nie utrudniającej mi znalezienia dodatkowej.
Co do wykształcenia to:
mgr internacjolog (stosunki międzynarodowe: ekonomia, MSG, trochę prawa, handel zagraniczny, dyplomacja, politologia, itp),
technik ekonomista - finanse i rachunkowość - tak dla uzupełnienia
Jestem otwarty na propozycję, wystarczy cynk, że gdzieś kogoś szukają ewentualnie jakiś kontakt - bo nie wszyscy się ogłaszają, że kogoś potrzebują.W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
O, tez poszukuje pracy.
Tak się złożyło, że do końca kwietnia cała firma dostała wypowiedzenia i trzeba się szukać nowego zajęcia. 8 lat pracuję w branży energetycznej, za pracownika fizycznego na stanowisku Obchodowy Gospodarki Olejowej. Podejmę się każdej roboty, za ludzkie pieniądze.
Teren Śląsk. Uprawnienia na wózki, uprawnienia obsługi pił, kos.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2U ogrodnika w szklarni przy pomidorach 200h miesiecznie 1800zl na reke.
Panowie czy ktoś z was coś wie na temat tych ofert Doradcy - bankowy, ubezpieczeniowy itd?
Ogłoszenia są skonstruowane w sposób atrakcyjny i enigmatyczny lecz gdy czytam "aktywne pozyskiwanie klienta" zapala mi się czerwona lampka: akwizycja i nagabywanie ludzi na siłę.W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyPanowie czy ktoś z was coś wie na temat tych ofert Doradcy - bankowy, ubezpieczeniowy itd?
Ogłoszenia są skonstruowane w sposób atrakcyjny i enigmatyczny lecz gdy czytam "aktywne pozyskiwanie klienta" zapala mi się czerwona lampka: akwizycja i nagabywanie ludzi na siłę.
Ode mnie z uczelni kilka osób było w takim doradztwie, to polegało to na umawianiu się ze znajomymi i namawianiu ich na podpisanie umów. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM! :!:
Komentarz
-
-
Podrzucę Wam pomysł na biznes, gdyby nie to, że nie mam czasu, próbowałbym z tym facetem się dogadać, bo żarcie IMO robi świetne i jeżeli ma rozsądne warunki franczyzowe warto rozważyć opcję założenia własnej restauracji: http://bellanapoli.com.pl/strona5_tresc.php#a_2 a środki można pozyskać, bynajmniej starać się (podobno to się udaje) z dotacji UE - http://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/
Sam może zrealizuję marzenie posiadania własnej małej knajpki kiedyś ale gdybym miał mieć teraz trzeci etat chyba bym się pociął :roll:
Poza tym proponuję byście Panowie powysyłali swoje CV do firm doradczych (Addecco, GoWork itp.), nie tylko bezpośrednio wysyłali z ogłoszeń no i nic nie piszecie o umiejętnościach związanych z językami obcymi a to chyba dziś niezmiernie istotne.
Powodzenia i trzymam kciuki, bo kurka faktycznie dziś to tak łatwo nie jest :!:
Komentarz
-
-
Myślałem , że nie będę tego musiał pisać ale dzisiejsza rozmowa z klientem mnie do tego zmusiła.
Szukam pracy tzn. szukam chętnych , którzy szukali by pracy dla naszej firmy .
Branża poligraficzna.
Piszę to pod wpływem impulsu nie wiem jak płacić, jak się rozliczać,jak zatrudnić, jak patrzeć w przyszłościową współpracę na odległość.
Jeśli natomiast ktoś ma siedzieć i pierdzieć w stołek a ma gadane i wejście do firm , dla których moglibyśmy coś robić
i zarobić to zarobimy wszyscy.
Idę sie napić
Komentarz
-
-
Też mam w marzeniach knajpkę, ciekawe czy kiedyś sen się ziści, hotrain liczyłeś ile takie otworzenie takiego cuda kosztuje albo domu weselnego?
[ Dodano: Wto 07 Lut, 12 15:17 ]
Kolega miał kiedyś pizzerie, ale mówił, że ciężki orzech do zgryzienia, bo konkurencja duża, chociaż jak mi się wydaje, robisz dobre żarcie dla ludu to ludzie walą drzwiami i oknami. Coś jak w Turystycznym w Gdańsku lub U Rumcajsa w Nowym Targu.
Komentarz
-
Komentarz